cgipar Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Καλημέρα σε όλους παιδιά! Μία βοήθεια σας παρακαλώ! Είμαι έτοιμος να αγοράσω ένα motherboard απο ιδιώτη (εντός Ελλάδος) που μου ζητάει να γίνει η συναλλαγή μέσω Paypal. Επειδή δεν έχω κάνει ποτέ αγορά μέσω paypal (απο ιδιώτη εννοώ) τί λέτε? Είναι ασφαλές? Τί θα πρέπει να του ζητήσω? Μου είπε επίσης πως τα στοιχεία του θα φανούν στο λογαριασμό που είναι να του πληρώσω (στην απάντηση της ερώτησης που του έκανα σχετικά με τα στοιχεία του). Τί γίνεται σε περίπτωση που παραλάβω ένα κουτί με πέτρες, ή ένα χαλασμένο motherboard ή καθόλου πακέτο?... Μπορώ να πάρω τα χρήματα μου πίσω με κάποιο τρόπο? Κάτι άκουσα για Refund... Σας παρακαλώ ανοίξτε μου τα μάτια πριν να είναι πιό αργά.
NikosKallithea Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 μεταχειρισμένου motherboard θα σου έλεγα να μην πάρεις με τετοια διαδικασία, αν θελεις κατι τέτοιο πήγαινε σε ενα μαγαζι να σου δώσουν ενα, αν είσαι Αθηνά πήγαινε στην cosmodata.
washcloud Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Γενικά "παίζεις με την τύχη σου" όταν μπλέκεις με Paypal. Έχω διαβάσει (ίδια εμπειρία δεν έχω) διάφορες περιπτώσεις όπου ο παραλήπτης (κυρίως) "την τρώει" από λαμόγιο πωλητή και όπου καπάκι το PP του την πέφτει κι από πάνω. Στην καλύτερη (που θα παίξει λαμογιά), θα πάρεις τα χρήματά σου πίσω, μετά από καιρό (2μηνο μεσ' στο νερό), μετά από άγχος κι ανασφάλεια αναμονής, μετά από νεύρα καθώς δε θα έχεις ενημέρωση από όσους απευθύνεσαι (στην τράπεζά σου). Από την άλλη, εάν ο πωλητής είναι εντάξει (πού να το ξέρεις όμως αυτό), θα παν' όλα καλά. Γνώμη 1η: να το κάνεις μόνο συμφέρει τόσο πολύ ως αγορά. 2η : να είσαι αποφασισμένος για το χειρότερο. 3η : ΚΑΛΥΤΕΡΑ να βρεις κάτι από φόρουμ (αν μιλάμε για τυπικώς συμφέρουσα αγορά), και να ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙΣ με τον πωλητή (και να ζητήσεις στοιχεία που τον "δεσμεύουν", πχ συνάντηση στον χώρο του, δοκιμή πριν την αγορά κτλ...). Κοσμοντάτα=πιασέκωλο στα μεταχειρισμένα.
cgipar Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Μάλιστα.. οπότε λέτε να μην... Κάπου όμως διάβασα πως το Paypal παίρνει το μέρος του αγοραστή... αυτό δεν αληθευει?.. Καλά σίγουρα είναι ρίσκο.. απο αυτό το forum το βρήκα το motherboard.. και μένουμε με το παιδί μακριά ο ένας απο τον άλλο. Είναι εκτός Αθήνας.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Ποιά motherboard θέλεις να αγοράσεις και πόσο στην δίνει?
tigergreg Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Ψιλοβρωμαει το πειπαλ.... Πες μας ποια ειναι η αγγελια η ο χρηστης γιατι εχω κακη εμπειρια.... http://www.insomnia.gr/user/241439-aligator23/
washcloud Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Μάλιστα.. οπότε λέτε να μην... Κάπου όμως διάβασα πως το Paypal παίρνει το μέρος του αγοραστή... αυτό δεν αληθευει?.. Καλά σίγουρα είναι ρίσκο.. απο αυτό το forum το βρήκα το motherboard.. και μένουμε με το παιδί μακριά ο ένας απο τον άλλο. Είναι εκτός Αθήνας. Εγώ πάντως δεν είπα "να μην". Απλά τόνισα ότι κάθε άλλο παρά αγγελικά πλασμένες είναι και οι αγορές από απόσταση, και το PP, παραθέτοντας και κάποια "στοιχεία" (πχ η φάση "κάνω 2μηνο να πάρω τα λεφτά μου πίσω"). Δική σου η απόφαση για το πόσο ρίσκο είναι και εάν θα το αναλάβεις. Όσο για το ΡΡ συγκεκριμένα και το ποιανού το μέρος είθισται να παίρνει, αν και δεν νομίζω να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να πάιρνει το μέρος κάποιου έναντι άλλου, πρόχειρα φέρω στο μυαλό γνωστή και σχετικά πρόσφατη περίπτωση προσώπου που είχε ανοίξει θέμα εδώ (στο "Μπλα Μπλα" συγκεκριμένα), σχετικά με μια αγορά 2 τάμπλετ πισιών από Γερμανία που τελικά δεν περιείχοντο στη συσκευασία που έλαβε, και που το ΡΡ, όπως μας τα έλεγε, φέρθηκε λες και ήταν κλέφτης από κούνια, τη στιγμή που είχε διάφορες ενδείξεις/αποδείξεις και μαρτυρίες υπέρ του (ενώ αντίθετα ο πωλητής δεν προέβαλε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα, παρά την αξίωσή του να εισπράξει...). Ευτυχώς που η τράπεζά του, που απ' ό,τι κατάλαβα είναι και ο πιο ισχυρός "ερμηνευτής" των φάσεων, τον δικαίωσε (μετά από 2μηνο και) και άφησε το ΡΡ να πληρώσει τα γαμησιάτικα στον πωλητή. Αξιοσημείωτο πως κατά το διάστημα της αναμονής, το ΡΡ τον...ψιλοαπειλούσε με mails "ότι θα λάβει μέτρα εναντίον του, ενδεχομένως ΚΑΙ νομικής φύσεως", τη στιγμή που ο εν λόγω αγοραστής, χρησιμοποιούσε χρόνια το ΡΡ και μέσω αυτού είχε καταβάλει γύρω στο 10χίλιαρο €... Τί να σου πω, βγάλε συμπέρασμα - αλλά δεν μου φαίνεται και τόσο υπέρ των αγοραστών αυτό το ΡΡ. Τα ανωτέρω δεν σημαίνουν βεβαίως ότι ο πωλητής της δικής σου περίπτωσης είναι κι αυτός λαμογιέξ και ότι δεν πρέπει να πάρεις από αυτόν. Ψαχ' το λίγο - η αξιολόγηση των μελών πχ είναι μία ένδειξη για το "ποιός είναι", όπως και ο καιρός που δραστηριοποιείται, το πλήθος των πωλήσεών του κτλ. Κι αν είναι καλής θελήσεως, ίσως βρείτε κάποια πατέντα για να σιγουρευτείτε για κάποια πράγματα (αν πχ η αποστολή γίνει με κούριερ, μπορείς να συνεννοηθείς με το γραφείο του να κάνει μια επίδειξη μπροστά τους, ότι η μητρική παίρνει τουλάχιστον μπρος. Μια μνήμη, CPU, VGA κι ένα τροφοδοτικό χρειάζεται να κουβαλήσει μαζί του. Οθόνη προφανώς και έχουν εκεί να την συνδέσουν. Και να αναλάβουν αυτοί τη συσκευασία για να μην πάει κάτι άδειο, ή τουβλάτο).
cgipar Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 @Δεινόσαυρος : είναι μία gigabyte ep45-ud3 στα 60 ευρώ. @tigergreg : δεν θα ήθελα να τον εκθέσω μωρέ.. καταλαβαίνεις. Μπορεί να είναι και το καλύτερο παιδί έτσι? @washcloud : μάλλον δεν θα το ρισκάρω για αγορά απο ιδιώτη. Εντάξει για αγορά απο κανονικό κατάστημα οκ (κι αυτό ελέγχεται)... Επειδή μου βρωμάει λίγο δεν θα συνεχίσω στην αγορά. Φοβάμαι. Έγιναν κάποια πράγματα που μου ξένισαν... Κατα τη γνώμη σας, ποιά είναι η καλύτερη λύση για μία αγοροπωλησία με ιδιώτη?
washcloud Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 ...τί άλλο από συνάντηση στον χώρο του και επίδειξη των δυνατοτήτων του προς αγοραπωλησία αντικειμένου...;
laptop_man Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Βάλτονα να skypάρει την ώρα που δουλεύει η μητρική. Άμα κάτσει στραβή απ´ τη μεριά του,κάν´ τονα ρόμπα,παντού όμως. Προσοχή,μην κάνεις εσύ μλκια και του τη φορτώσεις.
tigergreg Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 @Δεινόσαυρος : είναι μία gigabyte ep45-ud3 στα 60 ευρώ. @tigergreg : δεν θα ήθελα να τον εκθέσω μωρέ.. καταλαβαίνεις. Μπορεί να είναι και το καλύτερο παιδί έτσι? @washcloud : μάλλον δεν θα το ρισκάρω για αγορά απο ιδιώτη. Εντάξει για αγορά απο κανονικό κατάστημα οκ (κι αυτό ελέγχεται)... Επειδή μου βρωμάει λίγο δεν θα συνεχίσω στην αγορά. Φοβάμαι. Έγιναν κάποια πράγματα που μου ξένισαν... Κατα τη γνώμη σας, ποιά είναι η καλύτερη λύση για μία αγοροπωλησία με ιδιώτη? Δεν εκθετεις κανεναν. Εχει αξιολογησεις και ποσες? Ημερομηνια εγγραφης στο ινσομνια?
washcloud Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Καλή και η ιδέα του Μουστάκια_Μαν. Μόνο που δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα σου στείλει ο άλλος ένα πακέτο γεμάτο κεραμίδια.... Δεν εκθετεις κανεναν. Εχει αξιολογησεις και ποσες? Ημερομηνια εγγραφης στο ινσομνια? ...όχι και δεν εκθέτει. Ήδη πολλά είπε πάμπλικ ο φίλος μας. Κι εσύ αν αναρωτιέσαι, δεν νομίζεις ότι είναι καλύτερα για ενημέρωση μέσω πιέμ; Όχι επειδή κάηκες στον χυλό, να παίρνει παραμάζεμα όποιον βρει το φύσημα... Διότι η ουσία είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία ότι είναι πρόβλημα ο πωλητής...Αμφιβολίες και φόβοι υπάρχουν.
tigergreg Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 (επεξεργασμένο) Δεν αντιλεγω. Ας τα στειλη με πμ. Moνο που ειπε εντος ελλαδας και οχι εντος ινσομνια. Αλλωστε η μητρικη αυτη απ οσο εψαξα δεν πωλειται εδω. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2012 από tigergreg
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα