Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βλακείες. Τράβα στο γυμναστήριο και θα σου πουν οι γυμναστές εκεί τι να κάνεις, αφού πρώτα τους πεις εσύ τι θέλεις να πετύχεις (απώλεια βάρους, γράμμωση κλπ)

Στην αρχή θα μπεις σε μία περίοδο προσαρμογής για 15 μέρες που θα κάνεις χαλαρές ασκήσεις με λίγα βάρη και λίγο τρέξιμο, για να σπάσουν τα άλατα που λέει και για να συνηθίσει το σώμα σου.

Στη συνέχεια θα πάρεις νέο πρόγραμμα που θα σου φτιάξει πάλι ο γυμναστής σου αυξάνοντας σταδιακά τις επαναλήψεις και ελαφρώς τα βάρη και θα προστεθεί και περισσότερη αερόβια άσκηση (διάδρομος, ποδήλατο, ελλειπτικό, ότι σε βολεύει καλύτερα).

Για αερόβια και πιο γρήγορα αποτελέσματα προτείνω διάδρομο και μόνο. Είναι πιο κουραστικό μεν, αλλά θα δεις πιο γρήγορα διαφορές.

Ούτε από τα μηχανήματα διατρέχεις κίνδυνο λοιπόν, ούτε φυσικά από τους αλτήρες, όταν σηκώνεις βάρη που αναλογούν στις δυνάμεις σου. Αν μου πας πρώτη μέρα και πάρεις 2 δεκάκιλα και πας να κάνεις εκτάσεις, θα σου μείνουν οι ώμοι στα χέρια.

Διατροφή: Καλό πρωινό με γάλα οπωσδήποτε στην ηλικία σου, λογικό μεσημεριανό, αποφεύγοντας αν μπορείς το ψωμί και όλα τα τηγανητά και βάζοντας ποικιλία στη διατροφή σου (π.χ. μία μέρα όσπρια, την άλλη μέρα μπριζόλα, την άλλη μέρα ψαράκι, την άλλη μέρα κοτόπουλο, την άλλη μέρα μακαρονάκια με σάλτσα τομάτας, χωρίς τυρί αν γίνεται και μία φορά τη βδομάδα φάε και καμιά πατάτα να σου φύγει η λιγούρα. Τα παραπάνω μπορείς να τα συνδυάζεις με σαλατούλα ή ρυζάκι.

Βραδινό: Γιαουρτάκι χαμηλών λιπαρών με μέλι ή ένα τοστάκι με γαλοπούλα και τυρί χαμηλών λιπαρών σε μαύρο ψωμί ή μία τονοσαλάτα.

μετά το γυμναστήριο χτύπα ένα ποτήρι χυμό φρεσκοστιμμένο να πνιγείς στη βιταμίνα.

Στην αρχή ο συνδυασμός γυμναστήριο - διατροφή θα είναι εφιαλτικός, αλλά μόλις κλείσει το στομάχι σου, δεν θα σε νοιάζει καθόλου το φαγητό, γιατί από απόλαυση θα γίνει απλή ανάγκη.

Τέλος, πολλά γυμναστήρια διαθέτουν ομαδικά προγράμματα μέσα στη μηνιαία συνδρομή τους. Ψάξου για κάποιο gym που να έχει ομαδικά, για να συνδυάσεις αερόβια με ενδυνάμωση, όπως το πρόγραμμα Body Power π.χ.. Έτσι θα ξεφύγεις και από τη ρουτίνα του διαδρόμου και με μουσική στην τσίτα, θα χωνέψεις ευκολότερα την αερόβια.

Επιτέλους ένα σωστό πόστ

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@Βosei

Με τους αλτήρες ναι μεν κάνεις καλύτερη γυμναστική αλλά κουράζεις πολύ μέση και αρθρώσεις.

Π.χ. αν κάνει δικέφαλους,ώμους με αλτήρα,σκέψου πόσο θα ζορίζει την μέση του.

Και είναι μαλακία από τα 16 να αρχίσει με προβήματα σε μέση.

Και εγώ κάνω ερασιτεχνικό body εδώ και κανα 6μηνο και εγώ αλλά και κανένας αρχάριος στο γυμναστήριο που πάω δεν ασχολήτε με τους αλτήρες.

Και τους έχουν και σε ξεχωριστό δωμάτιο.

Στα μηχανήματα αν δεν υπερβάλεις στα κιλά δεν ζορίζεις άλλο σημείο του σώματος εκτός από αυτό που γυμνάζεις.Είναι πιο ασφαλή.

Αυτή είναι η γνώμη μου.Δικαίωμα του καθενός να κάνει ότι θέλει.

Δημοσ.

@Βosei

Με τους αλτήρες ναι μεν κάνεις καλύτερη γυμναστική αλλά κουράζεις πολύ μέση και αρθρώσεις.

Π.χ. αν κάνει δικέφαλους,ώμους με αλτήρα,σκέψου πόσο θα ζορίζει την μέση του.

Και είναι μαλακία από τα 16 να αρχίσει με προβήματα σε μέση.

Και εγώ κάνω ερασιτεχνικό body εδώ και κανα 6μηνο και εγώ αλλά και κανένας αρχάριος στο γυμναστήριο που πάω δεν ασχολήτε με τους αλτήρες.

Και τους έχουν και σε ξεχωριστό δωμάτιο.

Στα μηχανήματα αν δεν υπερβάλεις στα κιλά δεν ζορίζεις άλλο σημείο του σώματος εκτός από αυτό που γυμνάζεις.Είναι πιο ασφαλή.

Αυτή είναι η γνώμη μου.Δικαίωμα του καθενός να κάνει ότι θέλει.

Φίλε δεν κουράζεις τίποτα αν την κάνεις σωστά την άσκηση...Αν βλέπεις και σε ζορίζουν τα κιλά απλά λυγίζεις πόδια και έχεις ίσια μέση ή κάθεσαι σε έναν πάγκο με κάθετη πλάτη...Αν όμως πας και κάνεις δικέφαλα με 26 κιλά τον κάθε αλτήρα και δεν τα "έχεις" τόσα κιλά τότε ναι...θα μαμήσεις την μέση σου.

Κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να αποκλείονται τα μηχανήματα...απλά να υπάρχει μία βάση με ελεύθερα βάρη και πολυαρθρικές ασκήσεις και μετά συνδυάζεις τα μηχανήματα μέσα στο πρόγραμμα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αν κάνεις την άσκηση με σωστή τεχνική τότε δεν καταπονείς τίποτα απολύτως.

Δημοσ.

Έχω 2 ερωτήσεις.

Γιατί πρέπει να προσέχουμε τόσο πολύ τους ώμους; Έχουν κάτι ξεχωριστό από τις υπόλοιπες ομάδες;

Δεύτερο και σημαντικό: Ποια η διαφορά (πολλές επαναλήψεις-λίγα βάρη) με (λίγες επαναλήψεις-πολλά βάρη); Ο αριθμός των σετ παίζει κάποιο ρόλο;

Δημοσ.

Άμα κάνει ώμους ένα παιδί-έφηβος, θα μείνει κοντός.

Επίσης, μηχάνημα για δικέφαλους δεν έχουν όλα τα γυμναστήρια αλλά ούτως ή άλλως την γύμναση που κάνουν οι αλτήρες στους δικέφαλους δεν την φτάνουν τα μηχανήματα. Απλώς να κάνει καθιστός και να ακουμπάει την πλάτη πίσω

Δημοσ.

Άμα κάνει ώμους ένα παιδί-έφηβος, θα μείνει κοντός.

Επίσης, μηχάνημα για δικέφαλους δεν έχουν όλα τα γυμναστήρια αλλά ούτως ή άλλως την γύμναση που κάνουν οι αλτήρες στους δικέφαλους δεν την φτάνουν τα μηχανήματα. Απλώς να κάνει καθιστός και να ακουμπάει την πλάτη πίσω

Από που κι ως που άμα κάνει ώμους ένα παιδί-έφηβος θα μείνει κοντός...μπορείς να το αποδείξεις με καμία πηγή ή έστω κάτι που ξέρεις?

Έχω 2 ερωτήσεις.

Γιατί πρέπει να προσέχουμε τόσο πολύ τους ώμους; Έχουν κάτι ξεχωριστό από τις υπόλοιπες ομάδες;

Δεύτερο και σημαντικό: Ποια η διαφορά (πολλές επαναλήψεις-λίγα βάρη) με (λίγες επαναλήψεις-πολλά βάρη); Ο αριθμός των σετ παίζει κάποιο ρόλο;

1ον: Σκέψου την θέση που έχουν στο σώμα...χρησιμοποιούνται σε πάρα πολλές κινήσεις και συνήθως τραυματίζονται λόγω απροσεξίας των αθλούμενων.

2ον: Η διαφορά τους είναι ότι με πολλά κιλά - λίγες επαναλήψεις (όταν λέμε λίγες επαναλήψεις εννοούμε 6-12 επαναλήψεις όπου είναι και το εύρος επαναλήψεων για να επιτευχθεί μυϊκή υπερτροφία) πετυχένεις όγκο...ενώ με το αντίθετο πετυχένεις γράμμωση. Όλα αυτά πάντα ανάλογα την διατροφή...αν κάνεις διατροφή για γράμμωση και κάνεις πρόγραμμα όγκου τότε θα έχεις αποτελέσματα γράμμωσης και άμα κάνεις διατροφή για όγκο και κάνεις πρόγραμμα γράμμωση θα δεις όγκο...χοντρικά όλα αυτά...εξαρτάται και από άλλα πράγματα.

Δημοσ.

Έτσι είχα ακούσει παλιότερα που μου το είχαν πει κάτι γυμναστές. Οι ασκήσεις για ώμους κάτι πιέζουν και δεν παίρνεις όσο ύψος θα έπαιρνες. Φυσικά όσο μεγαλύτερο βάρος τόσο χειρότερα.

Για το να μην ισχύει, δεν βλέπω αυτήν την στιγμή τον λόγο. Δεν μου το είχε πει μόνο ένας και δεν το έχω ψάξει παραπάνω

Δημοσ.

Έτσι είχα ακούσει παλιότερα που μου το είχαν πει κάτι γυμναστές. Οι ασκήσεις για ώμους κάτι πιέζουν και δεν παίρνεις όσο ύψος θα έπαιρνες. Φυσικά όσο μεγαλύτερο βάρος τόσο χειρότερα.

Για το να μην ισχύει, δεν βλέπω αυτήν την στιγμή τον λόγο. Δεν μου το είχε πει μόνο ένας και δεν το έχω ψάξει παραπάνω

Από την στιγμή που εκτελείται σωστά η άσκηση τότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα...

Δημοσ.

Με τα σετ τι γίνεται; Δεν έχει και εκεί κάποιον κανόνα ανάλογα τον στόχο;

Επίσης κάτι ακόμα, που νομίζω είναι υποκειμενική άποψη.

Αν κάποιος έχει κάποια ποσότητα λίπους στο σώμα του (όχι πολύ) τι είναι καλύτερα να κάνει πρώτα άσκηση και διατροφή όγκου, Ή απώλειας λίπους;

Δηλαδή είναι καλύτερα να χάσει πρώτα όλο το περιττό λίπος και μετά να αρχίσει τον όγκο ή έχοντας το λίπος πάει για όγκο; (δεδομένου ότι η διαδικασία αύξησης του όγκου - μυών - αυξάνει και το λίπος)

Δημοσ.

Από την στιγμή που εκτελείται σωστά η άσκηση τότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα...

Έχει πει κάποιος πως δεν υπάρχει πρόβλημα με το ύψος και τους ώμους;

Εγώ πάντως θα πρότεινα ώμους να μην κάνει, ή αν κάνει να βάλει πολύ λίγο βάρος

Δημοσ.

Έχει πει κάποιος πως δεν υπάρχει πρόβλημα με το ύψος όταν περπατάει κανείς με τα δύο πόδια;

Άρα πρέπει να περπατάει με το ένα.

Δημοσ.

Με τα σετ τι γίνεται; Δεν έχει και εκεί κάποιον κανόνα ανάλογα τον στόχο;

Επίσης κάτι ακόμα, που νομίζω είναι υποκειμενική άποψη.

Αν κάποιος έχει κάποια ποσότητα λίπους στο σώμα του (όχι πολύ) τι είναι καλύτερα να κάνει πρώτα άσκηση και διατροφή όγκου, Ή απώλειας λίπους;

Δηλαδή είναι καλύτερα να χάσει πρώτα όλο το περιττό λίπος και μετά να αρχίσει τον όγκο ή έχοντας το λίπος πάει για όγκο; (δεδομένου ότι η διαδικασία αύξησης του όγκου - μυών - αυξάνει και το λίπος)

Υπάρχουν κάποια στάνταρ για τα σετ αλλά είναι ανάλογα εμπειρίας-στόχου-μυϊκής ομάδας...αν προχωρήσεις όντως και πας γυμναστήριο εδώ είμαστε να σου πούμε πως και τι αλλά ακόμα είναι νωρίς να σου πω για αυτά.

Για την δεύτερη ερώτηση την απάντηση την έχεις εσύ..τι θες να κάνεις με το σώμα σου. Αν θες να φαίνεται ότι άρπαξες πιό πολύ όγκο μείνε όπως είσαι και κάνε πρόγραμμα και διατροφή όγκου αν θες να στεγνώσεις πρώτα και μετά να αρπάξεις δικό σου πρόβλημα...αν και με το ύψος και τα κιλά που έδωσες μιά χαρά είσαι...πάνω από 15-17 % λίπος δεν παίζει να έχεις

Δεν το έχει πει κάποιος συγκεκριμένα...απλά να βάζουμε και λίγο κριτική σκέψη σε αυτά που λέμε...σκέψου το...πως στον διάολο θα μείνει κοντός κάνοντας σωστά ώμους ή οποιαδήποτε άλλη άσκηση ???

Δημοσ.

Δεν το έχει πει κάποιος συγκεκριμένα...απλά να βάζουμε και λίγο κριτική σκέψη σε αυτά που λέμε...σκέψου το...πως στον διάολο θα μείνει κοντός κάνοντας σωστά ώμους ή οποιαδήποτε άλλη άσκηση ???

Κριτική σκεψη θα βάλουμε εκεί που μας παίρνει, όχι σε ξένα χωράφια. Πόσο μάλλον σε ένα ιατρικό θέμα που δεν είναι καθόλου "προιόν σκέψης" αλλά συνήθως έρευνας και σίγουρα σπουδών.

Προσωπικά δεν το βρίσκω καθόλου απίθανο να υπάρχει κάποιος μηχανισμος που να μειώνει την ανάπτυξη. Πρώτα απόλλα υπάρχουν τοοοσα αθλήματα που οι αθλητές μένουν κοντοί, ζουμπάδες, σπόροι. Όπως η άρση βαρών και η ενόργανη. Ή μήπως αυτοί δεν εκτελούν σωστά τις ασκήσεις;

Τέλος, αυτό το είπα εμπιστευόμενος κάποιους γυμναστές που είχα μιλίσει στο παρελθόν, και έχω την εντιμότητα να πω πως από αυτή την συζήτηση ορμώμενος γράφω αυτά που γράφω(και όχι βασιζόμενος σε κάποια επιφοίτηση πχ). Αν μπει στο φόρουμ κάποιος αθλίατρος ή γυμναστής και δηλώσει σίγουρος πως αυτό δεν ισχύει, και αν καλύτερα το αποδείξει κιόλας, τότε θα πειστώ πως μου είχαν πει βλακείες τότε, και θα ανακαλέσω. Όχι όμως με επιχειρήματα του στυλ "μα γιατί να κάνει κακό; δεν το βλέπω"

Δημοσ.

Εσένα ποιος σου μίλησε και πετάγεσαι;

Η λογική μου.

bosei με μπέρδεψες για άλλον αλλά δεν έχει σημασία, το ίδιο κάνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...