Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ότι αποχωρεί η carefour και όποια carefour από την Ελλάδα δεν σημαίνει ότι θα μεγαλώσει η ανεργία με την προυπόθεση ότι η ζήτηση παραμένει ίδια.

Τα καταστήματα των carefour θα αντικατασταθούν από ΑΒ βασιλόπουλο, Μαρινόπουλο, Σκλαβενίτη, DIA και άλλους. Εκτός και αν θεωρείτε πχ την ΑΒ χαζή να μην εκμεταλλευθεί το κενό που θα αφήσει η carefour ως προς την κάλυψη όλων των περιοχών με super markets.

Με λίγα λόγια... ο άνεργος των carefour θα βρει δουλειά στο super market AB βασιλόπουλος για παράδειγμα (τα ονόματα τυχαία)

Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη.

• Απαντ. 158
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όχι φίλε, δεν είναι έτσι. Πλέον οι εταιρείες δεν κοιτάνε να προσλάβουν κόσμο, αλλά να αξιοποιούν την όποια ανάγκη με το ήδη υπάρχων προσωπικό. DIA δεν υπάρχουν, ΑΒ και Σκλαβενίτης έχουν αρχίσει να έχουν πρόβλημα με τους προμηθευτές, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση ανάπτυξης.

Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει, περιμένουμε τις εξελίξεις.

Δημοσ.

Τα καταστήματα των carefour θα αντικατασταθούν από ΑΒ βασιλόπουλο,

Οπως αντικατασταθηκαν ολα αυτα που εκλεισαν μεχρι σημερα.

ΥΓ: Να φανταστω δεν εισουν/εισαι εργαζομενος

Δημοσ.

Βρε το'χετε το δίκιο σας. Το ερώτημα μου εμένα είναι "αν μείνουνε τα 5 γνωστά κοπρόσκυλα στην Ελληνική αγορά, οι τιμές που θα πάνε"?

Διότι το να μου πουλάνε ένα προϊόν που κάνει 10€ έξω 25€ στην Ελλάδα και να μου βγάζουν ΔΗΘΕΝ προσφορά 5€ κάτω (που παραμένει 5€ πάνω εφόσον και πάλι κάνει 15€ κι όχι 10€), δε με βοηθάει ως καταναλωτή!

Και κακά τα ψέματα, το κακό με την ακρίβεια έχει παραγίνει στην Ελλάδα...

ΠΟΤΕ ΜΟΥ δε κατάλαβα πως γίνεται ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ, ΠΑΣΥΓΝΩΣΤΗ ΜΑΡΚΑ (μεγαλώνει-μεγαλώνει γερά παιδιά.........) να κοστίζει 0.98€ το κουτάκι και πχ Γερμανικό ή Γαλλικό ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟ να κοστίζει 0.39€!!! Έλεος όμως!!!

Για ένα γάλα για καφέ 340.75δρχ?? Κι αν πάρεις και με επιπλέον ασβέστιο (παπ@ριές...) 1.25€, κοινώς κοντά στις 400δρχ?? Ε,όχι ρε παιδιά!!!

Δημοσ.

prasinotsai η πελατεία όμως των carefour καπου θα πάει σωστά;; Εκτός και αν μείνουν πεινασμένοι επειδή έκλεισε το αγαπημένο τους super market :-D

Αυτή η πελατεία θα πάει σε ΑΒ, Σκλαβενίτη και και και τα οποία αναγκαστικά θα πρέπει να αυξήσουν το προσωπικό τους αφενός εντός των υπαρχόντων καταστημάτων για να εξυπηερτήσουν την αυξημένη ζήτηση, αλλά αφετέρου θα προσπαθήσουν καλύψουν το κενό των λιγότερων καταστημάτων με το να δημιουργήσουν νέα σε περιοχές που έχει μειωθεί ο ανταγωνισμός λόγω εξόδου ενός ανταγωνιστή.

Βρε το'χετε το δίκιο σας. Το ερώτημα μου εμένα είναι "αν μείνουνε τα 5 γνωστά κοπρόσκυλα στην Ελληνική αγορά, οι τιμές που θα πάνε"

Ελεύθερη αγορά δεν υπάρχει; Αν ο ανταγωνισμός λειτουργεί σωστά και είναι ευθύνη του κράτους τότε δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα. Ακόμα και δύο μεγάλοι να παίζουν μόνοι τους αν υπάρξει πόλεμος τιμών οι τιμές θα παραμείνουν πολύ χαμηλά. Δεν έχει σημασία αν είναι 2-3-4 ή 5. Σημασία έχει όσοι είναι να λειτουργούν με βάση τους κανόνες του ανταγωνισμού.

Για αποφυγή παρεξηγήσεων, οι τιμές των σουπερ μάρκετς είναι πολύ υψηλές αυτή τη στιγμή και δεν έχουν πέσει καθόλου λόγω μειωμένης ζήτησης πράγμα που είναι αφύσικο! Άρα κάτι άλλο παίζει μεταξύ τους για το οποίο έχει ευθύνη το κράτος.

Δημοσ.

prasinotsai η πελατεία όμως των carefour καπου θα πάει σωστά;; Εκτός και αν μείνουν πεινασμένοι επειδή έκλεισε το αγαπημένο τους super market :-D

Αυτή η πελατεία θα πάει σε ΑΒ, Σκλαβενίτη και και και τα οποία αναγκαστικά θα πρέπει να αυξήσουν το προσωπικό τους αφενός εντός των υπαρχόντων καταστημάτων για να εξυπηερτήσουν την αυξημένη ζήτηση, αλλά αφετέρου θα προσπαθήσουν καλύψουν το κενό των λιγότερων καταστημάτων με το να δημιουργήσουν νέα σε περιοχές που έχει μειωθεί ο ανταγωνισμός λόγω εξόδου ενός ανταγωνιστή.

Σου ξαναυπενθυμίζω... μιλάμε για ΕΛΛΗΝΕΣ επιχειρηματίες!

Ξέρεις τι εύκολα κρατάνε την ανταγωνιστικότητα με τα χεράκια κάτω απ'το τραπέζι σε τραγικά υψηλά επίπεδα τιμών?

Πανεύκολα! Την ίδια μούρη έχουν όλοι!

Και μη ξεχνάς ότι αν δεν ερχόταν οι ξένες εταιρείες πιο πριν στην Ελλάδα, οι τιμές θα συνέχιζαν να ανεβαίνουν... και να ανεβαίνουν... και να ανεβαίνουν... στην Ελληνική αγορά. Οι ξένοι τους έριξαν γροθιά στο στομάχι και σταμάτησαν!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Η πελατεία των Carrefour θα μείνει στα καταστήματα Μαρινόπουλος, ο οποίος λογικά δεν θα κρατήσει όλα τα καταστήματα.

Όσων αφορά την εκμεταλεύση καταστημάτων από άλλα S/M, η αγορά των Dia από την Carrefour ήταν καταστροφική, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μπει κάποιος στον ίδιο κίνδυνο.

Δημοσ.

Εγώ θα προτιμούσα να έχω λογικές τιμές στα σούπερ μάρκετ, κι ας τα'χουν Έλληνες, Γάλλοι κι όποιοι θέλουν!

ΑΝ το κράτος κάνει σωστότατους υγειονομικούς ελέγχους, κανείς δεν έχει να φοβάται τίποτα.

Και λυπάμαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Κύριε Βασιλόπουλε και Κύριε Μασούτη ή όποιοι άλλοι είστε εκεί έξω, αλλά όταν κάποτε είχατε απλησίαστες τιμές στα ράφια σας, ΕΣΕΙΣ μας οδηγήσατε στους ξένους επιχειρηματίες να γεμίζουμε τα καλάθια μας για να φάνε οι οικογένειες μας!! Σήμερα που μας αδειάσατε τα πορτοφόλια με 150% πάνω τις τιμές, ξαφνικά ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ τους καημένους τους Έλληνες που δεν έχουν λεφτά να φάνε, κι αφού χορτάσατε χρήμα τόσα χρόνια, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ρίξατε τις τιμές σας!

ΚΑΙ ΔΕ ΤΙΣ ΡΙΞΑΤΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ή ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, διότι ο μισθός μου αγγίζει μισθό Βουλγαρίας και Ρουμανίας!! Βουλγαρικες και Ρουμανικες τιμές έπρεπε να'χουν τα προϊόντα μας!!

Σκεφτείτε τι κάνετε και μη σκεφτείτε ποιους πλουτίζετε, αλλά πρώτα απ'όλα πόσο κακό κάνετε στον ίδιο σας τον εαυτό με το να πετάτε λεφτά για "Ελληνικές σημαιούλες" που γεμίζουν Ελβετικούς ΚΑΙ ΣΤΑΝΤΑΡ όχι Ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς...

Δημοσ.

Σου ξαναυπενθυμίζω... μιλάμε για ΕΛΛΗΝΕΣ επιχειρηματίες!

Ξέρεις τι εύκολα κρατάνε την ανταγωνιστικότητα με τα χεράκια κάτω απ'το τραπέζι σε τραγικά υψηλά επίπεδα τιμών?

Πανεύκολα! Την ίδια μούρη έχουν όλοι!

Και μη ξεχνάς ότι αν δεν ερχόταν οι ξένες εταιρείες πιο πριν στην Ελλάδα, οι τιμές θα συνέχιζαν να ανεβαίνουν... και να ανεβαίνουν... και να ανεβαίνουν... στην Ελληνική αγορά. Οι ξένοι τους έριξαν γροθιά στο στομάχι και σταμάτησαν!

Δηλαδή οι ξένοι δεν ξέρουν να κρατάνε τιμές; Έχουν αυτοκτονικές τάσεις;

Το θέμα δεν είναι αριθμητικό, ή καταπολεμάς τα καρτέλ ή τα αφήνεις να αλωνίζουν όσα καρφούρ και αν έρθουν.

Δημοσ.

Δηλαδή οι ξένοι δεν ξέρουν να κρατάνε τιμές; Έχουν αυτοκτονικές τάσεις;

Το θέμα δεν είναι αριθμητικό, ή καταπολεμάς τα καρτέλ ή τα αφήνεις να αλωνίζουν όσα καρφούρ και αν έρθουν.

Σε σχέση με μας? Θα έβλεπες και καλά το Ariel 14.90€ σε Ελληνικό Σούπερ Μάρκετ (σε προσφορά, επειδή έριξε πχ το Lidl τη τιμή του), όταν στη Γερμανία κοστίζει ΜΟΛΙΣ 9.90€!! Η κανονική του τιμή γιατί να είναι 21.90€ στην Ελλάδα? ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ?

Πλένει καλύτερα τα βρακιά μας εδώ απ'ότι στη Γερμανία?

Δημοσ.

Σε σχέση με μας? Θα έβλεπες και καλά το Ariel 14.90€ σε Ελληνικό Σούπερ Μάρκετ (σε προσφορά, επειδή έριξε πχ το Lidl τη τιμή του), όταν στη Γερμανία κοστίζει ΜΟΛΙΣ 9.90€!! Η κανονική του τιμή γιατί να είναι 21.90€ στην Ελλάδα? ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ?

Πλένει καλύτερα τα βρακιά μας εδώ απ'ότι στη Γερμανία?

Η δικαιολογια ακουει στο "μεταφορικα εξοδα" (δεν την απαρτιζομαι, απλος την αναφερω)

Δημοσ.

Η δικαιολογια ακουει στο "μεταφορικα εξοδα" (δεν την απαρτιζομαι, απλος την αναφερω)

Ναι... Το "μεγαλώνει-μεγαλώνει γερά παιδιά" θέλει τετραπλά έξοδα για να μεταφερθεί απ'την Nestle Hellas στο Πλατύ Ημαθίας προς Αθήνα, ενώ το Γερμανικό γάλα από το Βερολίνο έρχεται με τιμή ευκαιρίας.... Στα 20 κουτάκια εβαπορέ, 10 πετάνε με Lufthansa δωρεάν.

Τα σάπια τους να τ'αφήσουν αλλού!!

(Με πιάσανε τα γέλια τώρα)....!!

Δημοσ.

αλλο ενα παραδειγμα αλλα δεν εχω στοιχεια με φωτο για να μην λεμε οτι θελουμε...

ΑΒ βασιλοπουλος

τυρι γκουντα τυποποιημενο ξυσμα σε πλαστικη συσκευασια με την επωνυμια βασιλοπουλος.

συσκευασια 250 γραμ 2.8 ευρω....=11,2 ε/κιλο!!!

καρφουρ τυρι γκουντα ολλανδιας νωπο κεφαλι=5.7ευρω/κιλο.

οχι κυριε βασιλοπουλε, θα προτιμησω καρφουρ και ας μου φαει τα λεφτα ο γαλλος.

Δημοσ.

Wella Shockwave πηλός για τα μαλλιά!

2.25€ στη Γερμανία, 5.90€ στην Ελλάδα...

Γιατί ρε κοπρόσκυλα?? Το έχω σε φωτογραφία από Γερμανικό ΑΚΡΙΒΟ Σούπερ Μάρκετ! Όποτε θέλετε σας τη κάνω επικόλληση και πηγαίνετε ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ να δείτε πόσο κάνει στα Ελληνικά ράφια!

Και στη Γερμανία ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ο συγκεκριμένος πηλός, δεν είναι Γερμανική εταιρεία!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...