Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια, γνωριζεται τι γινεται με το ταμειο ανεργιας, αν παω για καμια εβδομαδα στο εξωτερικο?

Εχω ακουσει οτι πρεπει να κανεις διακοπει, αλλα οταν λεει διακοπει, τι εννοει? Οτι χανω το ταμειο για αυτον τον μηνα, και παει στον επομενο?

• Moderators
Δημοσ.

Μπαρδόν;

Απαγορεύεται να βγεις εκτός χώρας αν είσαι στο ταμείο ανεργίας; Πρώτη φορά το ακούω αυτό.

Καλά και πως θα καταλάβουν ότι βγήκες εκτός χώρας στον ΟΑΕΔ;

Δημοσ.

Μήπως εννοεί ότι αν δεν είσαι εδώ να το εισπράξεις εντός κάποιων ημερών πάει στον επόμενο?

από την άλλη ...

1. σε τράπεζικό λογαριασμό δε μπαίνει?

2. γιατί να τον νοιάζει τον ΟΑΕΔ που πας και τι κάνεις, πολύ περισσότερο αν μιλάμε για ΕΕ

3. πως θα μπορούσε να γίνει έλεγχος?

4. άντε και μπορούσε τεχνικά να γίνει έλεγχος, πιστεύεις ότι θα ασχολούταν κανένας?

Δημοσ.

Μήπως εννοεί ότι αν δεν είσαι εδώ να το εισπράξεις εντός κάποιων ημερών πάει στον επόμενο?

από την άλλη ...

1. σε τράπεζικό λογαριασμό δε μπαίνει?

2. γιατί να τον νοιάζει τον ΟΑΕΔ που πας και τι κάνεις, πολύ περισσότερο αν μιλάμε για ΕΕ

3. πως θα μπορούσε να γίνει έλεγχος?

4. άντε και μπορούσε τεχνικά να γίνει έλεγχος, πιστεύεις ότι θα ασχολούταν κανένας?

Όταν ο άνεργος βγει στο εξωτερικό πρέπει οπωσδήποτε να διακόψει το ταμείο ανεργίας:

-με φωτοτυπία του εισιτηρίου αναχώρησης από την Ελλάδα.

-βεβαίωση από το Γραφείο Εργασίας του ΟΑΕΔ

-όλες τις επιταγές που έχει στην κατοχή του.

http://www.star-fm.gr/?p=60981

Αν παω ταξίδι στην Τουρκία πχ, απο το διαβατήριο φαντάζομαι!

Δημοσ.
Όταν ο άνεργος βγει στο εξωτερικό...

Λες και είσαι σκουπίδι ακούγεται.

Τι παίζει όμως και στο διακόπτουν? Φάση ''Εμείς στα δίνουμε να ζήσεις, και εσύ πας και τα τρως στις πουτ@νες''

Δημοσ.

Στην Γερμανία αν είσαι στο ταμείο ανεργίας γενικά δεν μπορείς να λείπεις στο εξωτερικό. Ουσιαστικά έχεις άδεια σαν κανονικός εργαζόμενος. Δεν ελέγχεται προφανώς, οπότε αποκλείεται να ασχοληθεί κανείς στην Ελλάδα.

Στην Γερμανία στο σκεπτικό είναι ότι την υποστήριξη την παίρνεις για να βρεις δουλειά, όχι για να κάνεις διακοπές, συνεπώς πρέπει να ψάχνεις για δουλεία και όχι να κάνεις ταξίδια. Στην Ελλάδα με τα λεφτά του ΟΑΕΔ δεν παίζει να πας και πολύ μακριά βέβαια, αλλά όπως και να έχει η συλλογιστική δεν είναι λάθος.

Δημοσ.

http://www.star-fm.gr/?p=60981

Αν παω ταξίδι στην Τουρκία πχ, απο το διαβατήριο φαντάζομαι!

Πως ακριβώς το φαντάζεσαι ?

Το ελληνικό κράτος δε μπορεί να ξέρει πότε μπήκες στην Τουρκία. Ακόμα και το τουρκικό αν θυμάμαι καλά όταν μπαίνεις απλά βάζει μια σφραγίδα, δε πρόσεξα να καταχωρεί την είσοδό σου σε κάποια βάση, όπως πχ στις ΗΠΑ.

Δημοσ.

απλα δε πρεπει να λειπεις τη μερα που θα πρεπει να εισαι στον οαεδ για να το εισπραξεις

αφου θα λειπεις μια βδομαδα δεν εχεις προβλημα

Δημοσ.

όντως υπάρχει τέτοιο θέμα.

αλλά για έλληνες δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα μιας και δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί ότι έλειπες.

θέμα έχουν οι αλλοδαποί που παίρνουν επίδομα.

κι αυτό γιατί αν θυμάμαι καλά όταν πάνε στον ΟΑΕΔ δείχνουν το διαβατήριο μιας και δεν έχουν ελληνική ταυτότητα. οπότε φαίνεται αν βγήκαν εκτός.

έχω ένα γείτονα αλλοδαπό που παίρνει ταμείο και ήθελε να πάει για λίγες μέρες στη χώρα του και μου έλεγε γι αυτό το πρόβλημα. αυτός τελικά πήγε για λίγες μέρες -δε ξέρω πως- και τώρα θέλει να πάει πάλι, αλλά απ ότι έλεγε δε μπορεί γιατί θα του το κόψουν.

ίσως να επιτρέπουν για λίγο ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις

βασικά μου είχε πει ακριβώς τι παίζει αλλά δεν έδωσα σημασία.

εγώ πάντως όσο έπαιρνα ταμείο και να πήγαινα στο εξωτερικό ποτέ δε μου ζητήθηκε κάποιο έγγραφο που να το αποδεικνύει.

βασικά έχει μια λογική αυτή η απαγόρευση

Δημοσ.

Το 2004 που είχα βγει ταμείο ανεργίας για ένα χρόνο στην Ελλάδα, τρεις φορές βγήκα εξωτερικό (Γαλλία και Ολλανδία) και ούτε που σκέφτηκα να τους ρωτήσω αν μπορώ να πάω ή αν απαγορεύεται. Χαμπάρι δεν πήραν.

• Like 1
Δημοσ.

Ο νόμος ισχύει, απλά το θέμα είναι τι γίνεται.... γίνεται μετατόπιση του επιδόματος κατά ενα μήνα(Δηλαδή το μήνα που έλειψες δεν θα πάρεις ταμείο, αλλά θα το πάρεις τον επόμενο μήνα, και αντίστοιχα και όλα τα άλλα)

ή δεν θα πάρεις καθόλου εκείνο το μήνα? Δηλαδή το χάνεις το επίδομα του μήνα?

Γιατί αν είναι το πρώτο, έχει καλώς, έχει μια λογική αυτό!

Δημοσ.

Ρε είστε όλοι καμμένοι ;

Το να βγεις στο εξωτερικό σημαίνει να βρεις δουλειά στο εξωτερικό ή να φύγεις μόνιμα, όχι αν πας για ένα τριήμερο στο Λονδίνο !!!!!

Σιγά μην υπάρχει και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα!

Βαράει η ζέστη. :P

όντως υπάρχει τέτοιο θέμα.

αλλά για έλληνες δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα μιας και δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί ότι έλειπες.

θέμα έχουν οι αλλοδαποί που παίρνουν επίδομα.

κι αυτό γιατί αν θυμάμαι καλά όταν πάνε στον ΟΑΕΔ δείχνουν το διαβατήριο μιας και δεν έχουν ελληνική ταυτότητα. οπότε φαίνεται αν βγήκαν εκτός.

έχω ένα γείτονα αλλοδαπό που παίρνει ταμείο και ήθελε να πάει για λίγες μέρες στη χώρα του και μου έλεγε γι αυτό το πρόβλημα. αυτός τελικά πήγε για λίγες μέρες -δε ξέρω πως- και τώρα θέλει να πάει πάλι, αλλά απ ότι έλεγε δε μπορεί γιατί θα του το κόψουν.

ίσως να επιτρέπουν για λίγο ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις

βασικά μου είχε πει ακριβώς τι παίζει αλλά δεν έδωσα σημασία.

εγώ πάντως όσο έπαιρνα ταμείο και να πήγαινα στο εξωτερικό ποτέ δε μου ζητήθηκε κάποιο έγγραφο που να το αποδεικνύει.

βασικά έχει μια λογική αυτή η απαγόρευση

με τους αλλοδαπούς ισχύει άλλο καθεστώς γιατί παίρνανε το επίδομα και πηγαίνανε στις πατρίδες τους και δουλεύανε..

Πολλοί μάλιστα δεν μένουν καν στην Ελλάδα..

Για αυτό τους τσεκάρουν πλέον, και για αυτό δεν επιτρέπουν ΟΥΤΕ με εξουσιοδότηση να πάει κάποιος άλλος να το πάρει.

Θέλουν να πας εσύ για να αποφύγουν όλες αυτές τις πουστιές.

Δημοσ.

ρε παιδια την καρτα ανεργειας την ανανεωνεις καθε μηνα, αμα δεν την ανανεωσεις εναν μηνα κοβετε. βλεπω 0 ανεργια το insomnia! :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...