Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας

εχω δικτυο στο σπιτι με cat 6 καλωδια και σκεφτομουν να βαλω καμερες παρακολουθησεις εξωτερικες

δεν ξερω τι να διαλεξω ip camera ή η ενα πακετο παρακολουθησης cctv

θελω 2 με 3 καμερες

οι ip camera θελει και ρευμα ή μονο με το καλωδιο δικτυου?ποια ειναι τα συν και πλην των 2 αυτων συστηματων?

οι ip camera θελει και καταγραφεα ή κανει και ο υπολογιστης αλλα θα πρεπει να ειανι μονιμως ανοικτος?

με ενδιαφερει η παρακολουθηση και απο μακρια μεσω ιντερνετ

Δημοσ.

και οι δυο τυποι θελουν ρευμα.

οι ip καμερες ομως μπορει να περνουν ρευμα μεσω poe απο το utp, αν το υποστηριζει το μοντελο που θα παρεις.

ο καταγραφεας δεν ειναι υποχρεωτικος στις ip, ορισμενες εχουν την δυνατοτητα να τις ρυθμίσεις οταν ανιχνευουν κινηση να τραβανε συνεχομενες φωτογραφίες μεχρι να σταματησει η κινηση, τις οποιες θα στελνουν σε ενα λογαριασμο εμαιλ που θα εχεις βαλει. ετσι δεν χρειαζεται συνεχομενα ανοιχτο pc να καταγραφει. μονο θα ειναι συνδεμενες στο μοντεμ του σπιτιου.

ταυτοχρονα θα μπορεις ανα πασα στιγμη να συνδεθεις μεσω pc/laptop/smartphone απο οπουδηποτε και να δεις ζωντανα απο τις καμερες τι συμβαινει.

ειχε το amazon κατι τετοιες νομιζω tp-link με τιμη γυρω στα 50ε η μια αλλα δεν θυμαμαι ποιες ειναι.

οι cctv μπορει να ειναι φθηνοτερες αλλα με τον εξοπλισμο δηλαδη το καταγραφικο, που μπορει να ειναι και pc με usb ανταπτορα για cctv αλλα υποχρεοτικα ανοιχτο, ειναι ασυμφορο.

Δημοσ.

και οι δυο τυποι θελουν ρευμα.

οι ip καμερες ομως μπορει να περνουν ρευμα μεσω poe απο το utp, αν το υποστηριζει το μοντελο που θα παρεις.

ο καταγραφεας δεν ειναι υποχρεωτικος στις ip, ορισμενες εχουν την δυνατοτητα να τις ρυθμίσεις οταν ανιχνευουν κινηση να τραβανε συνεχομενες φωτογραφίες μεχρι να σταματησει η κινηση, τις οποιες θα στελνουν σε ενα λογαριασμο εμαιλ που θα εχεις βαλει. ετσι δεν χρειαζεται συνεχομενα ανοιχτο pc να καταγραφει. μονο θα ειναι συνδεμενες στο μοντεμ του σπιτιου.

ταυτοχρονα θα μπορεις ανα πασα στιγμη να συνδεθεις μεσω pc/laptop/smartphone απο οπουδηποτε και να δεις ζωντανα απο τις καμερες τι συμβαινει.

ειχε το amazon κατι τετοιες νομιζω tp-link με τιμη γυρω στα 50ε η μια αλλα δεν θυμαμαι ποιες ειναι.

οι cctv μπορει να ειναι φθηνοτερες αλλα με τον εξοπλισμο δηλαδη το καταγραφικο, που μπορει να ειναι και pc με usb ανταπτορα για cctv αλλα υποχρεοτικα ανοιχτο, ειναι ασυμφορο.

διονυση επειδη με ενδιαφερει και εμενα για ip-camera μπορεις να προτεινεις καποια συγκεκριμενα που ισως δουλευεις και εσυ με τις δυνατοτητες που περιγραφεις παραπανω? Ποσα μετρα καλωδιο μπορει να υποστηριξει μαξιμουμ αυτη η τεχνολογια? Μπορει να γινει και ασυρματα?

Δημοσ.

το καλωδιο μπορει να ειναι θεωρητικά μεχρι 100μετρα οσο το οριο για τα ethernet δυκτυα. μπορεις να παρεις και ασυρματη και τη συνδέεις μονο στο ρευμα.

καποια συγκεκριμενη δεν εχω δοκιμασει να σου πρωτεινω, το εψαχνα πριν λιγο καιρο αλλα εγω κατεληξα σε μια φτηνη cctv γιατι ηθελα μονο να βλεπω στην τηλεοραση ποιος χτυπα το κουδουνι στην εισοδο, δεν με ενδιεφερε η καταγραφη.

δες αυτη για παραδειγμα αλλα λεει για εσωτερικη χρηση

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003VUY5PW

Δημοσ.

Εχε υπόψιν οτι μια cctv καμερα θελει ομοαξονικό καλώδιο με ρευμα για να μην εχεις θορυβο στην εικονα . Με το cat6 ίσως εχεις αρκετό θόρυβο.

Δημοσ.

Εχε υπόψιν οτι μια cctv καμερα θελει ομοαξονικό καλώδιο με ρευμα για να μην εχεις θορυβο στην εικονα . Με το cat6 ίσως εχεις αρκετό θόρυβο.

το ομοαξονικο καλωδιο ειναι το κλασικο utp των RJ45?

Δημοσ.

εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις ip, θα σου βγει πιο οικονομικό το πακέτο , θα γλυτώσεις και τους καταγραφείς αφού θα μπορεις να καταγραφεις απο υπολογιστή αν χρειαζεται, εκτος απο αυτο θα μπορεις να εχεις προσβαση από οπουδηποτε εχεις internet και αν είναι PoE τότε γλυτώνεις και το καλώδιο παροχής ρεύματος. Το εψαχνα και γω και βρηκα αυτην εδω που είναι σε προσφορα.

Δημοσ.

εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις ip, θα σου βγει πιο οικονομικό το πακέτο , θα γλυτώσεις και τους καταγραφείς αφού θα μπορεις να καταγραφεις απο υπολογιστή αν χρειαζεται, εκτος απο αυτο θα μπορεις να εχεις προσβαση από οπουδηποτε εχεις internet και αν είναι PoE τότε γλυτώνεις και το καλώδιο παροχής ρεύματος. Το εψαχνα και γω και βρηκα αυτην εδω που είναι σε προσφορα.

και πως την συνδεω αν ειναι μακρια το ρουτερ? δουλευει και σε ασυρματο μοουντ? μην μου πεις οτι θα απλωσω 20 μετρα καλωδιο μεχρι την πορτα του σπιτιου μου για να το συνδεσω με το ρουτερ? Επισης μου φαινετε πολυ τσιμπημενη η τιμη σε amazon-ebay τη βρισκω ποιο οικονομικα?

Δημοσ.

και πως την συνδεω αν ειναι μακρια το ρουτερ? δουλευει και σε ασυρματο μοουντ? μην μου πεις οτι θα απλωσω 20 μετρα καλωδιο μεχρι την πορτα του σπιτιου μου για να το συνδεσω με το ρουτερ? Επισης μου φαινετε πολυ τσιμπημενη η τιμη σε amazon-ebay τη βρισκω ποιο οικονομικα?

η συγκεκριμένη ασύρματα δεν συνδέεται νομίζω. Αλλά μπορείς να κάνεις πατέντα με ασύρματο access point, να το βάλεις όσο γίνεται πιο κοντα στις κάμερες και να τις συνδεσεις με καλωδιο. Η τιμή που είδες είναι για 2 κάμερες όχι για 1 αν διάβασα σωστα! Οπότε είναι αρκετά πιο φθηνη από amazon-ebay :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...