Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια και χαρα σε ολους.Θελω να μοιρασω ιντερνετ στην καφετερια της εταιριας μου.

Χρειαζομαστε ομως αυστηρο ελενχο , για το ποιος το χρησιμοποιει (μονο υπαλληλοι , οχι επισκεπτες) και ταυτοχρονα να κοβονται site με πικαντικο περιεχομενο , καθως και torrents , γενικα υπερβολικη κινηση κλπ... Να υπαρχει δηλαδη για οποιον θελει να σερφαρει με τον καφε του και οχι για πονηρουληδες.

Οσον αφορα την πρωτη λυση , λεμε οτι το mac address filtering θα κανει την δουλεια που θελουμε. Απο εκει και περα?

Τι εξοπλισμο χρειαζομαι ? Υπαρχει κατι σε ετοιμο που να κοβει την κινηση σε τετοια οπως τα δημοτικα hot spot?

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Πρακτικά χρειάζεσαι ένα firewall που να κόβει ότι δεν θέλεις. Θα μπορούσες με ports να μειώσεις τις δυνατότητες χρήσης οποιουδήποτε προγράμματος, πλην πχ. του 80 και του 8080 για http και https, αλλά για να κόβεις συγκεκριμένα site χρειάζεσαι firewall.

Τώρα για firewall χρειάζεται πολύ κουβέντα, θες hardware ή software, θα το στήσεις μόνος σου ή όχι κτλ.

Δημοσ.

παρε το vigor 2700,εχει και περιορισμο στο οριο καθε συσκευεις που ειναι συνδεδεμενη και ενα παρα πολυ καλο firwall θα μπορεσειςνα κανεις αυτ που θες και με το παραπανω και μην ξεχναμε την τιμη απο το ebw ^_^

Δημοσ.

παρε το vigor 2700,εχει και περιορισμο στο οριο καθε συσκευεις που ειναι συνδεδεμενη και ενα παρα πολυ καλο firwall θα μπορεσειςνα κανεις αυτ που θες και με το παραπανω και μην ξεχναμε την τιμη απο το ebw ^_^

παιδια διαβαζοντας τα σπεκς επεσε το ματι μου σε αυτο 2 VPN tunnels..τι ακριβως ειναι αυτο και σε τι χρησιμευει?

Δημοσ.

Υποστηρίζει 2 VPN συνδέσεις σε hardware mode. Dεν θα σου χρειαστεί εκτός αν θέλεις να συνδεθείς π.χ από το σπίτι στο VPN της εταιρίας με δύο διαφορετικά μηχανήματα και δύο διαφορετικά ip.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

συγνωμη για την καθυστερηση στην απαντηση , και ευχαριστω ολα τα παιδια για τια απαντησεις.Εκτος απο περιορισμο στο bandwidth ανα συσκευη , θα μπορεσω να κοψω ευκολα τα πονηρα site? Θελω κατι σαν γονικο ελενχο, καθως και mac address filtering . Ευχαριστω

Δημοσ.

To mac filtering δε νομίζω να βοηθάει κάπου, που θα ξέρεις τις mac όλου του προσωπικού; Άντε και τις έμαθες, αν πάρει κάποιος καινούριο tablet ας πούμε θα κάθεσαι να σετάρεις κάθε φορά;

Για το bandwidth management όντως το vigor 2700 σου κάνει όπως και για το κόψιμο site.

Εδώ και το interface του για να δεις τι γίνεται και στην "πράξη"

ΠΡΙΝ κάνεις κάποια αγορά μάθε κάπως και την εμβέλεια του wifi.

http://www.draytek.com/.upload/Demo/Vigor2700_2.8.3/

Δημοσ.

To mac filtering δε νομίζω να βοηθάει κάπου, που θα ξέρεις τις mac όλου του προσωπικού; Άντε και τις έμαθες, αν πάρει κάποιος καινούριο tablet ας πούμε θα κάθεσαι να σετάρεις κάθε φορά;

Για το bandwidth management όντως το vigor 2700 σου κάνει όπως και για το κόψιμο site.

Εδώ και το interface του για να δεις τι γίνεται και στην "πράξη"

ΠΡΙΝ κάνεις κάποια αγορά μάθε κάπως και την εμβέλεια του wifi.

http://www.draytek.c...igor2700_2.8.3/

Το mac filtering φυσικά και βοηθάει στην ασφάλεια του δικτύου και ο OP ενδιαφέρεται για την ασφάλεια. Είναι όντως εκνευριστικό το να σετάρεις τις mac addresses την πρώτη φορά αλλά αξίζει τον κόπο. Επίσης, αποφεύγεις τις περιπτώσεις κάποιος υπάλληλος της καφετέριας να "σφυρίξει" το WPA key - και να το κάνει, με το mac filtering είναι πολύ δύσκολο κάποιος να συνδεθεί (απαιτεί ειδικές γνώσεις).

Δημοσ.

Το mac filtering φυσικά και βοηθάει στην ασφάλεια του δικτύου και ο OP ενδιαφέρεται για την ασφάλεια. Είναι όντως εκνευριστικό το να σετάρεις τις mac addresses την πρώτη φορά αλλά αξίζει τον κόπο. Επίσης, αποφεύγεις τις περιπτώσεις κάποιος υπάλληλος της καφετέριας να "σφυρίξει" το WPA key - και να το κάνει, με το mac filtering είναι πολύ δύσκολο κάποιος να συνδεθεί (απαιτεί ειδικές γνώσεις).

Αυτο ακριβως θελω να πετυχω με το mac address filtering. Δεν θα δωθει προσβαση σε οποιοδηποτε παρα μονο σε συγκεκριμενα ατομα κατοπιν αιτησης τους , και θα υπαρχει γνωστοποιηση για αναληψη ευθυνης αν καποιος κανει μ@λ@κι@...

Δεν θελουμε μπελαδες επειδη καποιος ανεγκεφαλος πχ μοιρασε ακαταλληλο περιεχομενο μεσω της δικης μας συνδεσης.

Βεβαια δεν μπορει να αποκλειστει τελειως η πιθανοτητα , αλλα πιστευω δεν θα ειναι και ξεφραγο αμπελι.

Θα καταφερω να περιορισω ευκολα τα πονηρα sites?

Δημοσ.

Τα site κόβονται εύκολα. Aν δεις και στο link που δίνω αριστερά λέει firewall και url/web content filtering. Βάζεις ό,τι θες και τελείωσε.

Για να μην παρεξηγηθώ hawkpilot, βεβαίως και είναι μέτρο ασφαλείας το mac, αυτό που λέω είναι οτι έστω είναι 10 άτομα που θα μπαίνουν. Σετάρεις τις mac τους στο router. 2 απο αυτούς την επόμενη μέρα έρχονται με καινούριο tablet, laptop κινητό. Ξανα στο interface του router για σετάρισμα. Δεν είναι ανέφικτο, κουραστικό είναι.

Δημοσ.

Τα site κόβονται εύκολα. Aν δεις και στο link που δίνω αριστερά λέει firewall και url/web content filtering. Βάζεις ό,τι θες και τελείωσε.

Καπου εχω ακουσει οτι υπαρχουν ετοιμες λιστες με ιστοσελιδες που ειναι προς αποκλεισμο.

Φυσικα μιλαω παντα για ροζ σελιδες καθως και τορεντ. Αν τα κανει ολα αυτα τοτε ειναι αυτο που χρειαζομαστε.

Δημοσ.

...

Θα καταφερω να περιορισω ευκολα τα πονηρα sites?

Αυτό εξαρτάται. Δεν έχω δοκιμάσει φθηνές λύσεις όπως τα web filter (με συνδρομή) που έχουν πχ τα draytek - ίσως κάποιος να έχει εμπειρία και να μας διαφωτίσει. Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει πολύ πιο ακριβα firewalls τα οποία έχουν πολλαπλάσιο κόστος και δεν έχει νόημα να στα προτείνω. Αν έχεις κάποιο vigor πχ 2710, μπορείς να δοκιμάσεις δωρεάν την υπηρεσία web filter για 30 μέρες.

...

Για να μην παρεξηγηθώ hawkpilot, βεβαίως και είναι μέτρο ασφαλείας το mac, αυτό που λέω είναι οτι έστω είναι 10 άτομα που θα μπαίνουν. Σετάρεις τις mac τους στο router. 2 απο αυτούς την επόμενη μέρα έρχονται με καινούριο tablet, laptop κινητό. Ξανα στο interface του router για σετάρισμα. Δεν είναι ανέφικτο, κουραστικό είναι.

Κατάλαβα το πνεύμα σου - άλλωστε συμφωνώ ότι είναι σπαστικό να σετάρεις mac addresses. Απλά επέμεινα γιατί - νομίζω ορθώς - έχω καταλάβει ότι ο OP δίνει μεγάλη σημασία στην ασφάλεια.

Δημοσ.

Αυτό εξαρτάται. Δεν έχω δοκιμάσει φθηνές λύσεις όπως τα web filter (με συνδρομή) που έχουν πχ τα draytek - ίσως κάποιος να έχει εμπειρία και να μας διαφωτίσει. Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει πολύ πιο ακριβα firewalls τα οποία έχουν πολλαπλάσιο κόστος και δεν έχει νόημα να στα προτείνω. Αν έχεις κάποιο vigor πχ 2710, μπορείς να δοκιμάσεις δωρεάν την υπηρεσία web filter για 30 μέρες.

Δυστυχως δεν μπορω να κανω δοκιμες , απλα το ψαχνω .Ναι ειδα οτι το φιλτραρισμα ειναι με πληρωμη , και ειδα οτι υπαρχει και τοπικος αντιπροσωπος. Το πραγμα δυσκολευει αν μπαινει στη μεση ετησιο κοστος και μαλλον μας βλεπω χωρις ιντερνετ ...

Αν ξερει κανενα απο τα παιδια να μας πει , αν μπορουν να κοπουν μεσα απο το μενου του 2710 ,καθαρα για λογους οικονομιας (βλεπε κριση...)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...