antonl Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Εννοείς κάτι σαν και αυτό; Είναι για ρεύμα απ'ότι βλέπω, αλλά οι γραμμές είναι ολόιδιες με του δικού μου. Όχι, τον δείκτη βενζίνης λέω. Απλά δεν είναι «δείκτης» αλλά μια στοίβα από 6 τετράγωνα κουτάκια/λαμπάκια. Τούτο (η δεξιά στήλη).
akpe Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Αχα. Κάπως έτσι είναι και στο Lancer της μάνας μου μόνο που δεν χωρίζεται σε κουτάκια, είναι συνεχόμενος και πέφτει σταδιακά. Εκεί έχω προσέξει οτι δεν πέφτει σχεδόν ποτέ αναλογικά, ειδικά στην αρχή αργεί αρκετά να κατέβει, αλλά αυτό μάλλον έχει να κανει με την κατανάλωση και τον τρόπο οδήγησης.
caution Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Και εγώ έχω δει αυτοκίνητο που ο δείκτης του ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν κατέβαινε "γραμμικά". Δηλαδή στην πράξη, το τελευταίο μισό του ρεζερβουάρ, κρατούσε ~20% περισσότερο από το πρώτο μισό. Τώρα, έτσι είναι σχεδιασμένο; Δυσλειτουργία του δείκτη; Θα σε γελάσω. Πάντως παίζει αυτό που λέτε
SpirtouLisS Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 στο δικο μου παλι ενα παλιο χιουνται απο φουλ να πεσει στη μεση κραταει πολυ περισσοτερο σιγουρα πανω απο 25% σε σχεση με το να πεσει απο τη μεση μεχρι το λαμπακι. ειδικα απο τη τελευταια υποδιαιρεση μεχρι να αναψει λαμπακι πεφτει για πλακα αλλα το εχω μαθει ξερω καθε στιγμη σχεδον ποσα λιτρα εχει μεσα. ειναι να μαθεις ενα αμαξι
imr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Στα περισσοτερα αυτοκινητα δεν ειναι γραμικη η σχεση, πχ εμενα στην μεση εχει καψει παραπανω απο την μιση βενζινη
Physics_Rulez Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Ο όγκος της βενζίνης μεταβάλλεται αρκετά με την αυξομείωση της θερμοκρασίας. Αυτό που κάνουν οι πρατηριούχοι είναι να θερμαίνουν με διάφορους τρόπους τις δεξαμενές, ώστε ο όγκος της βενζίνης να αυξάνεται πάνω από τους 15 βαθμούς κελσίου που θεωρείται η default θερμοκρασία αποθήκευσης (αν δεν είναι 15 βαθμοί, κάνουν αναγωγή του όγκου στη θερμοκρασία των 15 βαθμών). Μόλις η βενζίνη κρυώσει, θα συρρικνωθεί. Αυτός είναι ο ένας τρόπος που κλέβουν. Ο άλλος είναι με τηλε-μηχανηματάκι στην αντλία.
Ntinaras Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Ο όγκος της βενζίνης μεταβάλλεται αρκετά με την αυξομείωση της θερμοκρασίας. Αυτό που κάνουν οι πρατηριούχοι είναι να θερμαίνουν με διάφορους τρόπους τις δεξαμενές, ώστε ο όγκος της βενζίνης να αυξάνεται πάνω από τους 15 βαθμούς κελσίου που θεωρείται η default θερμοκρασία αποθήκευσης (αν δεν είναι 15 βαθμοί, κάνουν αναγωγή του όγκου στη θερμοκρασία των 15 βαθμών). Μόλις η βενζίνη κρυώσει, θα συρρικνωθεί. Αυτός είναι ο ένας τρόπος που κλέβουν. Ο άλλος είναι με τηλε-μηχανηματάκι στην αντλία. και πως ακριβως τη θερμαινουν?
Alxnks Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 και πως ακριβως τη θερμαινουν? http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_04/01/2012_468018 .... Νέες μέθοδοι κλοπής Την ίδια ώρα, η κλοπή εις βάρος καταναλωτών και κράτους καλά κρατεί, με μερίδα πρατηριούχων να εφευρίσκουν νέους τρόπους ελλειμματικών παραδόσεων. Μετά την εντατικοποίηση των ελέγχων και τον εντοπισμό των μηχανισμών καταδολίευσης στις αντλίες, οι βενζινοπώλες έχουν βρει άλλους τρόπους, όπως η τοποθέτηση μικροτσίπ (σε μέγεθος φακής), αλλά ακόμη και παρεμβάσεις στο λογισμικό των αντλιών. Πλέον δημοφιλής μέθοδος είναι η πρόσμειξη της βενζίνης με αιθανόλη, η οποία δεν επιβαρύνεται με ΕΦΚ. Αλλη μέθοδος είναι η τεχνητή αύξηση της θερμοκρασίας των καυσίμων έτσι ώστε να αυξάνεται ο όγκος τους, ενώ προσφάτως κυκλοφορεί στην αγορά ειδική ταμπλέτα, η οποία επίσης προκαλεί αύξηση του όγκου. ....
Alxnks Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 γραφει τροπους εξαπατησης. κτεο δεν ειπαμε οτι εχεις (ετσι νομιζω ειχες γραψει καποτε σε ποστ σου); κανονικα εσυ θα επρεπε να μας τα λες αυτα απο κονε σου που θα τα μαθαινες, οχι να ρωτας εμας
pavlinara Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 έχω βάλει κι άλλες φορές βενζίνη εκεί και βλέπω πόσο ανεβαίνει ο δείκτης κάθε φορά. έχω 8 γραμμές.
Haldol Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Εγώ έχω συμβιβαστεί με το "όλοι κλέβουν". Εδώ και ένα χρόνο περίπου ψάχνω απλά πρατήριο που να έχει καλή βενζίνη για να μη μου κάνει ζημιά στο αυτοκίνητο (παθών). Η τιμή ή το αν κλέβει δε με απασχολούν, άλλωστε με τις διαφορές που έχουν είναι το πολύ 2,5€ στο γέμισμα. Α... και όλοι κλέβουν. Το ξαναείπα ε;
antonl Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Εγώ έχω συμβιβαστεί με το "όλοι κλέβουν". Εδώ και ένα χρόνο περίπου ψάχνω απλά πρατήριο που να έχει καλή βενζίνη για να μη μου κάνει ζημιά στο αυτοκίνητο (παθών). Η τιμή ή το αν κλέβει δε με απασχολούν, άλλωστε με τις διαφορές που έχουν είναι το πολύ 2,5€ στο γέμισμα. Α... και όλοι κλέβουν. Το ξαναείπα ε; ^ Αυτό. Πόσες φορές έχω ακούσει κάτι του στυλ: «Μα πώς χωράνε 48l βενζίνης σε 45άρι ρεζερβουάρ (που μάλιστα δεν έχει στεγνώσει και τελείως)».
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα