Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά. Βρήκα το συγκεκριμένο thread με το βοηθεια του google ψάχνοντας να δω πως μπορώ να κινηθώ για να κάνω κι εγώ μια καταγγελία. Τα τρια τελευταια χρόνια έχω φυγει απ'την πόλη που βρίσκεται το Ιδρυμα μου, εξαιτίας οικονομικών λόγων αλλά και του στρατού. Είμαι αισίως στο 7ο έτος των σπουδών και μου μένουν πλέον 7 μαθήματα για πτυχίο.

Στο ΤΕΙ μου έχουμε εναν καθηγητη που οι λαμογιές του ξεκίνησαν νωρίς, αλλά τα τελευταία χρόνια λόγω της γενικότερης κρίσης στους προυπολογισμούς των τμημάτων, διογκώθηκαν.

Παλιότερα λοιπόν, ο συγκεκριμένος είχε ένα εργαστήριο στο οποίο πήγαιναν άτομα που ήθελαν να περάσουν τις διπλωματικές τους. Δίχως να γράψουν κάποιο theses ή να κάνουν κάποια σχετικη με τη σχολή εργασία, ο άνθρωπος εκμεταλλευόταν τους φοιτητές με ένα είδος πρωτότυπης σκλαβιάς που έπρεπε να πηγαινεις 6 ώρες την ημέρα σε αυστηρό χρονοδιάγραμμα στο εργαστήριο του και να κανεις οτι αυτός επιθυμεί. Ενα μάλλον μεσαιωνικό παιχνίδι είχε στηθεί. Δεν το πολυσχολίαζα γιατί πίστευτα οτι φταίνε και οι φοιτητές που αντί να κάτσουν να κάνουν κάτι πάνω στο αντικείμενο τους, διάλεγαν αυτόν τον (πιο δυσκολο) δρόμο κοροιδευοντας τους εαυτούς τους.

Στη σχολή μου είχαμε ένα μάθημα που δυσκόλευε αρκετό κόσμο. Αλλαξαμε δυο καθηγητές χωρίς σημαντικές αλλαγές στον αριθμό επιτυχόντων. Οπότε μπορείτε να φανταστείτε πως όταν ανέλαβε ο συγκεκριμένος και φάνηκε πως θα πάρει εναν αντισυμβατικό δρόμο κόβοντας την μισή και παραπάνω ύλη για να περάσουμε θα είχαμε αποτελέσματα.

Τελικά αποδείχτηκε πως οχι μονο δεν πέρασε κόσμος, αλλά το ποσοστό αποτυχίας ήταν συντριπτικά μεγαλύτερο απ'ολες τις προηγούμενες φορές. Και εκεί περίπου ξεκινούν οι παραφωνίες...

Εδωσα το συγκεκριμένο μάθημα 4 φορές, με τους βαθμούς μου να ειναι 1, 1,5, 0, 1. Οι περισσότεροι φίλοι και γνωστοί παίρνουν πάνω κάτω τα ίδια. Εχουν γινει καταγγελίες από πάρα πολύ κόσμο και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Μεχρι αυτήν την εξεταστική δεν μιλούσα διότι ένιωθα μέσα μου πως δεν προετοιμαζόμουν όσο έπρεπε.

Αυτην ομως πήγα διαβασμένος, εχοντας βγάλει το μέρος της ύλης του σαν μάθημα αλλου εξαμήνου με πολύ μεγαλύτερο όγκο και πολυ μεγαλύτερη δυσκολία το οποίο και πέρασα. Τα ερωτήματα τα απάντησα μέσα σε λίγα λεπτά με άψογο τεχνικό τρόπο χωρίς σάλτσες. Ειμαι τόσο πεπεισμένος για την επιτυχία μου που δεν θέλω να δω καν το γραπτό μου γνωρίζοντας από εμπειρίες άλλων πως δεν τον ενδιαφέρει και βρίσκει ένα τρόπο να τα μπαλώσει (που καταλήγει σε έντονες λογομαχίες χωρίς αποτέλεσμα).

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος, σε περίοδο κρίσης με τους ωρομίσθιους συμβασιούχους να μειώνονται, ανέλαβε οχι ένα ούτε δύο αλλά τέσσερα μαθήματα.

Χαρακτηριστικά αναφέρω πως σε ένα αλλο του μαθημα (που κοπηκα με 0) έγιναν πολύ χειρότερα πράγματα από αυτό που ανέφερα πιο πάνω.

Αρχικά ο τύπος έκανε μια ιδιότυπη συμφωνία με κάποιους που παρακολούθησαν το μάθημα του, περνώντας τους όλους δίχως να δώσουν εξετάσεις. Οταν πήγα και είδα παιδιά του εξαμήνου μου (που ήξερα πως το χρωστούσαν) να είναι επιτηρητές, δεν απόρησα.

Την ημέρα των εξετάσεων ο άνθρωπος έβγαλε 2 παιδιά εξω πριν καν δώσει τις κόλλες. Ναι καλά ακούσατε, πριν δώσει τις κόλλες. Η δικαιολογία ήταν πως ο ένας μίλησε στον αλλον, αρα ειναι ένοχοι και οι δυο. Ο ενας εντωμεταξυ (αυτός που απλά ακουσε τον αλλον να του μιλάει) αντέδρασε εντόνως, γεγονός δικαιολογημένο αφού είπε πως είναι το τελευταίο του μάθημα. Επεσαν μερικές χριστοπαναγιές αλλά δεν βρήκε το δίκιο του οπότε πηγε να τον καταγγείλει στη γραμματεία. Ο καθηγητής εβριζε θεούς και δαίμονες και οταν πήγαμε εξω να του πούμε οτι επραξε λανθασμένα, εβρισε και εμάς.

Πηρα λοιπόν τηλεφωνο σημερα το πρωι στη γραμματεία για να καταγγείλω ολα τα περιστατικά αφού βλέπω πως οχι μονο δεν περνάμε το μάθημα αλλά η συναισθηματική κατάσταση των φοιτητών αλλά και η δική του χειροτερεύει μέρα με την μέρα. Η πρωτοφανή εξουσία που νιώθει πως έχει, τον κάνει απολυταρχικό και ανήθικό. Ενώ εμείς νιωθουμε ολοι ανεξαιρέτως βλάκες. Δυστυχώς το κομματικό καθεστώς και οι πλάτες στη σχολή μου δεν αφήνουν πολλά περιθώρια επιλογής.

Ο ανθρωπος που μιλησα στη γραμματεία δεν ήταν ο υπεύθυνος της σχολής (ο οποίος ελειπε και θα πάρω αυριο για να τον βρω) αλλά σε μια αντίδραση απρόσμενης ειλικρίνειας, μου είπε χαρακτηριστικά πως οι φοιτητές δεν μπορουν να κανουν τπτ, έχει ακούσει παρα πολλές καταγγελίες και τέλειωσε με το περιγραφικό ''κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει'' αναφερόμενος φυσικά στους υπόλοιπους καθηγητές που κάνουν τα στραβά μάτια σε έναν άνθρωπο που όχι μονο δυσφημίζει το ίδρυμα στο οποίο διδάσκει, αλλά και το λειτούργημα του καθηγητή.

Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε, αν αύριο δεν βρεθεί λύση με τον πρόεδρο του τμήματος, τι μου προτείνετε να κάνω και πως μπορώ να παλέψω μια τέτοια κατάσταση; Εχω αποφασίσει πως δεν με ενδιαφέρει το πτυχιο παρόλο που ειμαι τοσο κοντά (όπως ειπα πιο πάνω χρωστάω τα 7 απ'τα 65 με τελειωμενη διπλωματική) και θα το φτάσω μεχρι εκει που χρειάζεται για να υπάρχουν οι ανάλογες κυρώσεις. Ευχαριστώ

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εχετε σκεφτει μια ομαδικη καταγγελια?αν δεν πιανουν οι καταγγελιες δωστε τον σε καναλια εφημεριδες.κατι αλλο δεν μπορω να σκεφτω εφοσον οι αλλοι καθηγητες και η σχολη δεν μπορουν να βοηθησουν.ισως αν δοθει η απαιτουμένη δημοσιοτητα στο θεμα να ασχοληθει καποιος.

Δημοσ.

εφόσον ειανι η πιο δυσκολη περιπτωση απο τα αλλα 7 που χρωστάς , και με το ενδεχόμενο κ΄παποιος απο τους καθηγητες των αλλων 7 χρωστουμενων σου να ειναι ο "αλλος κορακας" , θα προτεινα να αφησεις για το τελος το μάθημα αυτού και να δωσεις τα αλλα ( να τα περασεις εννοω ) . Και σε περιπτωση εξοφθαλμης αδικιας απο τον τυπά , τοτε τον κραζεις σε καναλια κλπ και γενικα τον δινεις στεγνα στην ψυχρα .

Αυτο για να εξασφαλισεις οτι δεν θα κανουν οι αλλοι καθηγητες καμια μαλακια εις βαρος σου σαν αντιποινα .

Εγω πάντως οταν θα επαιρνα το πτυχιο θα τον περιμενα ενα βραδυ εξω απο την σχολη και ειτε μονος ειτε με άλλα άτομα ( 2-3 ασβερκους ρώσους ) θα τον σαπάκιαζα για το γαμώτο .

Δημοσ.

έχε υπόψιν ότι αμα κοπεις 4 φορές μπορείς να ζητήσεις από επιτροπή

(αλλά αφού όλοι εκεί είναι μες στα σκ@Τ@)

κάνε κατινο-πράξεις

Κανάλια

Εφημερίδες

Μπλογ

(εγώ προσωπικά με το θέμα μου, αποφάσισα να του ζητήσω να με κόψει, του μίλησα και δέχτηκε) (καλά ξηγήθηκε)

θα το ξαναπροσπαθήσω...

Δημοσ.

@Adon1s @gatokoritso

Εχω αρχισει να ετοιμάζομαι να φυγω εξω με ενδεχόμενο να σπουδασω κάτι εντελώς διαφορετικό απ'αυτό που κάνω ήδη οπότε είμαι διατεθειμένος να θυσιάσω ακόμη και το χαρτί οπως έγραψα πιο πάνω. θα προσπαθήσω να δημιουργήσω μια γραμμη επικοινωνίας με αλλους τελειόφοιτους αν και ειναι κάπως δύσκολο μέσα στο καλοκαίρι κάτι τέτοιο.

Σκεφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να πάω σε κανάλια κτλ αλλά θα περιμένω να μιλήσω αύριο με τον υπευθυνο της σχολής μου που δειχνει να ειναι καλοπροαίρετος και δίκαιος άνθρωπος. Θα του ξεκαθαρίσω επίσης πως αν δεν προβεί σε ενέργειες θα κάνω το θέμα ευρύτερα γνωστό αναλαμβάνοντας τις συνέπειες των πράξεων μου.

Ρώτησα μήπως γνωρίζατε κάποιον νόμιμο τρόπο όπως μια επικοινωνία με το υπουργείο παιδείας ή κάποια μη κυβερνητική οργάνωση που ασχολείται με τέτοιου τύπου καταγγελίες.

Πάντως κατι που ξέχασα, ο άνθρωπος διατηρούσε εκπομπή μαγειρικής στη τηλεόραση παραλληλα με την θέση του ως μόνιμος καθηγητής. Και έχει και ταβέρνα. Τριπλή μισθοδοσία δημόσιου υπαλλήλου (με γραφειοκρατικές αλχημείες φαντάζομαι). Βλέποντας δε το βιογραφικό του στο internet ειδα πως έχει κατέβει υποψήφιος βουλευτής, νομαρχιακός σύμβουλος και οτι αλλο μπορειτε να φανταστείτε (απέτυχε προφανώς). Ενα πραγματικό λαμόγιο του συστήματος.

@Downloadpercent

Μπορώ να ζητήσω επανεξέταση του γραπτού με εμένα μπροστά;

Δημοσ.

Πάντως κατι που ξέχασα, ο άνθρωπος διατηρούσε εκπομπή μαγειρικής στη τηλεόραση παραλληλα με την θέση του ως μόνιμος καθηγητής. Και έχει και ταβέρνα. Τριπλή μισθοδοσία δημόσιου υπαλλήλου (με γραφειοκρατικές αλχημείες φαντάζομαι). Βλέποντας δε το βιογραφικό του στο internet ειδα πως έχει κατέβει υποψήφιος βουλευτής, νομαρχιακός σύμβουλος και οτι αλλο μπορειτε να φανταστείτε (απέτυχε προφανώς). Ενα πραγματικό λαμόγιο του συστήματος.

ποιος ειναι αυτος ο τυπος?ολα τα κανει? :P

Δημοσ.

cornucopia

Εάν δεν σε ενδιαφέρει άλλο η σχολή σου, μπορείς να το τραβήξεις.

Έχε υπόψη σου όμως, ότι θα πρέπει να είσαι 10000000% σίγουρος ότι έχεις δίκιο.

Πρώτο βήμα, για τα extra εισοδήματα, είναι οικονομική καταγγελία. Αλλά, ποιος σου λέει ότι δεν είναι στο όνομα της γυναίκας του;

Για τα ακαδημαϊκά, μπορείς να κάνεις καταγγελία στο Υπ. Παιδείας. Στις 2 (ή 3ς) καταγγελίες, αφαιρείται το δικαίωμα του ΕΠ ή ΔΕΠ να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος τμήματος και παραπάνω. Δεν ξέρω εάν παίζουν και άλλες κυρώσεις.

Σίγουρα, παίζουν και δικηγόροι που τα ξέρουν καλύτερα. Αρκεί να βρεις κάποιο που να θέλει να κάνει ζημιά στα λαμόγια (εάν είναι λαμόγιο ο άνθρωπος που λες).

Δημοσ.

Ναι δυστυχώς. Μεγάλη ψυχεδέλεια να τον βλέπεις να ανοίγει φύλλο για πίτα στη τηλεόραση

please στειλε με pm το ονομα του.εχω μεγαλη περιεργεια :mrgreen:

και καλο κουραγιο..

Δημοσ.

cornucopia

Εάν δεν σε ενδιαφέρει άλλο η σχολή σου, μπορείς να το τραβήξεις.

Έχε υπόψη σου όμως, ότι θα πρέπει να είσαι 10000000% σίγουρος ότι έχεις δίκιο.

Πρώτο βήμα, για τα extra εισοδήματα, είναι οικονομική καταγγελία. Αλλά, ποιος σου λέει ότι δεν είναι στο όνομα της γυναίκας του;

Για τα ακαδημαϊκά, μπορείς να κάνεις καταγγελία στο Υπ. Παιδείας. Στις 2 (ή 3ς) καταγγελίες, αφαιρείται το δικαίωμα του ΕΠ ή ΔΕΠ να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος τμήματος και παραπάνω. Δεν ξέρω εάν παίζουν και άλλες κυρώσεις.

Σίγουρα, παίζουν και δικηγόροι που τα ξέρουν καλύτερα. Αρκεί να βρεις κάποιο που να θέλει να κάνει ζημιά στα λαμόγια (εάν είναι λαμόγιο ο άνθρωπος που λες).

κοιτα δεν θα κατσω να ασχοληθώ με αυτά που κάνει εξω απ'τη σχολή. Με ενδιαφέρουν τα ακαδημαικά, τα αλλά τα ανέφερα απλώς για να σκιαγραφήσω το προφίλ του ανθρώπου μέσα στην αγανάκτηση μου. Ο συγκεκριμένος εχει διατελέσει ηδη πρόεδρος τμήματος. Να'σαι καλά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...