ennoeitai Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Διαβασε εδω την σωστη και ολοκληρωμενη απαντηση: http://cnx.org/content/m13835/latest/ Κρίς, στο λινκ που παρέθεσες, το μόνο κάπως σχετικό με την ερώτηση μου, είναι στην παράγραφο "“Increase” and “decrease” of vectors quantities ", που λέει ότι λανθασμένα χρησιμοποιούμε τη φράση "η ταχύτητα/επιτάχυνση αυξάνεται/μειώνεται". Από την άποψη ότι η ταχύτητα ορίζεται ως ο ρυθμός της μεταβολής της θέσης (με το χρόνο) και όχι ως αύξηση ή μείωση της μετατόπισης. Παρ'όλα αυτά, εμείς λανθασμένα λέμε ότι η ταχύτητα αυξάνεται. Το οποίο ουσιαστικά δεν είναι αυτό που ρώτησα εγώ. (το διάβασα βιαστικά, αν κάνω κάπου λάθος διόρθωσέ με) Εγώ ρώτησα που υπάρχει σε κάποια επίσημη πηγή, το ότι: επειδή δεν είναι αντίρροπη η επιτάχυνση της ταχύτητας δεν υπάρχει στην ορολογία η έννοια της επιβράδυνσης.. υπάρχει μονο στον φυσικό/καθημερινό λόγο κανονικά λέμε πως αλλάζει η επιτάχυνση ενός σώματος όχι πως αυτο επιβραδύνεται. Να αφήσεις σε παρακαλώ την Αστερόπη να απαντήσει αν θέλει. Και ξανασημειώνω, με ενδιαφέρει να το μάθω αν ισχύει.
ChRis6 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Εχει και παραδειγμα Το διανυσμα της επιταχυνσης μπορει να ειναι ειτε θετικο , ειτε αρνητικο. Το προσημο δειχνει αν ο ρυθμος μεταβολης αυξανεται ή αν μειωνεται .
-nick- Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 αστεροπη Το 80% αποχης από το μάθημα του και ενασχόλησης με το internet και τον καφέ δεν το συνυπολογίζεις... ούτε συνυπολογίζεις την ποιότητα των φοιτητών.... γιατί κάποιες έννοιες όσο καλή μεταδοτικότητα και αν έχεις δεν μπορείς να τις μεταφέρεις αν δεν υπάρχει το απαραίτητο backround.. Δεν μιλαω για φοιτητες οτι ναναι , σου λεω για σχολες οπου καιγονται στο διαβασμα ... και φοιτητες που εχουν μεσο ορο 8-9 , να κοβονται ενω εχουν λιωσει. Κανεις δεν ζηταει να περναει χωρις να εχει ασχοληθει (τουλαχιστον οχι εγω). Απλα ζηταω απο τη στιγμη που εχω ασχοληθει και εχω καταλαβει επαρκως το αντικειμενο , να μπορω να γραψω καλα. Και αυτο οταν βαζει πχ εκτος υλης δεν γινεται. Η οταν δυσκολευει βαζοντας σου απλα πραξεις με μητρες 7χ7 ή υπερογκα θεματα.
ennoeitai Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Εχει και παραδειγμα Το διανυσμα της επιταχυνσης μπορει να ειναι ειτε θετικο , ειτε αρνητικο. Το προσημο δειχνει αν ο ρυθμος μεταβολης αυξανεται ή αν μειωνεται . Ναί αλλά αυτό δεν είναι αυτό που ρώτησα εγώ όμως. (διάβασες σε τι quotαρα την Αστερόπη; ) Εγώ ρώτησα που υπάρχει σε κάποια επίσημη πηγή, το ότι: επειδή δεν είναι αντίρροπη η επιτάχυνση της ταχύτητας δεν υπάρχει στην ορολογία η έννοια της επιβράδυνσης.. υπάρχει μονο στον φυσικό/καθημερινό λόγο κανονικά λέμε πως αλλάζει η επιτάχυνση ενός σώματος όχι πως αυτο επιβραδύνεται. Να αφήσεις σε παρακαλώ την Αστερόπη να απαντήσει αν θέλει. Και ξανασημειώνω, με ενδιαφέρει να το μάθω αν ισχύει.
insomniaK Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Για παρηγοριά, και στο ΕΜΠ στους πολιτικούς έχουν ένα παρόμοιο καθηγητή της άποψης "είστε μηχανικοί, αριθμητικά απαγορεύονται". Αυτό είναι βγαλμένο απο τη ζωή μου, έχοντας τελειώσει μαθηματικό κάνω μάστερ στην παράκτια μηχανική, στην πρώτη εξέταση, εφαρμοσμένη μαθηματικά, πήγα χωρίς κομπιουτερακι, χιλιάδες πράξεις με οτιναναι νούμερα. Στο τέλος έβαζα αποτελέσματα με το ματι και στρογγυλοποιημένα πολύ. Κόπηκα με τη δικαιολογία πως οι μηχανικοί δεν κάνουν αριθμητικά λάθη.
status Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Ηλεκτρικές μετρήσεις και κυκλώματα 1 (ο τυπος που κοβει για αριθμητικά). Λογικό το βρίσκω και καλά κάνει και έχει τέτοια απαίτηση, η μεθοδολογία ακολουθεί τα μαθηματικά, αν κάνεις μαλακίες και σωστές να είναι οι εξισώσεις σου χάλια θα σου βγει το αποτέλεσμα.. Μιλάμε κιόλας για ότι μερικά άτομα έχουν ξεχάσει και τα βασικά από μαθηματικά..
ChRis6 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Λογικό το βρίσκω και καλά κάνει και έχει τέτοια απαίτηση, η μεθοδολογία ακολουθεί τα μαθηματικά, αν κάνεις μαλακίες και σωστές να είναι οι εξισώσεις σου χάλια θα σου βγει το αποτέλεσμα.. Μιλάμε κιόλας για ότι μερικά άτομα έχουν ξεχάσει και τα βασικά από μαθηματικά.. Φανταζομαι οτι δεν μιλανε για τετοια λαθη. Υπαρχουν καποια πραγματα που με το χερι αποκλειεται να μην κανεις λαθος.Π.χ μιγαδικα συστηματα...
Praetorianos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Κόπηκα με τη δικαιολογία πως οι μηχανικοί δεν κάνουν αριθμητικά λάθη. Κοίτα σχύει ότι το να βγάζεις σωστά αριθμητικά αποτελέσματα μετά από χιλιάδες πράξεις και με την πίεση του χρόνου δείχνει skill και @@ αλλά νομίζω ότι στην εποχή που ζούμε και σε πανεπιστημιακό επίπεδο πλέον το νόημα είναι να πιάνεις μεθοδολογίες και να τις εφαρμόζεις γρήγορα για την επίλυση προβλημάτων, κι όχι να προσθαφαιρείς άσσους και μηδενικά. Δεν ξέρω τι ισχύει στον κλάδο των μηχανικών, πάντως σε μια τράπεζα που είχα δώσει εξετάσεις το point ήταν το ακριβώς ανάποδο. Σου έδιναν δηλαδή απίστευτης έως γελοίας ακρίβειας αριθμούς κι έπρεπε να στρογγυλοποιείς τάχιστα για να βγάλεις αποτέλεσμα σε πράξεις. Δεν μιλάμε για απλή προσθαφαίρεση κερδών, ζητούσαν να βγάλεις ράντες, να υπολογίσεις επιτόκια, παρούσες αξίες κτλ. Έτσι και καθόσουν να πιάσεις μολύβι ή να κάνεις πράξεις για να βγάλεις ακρίβεια, αντίος.
black_widow Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Κοιτα αστεροπη, 80% ποσοστο αποτυχιας δειχνει και αποτυχια του καθηγητη να μεταδοσει γνωσεις , ή δειχνει οτι αλλα διδασκει και αλλα ζηταει. Η ' μπορεί να είναι τόσο τεμπέληδες...Έχω τέτοιο παράδειγμα σε μάθημα στο ΤΕΙ πρώτου εξαμήνου κιόλας, ο καθηγητής έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του , π.χ. στα πρώτα μαθήματα έκανε επανάληψη ΑΟΘ και Μαθηματικών Γενικής Γ Λύκείου γιατί διαπίστωσε πόσα κενά υπήρχαν από το πρώτο μάθημα, τα έδινε όλα στο μάθημα, έβαζε εργασίες σε κάθε μάθημα ( ακόμα και ανάμεσα σε μαθήματα Τετάρτης - Παρασκευής , ναι ήταν λίγο σκληρό αυτό ...),ώρες γραφείου κανονικά διαθέσιμος για επίλυση αποριών. Εργασίες παραδίδαμε ελάχιστοι και από εκεί που στο πρώτο μάθημα δε χωρούσαμε να κάτσουμε από τη μέση του εξαμήνου και μετά ήταν μισοάδεια η αίθουσα! Σε επαρχιακά ΤΕΙ παίζουν άλλα πράγματα , εκεί όντως μπορεί να κρατάνε τους σπουδαστές για να ενισχύουν την τοπική οικονομία .
-nick- Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Στα ΤΕΙ γενικα εινια πιο χυμα και φλου οι φοιτητες, εγω σου λεω σε σχολες φουλ με nerds
black_widow Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δεν ξέρω τι ισχύει στον κλάδο των μηχανικών, πάντως σε μια τράπεζα που είχα δώσει εξετάσεις το point ήταν το ακριβώς ανάποδο. Σου έδιναν δηλαδή απίστευτης έως γελοίας ακρίβειας αριθμούς κι έπρεπε να στρογγυλοποιείς τάχιστα για να βγάλεις αποτέλεσμα σε πράξεις. Δεν μιλάμε για απλή προσθαφαίρεση κερδών, ζητούσαν να βγάλεις ράντες, να υπολογίσεις επιτόκια, παρούσες αξίες κτλ. Έτσι και καθόσουν να πιάσεις μολύβι ή να κάνεις πράξεις για να βγάλεις ακρίβεια, αντίος. Έχουν περάσει και κάτι χρόνια από τότε που είχα αυτό το μάθημα και δεν έχω δουλέψει σε τράπεζα αλλά θυμάμαι ότι είχαμε κάτι πίνακες βοηθητικούς για ράντες. Δεν είχε πίνακες ;
Praetorianos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Έχουν περάσει και κάτι χρόνια από τότε που είχα αυτό το μάθημα και δεν έχω δουλέψει σε τράπεζα αλλά θυμάμαι ότι είχαμε κάτι πίνακες βοηθητικούς για ράντες. Δεν είχε πίνακες ; Όχι πίνακες, αλλά ό,τι βασικό χρειαζόσουν στο παρείχαν, δεν τους ενδιέφερε να δουν αν ξέρεις πρόσθαφαίρεση, αλλά αν γνωρίζεις τι κάνεις. Και κομπιουτεράκι να σου δώσουν αν δεν ξέρεις να τις υπολογίζεις, θα χάσκεις.
Adon1s Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 αυτοί οι βιολογικοί κύκλοι δηλαδή έλεος ... τι στον πέο θέλουν πια .... και δεν είναι θέμα " ο σωστος επιστημονα ςπρέπει να τα ξέρει " !! Αυτά μόνο οι καθηγητές τα ξέρουν , ο κλινικό ούτε καν τα χρειάζεται τόσο λεπτομερώς ////
Downloadpercent Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Επειδή έχασα λίγο τη μπάλα, Απ'όσο ξέρω αν δώσω 4 φορές και κοπώ μπορώ να ζητήσω από επιτροπή να μου διορθώσει το γραπτό. Κάτι τέτοιο ισχύει αν δώσεις 1-2; γιατί δυστυχώς ακόμα και να γράψεις αμα ο άλλος θέλει να μας καρφώσει θα μας καρφώσει... το θέμα είναι τι μπορώ να κάνω εγώ; εκτός από το να του ζητήσω να μου πει τον λόγο, θα μου πει πολύ απλά δεν μου άρεσε η διατύπωση παρόλο που μπορεί να είναι πολύ καλή. κάτι τέτοια συμβαίνουν και μετά φταίμε εμείς αμα τους κάψουμε κάνα αυτοκίνητο ε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα