OriginalSkeptic Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Έχω έναν σχετικά παλιό υπολογιστή του οποίου ο σκληρός έχει χαλάσει. Επειδή δεν θέλω να τον πετάξω θέλω να του βάλω έναν σκληρό δίσκο για να λειτουργεί. Ο χαλασμένος σκληρός ήταν 80GB Sata 1. Δύο είναι τα ερωτήματα: πρώτον αν μπορώ να βρω τόσο παλιό σκληρό γιατί έψαξα στο e-shop αλλά δεν βρήκα τίποτα και δεύτερον αν γίνεται με κάποιον τρόπο να βάλω έναν πιο καινούργιο σκληρό sata 2 αλλάζοντας κάνα καλώδιο ή κάτι τέτοιο.
Dopethr0ne Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Έχω έναν σχετικά παλιό υπολογιστή του οποίου ο σκληρός έχει χαλάσει. Επειδή δεν θέλω να τον πετάξω θέλω να του βάλω έναν σκληρό δίσκο για να λειτουργεί. Ο χαλασμένος σκληρός ήταν 80GB Sata 1. Δύο είναι τα ερωτήματα: πρώτον αν μπορώ να βρω τόσο παλιό σκληρό γιατί έψαξα στο e-shop αλλά δεν βρήκα τίποτα και δεύτερον αν γίνεται με κάποιον τρόπο να βάλω έναν πιο καινούργιο σκληρό sata 2 αλλάζοντας κάνα καλώδιο ή κάτι τέτοιο. θα σου προτεινα καποιον μεταχειρισμενο απο δω στις αγγελιες αν θες απλα να κανεις τη δουλεια σου φθηνα κι΄ωραια
OriginalSkeptic Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Θα το 'χω και αυτό υπόψη μου αλλά η δυνατότητα να βάλω SATA υπάρχει; Και να συμπληρώσω ότι ο παλιός σκληρός που είχα δεν νομίζω τελικά να ήταν SATA, μάλλον ήταν IDE. Γενικά δεν ξέρω από σκληρούς πολλά πράγματα οπότε άμα λέω καμιά κοτσάνα δείξτε έλεος.
jim_p Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Μπορει να βαλεις sata2 σκληρο σε μητρικη με sata1, οπως και το αντιστροφο, απλα θα τρεχει σε χαμηλοτερη ταχυτητα. Για να δεις αν ο σκληρος σου ειναι eide ή sata, δες τις υποδοχες του απο πισω. http://pc-level.com/wp-content/uploads/2009/03/sata-and-ide-hard-drives-1.jpg
OriginalSkeptic Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Μπορει να βαλεις sata2 σκληρο σε μητρικη με sata1, οπως και το αντιστροφο, απλα θα τρεχει σε χαμηλοτερη ταχυτητα. Για να δεις αν ο σκληρος σου ειναι eide ή sata, δες τις υποδοχες του απο πισω. http://pc-level.com/wp-content/uploads/2009/03/sata-and-ide-hard-drives-1.jpg IDE είναι. Λες ότι είναι και θέμα μητρικής;
c0prse_grinder Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 IDE είναι. Λες ότι είναι και θέμα μητρικής; πες μας αν θελεις πιο μοντελο motherboard εχεις για να σου προτεινουμε αναλογως τι υποστηριζει
OriginalSkeptic Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 πες μας αν θελεις πιο μοντελο motherboard εχεις για να σου προτεινουμε αναλογως τι υποστηριζει Αυτό είναι δύσκολο γιατί μου τον είχαν κάνει δώρο και δεν έχω τα χαρτιά επίσης θα μπορούσα να το βρω με λογισμικό αλλά δεν έχω σκληρό δίσκο. Πάντως μπορώ να πω με αρκετά μεγάλη σιγουριά ότι υποστηρίζει με το ζόρι υποστηρίζει μονοπύρηνο επεξεργαστή και σίγουρα δεν έχει θύρες για SATA. Είναι παλιά μητρική. Άμα χρειάζεται κάποια άλλη πληροφορία πείτε μου μπορεί να την βρω.
jim_p Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Αφου δεν εχει θυρες sata και αφου ο υπαρχον σκληρος ειναι ide, βρες εναν ide, ακομα και μεταχειρισμενο απο τις αγγελιες, να τον αντικαταστησεις. Μεταχειρισμενο γιατι πλεον δεν αξιζει να δωσεις 80+ E για ενα σκληρο 160GB πχ. Ειναι πανακριβοι για τη χωριτικοτητα που προσφερουν.
OriginalSkeptic Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Με τις ίντσες παίζει τίποτα αυτά που λέει 2,5 και κάτι τέτοια; Δηλαδή πρέπει να το λάβω και αυτό υπόψη μου; Αλλά πέρα από αυτό κάποιος σκληρός που είναι IDE θα είναι σίγουρα συμβατός ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του;
TheELF Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Πρέπει να είναι 3,5" γιατί αλλιώς θα χρειαστείς και έχτρα βάση στήριξης/καλώδια. Αν είναι πραγματικά πολύ παλιά η μητρική ενδέχεται να βλέπει μόνο μέχρι κάποια GB σκληρούς,οπότε αν έβλεπε σωστά τον 80 βρες το πολύ μέχρι 80. Εναλλακτικά βγάλε μια φώτο από την πρώτη οθόνη που βγάζει όταν ξεκινάει,δεν χρειάζεται δίσκος πάνω,για να μάθουμε τη μητρική έχεις και αν βρούμε τι σηκώνει.
jim_p Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Γιατι πισω εχει 44 πιν, απο τα οποια τα 4 ειναι για την τροφοδοσια, και τα υπολοιπα 40 δεν ειναι στην ιδια διαταξη με τα πιν του 3.5αρη, αρα και του καλωδιου που θα συνδεθει σε αυτον, αρα θελει ανταπτορακι ή εξτρα καλωδιο απο 44 πιν σε 40 + τροφοδοσια.
washcloud Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Έχω έναν σχετικά παλιό υπολογιστή του οποίου ο σκληρός έχει χαλάσει. Επειδή δεν θέλω να τον πετάξω θέλω να του βάλω έναν σκληρό δίσκο για να λειτουργεί. Ο χαλασμένος σκληρός ήταν 80GB Sata 1. Δύο είναι τα ερωτήματα: πρώτον αν μπορώ να βρω τόσο παλιό σκληρό γιατί έψαξα στο e-shop αλλά δεν βρήκα τίποτα και δεύτερον αν γίνεται με κάποιον τρόπο να βάλω έναν πιο καινούργιο σκληρό sata 2 αλλάζοντας κάνα καλώδιο ή κάτι τέτοιο. Το 'χεις σίγουρο ότι έχει χαλάσει; Τί συμπτώματα παρουσιάζει; Ακούς να "χτυπάει"; Στο BIOS setup μπήκες να δεις αν φαίνεται; Κατά τ' άλλα, το ιδανικό στην περίπτωσή σου είναι να κάνεις ένα πέρασμα από μικρομάγαζα επισκευής Η/Υ και να τους ζητήσεις αν τους βρίσκεται κανένας παροπλισμένος πχ 40άρης, 20άρης - ακόμη και 10άρης δίσκος. Μέχρι και τζάμπα θα στον δώσουν, αν έχουν. Επίσης, ρώτα σε κανένα συνοικιακό ίντερνετ-καφέ. Αν πάλι θες σώνει και καλά να βάλεις SATA, μπορείς, πάνω σε μια controller card που μπαίνει σε PCI θύρα (θα σου βγει κανένα 20άρι όμως - και να φροντίσεις να είναι με δικό της BIOS γιατί αλλιώς δε θα μπορείς να μπουτάρεις από αυτήν). Με τις ίντσες παίζει τίποτα αυτά που λέει 2,5 και κάτι τέτοια; Δηλαδή πρέπει να το λάβω και αυτό υπόψη μου; Αλλά πέρα από αυτό κάποιος σκληρός που είναι IDE θα είναι σίγουρα συμβατός ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του; Γενικά το μόνο που αρκεί είναι να είναι ένας IDE 3.5 ιντσών. 10GB στη χειρότερη, για να βάλεις ίσα-ίσα λειτουργικό και προγράμματα. Αλήθεια, τί ακριβώς χρήση θα έχει αυτός ο υπολογιστής; Αν είναι πραγματικά πολύ παλιά η μητρική ενδέχεται να βλέπει μόνο μέχρι κάποια GB σκληρούς,οπότε αν έβλεπε σωστά τον 80 βρες το πολύ μέχρι 80.Εναλλακτικά βγάλε μια φώτο από την πρώτη οθόνη που βγάζει όταν ξεκινάει,δεν χρειάζεται δίσκος πάνω,για να μάθουμε τη μητρική έχεις και αν βρούμε τι σηκώνει. Και παραπάνω από 80 να βρει, τον αναγνωρίζει. Όσο για το μοντέλο, δε χρειάζεται καν φωτό, να πατήσει το Pause/Break του πληκτρολογίου φτάνει με το που θα "γραφτούν όλα τα γράμματα" στην αρχική οθόνη - το μοντέλο της θα το δει κάτω αριστερά και ας το γράψει σε ένα χαρτί. Ορίτζιναλ, μέχρι πόσα GB σκληρό νομίζεις πως βολεύεσαι, και πόσα χρήματα δίνεις;
TheELF Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Και παραπάνω από 80 να βρει, τον αναγνωρίζει. Όσο για το μοντέλο, δε χρειάζεται καν φωτό, να πατήσει το Pause/Break του πληκτρολογίου φτάνει με το που θα "γραφτούν όλα τα γράμματα" στην αρχική οθόνη - το μοντέλο της θα το δει κάτω αριστερά και ας το γράψει σε ένα χαρτί. Μην το λες, ακραίο βέβαια αλλά δεν είναι και απίθανο,οι κατασκευαστές bios έχουν κάνει της ...μην εκφραστώ τώρα...δες εδώ τι περιορισμοί υπάρχουν στα μεγέθη δίσκων. http://www.dewassoc.com/kbase/hard_drives/hard_drive_size_barriers.htm
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα