bosei Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Κριτική σκεψη θα βάλουμε εκεί που μας παίρνει, όχι σε ξένα χωράφια. Πόσο μάλλον σε ένα ιατρικό θέμα που δεν είναι καθόλου "προιόν σκέψης" αλλά συνήθως έρευνας και σίγουρα σπουδών. Προσωπικά δεν το βρίσκω καθόλου απίθανο να υπάρχει κάποιος μηχανισμος που να μειώνει την ανάπτυξη. Πρώτα απόλλα υπάρχουν τοοοσα αθλήματα που οι αθλητές μένουν κοντοί, ζουμπάδες, σπόροι. Όπως η άρση βαρών και η ενόργανη. Ή μήπως αυτοί δεν εκτελούν σωστά τις ασκήσεις; Τέλος, αυτό το είπα εμπιστευόμενος κάποιους γυμναστές που είχα μιλίσει στο παρελθόν, και έχω την εντιμότητα να πω πως από αυτή την συζήτηση ορμώμενος γράφω αυτά που γράφω(και όχι βασιζόμενος σε κάποια επιφοίτηση πχ). Αν μπει στο φόρουμ κάποιος αθλήατρος ή γυμναστής και δηλώσει σίγουρος πως αυτό δεν ισχύει, και αν καλύτερα το αποδείξει κιόλας, τότε θα πειστώ πως μου είχαν πει βλακείες τότε, και θα ανακαλέσω. Όχι όμως με επιχειρήματα του στυλ "μα γιατί να κάνει κακό; δεν το βλέπω" Σπουδάζω φυσιοθεραπεία και σίγουρα η κριτική μου σκέψη δεν είναι προιόν επιφοίτησης αλλά γνώσεων. Αναφέρεις παραδείγματα που δεν κολάνε με το θέμα...δεν γίνεται να μου συγκρίνεις τους αρσηβαρίστες και τους αθλητές ενόργανης σαν παράδειγμα...η δυνάμεις που δέχονται δεν ξέρω και γω πόσες εκατοντάδες φορές παραπάνω είναι από τις φορτίσεις που δέχεται κάποιος στο γυμναστήριο... Είναι σαν να μου συγκρίνεις το παιδάκι που τρέχει για να παίξξει μήλα με τους σπρίντερ που θα τρέξουν στους ολυμπιακούς...
cthulhucarbide Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Τα παραδείγματα απαντούσαν σε αυτό: [...]κάνοντας σωστά ώμους ή οποιαδήποτε άλλη άσκηση ?
bosei Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Τα παραδείγματα απαντούσαν σε αυτό: Πως απαντούσαν σε αυτό...αφου οι συνθήκες που αναφέρεις είναι πολύ υπερβολικές σε σχέση με αυτό που λέω...
cthulhucarbide Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Αφού λες ότι αν κάνει σωστά τις ασκήσεις δεν θα έχει πρόβλημα. Και σου φέρνω αυτά τα δύο παραδείγματα που τις κάνουν σωστά τις ασκήσεις. Δηλαδή πόσο πιο λιανά να το κάνω
bosei Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Αφού λες ότι αν κάνει σωστά τις ασκήσεις δεν θα έχει πρόβλημα. Και σου φέρνω αυτά τα δύο παραδείγματα που τις κάνουν σωστά τις ασκήσεις. Δηλαδή πόσο πιο λιανά να το κάνω Ρε φίλε δεν παίζει να μην το καταλαβαίνεις μόνος σου... Καταρχάς δεν είναι και νάνοι στην άρση βαρών...και αν όντως έχει υπάρξει μεταβολή στο ύψος τους από τα βάρη να σκεφτόμαστε και πόσα κιλά είναι αυτά...δεν είναι δυνατόν να βάζουμε στο ίδιο παράδειγμα τον 16 χρονο και τον αρσηβαρίστα...
mctheos7 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Σε αυτό το λινκ http://bit.ly/6ncPp4 σου δίνονται οι αποδείξεις και οι επιστημονικές μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι τα βάρη δεν κάνουν κανένα κοντό. Οι αρσιβαρίστες είναι συνήθως κοντοί γιατί το χαμηλό κέντρο βάρους τους βοηθά να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα στο άθλημα τους. Η περίπτωση να μείνεις κοντός από τα βάρη είναι μόνο αν κάνεις σοβαρή ζημιά στα κόκκαλα σου. Επίσης κοντοί μένουν μερικοί γιατί ανακατεύονται με επικίνδυνες αυξητικές ορμόνες. Τώρα για την περίπτωση του θέματος, καλύτερη προπόνηση για ένα 16χρονο είναι προφανώς η κολύμβηση, η κοπηλασία κτλ γιατί τα βάρη όταν δεν γίνονται σχολαστικά σωστά μπορούν να προκαλέσουν άχρηστες μέσες, γόνατα, αρθρώσεις...
LRoi Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Επειδή έχετε μπλέξει λίγο τα μπούτια σας, να σας μιλήσω εκ πείρας. Έκανα 5 χρόνια κωπηλασία (έχω χάλκινο σε πανελλήνιο ανδρών btw, δεν έκανα για χαβαλέ) και ήμουν 1,75 στα 18 μου. Ώμους έκανα κανονικά και με το νόμο και ακολουθούσα πρόγραμμα με αλτήρες κανονικότατα, αν και στην κωπηλασία δίναμε μεγαλύτερο βάρος σε κωπηλατική, πιέσεις ποδιών (ηρακλή το λέγαμε θυμάμαι) έλξεις πάγκου, πιέσεις πάγκου, κοιλιακούς, ραχιαίους άπειρα σετ και πολλά χιλιόμετρα τρεξίματος καθημερινά για αντοχή. Σήμερα είμαι 30 με ύψος 1,87. Συνεπώς καταρρίπτεται ο μύθος της επικινδυνότητας των ώμων, εκτός ξέρω γώ κι αν ήταν να γίνω δύο μέτρα και μου έφαγαν οι ώμοι και οι αλτήρες 13 πόντους. Γίνονται αυτά οεο?
-nick- Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Στα 18 σου ησουν 1,75, και τωρα εισαι 1,87? Πως πηρες 12 ποντους μετα τα 18 ? :S
LRoi Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Στα 18 σου ησουν 1,75, και τωρα εισαι 1,87? Πως πηρες 12 ποντους μετα τα 18 ? :S Έλα ντε και εγώ απορούσα, αλλά μέχρι τα 21 παίρνεις ύψος και ακόμα μεγαλύτερος υπό προϋποθέσεις. Το ότι πέταξα απότομα μπόι αληθεύει. Επίσης ανάμεσα 21-23 τσίμπησα ένα - δύο extra ποντάκια. Λες να με εμπόδιζαν οι αλτήρες να ψηλώσω νωρίτερα?
cthulhucarbide Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Σε αυτό το λινκ http://bit.ly/6ncPp4 σου δίνονται οι αποδείξεις και οι επιστημονικές μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι τα βάρη δεν κάνουν κανένα κοντό. Οι αρσιβαρίστες είναι συνήθως κοντοί γιατί το χαμηλό κέντρο βάρους τους βοηθά να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα στο άθλημα τους. Η περίπτωση να μείνεις κοντός από τα βάρη είναι μόνο αν κάνεις σοβαρή ζημιά στα κόκκαλα σου. Επίσης κοντοί μένουν μερικοί γιατί ανακατεύονται με επικίνδυνες αυξητικές ορμόνες. Τώρα για την περίπτωση του θέματος, καλύτερη προπόνηση για ένα 16χρονο είναι προφανώς η κολύμβηση, η κοπηλασία κτλ γιατί τα βάρη όταν δεν γίνονται σχολαστικά σωστά μπορούν να προκαλέσουν άχρηστες μέσες, γόνατα, αρθρώσεις... Η πηγή που δίνει το άρθρο για το συμπέρασμα που παραθέτει είναι αυτή. Στην τελευταία παράγραφο του "RISKS OF STRENGTH TRAINING" που αναφέρεται στην ανάπτυξη του ύψους, δεν μου δουλεύει το λινκ της βιβλιογραφίας. Μπορείς να βρεις αυτήν την πηγή; Επειδή έχετε μπλέξει λίγο τα μπούτια σας, να σας μιλήσω εκ πείρας. Έκανα 5 χρόνια κωπηλασία (έχω χάλκινο σε πανελλήνιο ανδρών btw, δεν έκανα για χαβαλέ) και ήμουν 1,75 στα 18 μου. Ώμους έκανα κανονικά και με το νόμο και ακολουθούσα πρόγραμμα με αλτήρες κανονικότατα, αν και στην κωπηλασία δίναμε μεγαλύτερο βάρος σε κωπηλατική, πιέσεις ποδιών (ηρακλή το λέγαμε θυμάμαι) έλξεις πάγκου, πιέσεις πάγκου, κοιλιακούς, ραχιαίους άπειρα σετ και πολλά χιλιόμετρα τρεξίματος καθημερινά για αντοχή. Σήμερα είμαι 30 με ύψος 1,87. Συνεπώς καταρρίπτεται ο μύθος της επικινδυνότητας των ώμων, εκτός ξέρω γώ κι αν ήταν να γίνω δύο μέτρα και μου έφαγαν οι ώμοι και οι αλτήρες 13 πόντους. Γίνονται αυτά οεο? Απολύτως τίποτα δεν καταρρίπτεται από αυτό. Αντιλαμβάνεσαι πως μια προσωπική εμπειρία δεν σημαίνει κάτι έτσι; Το έκανες γυμναστική παλιά αλλά τώρα είσαι ψηλός είναι επιχείρημα νηπιαγωγίου. Αυτά δρουν προσθετικά. Αν έκανες επιβλαβή γυμναστική για το ύψος σου αλλά είσαι 1,87 αν δεν την είχες κάνει τότε θα ήσουν ίσως 1,90. Είναι σαν να λες ότι ο παππούς σου κάπνιζε και έπινε αλλά έφτασε 90 χρονών, άρα το τσιγάρο δεν βλάπτει την υγεία. Ε ας μην κάπνιζε και έπινε και θα έφτανε τα 95
eSATA Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Χθες στο γυμναστήριο ένιωσα κάποια στιγμή τάση για εμετό, ζάλη, δυσκολία στην αναπνοή και δεν μπορούσα να σταθώ όρθιος. Μετά από 2-3 λεπτά περίπου συνήλθα. Είναι ανησυχητικό ή έτυχε;
insomniaK Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 να αποστρέφεις το βλέμμα απ΄τα μπιλντέρια και να επικεντρώνεσαι σε καλλίγραμμα γυναικεία οπίσθια.
viper2005 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Χθες στο γυμναστήριο ένιωσα κάποια στιγμή τάση για εμετό, ζάλη, δυσκολία στην αναπνοή και δεν μπορούσα να σταθώ όρθιος. Μετά από 2-3 λεπτά περίπου συνήλθα. Είναι ανησυχητικό ή έτυχε; μπορει να ηταν η ζεστη
MetronAriston Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Χθες στο γυμναστήριο ένιωσα κάποια στιγμή τάση για εμετό, ζάλη, δυσκολία στην αναπνοή και δεν μπορούσα να σταθώ όρθιος. Μετά από 2-3 λεπτά περίπου συνήλθα. Είναι ανησυχητικό ή έτυχε; ειχες ξενυχτησει παρασκευη βραδυ;
Haldol Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Αυτό είναι εύκολο να συμβεί έαν σταματήσεις απότομα κάποια απαιτητική (σε παλμούς) άσκηση. Μήπως είχες ξεσκιστεί στην αεροβική (κάναν διάδρομο ας πούμε) και σταμάτησες απότομα, χωρίς να αφήσει χρόνο στην καρδιά σου να ρίξει τους παλμούς της; Δε μπορεί να τρέχεις π.χ. για 20+ λεπτά με ταχύτητα και μετά στο άκυρο να πατήσεις το stop και να κατέβεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα