Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τυποποιηση το λενε. Δεν ειναι καθολου το ιδιο προιον. Επισης το τριμμενο τυρι απο το μηχανημα δεν ειναι καλο, κολλαει μεσα στην σακουλα μετα απο λιγες ωρες και γινεται μπαλες.

υπερβάλλεις, ναι γίνετε μπάλες αλλα μετα απο κάποια μέρα και βάλε , και τι σου κάνουν οι μπάλες πώς αλλοιώνουν την γεύση ?

• Απαντ. 158
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ας μη πω τι μου έχουν γίνει μπάλες αυτή τη στιγμή, διότι θα τραβάει τα μαλλιά του ο Lucifer................................

Δημοσ.

Ωραία... για εξήγησε μου κι αυτό?

:rolleyes:

Καταλαβαινεις οτι απο την αρχη ειμαι υπερ του carrefour ετσι?

Δημοσ.

Καταλαβαινεις οτι απο την αρχη ειμαι υπερ του carrefour ετσι?

Όχι, έχω χάσει λιγάκι "τη μπάλα" μαζί σου.... (Γελάω)!!!

Δημοσ.

Ας μου εξηγήσουν κάποιοι πως γίνεται το Νουνού & το Γάλα Βλάχας να κοστίζουν 0.98€ το κουτάκι, όταν το ένα έρχεται απ'την Ολλανδία και το άλλο από το Πλατύ Ημαθίας!

Όπως επίσης θέλω να μου εξηγήσουν πως γίνεται το Νουνού να κοστίζει 0.98€ το κουτάκι, ενώ το Γερμανικό ή Γαλλικό εβαπορέ να κοστίζει 0.39€ το κουτάκι! Είναι τόσο μακριά η Ολλανδία από τις συγκεκριμένες 2 χώρες?

Και πως γίνεται στις ίδιες προαναφερόμενες χώρες τα ΑΚΡΙΒΑ εβαπορέ τους να κοστίζουν μόλις 0.69€ το κουτάκι και όλα τα άλλα ως και 0.29€?

Απαντήστε μου! Και αν θέλετε στη συνέχεια, συνεχίστε να πετάτε τα λεφτά σας, αρκεί να κάνετε ΚΑΛΟ στους Έλληνες...

Διότι στη Κρήτη δεν αδειάζουν τυχαία ΤΟΝΟΙ από γάλα οι παραγωγοί στους δρόμους!! Το πόσο πουλάνε οι ΕΡΜΟΙ το γάλα στις εταιρείες έχοντας κάνει σκληρή δουλειά και πόσο το (μοσχο)πουλάνε οι εταιρείες σε μας, μόνο αυτές το ξέρουν!!!

Στη κρητη σχεδον το συνολο της τοπικης παραγωγης γαλακτος αγοραζεται ναι μεν φθηνα και κοψοχρονια αλλα απο τοπικους συνεταιρισμους ή βιομηχανους που το μεταποιουν.

Οσο φθηνα και αν αγοραζεται οφειλουν να τηρουν αυστηροτατους κανονες ποιοτητας.

πχ. αν βρεθει αντιβιωτικο σε γαλα παραγωγου θα πληρωσει ολη τη παρτιδα που χαλασε κατα την αναμιξη...κτλ

Η ελληνικη παραγωγη γαλακτος ειναι πιο ακριβη και ειδικα στη κρητη βασιζεται στο μεγιστο ποσοστο της σε τροφες και οχι οπως σε ολλανδια γερμανια που τα ζωα βοσκουν χορταρι 8 μηνες το χρονο

Δυστυχως το γαλα αγοραζεται παρολα αυτα παμφθηνα για πολλους λογους. Δε το χυνουν ομως το δινουν εστω και σε αυτη τη τιμη.

Για τη κρητη αυτα ειχα να σου αναφερω. Για τις διαφορες τιμης σε ελληνικα και ξενα σ/μ σε ιδια προιοντα δε ξερω δεν απαντω

Δημοσ.

Στη κρητη σχεδον το συνολο της τοπικης παραγωγης γαλακτος αγοραζεται ναι μεν φθηνα και κοψοχρονια αλλα απο τοπικους συνεταιρισμους ή βιομηχανους που το μεταποιουν.

Οσο φθηνα και αν αγοραζεται οφειλουν να τηρουν αυστηροτατους κανονες ποιοτητας.

πχ. αν βρεθει αντιβιωτικο σε γαλα παραγωγου θα πληρωσει ολη τη παρτιδα που χαλασε κατα την αναμιξη...κτλ

Η ελληνικη παραγωγη γαλακτος ειναι πιο ακριβη και ειδικα στη κρητη βασιζεται στο μεγιστο ποσοστο της σε τροφες και οχι οπως σε ολλανδια γερμανια που τα ζωα βοσκουν χορταρι 8 μηνες το χρονο

Δυστυχως το γαλα αγοραζεται παρολα αυτα παμφθηνα για πολλους λογους. Δε το χυνουν ομως το δινουν εστω και σε αυτη τη τιμη.

Τις τιμές εξηγήστε μου!

Όπως επίσης θέλω να μου εξηγήσετε πως έφτασα στη Γερμανία ν'αγόραζα ντοματάκια ΖΑΝΑΕ (Ελληνικότατη εταιρεία) σε κονσέρβα ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ απ'ότι στην ίδια τη Θεσσαλονίκη που παράγονται!

Δημοσ.

Όχι, έχω χάσει λιγάκι "τη μπάλα" μαζί σου.... (Γελάω)!!!

Αν ειναι καποιος βλακας και παιρνει ετοιμα τριμμενα τυρια, καλα να παθει και δινει παραπανω λεφτα. Ειναι το θεμα της χρηστικοτητας που τον κανει μια φορα βλακα. Η τιμη ειναι η 2η φορα που γινεται βλακας.

Εχω καιρο να παω σε supermarket στην ελλαδα, οι τιμες απο κατω λενε την τιμη της μοναδας? Πχ εδω αγγλια λεει ταδε τιμη τα κολοκυθια αλλα απο κατω εχει την τιμη κιλου. Στα υγρα εχει τιμη λιτρου. Ετσι μπορεις να συγκρινεις αν αξιζει να παρεις κουτακι κοκα κολα ή μπουκαλι κλπ κλπ, και ποσο βγαινει στο λιτρο/κιλο κλπ. Ετσι εχεις μια εικονα στο ποσο αξιολογουνε το προιον αναλογα το μεγεθος που παιρνεις.

Δημοσ.

Αν ειναι καποιος βλακας και παιρνει ετοιμα τριμμενα τυρια, καλα να παθει και δινει παραπανω λεφτα. Ειναι το θεμα της χρηστικοτητας που τον κανει μια φορα βλακα. Η τιμη ειναι η 2η φορα που γινεται βλακας.

Εχω καιρο να παω σε supermarket στην ελλαδα, οι τιμες απο κατω λενε την τιμη της μοναδας? Πχ εδω αγγλια λεει ταδε τιμη τα κολοκυθια αλλα απο κατω εχει την τιμη κιλου. Στα υγρα εχει τιμη λιτρου. Ετσι μπορεις να συγκρινεις αν αξιζει να παρεις κουτακι κοκα κολα ή μπουκαλι κλπ κλπ, και ποσο βγαινει στο λιτρο/κιλο κλπ. Ετσι εχεις μια εικονα στο ποσο αξιολογουνε το προιον αναλογα το μεγεθος που παιρνεις.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει ΚΑΙ στην Ελλάδα! Πολλά Σούπερ Μάρκετ έχουν τιμή λίτρου ή κιλού κάτω από τη στρογγυλή τιμή των προϊόντων! Απαντήστε μου για τη Ζαναέ... Πως την αγόραζα στη Γερμανία φθηνότερα απ'ότι στην Ελλάδα!

Δημοσ.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει ΚΑΙ στην Ελλάδα! Πολλά Σούπερ Μάρκετ έχουν τιμή λίτρου ή κιλού κάτω από τη στρογγυλή τιμή των προϊόντων! Απαντήστε μου για τη Ζαναέ... Πως την αγόραζα στη Γερμανία φθηνότερα απ'ότι στην Ελλάδα!

Η απαντηση δεν ειναι τοσο απλη οσο θα ηθελες.

Πρεπει να εξετασει κανεις τη φορολογια επιχειρησεων εκει (σε σχεση με εδω), πρεπει να εξετασει ΦΠΑ, πρεπει να εξετασει εξοδα/κερδη/τζιρο της καθε επιχειρησης, πρεπει να εξετασει ζητηση/προσφορα του συγκεκριμενου προιοντος, πρεπει να εξετασει σε τι τιμη πουλαει η ιδια η ΖΑΝΑΕ στη Γερμανια και σε τι τιμη στην Ελλαδα (πιθανοτατα να πουλαει σε διαφορετικες τιμες) κλπ.

Πολλα μπορουν να δωσουν μια λογικη εξηγηση σε αυτο, αλλα δεν ειναι και τοσο απλο να σου απαντησουν "ειναι φθηνοτερα εκει για τον ταδε λογο!".

Δημοσ.

Οπότε που ερχόμαστε? Στο ότι δεν είναι ΠΑΝΤΑ καλό να ψωνίζουμε ΜΟΝΟ Ελληνικά προϊόντα, όταν αυτά έχουν διπλή και τριπλή τιμή σε σχέση με τα ξένα!

Διότι αν οι λόγοι είναι αυτοί που γράφεις (που αυτοί είναι), δεν υπάρχει λόγος ν'αδειάζει εμένα το πορτοφόλι μου από ένα κράτος-χάος που μου τ'αδειάζει έτσι κι αλλιώς με χίλιους δυο τρόπους.

Ας μπει το κράτος σε σειρά να σταματήσει την αισχροκερδία, ευχαρίστως μετά να ψωνίζω ΜΟΝΟ Ελληνικά προϊόντα! Ως τότε θα ψωνίζω ότι γεμίζει το ψυγείο μου και τη κοιλιά της οικογένειας μου.

Στο κάτω-κάτω Έλληνες πολιτές με εξυπηρετούν όπου κι αν πάω! Κι αυτοί από κάπου πρέπει να ζήσουν.

Δημοσ.

Η λογικη αγοραστε ελληνικα προιοντα βασιζεται στο οτι μενει το χρημα μεσα στη χωρα σου. Αυτο μπορει να μην ειναι προς ωφελος του καταναλωτη ορισμενες φορες, αλλα ΣΥΝΗΘΩΣ ειναι προς ωφελος της εγχωριας οικονομιας γενικα.

Αν κοιταμε με γνωμονα το ατομο εχεις δικιο, αν κοιταμε με γνωμονα το συμφερον της οικονομιας μας γενικοτερα (αρα και της τσεπης μας) δεν συμφωνω, ειναι αυτονοητο οτι μας ευνοει να παραμενει το χρημα εντος συνορων (αρκει αυτο να μην καταληγει σε Ελβετικους η οτιδηποτε τραπεζικους λογαριασμους φοροφυγαδων ή πολιτικων). Κατα τ'αλλα κι εγω αν βρω ενα ξενο προιον αρκετα πιο φθηνο απο ενα αντιστοιχο ελληνικο, δε θα ντραπω να το αγορασω... Δε φταιει βεβαια η ελληνικη επιχειρηση που πουλαει ακριβοτερα, αλλα το κρατος που την αναγκαζει με τις εξοντωτικες φορολογιες να μην ειναι ανταγωνιστικη.

Δημοσ.

Θεωρείς δηλαδή ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας (ή οι μεγαλοκαρχαρίες που διαχειρίζονται το συγκεκριμένο χρήμα) κλείνουν τα λεφτά σε Ελληνικές τράπεζες και όχι σε Ελβετικές!

Παραμένω να ψωνίζω γιαουρτάκια απ'το Lidl. Άλλο 0,39€ το κουτάκι με μικρά γράμματα "παρασκευάζεται στην Μεβγάλ" κάτω-κάτω, κι άλλο 1.10€ το κουτάκι με τεράστια τη μάρκα Μεβγάλ (που φέρνω ως παράδειγμα) στον Βασιλόπουλο.

Και στις δύο περιπτώσεις, τόσο ο Γερμαναράς όπως κι ο Ελληνάρας, τα κέρδη τους τα κλείνουν σε Ελβετικές τράπεζες & και στις δύο περιπτώσεις Έλληνες παραγωγοί κάνουν το γιαουρτάκι και Έλληνες πολιτές παίρνουν τους ίδιους μισθούς.

Άρα? Κερδίζω κι εγώ, κι αυτοί!

Δημοσ.

Απαντήστε μου για τη Ζαναέ... Πως την αγόραζα στη Γερμανία φθηνότερα απ'ότι στην Ελλάδα!

Λόγοι φαντάζομαι υπάρχουν πολλοί αλλά στη τελική εδώ την αγοράζεις ακριβότερα επειδή την αγοράζεις ακριβότερα.

Δημοσ.

Και στις δύο περιπτώσεις, τόσο ο Γερμαναράς όπως κι ο Ελληνάρας, τα κέρδη τους τα κλείνουν σε Ελβετικές τράπεζες & και στις δύο περιπτώσεις Έλληνες παραγωγοί κάνουν το γιαουρτάκι και Έλληνες πολιτές παίρνουν τους ίδιους μισθούς.

Άρα? Κερδίζω κι εγώ, κι αυτοί!

Ο σωστός έλληνας πατριώτης προτιμά να τα δίνει σε έλληνες εφοπλιστές :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...