Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ το φόρουμ, το τελευταίο καιρό και με την κρίση να βαθαίνει όλο και πιο πολύ, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κάνω κάτι δικό μου. Σκέφτομαι να ανοίξω ένα ψητοπωλείο! Το κεφάλαιο που εχω είναι γύρω στα 40.000ευρω!

Εχω σκεφτεί να προσφέρω φτηνό σουβλάκι(πίτα γύρω δηλαδή), στην τιμη του !!!1.60!!!, οταν ο μεσος ορος στην Αθηνα ειναι στα 2.00ευρω, και αυτό σαν κράχτης για το μαγαζί και για οτι άλλο μπορεί να συνδυαστεί με τα σουβλάκια(αναψυκτικά, σαλάτες, πατάτες κλπ)!Και στο κάτω κάτω, και με 1.60, έχω υπολογίσει το καθαρό κέρδος(αφαιρώντας και ΦΠΑ) είναι γύρω στα 0.60-0.70ευρω!

Άνοιξα το θέμα αυτό για να βρω συμβουλές και μυστικά απο άτομα που έχουν ασχοληθεί με τον χώρο αυτό, είτε σαν υπάλληλοι, είτε σαν ιδιοκτήτες, όπως και υποψήφιους προμηθευτές!

Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους με βοηθήσουν στην προσπάθεια μου αυτή!

Δημοσ.

Κοίτα....

40.000 είναι καλό ποσό για αρχή...

Αν δεν είσαι ο ίδιος, χρειάζεσαι ψήστη...

Και εγώ πιστεύω ότι στο τέλος οι μόνοι που θα επιβιώσουν θα'ναι τα σουβλατζίδικα και οι καφετέριες...

πριν κάνεις οτιδήποτε σκέψου το πολύ καλά

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ όμως....

:)

Δημοσ.

δεν ειμαι σιγουρος ρε πιτασουβλακι...

σκεψου για κατι αλλο ή περιμενε να πεσουν κιαλλο οι τιμες σε νοικια και ακινητα...

Δημοσ.

Εγώ πάντως πιστεύω ότι είναι πολύ καλή εποχή για επενδύσεις αυτή τη στιγμή στον τομέα του φαγητού και του ποτού. Οι περισσότεροι δεν έχουν αντιληφθεί ότι έχει κοπεί σημαντικό μέρος του εισοδήματος από πάρα πολύ κόσμο και εξακολουθούν να έχουν τιμές παλιές και να κλαίγονται ότι έχει πέσει η δουλειά.

Από τη στιγμή που υπάρχει κόσμος που είναι στα πρόθυρα να δουλέψει 8ωρα για 450€ χίλιες φορές να ανοίξει ένα μαγαζάκι στο οποίο θα δουλευει με πολύ μικρότερο κέρδος από τον ανταγωνισμό γιατί ειδικά σε αυτόν τον τομέα ο ανταγωνισμός δεν λέει να νιώσει.

Στο φαγητό πάντως αν είσαι καλός δεν πρόκειται να αποτύχεις είναι το μόνο σίγουρο γιαυτό πάνω από όλα κοίτα την ποιότητα.

Δημοσ.

Σαφώς και θα το σκεφτώ πολύ καλά! Για αυτό και ψάχνομαι και προσπαθώ να βρω τιμές απο προμηθευτές, για να δω πόσο θα μου θα μου βγαίνει ακριβώς το κόστος, ωστε να υπολογίσω τα περιθώρια κέρδους και πόσο χαμηλές τιμές μπορώ να προσφέρω! Τα μηνιαία πάγια έξοδα τα έχω υπολογίσει περίπου, και με ενα πρόχειρο υπολογισμό εσόδων, έχω δει οτι έχει για τις εποχές που ζούμε ένα αξιοπρεπέστατο μισθό!

Πάντως έχω παραδείγματα από ψητοπωλεία οχι τόσο καλής ποιότητας σουβλάκι, αλλά με πραγματικά χαμηλή τιμή, να έχουν απίστευτη δουλειά!

Αυτο που εχω στο μυαλό μου είναι, την χαμηλότερη τιμή στην αγορά, με όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα προϊόντος, και με μικρο κέρδος(αλλά ικανοποιητικό για τα δεδομένα του 2012!), το οποίο θα λειτουργεί προς όφελος δικό μου, μιας και θα εχω δουλειά, και προς όφελος του πελάτη μιας και θα έχει φτηνό προϊόν και σε όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα (value for money),

To πρόβλημα μου είναι η ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΊΑ, όπως επίσης και οτι δεν εχω ακόμα ακριβές τιμές απο προμηθευτές!

Δημοσ.

0.60 - 0.70 το κερδος με τιμη 1.60 ε;

δηλαδη με τιμη 2 ευρω εως 2.30, ΕΝΑ ΕΥΡΩ και κατι κερδος στο ΕΝΑ σουβλακι.

θησαυρισανε τοσα χρονια...

ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ. και δεν το λεω ειρωνικα.

καλη τυχη φιλε...

δεν ειναι κατι απλο η επιλογη του κρεατος απ'οτι μου εχουν πει για να ειναι νοστιμο.

αν το φαγητο σου ειναι καθαρο (δε προκαλει στομαχοπονους) και ωραιο, ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ

Δημοσ.

... και με 1.60, έχω υπολογίσει το καθαρό κέρδος(αφαιρώντας και ΦΠΑ) είναι γύρω στα 0.60-0.70ευρω!

Θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον να μας πεις πως το έβγαλες αυτό.

Θα σε συμβούλευα να μην στηρίξεις τους υπολογοισμούς σου στο "έχω ένα φίλο που μου είπε ότι τόσο είναι".

Δημοσ.

Χαιρετώ το φόρουμ, το τελευταίο καιρό και με την κρίση να βαθαίνει όλο και πιο πολύ, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κάνω κάτι δικό μου. Σκέφτομαι να ανοίξω ένα ψητοπωλείο! Το κεφάλαιο που εχω είναι γύρω στα 40.000ευρω!

Εχω σκεφτεί να προσφέρω φτηνό σουβλάκι(πίτα γύρω δηλαδή), στην τιμη του !!!1.60!!!, οταν ο μεσος ορος στην Αθηνα ειναι στα 2.00ευρω, και αυτό σαν κράχτης για το μαγαζί και για οτι άλλο μπορεί να συνδυαστεί με τα σουβλάκια(αναψυκτικά, σαλάτες, πατάτες κλπ)!Και στο κάτω κάτω, και με 1.60, έχω υπολογίσει το καθαρό κέρδος(αφαιρώντας και ΦΠΑ) είναι γύρω στα 0.60-0.70ευρω!

Άνοιξα το θέμα αυτό για να βρω συμβουλές και μυστικά απο άτομα που έχουν ασχοληθεί με τον χώρο αυτό, είτε σαν υπάλληλοι, είτε σαν ιδιοκτήτες, όπως και υποψήφιους προμηθευτές!

Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους με βοηθήσουν στην προσπάθεια μου αυτή!

Κατα αρχας καλη τυχη στα ονειρα σου.

Εγω δεν θα επενδυα ουτε ευρω τετοια εποχη στην Ελλαδα.Θα με πειτε ανθελληνα,δεν ειμαι.Ισα ισα αγαπαω την Ελλαδα.

Ομως!Με αυτους τους πολλους φορους,με το ΤΕΒΕ και το ΙΚΑ στο θεο,με την γραφειοκρατια στο απογειο της,με τα ακριβα κοστη λειτουργιας,με την μη νομικη και τεχνοκρατικη καλυψη απο το κρατος (οπως συμβαινει σε πολλα προηγμενα κρατη),με την μη δωρεα συμβουλευτικη βοηθεια απο το κρατος και γενικα χωρις τα βασικα σε μια αγορα που βασιλευει το λαμογιο και ο απατεωνας δεν θα επενδυα.

Τωρα αν εχεις ενα ξεεκαθαρο πλανο,δικο σου χωρο (ιδιοκτητο) και πολυ λιγο προσωπικο εως καθολου μπορει και να σου μεινει κατι......

Δεν ειμαι μιζερος,ουτε απαισιοδοξος,προσπαθω να ειμαι ρεαλιστης στην ζωη μου.

Ελπιζω να βοηθησα.

Δημοσ.

Σαφώς και θα το σκεφτώ πολύ καλά! Για αυτό και ψάχνομαι και προσπαθώ να βρω τιμές απο προμηθευτές, για να δω πόσο θα μου θα μου βγαίνει ακριβώς το κόστος, ωστε να υπολογίσω τα περιθώρια κέρδους και πόσο χαμηλές τιμές μπορώ να προσφέρω! Τα μηνιαία πάγια έξοδα τα έχω υπολογίσει περίπου, και με ενα πρόχειρο υπολογισμό εσόδων, έχω δει οτι έχει για τις εποχές που ζούμε ένα αξιοπρεπέστατο μισθό!

Πάντως έχω παραδείγματα από ψητοπωλεία οχι τόσο καλής ποιότητας σουβλάκι, αλλά με πραγματικά χαμηλή τιμή, να έχουν απίστευτη δουλειά!

Αυτο που εχω στο μυαλό μου είναι, την χαμηλότερη τιμή στην αγορά, με όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα προϊόντος, και με μικρο κέρδος(αλλά ικανοποιητικό για τα δεδομένα του 2012!), το οποίο θα λειτουργεί προς όφελος δικό μου, μιας και θα εχω δουλειά, και προς όφελος του πελάτη μιας και θα έχει φτηνό προϊόν και σε όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα (value for money),

To πρόβλημα μου είναι η ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΊΑ, όπως επίσης και οτι δεν εχω ακόμα ακριβές τιμές απο προμηθευτές!

οι τιμες ειναι το τελευταιο που πρεπει να σε απασχολει στον συγκεκριμενο κλαδο...

Δημοσ.

γνωστος με μαγαζι στον αγιο δημητριο [μπραχαμι] εχει το σουβλακι [πιτα-γυρο] 1.50 euro . καθαρος με καλη ποιοτητα - καλη ποσοτητα. εχει πολυ δουλεια οντως .στην αργυρουπολη που συχναζω [πλατεια αγια τριαδα ]ολοι το εχουν το ιδιο σουβλακι απο 2 euro κ πανω.προσωπικα δεν βλεπω καμμια διαφορα με αυτο που εχει 1.50 euro .οι τιμες ομως ενοικιων στην αργυρουπολη εχουν ΞΕΦΥΓΕΙ κυριολεκτικα ,μιλαμε για ποσα απο 3.000 euro το μηνα κ ανω για μαγαζι 50-60 τμ, βαλε ρευμα-νερο-υπαλληλους-μηχανακια-δημοτικα τελη-εφορια ......αν ειναι να πληρωσεις κ αερα στον ιδιοκτητη ,τοτε αστο καλυτερα ....

Δημοσ.

Γιατί τα ενοίκια δεν λένε να πέσουν με τίποτα;

Οι ιδιοκτήτες τόσο άνετοι είναι και δεν φοβούνται μη μήνουν με το ρημάδι ξενοίκιαστο;

Δημοσ.

Φιλε μου πολυ ευχαριστα διαβαζω την αποψη σου για αξιοπρεπεις μισθους.

Οι ανθρωποι που θα δουλευουν για σενα δεν ειναι υπαλληλοι ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ σου.

Οσο περισσοτερο πληρωνεις τους συνεργατες σου τοσο καλυτερα θα πγαινει η δουλεια και τα κερδη σου θα ειναι πολλαπλασια.

Στη χωρα που ζουμε τα αφεντικα νομιζουν οτι εχουν κερδος απο το να κοβουν μεροκαματα.

Εγω θα προτιμουσα να φαω (και αρα να πληρωσω)απο μια επιχειρηση που προσφερει αξιοπρεπεια

στους ανθρωπους της,ακομα και αν η ποιοτητα ειναι ελαφρως κατωτερη.

Τωρα οσο για τα σουβλακια αρκει μια βολτα στην Πεντελη το βραδυ για να δεις οτι το καλο πραγμα πουλαει.

Καλες δουλειες.

Δημοσ.

Γιατί τα ενοίκια δεν λένε να πέσουν με τίποτα;

Οι ιδιοκτήτες τόσο άνετοι είναι και δεν φοβούνται μη μήνουν με το ρημάδι ξενοίκιαστο;

αφου υπαρχουν κοροιδα για να τα δινουν...

Δημοσ.

Στο φίλο που ρώτησε για το κόστος και για το περιθώριο κέρδους που ανέφερα!

Στο 1.60ευρω που θα είναι η τιμή, τα 0.35 είναι ΦΠΑ, οπότε αυτομάτως η τιμή που παίρνω εγώ είναι 1.25ευρω!

Πάμε στο κόστος, σύμφωνα με δικούς μου υπολογισμούς!

Πίτα--> 0.09ευρω

100 γραμμάρια κρέας---> 0.30ευρω

ντομάτα ---> 0.05ευρω

τζατζίκι,κρεμμύδι---> 0.20ευρω

Οπότε συνολικό κόστος μονάδας, 0.65ευρω! Βέβαια εδω μέσα δεν είναι υπολογισμένα τα Πάγια έξοδα του μαγαζιού, όπως ενοίκιο, μισθοί προσωπικού,δεκο

Αλλά όπως είπα και πιο πάνω, το σουβλάκι θα λειτουργεί σαν κράχτης για το μαγαζί μου!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...