Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τυπωσε το thread, ειμαι σιγουρος πως θα καταλαβουν οτι εχεις οντως προβλημα.

Εισαι και νεος παναθεμα σε.

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Really, λέμε συνέχεια για τα παιδιά που χάνουν τη νιότη τους ολημερίς στο pc και το ίντερνετ και ας βγουν έξω αλλά αυτή ειναι η άλλη πλευρά -- η αλήθεια ειναι κάπου στη μέση. Δεν μιλάμε για την εικόνα του μικρού παιδιού που είναι το νόημα της ζωής και λοιπά γλυκαναλάτα, κάνουμε λόγο για την καθημερινότητα που απέχει έτη φωτός απο το ρομαντισμό.

Μιλάμε για την απόλυτη έννοια της ηχορρύπανσης. ΟΚ, όλοι ήμασταν παιδιά. Όμως όταν μου έλεγαν «ΣΩΠΑΣΕ, ενοχλείς», το έραβα. Αυτό ειναι ανατροφή, αυτό λέγεται σεβασμός. Βέβαια αυτά ξεκινούν από την οικογένεια και έτσι όπως το καταλαβαίνω από τον TS, ουσιαστικά πρόκειται για «γονείς» και όχι γονείς.

Κι αν πει κάποιος «εντάξει μωρέ, παιδιά είναι» αφ'ενος μεν δεν το έχει ζήσει και αφ'ετερου επειδή είναι παιδια, γι'αυτο πρεπει να τεθούν ό ρ ι α.

Στην τελική, δεν φταίνε άμεσα-άμεσα τα παιδιά, χτύπα το κακό στη ρίζα: πιασε τους γονείς και μίλα τους. Αν όχι.. τότε υπάρχει και ο ψυχολογικός πόλεμος. :>

Δημοσ.

Τι πήγε στραβά στην παιδική σας ηλικία πείτε μου...

Και αν δεν πήγε κάτι στραβά... πόσο εύκολα ξεχνάτε;

μικροί κάναμε φασαρία και ενοχλούσαμε τους γείτονες , αλλα είχαμε και γονείς να μας μαζέψουν οταν το παρατραβάγαμε. Οταν θα θες να σηκωθείς 5-6 το πρωί γιατι έχεις δουλειά και μες τις 2+ την νύχτα ακούς τσιρίδες απο πιτσιρίκια 10 μέτρα απο το δωμάτιο σου θα καταλάβεις. :lol:

Δημοσ.

Έχεις σκεφτεί να κατέβεις να παίξεις και εσύ λίγη μπάλα μαζί τους;

Στον ΟΡ αναφέρομαι.

Γίνου ο κουλ γείτονας, όχι ο κόπανος που γίνεται στόχος.

Ενηλικιωθήκαμε... Το βρίσκεις δηλαδή πολύ τραβηγμένο τα παιδάκια να είναι παιδάκια κάπου ώπου δεν θα ενοχλούν τους ενήλικους? Πρέπει να παίρνει ηρεμιστικά ο άνθρωπος για να μην χαθεί η παιδική μαγεία?

Ζω μπροστά από πλατεία με εστιατόρια, καφετέριες κλπ. Τώρα που είναι καλοκαίρι η πιθανότητα να καθήσεις στο μπαλκόνι το απόγευμα χωρίς να ακούς πιτσιρίκια να ουρλιάζουν είναι μηδαμινές. Πρόσεξε, όχι να μιλάνε δυνατά, να ουρλιάζουν σαν τρελά! Σε γενικές γραμμές δεν με ενοχλούν. Αλλά ρε φίλε, όταν έχω περάσει μία δύσκολη μέρα, με πονάει το κεφάλι μου και σκέφτομαι τα προβλήματα μου θέλω να κατέβω να τα αρχίσω στις σφαλιάρες.

Και σε τελική είναι γαϊδουριά από την πλευρά των γονιών. Στείλτα στο πάρκο με τις κούνιες να τα σπάσουνε όλα, εγώ τι φταίω?

Και γιατί δεν μετακομίζεις, αφού είσαι η μειονότητα σε αυτή τη περίπτωση; Δεν σου φταίνε αυτά που είναι παιδιά, φταις εσύ που μένεις σε εκείνη την γειτονία.

Δημοσ.

Really, λέμε συνέχεια για τα παιδιά που χάνουν τη νιότη τους ολημερίς στο pc και το ίντερνετ και ας βγουν έξω αλλά αυτή ειναι η άλλη πλευρά -- η αλήθεια ειναι κάπου στη μέση. Δεν μιλάμε για την εικόνα του μικρού παιδιού που είναι το νόημα της ζωής και λοιπά γλυκαναλάτα, κάνουμε λόγο για την καθημερινότητα που απέχει έτη φωτός απο το ρομαντισμό.

Μιλάμε για την απόλυτη έννοια της ηχορρύπανσης. ΟΚ, όλοι ήμασταν παιδιά. Όμως όταν μου έλεγαν «ΣΩΠΑΣΕ, ενοχλείς», το έραβα. Αυτό ειναι ανατροφή, αυτό λέγεται σεβασμός. Βέβαια αυτά ξεκινούν από την οικογένεια και έτσι όπως το καταλαβαίνω από τον TS, ουσιαστικά πρόκειται για «γονείς» και όχι γονείς.

Κι αν πει κάποιος «εντάξει μωρέ, παιδιά είναι» αφ'ενος μεν δεν το έχει ζήσει και αφ'ετερου επειδή είναι παιδια, γι'αυτο πρεπει να τεθούν ό ρ ι α.

Στην τελική, δεν φταίνε άμεσα-άμεσα τα παιδιά, χτύπα το κακό στη ρίζα: πιασε τους γονείς και μίλα τους. Αν όχι.. τότε υπάρχει και ο ψυχολογικός πόλεμος. :>

οι γονεις μερικες φορες ειναι χειροτεροι καφροι απο τα παιδια που ανατρεφουν. πραγματικα ομως καφροι πας και του λες το πιτσιρικι με ενοχλει,κλαιει,φωναζει κ.α. και εκεινος γυρναει και λεει παιδι ειναι αστο μωρε,και δεν ενοχλει και εσυ φταις οχι το παιδι γενικα οτι δικαιολογια υπαρχει. εχεις σκεφτει οτι το βλασταρι σου δεν ειναι ο μεσσιας και όντως μπορει να παιζει κατι λαθος?γι αυτο και πολλους τους εχουν καβαλησει τα πιτσιρικια και τους κανουν οτι θελουν...

Δημοσ.

Έχεις σκεφτεί να κατέβεις να παίξεις και εσύ λίγη μπάλα μαζί τους;

Στον ΟΡ αναφέρομαι.

Γίνου ο κουλ γείτονας, όχι ο κόπανος που γίνεται στόχος.

Και γιατί δεν μετακομίζεις, αφού είσαι η μειονότητα σε αυτή τη περίπτωση; Δεν σου φταίνε αυτά που είναι παιδιά, φταις εσύ που μένεις σε εκείνη την γειτονία.

Τώρα ανοίγεις σοβαρή συζήτηση. Εγώ ζούσα στην γειτονιά πριν ανοίξουνε μαγαζιά. Άρα μήπως να κλείσουνε τα μαγαζιά? Η μειονότητα δεν είμαι καθώς εγώ ζω εδώ, οι θαμώνες στην πλειοψηφία τους δεν μένουν στην γειτονιά αλλά επισκέπτονται. Μήπως να τους απαγορευτεί η είσοδος στην γειτονιά? Η μήπως να παίρνουμε ποσοστά από τα μαγαζιά επειδή μας ενοχλούν οι πελάτες τους?

Η μήπως, λέω μήπως, όταν βγαίνεις με τα παιδιά σου σε ένα εστιατόριο και τα αμολάς στην πλατεία να τους λες να μην ουρλιάζουν επειδή και τους μόνιμους κατοίκους να μην ενοχλούν, μπορεί να ενοχλούν τους άλλους θαμώνες του εστιατορίου/καφετέριας η αυτούς που κάθονται στην πλατεία. Αυτό λέγεται διαπαιδαγώγηση...

Επίσης παράδειγμα, όχι δικό μου, σε κάμπινγκ. Οι γονείς τρώνε, τα Ελληνόπουλα τρέχουνε και φωνάζουνε μέσα στον χώρο. Τα παιδάκια από άλλες χώρες κάθονται στο τραπέζι, μιλάνε, παίζουνε αλλά δεν ενοχλούν κανέναν. Τυχαίο? Δε νομίζω... Βέβαια όσο εξισώνουμε την γαϊδουριά και τον ωχαδερφισμό με την ελευθερία δύσκολο να γίνει κατανοητό αυτό που γράφω από κάποιους.

Δημοσ.

Επίσης παράδειγμα, όχι δικό μου, σε κάμπινγκ. Οι γονείς τρώνε, τα Ελληνόπουλα τρέχουνε και φωνάζουνε μέσα στον χώρο. Τα παιδάκια από άλλες χώρες κάθονται στο τραπέζι, μιλάνε, παίζουνε αλλά δεν ενοχλούν κανέναν. Τυχαίο? Δε νομίζω... Βέβαια όσο εξισώνουμε την γαϊδουριά και τον ωχαδερφισμό με την ελευθερία δύσκολο να γίνει κατανοητό αυτό που γράφω από κάποιους.

Δε θα λάμβανα μέρος στο θέμα, αλλά μου έτυχε ακριβώς αυτό σήμερα. Ήμουν για φαγητό και δίπλα 3 5χρονα ενοχλούσαν. Ενοχλούσαν όμως. Και επειδή ενοχλούσαν τη μάνα τους, τι απλό έκανε; Ε, το μαγαζί σε ένα σημείο, είχε έναν σιδερένιο πάγκο για να αφήνουν τα διάφορα σερβίτσια και άλλα πράγματα ξερωγω οι σερβιτόροι. Η μάνα τους, απλά για να μη την ενοχλούν, τους μάζεψε εκεί και τους έβαλε να βαράνε τον πάγκο. Αν είναι δυνατόν. Αφού πέρασε κανένα δεκάλεπτο, έδωσε ο θεός και τους είπε "παιδιά, φεύγουμε".

Το θέμα δεν είναι ότι κάνουν φασαρία, παιδιά είναι. Όλοι μας κάναμε και ας λέμε ό,τι θέλουμε. Σε εκείνη την ηλικία μάλιστα, ό,τι και να σου λένε οι γονείς σου, αν είσαι αυτόπουείσαι τέλος πάντων, δε θα τους ακούσεις και ίσως κάνεις το αντίθετο από αντίδραση. Το μόνο που μπορώ να πω στον TS είναι: αν τα καταφέρεις, πήγαινε με τα νερά τους. Όπως είπαν και προηγούμενα μέλη, παίξε λίγο μπάλα μαζί τους. Γνώρισε τους τέλος πάντων. Όταν σε μάθουν, απλά τους ζητάς με ευγενικό τρόπο ότι: να ρε παιδιά, είναι εύκολο να κάνετε αυτό και αυτό τα απογεύματα, γιατί γυρίζω από τη τάδε δουλειά και είμαι πτώμα; Αν έχουν έστω και λίγο σεβασμό πάνω τους, θα το κάνουν, αλλά όπως είπα, σε αυτή την ηλικία παίζουν άλλα θέματα πρώτα ("ανάδειξη" των εαυτών τους για το πόσογαμάτοςείμαι στους φίλους τους, αντιδρούν έξω διότι σπίτι τους καταπιέζουν κ.λπ.)

Δημοσ.

μικροί κάναμε φασαρία και ενοχλούσαμε τους γείτονες , αλλα είχαμε και γονείς να μας μαζέψουν οταν το παρατραβάγαμε. Οταν θα θες να σηκωθείς 5-6 το πρωί γιατι έχεις δουλειά και μες τις 2+ την νύχτα ακούς τσιρίδες απο πιτσιρίκια 10 μέτρα απο το δωμάτιο σου θα καταλάβεις. :lol:

οπως τα λέει ο φίλος ..ειχαμε ΓΟΝΕΙΣ και μας μάζευαν και οχι ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΖΩΑ που ξέχασαν να φορέσουν καπ@τα..

ειναι τόσο απλό.

Τα παιδάκια αυτά θα βγούν στην κοινωνία και δεν θα σέβονται τιποτα είναι το μόνο σίγουρο.

Δημοσ.

Το ότι είναι παιδάκια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει έλεγχος από μέρος των γονιών τους (αν και εφόσον οι τελευταίοι δεν είναι ΖΩΑ).

Το ότι δεν γίνεται φασαρία σε ώρες κοινής ησυχίας δεν σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να κοπανάει με ένα κομπρεσέρ επειδή έτσι ηδονίζεται. Η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου...

Είμαι σίγουρος ότι όσοι υποστηρίζουν τα "παιδάκια" δεν είχαν ποτέ τέτοιο -πραγματικό- πρόβλημα... Ευτυχώς ούτε εγώ έχω αλλά καταλαβαίνω απόλυτα τους πάσχοντες γιατί έχω βρεθεί σετα σπίτια τους.

Και για να μην παρεξηγηθώ δεν είμαι κατά των παιδιών στις γειτονιές, πρόκειται άλλωστε για υγειή και χαρούμενη εικόνα, αλλά κατά των ανεξέλεγκτων δίποδων ζώων που ουρλιάζουν (στην κυριολεξία) λες και τους μπήκε καμμιά καραμούζα (μεταφορικά)...

Δημοσ.

Δευτέρα: Εκδρομή

Τρίτη: είμαι cool, κάθομαι τέρμα βάλτε μου γκολ

Τετάρτη: οι γονείς καλεσμένοι για καφέ στο μπαλκόνι

Πέμπτη: ωτοασπίδες

Παρασκευή: Εκδρομή

Σάββατο: Εκδρομή

Κυριακή: Εκδρομή

Δημοσ.

Δευτέρα: Εκδρομή

Τρίτη: είμαι cool, κάθομαι τέρμα βάλτε μου γκολ

Τετάρτη: οι γονείς καλεσμένοι για καφέ στο μπαλκόνι

Πέμπτη: ωτοασπίδες

Παρασκευή: Εκδρομή

Σάββατο: Εκδρομή

Κυριακή: Εκδρομή

Σε κάθε εκδρομή θα θάβει κι ένα πτώμα.

Δημοσ.

το πρόβλημα ειναι κοινωνικό ..Ο καθένας κάνει οτι θέλει και μαθαίνει και τα παιδιά του το ίδιο.

Οταν ήμουν μικρός η μανα μου με παρατηρούσε οταν εκανα φασαρία και μου εξηγούσε οτι ενοχλούμε με τον θόρυβο το κάτω διαμέρισμα.

Ο απο πάνω μου σήμερα λοιπόν έχει τα παιδιά και κοπανιουνται λές και κάνουν παρέλαση μπιστάνε την μπάλα όλες τις ώρες και ουρλιάζουν..

Πείτε μου με το χέρι στην καρδιά πρέπει όλοι οι ανθρωποι να γίνονται γονείς;

Δημοσ.

το πρόβλημα ειναι κοινωνικό ..Ο καθένας κάνει οτι θέλει και μαθαίνει και τα παιδιά του το ίδιο.

Οταν ήμουν μικρός η μανα μου με παρατηρούσε οταν εκανα φασαρία και μου εξηγούσε οτι ενοχλούμε με τον θόρυβο το κάτω διαμέρισμα.

Ο απο πάνω μου σήμερα λοιπόν έχει τα παιδιά και κοπανιουνται λές και κάνουν παρέλαση μπιστάνε την μπάλα όλες τις ώρες και ουρλιάζουν..

Πείτε μου με το χέρι στην καρδιά πρέπει όλοι οι ανθρωποι να γίνονται γονείς;

Ακριβως. Ξαναλεω απο ζωα γονεις, ζωα παιδια θα βγουν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...