viper2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 αν μιλάμε για βίλα στη μέση του αιγαίου αφού ξεπερνάμε τις 150.000 απο ότι αναφέρεις τότε αλλάζουν οι ενδοιασμοί ως προς το ποιος πήγε να το φτιάξει , εγώ μιλάω κυρίως για μικρότερες κατοικίες (πάντα για ακίνητα γιατι για αυτοκίνητα κτλ ναι είναι πολύ μεγάλες ευκαιρίες που αν έχεις γνωστούς αξίζουν) ο άλλος βρέθηκε άνεργος το ήξερε , ναι θα πεις έπαιξε με ρίσκο αρα <<καλά>> να πάθει έ εμένα αυτό δεν μου αρέσει πως να το κάνουμε ή σε πολλές περιπτώσεις παλιότερα πως έδιναν ένα κάρο δάνεια ενώ οι πελάτες δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα της αποπληρωμής και τους δημιουργούσαν ψευδαισθήσεις δεινχεις οτι δεν ξερεις τα νουμερα στην συγκεκριμενη κατασταση για το πρωτο part: 150.000 ηταν το συνηθισμενο δανειο για 100 τμ για το δευτερο part: η πραγματικοτητα ειναι ασχημη και "people tend to take too much risk in a good economy"
nickarmy Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 δεινχεις οτι δεν ξερεις τα νουμερα στην συγκεκριμενη κατασταση για το πρωτο part: 150.000 ηταν το συνηθισμενο δανειο για 100 τμ για το δευτερο part: η πραγματικοτητα ειναι ασχημη και "people tend to take too much risk in a good economy" εγώ τα 100 τα βρίσκω αρκετά οικανοποιητικά δηλαδή μια βίλα βίλα έχει ορισμό στα τμ ? συμφωνώ στο δεύτερο μαζί σου απλός είμαι ποιο συμπονετικός
viper2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 εγώ τα 100 τα βρίσκω αρκετά οικανοποιητικά δηλαδή μια βίλα βίλα έχει ορισμό στα τμ ? συμφωνώ στο δεύτερο μαζί σου απλός είμαι ποιο συμπονετικός ξεκιναει απο τα τ.μ. και συνεχιζει σε αλλα πραγματα... back on topic οποιος θελει πηγαινε σε auctions? και αν ναι που βρισκει τα σπιτια? του δινει address η τραπεζα?
NansyM Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 ξεκιναει απο τα τ.μ. και συνεχιζει σε αλλα πραγματα... back on topic οποιος θελει πηγαινε σε auctions? και αν ναι που βρισκει τα σπιτια? του δινει address η τραπεζα? Νομίζω πως όποιος θέλει πηγαίνει ενημερώνετε από τα ειρηνοδικεία και από κάπου διάβασα ότι εκτός από την πλήρη περιγραφή σου λένε που ακριβώς είναι το σπίτι και το βλέπεις και δηλώνω ότι δεν είμαι 100% σίγουρη γι αυτό
gigisoni Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Στο εξωτερικό οι πλειστηριασμοί δημοσιεύονται στην εφημερίδα, στην Ελλάδα δεν γίνεται κάτι παραπλήσιο; Δεν είμαι σίγουρος. Πάντως οι πλειστηριασμοί κρυφοί δεν είναι, αν θέλεις μπορείς να ενημερωθείς γι'αυτούς όπως ξέρω, εκτός κι αν κάνω λάθος και τα μπερδεύω με εδώ.
Intruder7s Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 okay ας το παρουμε αλλιως πηρα δανειο 200.000 για να αγορασω ενα σπιτι? yes εβαλα υποθηκη το συγκεκριμενο σπιτι στο συμβολαιο? yes δεν πληρωνω για χ,ψ,ζ, λογους? yes θα μου το παρει η τραπεζα μετα απο καποιο καιρο? but of course Αν το βαλεις υποθηκη το παιρνει η τραπεζα. Το αν θα το πουλησει ή τι θα το κανει δεν μπορει να το ξερει κανεις. Οταν χρωστας σε καποιον ( σε τραπεζα, σε εταιρεια, σε ιδιωτη... ) αν δεν τον πληρωνεις και βγει αποφαση απο το δικαστηριο οτι πρεπει να τον πληρωσεις και παλι μεινει απληρωτος τοτε ξεκιναει η διαδικασια για πληστηριασμο. Βλεπει το αρμοδιο οργανο τί εχεις στην κατοχη σου ( κινητα, ακηνιτα, αυτοκινητα κτλ κτλ κτλ ) και προχωραει σε κατασχεση. Τα αντικειμενα αυτα μετα βγαινουν σε "δημοσιο" πλειστηριασμο. Σε τοπικη εφημεριδα δημοσιευεται ενα αρθρο το οποιο λεει τι ειναι που βγαινει σε πλειστηριασμο, που θα γινει αυτος και την τιμη πρωτης προσφορας. Ο πλειστηριασμος ειναι δημοσιος και μπορει να παρευρεθει ο οποιοσδηποτε. Τωρα για το ηθικο κομματι...δεν υπαρχει. Αν καποιος χρωσταει ο αλλος προσπαθει να εισπραξει οπως μπορει ( για να κανεις κατασχεση και να βγαλει σε πληστηριασμο αντικειμενα καποιου υπαρχουν μεγαλα εξοδα ) και δεν μπορει κανεις να ξερει ποιος ειναι "αδικιμενος".
NansyM Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Εσείς θα αγοράζατε από πλειστηριασμό και γιατί;
vergogc Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Εγώ θα αγόραζα από πλειστηριασμό! Εγω φαντάζομαι οτι αυτός που έχασε το σπίτι, το πιο πιθανό είναι να το έχασε λόγο μη αποπληρωμής δόσης δανείου. Οπότε είναι λες και νοίκιαζε ενα σπίτι, με λίγο τσιμπημένο ενοίκιο, και επειδή δεν ειχε να πληρώσει, ο ιδιοκτήτης τον πετάει εξω! Παντως οι τραπεζες θα επρεπε να δωσουν προτερεοτητα στον ιδιοκτητη πχ να βρει αγοραστει για το σπιτι! Πχ βγαζει σε πληστιριασμο μια τραπεζα ενα σπιτι, και λεει οτι ελαχιστο ποσο ειναι αυτο. Βρες αγοραστει να το αγορασει σε αυτο το ποσο, και αν δεν βρεθει, τοτε να το βγαλει δημοσια σε πληστιριασμο
Intruder7s Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Ρε παιδια γιατι ειναι ανηθικο να αγορασεις κατι απο πλειστηριασμο? Με ποια λογικη? Ο αλλος το εχει χασει το σπιτι ουτως ή αλλως. Ουτε του ανηκει ουτε μπορει να το χρησιμοποιησει. Αν δεν το παρει καποιος θα το παρει καποιος αλλος.
viper2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Εσείς θα αγοράζατε από πλειστηριασμό και γιατί; αγοραζουμε απο ebay το ιδιο πραγμα ειναι...
kfyros Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 αν μιλάμε για βίλα στη μέση του αιγαίου αφού ξεπερνάμε τις 150.000 απο ότι αναφέρεις τότε αλλάζουν οι ενδοιασμοί ως προς το ποιος πήγε να το φτιάξει , εγώ μιλάω κυρίως για μικρότερες κατοικίες (πάντα για ακίνητα γιατι για αυτοκίνητα κτλ ναι είναι πολύ μεγάλες ευκαιρίες που αν έχεις γνωστούς αξίζουν) Η δική μου άποψη είναι ότι οι περισσότεοι έλληνες δανειολήπτες είναι επιεικώς ηλίθιοι, για να μην πω μαλάκες. Και αυτό το έλεγα από το 2003 που άρχισε η πιστωτική επέκταση .. Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά το πως μπορεί κάποιος που είναι πχ. 35 χρονών με μηνιάτικο 1μισι χιλιάρικο να φεσωθεί για να πάρει ένα σπίτι 80 μέτρα με δόση 800 ευρώ το μήνα για 30 χρόνια ; Δηλαδή να θεωρεί δεδομένο ότι θα μπορεί να πληρώνει αυτά τα λεφτά κάθε μήνα μέχρι τα 65 του !!!, για να του μείνει στο τέλος ένα ρημάδι σπίτι μπουρδέλο ηλικίας 30 ετών που θα κάνει τα μισά λεφτά από αυτά που έδωσε για να το πάρει... Και για ποιο λόγο να μην μείνει στο νοίκι , χωρίς να έχει κανένα μπελά στο κεφάλι του , με όλες τις βλάβες και τα χαράτσια να επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη, και αν δεν μπορεί να το πληρώσει να μετακομίσει κάπου που να μπορεί, ακόμα και σε κάποιο υπόγειο στην τελική, και να μην υποθηκεύσει το μέλλον του σε μια κωλοτράπεζα ; αλλά ας μην ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση τώρα.. Στο εξωτερικό οι πλειστηριασμοί δημοσιεύονται στην εφημερίδα, στην Ελλάδα δεν γίνεται κάτι παραπλήσιο; Δεν είμαι σίγουρος. Πάντως οι πλειστηριασμοί κρυφοί δεν είναι, αν θέλεις μπορείς να ενημερωθείς γι'αυτούς όπως ξέρω, εκτός κι αν κάνω λάθος και τα μπερδεύω με εδώ. Κάτι τέτοιο γίνεται κι εδώ.. Δεν ξέρω που όμως, ίσως σε κάποιο site των δικαστηρίων ( :-D λέμε τώρα) Πάντως έχουν πιαστεί κυκλώματα που κανόνιζαν πληστειριασμούς και φαντάζομαι υπάρχουν ακόμα.. Και ξέρετε ποιοι τα κανονίζουν αυτά , έτσι ; Αλήτες ρουφιάνοι συμβολαιογράφοι Νομίζω έχουν αλλάξει οι νόμοι βέβαια, και έχουν γίνει κακουργήματα πολλά αδικήματα .. Πάντως οι πλειστηριασμοί κατασχεμένων από τράπεζες έχουν ανασταλεί και παίρνουν συνεχώς παρατάσεις.. Αν βγουν όλα αυτά τα σπίτια στο σφυρί θα καταρρεύσει τελείως η αξία των ακινήτων, οι τράπεζες θα πρέπει να αυξήσουν τρελλά τις επισφάλειες (τώρα τα καταγράφουν ως ακίνητα με την τρέχουσα αξία τους), και όλα τα έσοδα που έχουν να κάνουν με τα ακίνητα θα τα πάρει ο διάολος.. Αυτό θα είναι κακό για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων γιατί θα πέσουν οι τιμές αλλά και τα ενοίκια, αλλά νομίζω ότι θα ήταν καλό για να κινηθεί λίγο η αγορά .. Κάποια στιγμή θα γίνει.
kuzko21 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 οποιος θελει πηγαινε σε auctions? και αν ναι που βρισκει τα σπιτια? του δινει address η τραπεζα? οσο οποιος θελει παιρνει (καλο) αυτοκινητο απο το ΟΔΔΥ... απ οσο ξερω πρεπει να πεσει κουβεντα απο μεσα για το που και ποτε, ακριβως για το λογο της τιμης τους. (στην Ελλαδα ε.)
παπι Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 για εμένα το ζήτημα είναι ποιο πολύ ηθικό , δεν πιστεύω οτι είναι πολύ καλό να αγοράζονται σπίτια στα οποία ο άλλος είχε κανει της επενδύσεις της ζωής τους αλλα τελικά βγήκε εκτός - γιατι κάθε φορά δεν ξέρεις ποια οικογένεια έμενε εκεί και τι προβλήματα είχαν , ναι ξέρω ο θάνατος σου η ζωή μου Ε καλα μην το τραγικοποιεις. Μπορεις να το δεις ως ενοικιο με πολλα plus ΥΓ Προσωπικα ειχα πετυχει δοση μικροτερη απο ενοικιο αλλα με εφαγε η πτωση του ευρω
DrLo Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 για εμένα το ζήτημα είναι ποιο πολύ ηθικό , δεν πιστεύω οτι είναι πολύ καλό να αγοράζονται σπίτια στα οποία ο άλλος είχε κανει της επενδύσεις της ζωής τους αλλα τελικά βγήκε εκτός - γιατι κάθε φορά δεν ξέρεις ποια οικογένεια έμενε εκεί και τι προβλήματα είχαν , ναι ξέρω ο θάνατος σου η ζωή μου και τι πρέπει να γίνονται αυτά τα σπίτια? Ρε παιδια γιατι ειναι ανηθικο να αγορασεις κατι απο πλειστηριασμο? Με ποια λογικη? Ο αλλος το εχει χασει το σπιτι ουτως ή αλλως. Ουτε του ανηκει ουτε μπορει να το χρησιμοποιησει. Αν δεν το παρει καποιος θα το παρει καποιος αλλος. Μια μικρή διόρθωση. Το σπίτι που είναι με δάνειο δε του άνηκε ποτέ.
viper2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 οσο οποιος θελει παιρνει (καλο) αυτοκινητο απο το ΟΔΔΥ... απ οσο ξερω πρεπει να πεσει κουβεντα απο μεσα για το που και ποτε, ακριβως για το λογο της τιμης τους. (στην Ελλαδα ε.) κατι τετοιο φοβομουν και εγω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις