Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα, με ενδιαφερει ενα ΤΕΙ που λεγετε ΑΤΕΙ πληροφορικης και ΜΜΕ πατρας (Πυργος) , και επειδη δινω σαν ΕΠΑΛ ομαδα α' , δν μπορω να περασω σε οποιο ΤΕΙ θελω , για παραδειγμα αμα στο ΕΠΑΛ ειχα ειδικοτητα διαιτολογος δν μπορω να περασω σε ΤΕΙ νοσηλευτικης . ετσι το υπουργειο παιδιας εχει δημιουργισει τομεις και σε καθε τομεα εχει βαλει τις σχολες που μπορει να περασει καποιος. π.χ τομεας πληροφορικης εχει τηλεπικοινωνιες και δικτυα ΤΕι Λαμιας κλπ.

οπως ειπα εμενα με ενδιαφερει το ΑΤΕΙ πληροφορικης και ΜΜΕ πατρας (Πυργος) και σαν ΕΠΑΛ πληροφορικη που πηγαινα φανταζομουνα πως θα μπορω να περασω εκει , αλλα μολις ειδα των τομεα που ανοικει φρικαραααα, ανοικει στον τομεα οικονομικων και δημοσιων σχεσεων!WTFFF? ποσο χαζο ειναι το υπουργειο ρε γαμωτο?Ξερει κανεις αν συνηθιζεται να αλλαζουνε οι σχολες στους τομεις? δν μπορουσανε να το εχουνε εστω και στον τομεα πληροφορικης? δεν νομιζω οποιοσ πηγαινε στο επαλ και μαθαινε οικονομικα κ δημοσιες σχεσεις να θελει να παει στο ΤΕΙ αυτο που μαθαινουνε δικτυα προγραμματισμο και βασεις δεδομενων. ΕΛΕΟΣ

Δημοσ.

Η σχολή για μένα Πληροφορικής και ΜΜΕ είναι μια μαλακία που χρησιμοποιεί το όνομα πληροφορικής για κράχτη όπως και πολλές άλλες.

Τί βγαίνεις απο κεί; πληροφορικός ή δημοσιογράφος; Τίποτα από τα δυο λεω εγω με το φτωχό μου το μυαλό.

Επίσης για να πάρεις μεταγραφή πρέπει να ταιριάζουν τα προγράμματα σπουδών και να έχει δεχτεί το ένα τμήμα το άλλο σαν σχετικά, που στα ΤΕΙ πληροφορικής μόνο τα ΤΕΙ Αθηνων και Θεσσαλονίκης το κάνουν μεταξύ τους (έχουν και κοινό πρόγραμμα σπουδών αν θυμάμαι καλά.)

Δημοσ.

καλησπερα, με ενδιαφερει ενα ΤΕΙ που λεγετε ΑΤΕΙ πληροφορικης και ΜΜΕ πατρας (Πυργος) , και επειδη δινω σαν ΕΠΑΛ ομαδα α' , δν μπορω να περασω σε οποιο ΤΕΙ θελω , για παραδειγμα αμα στο ΕΠΑΛ ειχα ειδικοτητα διαιτολογος δν μπορω να περασω σε ΤΕΙ νοσηλευτικης . ετσι το υπουργειο παιδιας εχει δημιουργισει τομεις και σε καθε τομεα εχει βαλει τις σχολες που μπορει να περασει καποιος. π.χ τομεας πληροφορικης εχει τηλεπικοινωνιες και δικτυα ΤΕι Λαμιας κλπ.

οπως ειπα εμενα με ενδιαφερει το ΑΤΕΙ πληροφορικης και ΜΜΕ πατρας (Πυργος) και σαν ΕΠΑΛ πληροφορικη που πηγαινα φανταζομουνα πως θα μπορω να περασω εκει , αλλα μολις ειδα των τομεα που ανοικει φρικαραααα, ανοικει στον τομεα οικονομικων και δημοσιων σχεσεων!WTFFF? ποσο χαζο ειναι το υπουργειο ρε γαμωτο?Ξερει κανεις αν συνηθιζεται να αλλαζουνε οι σχολες στους τομεις? δν μπορουσανε να το εχουνε εστω και στον τομεα πληροφορικης? δεν νομιζω οποιοσ πηγαινε στο επαλ και μαθαινε οικονομικα κ δημοσιες σχεσεις να θελει να παει στο ΤΕΙ αυτο που μαθαινουνε δικτυα προγραμματισμο και βασεις δεδομενων. ΕΛΕΟΣ

Αν και το υπ. παιδείας δε είναι ακριβώς το σημείο αναφροάς για την εξυπνάδα στη συγκεκριμένη περίπτωση θα τα χώσω σε σένα.

Πριν βιαστείς να κατηγορήσεις για "βλακεία" το υπουργείο σκέψου πόσο έξυπνο έιναι να πάρεις μια σημαντική απόφαση για το ποιό τομέα θα καολουθήσεις στο λύκειο χωρίς να σιγουρευτείς ότι οδηγεί στο τμήμα που σε ενδιαφέρει.

Όσοον αφορά το τμήμα το ότι έχει στο τίτλο τη λέξη "πληροφορική" δε σημαίνει αυτόματα ότι είναι άσχετη με οικονομικά, δημόσιες σχέσεις κλπ. Έχεις δει το πρόγραμμα σπουδών ?

Δημοσ.

Σ'εχασα στην αρχή με τους τομείς, μεγάλωσα πολύ μού φαίνεται από όταν ήμουν εγώ λύκειο.

Αλλά κατευθείαν το'πιασα το υπονοούμενο, για να ανήκει η σχολή στον τομέα οικονομικών και δημοσίων σχέσεων, σημαίνει ότι αυτά που προσφέρει έχουν να κάνουν με αυτόν τον τομέα και όχι με της πληροφορικής. Δες το πρόγραμμα σπουδών του ΤΕΙ και θα δεις ότι δεν έχει να κάνει με πληροφορική όσο με επεξεργασία ήχου και εικόνας, βάσεις δεδομένων και διάφορα δημοσιογραφικά όπως ραδιόφωνο, τηλεόραση, οπτικοακουστικά και τέτοια.

Και σύγκρινέ το μετά με το πρόγραμμα ενός ΤΕΙ πληροφορικής, να δεις ότι τα μαθήματα πληροφορικής που προσφέρει το ΤΕΙ που θέλεις μόνο μαθήματα ΤΕΙ πληροφορικής δεν είναι. ΙΕΚ multimedia ίσως, όχι ΤΕΙ πληροφορικής πάντως.

Δημοσ.

Αν και το υπ. παιδείας δε είναι ακριβώς το σημείο αναφροάς για την εξυπνάδα στη συγκεκριμένη περίπτωση θα τα χώσω σε σένα.

Πριν βιαστείς να κατηγορήσεις για "βλακεία" το υπουργείο σκέψου πόσο έξυπνο έιναι να πάρεις μια σημαντική απόφαση για το ποιό τομέα θα καολουθήσεις στο λύκειο χωρίς να σιγουρευτείς ότι οδηγεί στο τμήμα που σε ενδιαφέρει.

Όσοον αφορά το τμήμα το ότι έχει στο τίτλο τη λέξη "πληροφορική" δε σημαίνει αυτόματα ότι είναι άσχετη με οικονομικά, δημόσιες σχέσεις κλπ. Έχεις δει το πρόγραμμα σπουδών ?

καταρχας ολοι πεσατε σαν τα κορακια να με φατε , για αυτο μπηκατε εδω ? κατα δευτερον αμα κοιταξεις το προγραμμα σπουδων τα μισα μαθηματα ειναι πληροφορικης , μην σου πω παραπανω και τα υπολοιπα ειναι ΜΜΕ . μαθηματα οπως δικτυα , βασεις δεδομενων προγραμματισμος δημιουργια animation κ.α . και 2ον πες μου εσυ εναν 15 χρονο που να ξερει με σιγουρια τι δουλεια θελει να κανει στο μελλον . εδω ποσα παιδια δινουνε πανελληνιες και δν ξερουνε σε τι σχολη να πανε και πανε σε οποια τους λενε οτι εναι καλες και το πρωτο χρονο τα παρατανε.εγω δν ειπα το υπυργιο να μην το βαλει στον τομεα οικονομικων και δημοσιων σχεσεων , εγω ειαπ πως θα ητανε καλυτερο να ειναι ΚΑΙ στον τομεα πληροφορικης , οπως πολλες σχολες ειναι σε 2 και παραπανω τομεις.

Σ'εχασα στην αρχή με τους τομείς, μεγάλωσα πολύ μού φαίνεται από όταν ήμουν εγώ λύκειο.

Αλλά κατευθείαν το'πιασα το υπονοούμενο, για να ανήκει η σχολή στον τομέα οικονομικών και δημοσίων σχέσεων, σημαίνει ότι αυτά που προσφέρει έχουν να κάνουν με αυτόν τον τομέα και όχι με της πληροφορικής. Δες το πρόγραμμα σπουδών του ΤΕΙ και θα δεις ότι δεν έχει να κάνει με πληροφορική όσο με επεξεργασία ήχου και εικόνας, βάσεις δεδομένων και διάφορα δημοσιογραφικά όπως ραδιόφωνο, τηλεόραση, οπτικοακουστικά και τέτοια.

Και σύγκρινέ το μετά με το πρόγραμμα ενός ΤΕΙ πληροφορικής, να δεις ότι τα μαθήματα πληροφορικής που προσφέρει το ΤΕΙ που θέλεις μόνο μαθήματα ΤΕΙ πληροφορικής δεν είναι. ΙΕΚ multimedia ίσως, όχι ΤΕΙ πληροφορικής πάντως.

και εγω φιλε μου το 08' τελειωσα οχι τωρα αλλα μιας και δν υπαρχουνε λεφτα για φροντηστιρια κλπ ( γιατι μετα απο 4 χρονια θα εχω τεραστια κενα) , ειπα να διαβασω λιγο μονος μου και να βαλω στοχο μια χαμηλη σχολη. τεσπα ελπιζω στο μηχανογραφικο φετος να την εχουνε προσθεσει

Δημοσ.

καταρχας ολοι πεσατε σαν τα κορακια να με φατε , για αυτο μπηκατε εδω ? κατα δευτερον αμα κοιταξεις το προγραμμα σπουδων τα μισα μαθηματα ειναι πληροφορικης , μην σου πω παραπανω και τα υπολοιπα ειναι ΜΜΕ . μαθηματα οπως δικτυα , βασεις δεδομενων προγραμματισμος δημιουργια animation κ.α . και 2ον πες μου εσυ εναν 15 χρονο που να ξερει με σιγουρια τι δουλεια θελει να κανει στο μελλον . εδω ποσα παιδια δινουνε πανελληνιες και δν ξερουνε σε τι σχολη να πανε και πανε σε οποια τους λενε οτι εναι καλες και το πρωτο χρονο τα παρατανε.εγω δν ειπα το υπυργιο να μην το βαλει στον τομεα οικονομικων και δημοσιων σχεσεων , εγω ειαπ πως θα ητανε καλυτερο να ειναι ΚΑΙ στον τομεα πληροφορικης , οπως πολλες σχολες ειναι σε 2 και παραπανω τομεις.

και εγω φιλε μου το 08' τελειωσα οχι τωρα αλλα μιας και δν υπαρχουνε λεφτα για φροντηστιρια κλπ ( γιατι μετα απο 4 χρονια θα εχω τεραστια κενα) , ειπα να διαβασω λιγο μονος μου και να βαλω στοχο μια χαμηλη σχολη. τεσπα ελπιζω στο μηχανογραφικο φετος να την εχουνε προσθεσει

Φίλε, πριν από λίγο μιλούσα skype με συγγενή μου που σπουδάζει Βιομηχανική Πληροφορική στο ΤΕΙ Καβάλας και τον ρώτησα. Αυτό που μου είπε είναι ότι τα μαθήματα πληροφορικής που έχει το ΤΕΙ που έχεις διαλέξει, είναι λίγο καλύτερου επιπέδου από ένα ΙΕΚ εφαρμογών πληροφορικής εικόνας και ήχου. Κα ότι η σχολή και τα μαθήματά της δεν έχουν σχέση με ΤΕΙ Πληροφορικής, αυτά που πρέπει να μαθαίνει ένας φοιτητής πληροφορικής. Έχουν κάποια κοινά μαθήματα, αλλά είναι τα εισαγωγικά και τα πιο εύκολα.

Σου μεταφέρω τα λόγια του ακριβώς, τα οποία δεν διαφέρουν σχεδόν καθόλου από όσα σου είπαμε ήδη.

Δημοσ.

Λοιπόν, ας πω κι εγώ μερικά πραγματάκια μιας και έχω τον αδερφό μου εκεί...

Στέκομαι στο post του Παντελύκου γιατί νομίζω πως έχει πιάσει το ζουμί της υπόθεσης. :)

Η σχολή για μένα Πληροφορικής και ΜΜΕ είναι μια μαλακία που χρησιμοποιεί το όνομα πληροφορικής για κράχτη όπως και πολλές άλλες.

Εδώ έχεις δίκιο κι άδικο ταυτόχρονα! Από τη μια (κρίνοντας από την ποιότητα των φοιτητών της εν λόγω σχολής), όντως ο όρος "Πληροφορική" στον τίτλο λειτουργεί ως κράχτης. Πολλά παιδιά μπαίνουν λόγω πιασάρικου ονόματος.

Από την άλλη, λαμβάνοντας υπόψιν τον οδηγό σπουδών, το ΤΕΙ έχει πολλά μαθήματα τα οποία σχετίζονται άμεσα με την Πληροφορική, συγκεκριμένα με την εφαρμογή της στον τομέα των ΜΜΕ.

Εξηγούμαι: Το μοντάζ (ήχου και βίντεο) με Η/Υ, ο σχεδιασμός ιστοσελίδων, η ψηφιακή επεξεργασία εικόνας κλπ δεν αποτελούν ουσιαστικά εφαρμογή, εξειδικευμένη μάλιστα, της Πληροφορικής;

Τί βγαίνεις απο κεί; πληροφορικός ή δημοσιογράφος; Τίποτα από τα δυο λεω εγω με το φτωχό μου το μυαλό.

Τίποτα από τα δύο όπως σωστά λες! Τα μαθήματα του συγκεκριμένου ΤΕΙ σχετικά με την δημοσιογραφία και τον προγραμματισμό Η/Υ είναι αρκετά γενικά και δεν αποτελούν τίποτα παραπάνω από εισαγωγή στα εν λόγω αντικείμενα.

Από την σχολή αυτή θα βγεις τεχνικός με ειδίκευση στα Πολυμέσα και την εφαρμογή προϊόντων Πληροφορικής στα ΜΜΕ. Θα μπορείς να δουλέψεις δηλαδή ως σχεδιαστής ιστοσελίδων (θα μάθεις λίγο HTML, νομίζω Joomla, φαντάζομαι και κανά Dreamweaver), developer πολυμεσικών εφαρμογών (φάση flash, director κλπ, σαφώς και δε θα προγραμματίζεις ξέρω 'γω μικροελεγκτές σε assembly, ούτε θα γράφεις πολύπλοκες εφαρμογές σε c++), animator, μοντέρ (φάση Premiere), ακόμα και λίγη ηχοληψία ίσως μάθεις (τους κάνουν βασικά πράγματα σε Audition απ'όσο γνωρίζω).

@Aggeluska

Όπως καταλαβαίνεις, δεν θα βγεις προγραμματιστής από εκεί.

Φαντάσου πως στο πρώτο εξάμηνο το μάθημα "Εισαγωγή στην Πληροφορική" αφορά τον χειρισμό...MS Windows και Office!

Στο δεύτερο εξάμηνο τους μαθαίνουν βασικά πράγματα σε c++. Το επίπεδο δυσκολίας στο συγκεκριμένο μάθημα είναι χαμηλότερο όμως π.χ. από αυτό του προγραμματισμού Η/Υ στο Φυσικό Αθήνας, δηλαδή μιας σχολής η οποία δεν περιέχει καν τον όρο "Πληροφορική" στο όνομά της.

Γενικά είναι μια ευκολούτσικη σχολή αν σκαμπάζεις λίγο από Η/Υ, κυρίως λόγω του χαμηλού γνωστικού επιπέδου πολλών φοιτητών. Δεν είναι κακό το ΤΕΙ από μόνο του, επειδή όμως είναι προσβάσιμο σε παιδιά θεωρητικής κατεύθυνσης, οι καθηγητές κρατούν τον πήχη χαμηλά.

Ο αδερφός μου γενικά δεν τράβηξε κανένα ζόρι στο πρώτο έτος (Τεχνολογική κατεύθυνση) και χτύπησε μεγάλους βαθμούς σε όλα τα μαθήματα, ακόμα και τον προγραμματισμό ή τα Μαθηματικά όπου οι περισσότεροι πάτωσαν. Καταλαβαίνεις λοιπόν στο περίπου τι παίζει.

Τέλος μια συμβουλή: Αν θες να γίνεις προγραμματιστής (και συνεπώς σε ψήνουν οι "καθαρόαιμες" σχολές Πληροφορικής) σιγουρέψου για τις γνώσεις σου στα Μαθηματικά. Αν έχεις κενά φρόντισε να τα καλύψεις νωρίς γιατί αν τα αφήσεις να μαζεύονται...γ@μ@ τα...

Επειδή λες πως τέλειωσες ΕΠΑΛ διαιτολόγος, φαντάζομαι πως δεν θα έχεις μπει σε ζόρικα Μαθηματικά...σκέψου το ξανά για κανένα φροντιστήριο κλπ λοιπόν...στο λέω ως παθών! :P

Δημοσ.

@N3k21

Αδερφέ μόνος σου τα λές.

Απο κει λοιπόν βγαίνεις τεχνικός πολυμέσων/σχεδιαστής ιστοσελίδων.

Ο σχεδιαστής ιστοσελίδων(web designer) έχει πολύ σχέση με γραφίστα, λίγη με πληροφορικό. Τρου στόρυ.

Ο τεχνικός πολυμέσων περιττό να πω οτι δεν έχει καμία σχέση με τον πληροφορικό.

Διάβασα το πρόγραμμα σπουδών.Στα 40, εχει μια ντουζίνα πληροφορικής και δυο μαθηματικα.

Τέλος, η εφαρμογή προιόντων πληροφορικής δε σε κάνει πληροφορικό, κι εσύ αυτή τη στιγμή, χρησιμοποιείς ενα προιον πληροφορικής.. Γενικά ας το ονόμαζαν αλλιώς.

Δημοσ.

Φιλε δυστυχώς έπεσες σε λάθος σχολη, αυτό που θέλουν να πουν είναι ότι ασχολείται με ψηφιακά μέσα όπως το internet και για αυτό βάζουν πληροφορική.

Όπως είπαν και παραπάνω υπάρχουν δεκάδες σχολες πληροφορικής πχ στο ΤΕΙ καβαλας που σπούδασα υπάρχει Bιομηχανική Πληροφορική που ασχολείται με τις εφαρμογές της στη βιομηχανία και η Διοίκηση Πληροφοριών που ασχολείται με managment και προγραμματισμό.

Αν θες να πας ντε και καλά εκεί η κάνε αλλού ξανά το τρίτο χρόνο (δεν ξέρω αν γίνεται) αλλιώς τελειώνεις τη σχολη και δίνεις κατατακτήριες και σε 2+ χρονια το πολύ παίρνεις και το δεύτερος πτυχίο.

Δημοσ.

Pantelwolf, όλα κομπλέ, συμφωνούμε... :)

My point is πάντως ότι σαν σχολή δεν είναι κακή. Δυστυχώς πάσχει όμως από το ίδιο πράγμα που πάσχουν όλα τα ΤΕΙ:

Λόγω των χαμηλών σχετικά βάσεων εισαγωγής μπαίνει όποιος να 'ναι, συχνά χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα γύρω από το αντικείμενο της σχολής που επιλέγει. Γι'αυτό και έχουν χαμηλό επίπεδο τα περισσότερα ΤΕΙ, λόγω των άσχετων που μπαίνουν και συμπαρασύρουν και τους υπόλοιπους που γουστάρουν πραγματικά...

Aggeluska, μαλακία μου, νόμισα ότι έχεις τελειώσει διαιτολόγος, τα μπέρδεψα στο αρχικό σου post. Πάντως αυτό που σου είπα εξακολουθεί να ισχύει. Πληροφορική και Μαθηματικά πάνε πακέτο. Αν έχεις κενά μην περιμένεις να τα καλύψεις μέσα στη σχολή. Μην τα αφήσεις γιατί θα σε κρατήσουν πίσω, είναι σχεδόν νόμος αυτό.

Αλλά και γενικότερα παίδες (το είχα γράψει και σε άλλο thread), οι σχολές μένουν συνήθως στην παροχή βασικών γνώσεων και έτσι απαιτείται προσωπική ενασχόληση αν σπουδάζετε εφαρμοσμένες επιστήμες όπως η Πληροφορική. Σε κάτι Κοινωνιολογίες κλπ η φάση είναι σαφώς διαφορετική...

Δεν λέω τα παραπάνω για να σνομπάρω ή να αποθαρύνω κανέναν. Απλά έχω πετύχει παιδιά που λόγω χόμπι ή σπουδών "Πληροφορικής" σε δευτεροβάθμια (π.χ. Τεχνικός Η/Υ από ΤΕΕ), επέλεξαν ζόρικες σχολές και τα βρήκαν σκούρα στην πορεία...

Δημοσ.

σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας!!! δεν προκειται να παω ουτως ή αλλως εκει καθως δεν ειναι στον τομεα μου (πληροφορικη) οπως σας ειπα και στο πρωτο post. να ρωτησω τωρα κατι αλλο? θελω να μου πειτε 1)κανα καλο ΤΕΙ πληροφορικης στην επαρχεια(γιατι αθηνα δεν πιανω με τοσο που εγραψα!) και 2) αν μια σχολη π.χ ειχε αρχισει να λειτουργει το 2009 και το 2011 σταματησε να λειτουργει , και τωρα το 2012 ξανα αρχισει να λειτουργει οι βασεις της μηδενιζονται? ειναι λιγο δδυσκολο να το γνωριζετε αλλα λεω μηπως!! :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...