LRoi Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Βρήκαμε 7 κουτάβια, 6 θηλυκά και ένα αρσενικό. Κάποιος ασυνείδητος (για να μην γράψω τπτ χειρότερο)τα έβαλε σε ένα κασάκι από μπύρες και τα πέταξε σε ένα χωράφι, μέσα στο λιοπύρι. Για καλή τους τύχη τα 2 από αυτά βγήκαν από το κασάκι και έφτασαν μέχρι το δρόμο, όπου τα βρήκε ο πατέρας μου που περνούσε με το αυτοκίνητο και τα περιμάζεψε. Τα κουτάβια φιλοξενούνται προσωρινά στο εξοχικό μας, σε μία κατασκευή που προοριζόταν για κοτέτσι, αλλά δεν βάλαμε ποτέ κότες. Τους αγοράσαμε κροκέτες pedigree pal για κουτάβια και το θετικό είναι ότι τις γουστάρουν (ο σκύλος μου που πέθανε τον Φλεβάρη, όταν ήταν κούταβος δεν τις πλησίαζε καν). Σε πρώτη φάση τους δίνουμε τις κροκέτες μέσα σε νερό, για να είναι μαλακές. Επίσης το θετικό είναι ότι τα κουτάβια είναι τροφαντά, δείγμα ότι έχουν ταϊστεί, πιθανώς από τη μαμά τους, πριν τα πετάξει ο νοητικά ανάπηρος και τέλος, είναι όλα πολύ ζωηρά. Το βασικό πρόβλημα ήταν ότι ήταν γεμάτα ψύλλους και τσιμπούρια, αλλά τα ψεκάσαμε ελαφρώς με ειδικό σπρέι και καθάρισαν. Από την εμπειρία που έχω, τα κουτάβια είναι περίπου 25 ημερών - 1 μηνός. Και τώρα οι απορίες: Α. Υπάρχει αν θυμάμαι καλά κάποιο γάλα για κουτάβια. Το χρειάζονται όταν κλείσουν μήνα ή είναι αποκλειστικά για τα κουτάβια ημερών? Β. Θυμάμαι στον δικό μου, δίναμε κάποια χαπάκια για τα σκουλήκια. Υποθέτω ότι πρέπει να τα βάλουμε στο φαγητό τους. Είναι ακόμα μικρά για το χάπι ή να τους το δώσουμε άφοβα? Γ. Κάθε φορά που τρώνε, αμέσως μετά αμολάνε ευκοιλιούλες. Αυτό φαντάζομαι είναι καλό, γιατί δείχνει να δουλεύει το αντεράκι τους και φαντάζομαι με τις κροκέτες θα σφίξουν και τα κακά τους. Δ. Εμβολιάκια κάνουμε αφού γίνουν τεσσάρων μηνών, σωστά? Ε. Διάβασα σε άλλο thread ότι δεν κάνει να βγαίνουν βόλτα. Εμείς τα αφήσαμε λίγο να παίξουν έξω από το προσωρινό σπιτάκι τους και να κυλιστούν στα χόρτα. Επίσης αυτό που με εξέπληξε είναι ότι όταν ανοίγω την πόρτα τους βγαίνουν όλα μαζί σαν κοπάδι και κατουράνε - χέζουν έξω από το κοτέτσι. Υπάρχει όντως πρόβλημα να είναι έξω? Το θέμα είναι ότι δεν γίνεται κι αλλιώς, γιατί σκεφτείτε 7 κουτάβια να τα αμολάνε μέσα στο σπίτι τι έχει να γίνει. Τέλος, θα ανεβάσω σε λίγο φωτογραφίες, μήπως κάποιος θέλει να υιοθετήσει μία κουκλίτσα. Τον αρσενικό και το ένα θηλυκό μάλλον θα τα κρατήσουμε εμείς, συνεπώς τα υπόλοιπα πέντε ψάχνουν για σπίτι. Έτοιμο το video: http://www.youtube.com/watch?v=-Fc7tNvPVds Και οι photos: [/url]
Anubis13 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δεν εχω ιδεα γι'αυτα που ρωτας αλλα μπραβο σας που τα μαζεψατε.
platongr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Α. Υπάρχει και είναι για κουτάβια μέχρι 30-40 ημερών. Αν αυτά ξεκίνησαν να τρώνε κανονικά τροφή, μην ασχολείσαι με το γάλα. Ότι ήταν να πάρουν από το γάλα το έχουν πάρει. Β. Είναι μικρά για να πάρουν χάπι. Θα τους δώσεις πάστα για τα παράσιτα (Banminth, Panacur, Flutelmium, ότι έχει ο κτηνίατρος που θα την αγοράσεις). Γ. Δεν είναι απαραίτητα καλό, μπορεί να είναι και κακό. Μην τους δίνεις τις κροκέτες με νερό γιατί τώρα το καλοκαίρι χαλάνε πολύ εύκολα. Βάλε μικρές ποσότητες ώστε να την τρώνε αμέσως και κάνε πολλά γεύματα. Δ. Εμβόλια κάνουμε από 35 ημερών (μόρβα - τύφο) ή από 45 ημερών 5πλό. Αυτά που έχουν μείνει χωρίς την μάνα τους από μικρά, τους κάνουμε στις 35 ημέρες. Ε. Δεν βγαίνουν έξω, εννοούμε ότι δεν βγαίνουν βόλτα σε χώρους όπου έχουν περάσει άλλοι σκύλοι ανεμβολίαστοι, άρρωστοι και μπορεί να κολλήσουν κάτι. Το να βγουν από τον χώρο τους και να πάνε σε έναν άλλο καθαρό, δεν τους δημιουργεί πρόβλημα.
kostas_dr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Τέτοια κτηνωδία το δίποδο "αφεντικό"; μπράβο σου πάντως.
LRoi Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Γ. Δεν είναι απαραίτητα καλό, μπορεί να είναι και κακό. Μην τους δίνεις τις κροκέτες με νερό γιατί τώρα το καλοκαίρι χαλάνε πολύ εύκολα. Βάλε μικρές ποσότητες ώστε να την τρώνε αμέσως και κάνε πολλά γεύματα. Δεν τους αφήνω την τροφή. Τους βάζω την ενδεδειγμένη ποσότητα, που αναγράφεται στη συσκευασία, τους δίνω ένα τέταρτο χρόνο και τους την παίρνω, για να μην καλομάθουν και τρώνε παραπάνω απ' όσο χρειάζονται. Συνήθως περισσεύει ελάχιστη τροφή. Στο τέταρτο πάνω, τρώνε τον κ@#$ τους , συνεπώς, δύσκολα θα χαλάσει η τροφή. Προς το παρόν τα ταΐζω 4 φορές την ημέρα. Αν συνεχίσουν οι ευκοιλιούλες τους πάντως, θα τα πάω στον κτηνίατρο να δούμε τι έχουν. Ευχαριστώ
margaritagr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Η ευκοιλια παιζει να ναι απο ενδοπαρασιτα, οποτε πρεπει να κανεις αποπαρασιτωση αμεσα με καποια απο τις παστες που σου γραψε το παιδι παραπανω. Μπραβο σας που τα μαζεψατε! Ο,τι απορια εχεις εδω ειμαστε
Adon1s Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 ΠΕΤΑ τα pedigree ... Ποιοτικώς και μόνο , είναι απλά ότι χειρότερο υπάρχει σε κροκέτα , για σκύλο . Ειναι σκετο χόρτο με αλάτι .. Πάρε καμια της Royal Canin , Hills , κατι , αλλα προς θεού .... σταμάτα αυτην που έχεις ...
margaritagr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Κι εγω θα του το γραφα αυτο αλλα οικονομικα να το δεις δεν ειναι ευκολο να ταιζεις τοσα στοματα royal Βεβαια αν συγγαυρε μπορεις να το κανεις, θα ναι πολυ καλο για τα κουταβια. Ακομα κι η eukanuba ή η proplan, ειναι καλυτερες Edit αν αλλαξεις τροφη να το κανεις σταδιακα οπωσδηποτε. Sent from my iPad using Insomnia
moure Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 ΠΕΤΑ τα pedigree ... Ποιοτικώς και μόνο , είναι απλά ότι χειρότερο υπάρχει σε κροκέτα , για σκύλο . Ειναι σκετο χόρτο με αλάτι .. Πάρε καμια της Royal Canin , Hills , κατι , αλλα προς θεού .... σταμάτα αυτην που έχεις ... Ενταξει ρε αδερφε εδω εσωσε τα κουταβια απο βεβαιο θανατο μην του βαζεις και χερι που δεν δινει τροφη που κοστιζει 60 ευρω το τσουβαλακι. Και εγω στον δικο μου hills δινω αλλα οταν ταιζω κατι αδεσποτα στην γειτονια απο αυτες που πουλανε χυμα αγοραζω Συγχαρητηρια απο μενα φιλε δειχνεις εμπρακτως την αγαπη σου για τα ζωα.
LRoi Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Ευχαριστώ παίδες, αλλά θεωρώ ότι όλοι πάνω, κάτω το ίδιο θα κάνατε. Ποιος θα μπορούσε να αφήσει 7 ψυχές να πεθάνουν σε ένα χωράφι, επειδή ένας αληταράς το αποφάσισε? Τώρα, σχετικά με την τροφή, τα δύο κανόνισα ήδη να τα δώσω μέσα στην επόμενη εβδομάδα σε ανθρώπους που έχουν εμπειρία από σκυλιά και είμαι σίγουρος ότι θα τύχουν της καλύτερης φροντίδας και διατροφής. Για αυτά που θα κρατήσουμε εμείς, μάλλον Hills θα προτιμήσω, αλλά προέχει μία επίσκεψη στον κτηνίατρο, για να σιγουρευτούμε ότι είναι όλα υγιή και τα υπόλοιπα θα τα βρούμε
margaritagr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Οχι hills ρε, η royal ειναι η καλυτερη που μπορεις να δωσεις. Στο λεω γτ και με τα δικα μου τα κοπροσκυλα εχω ριξει ψαξιμο.. Σ αυτους που θα δωσεις τα κουταβια, δωσε και λιγο απ τη τροφη που τρωνε τωρα μαζι. Αυτο που σου πα, για το οτι η τροφη πρεπει ν αλλαξει σταδιακα ειναι πολυ σημαντικο αλλιως τους κανει το εντερο ανω κατω. Μια βδομαδα σιγουρα να το κανουν αυτο (κι εσεις) στην αρχη 1/4 καινουρια με 3/4 παλια για 2 μερες, μετα μισο μισο, μετα 3/4 καινουρια..
Dakonblackblade Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/ Για τροφές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα