Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορει ο εργοδοτης να υποχρεωσει τον εργαζομενο να παρακολουθησει σεμιναρια διαρκειας 300 ωρων περιπου ?

Κτι σεμιναρια με τιτλο "εργαζομενοι σε περιοδο κρισης" κατι τετοιο ειπε

Ο δικος μου επιμένει να παρακολουθησουμε το προγραμμα και οι 2 εγαζομενοι στην επιχείρηση γιατι κρινει οτι πρεπει να τα παρακολουθησουμε

Τωρα εχει μπει σε καποιο προγραμμα και θα πληρωθει για αυτα και εχει το ζορι δεν ξερω. Τι αλλο να υποθεσω που θελει υποχρεωτικα και παρακολουθησουμε αυτες τις π@π@ριες ? Εκτος αυτου θα ειναι σε ωραρια που κλεινει το μαγαζι (κυριακες-απογευματα-αργιες) ,οταν δηλαδη θα επρεπε να ξεκουραζομαι.

Ασε που νομιζω οτι θα κοιμαμαι απο τις μλκιες που θα μας λενε

Δημοσ.

Κτι σεμιναρια με τιτλο "εργαζομενοι σε περιοδο κρισης"

με πλυση εγκεφαλου μοιαζει :eek:

χωρις να ξερω, μου φαινεται οτι για να ειναι υποχρεωτικο θα επρεπε να γινοντε την ωρα της εργασιας σου.

Δημοσ.

Tυπικα δεν μπορει να σε υποχρεωσει να πας σε σεμιναρια, ειδικα οταν αυτα ειναι εκτος ωραριου εργασιας.

Πρακτικα η αρνηση εκ μερους σου μαλλον θα φερει απο ασχημα εως πολυ ασχημα αποτελεσματα για εσενα.

Προφανως θα ειναι σε προγραμμα με ωφελη για τον ιδιο, γιαυτο σας αναγκαζει να πατε. Σιγα να μην νοιαστηκε ξαφνικα να επιμορφωθειτε.

Δημοσ.

Θυμάμαι παλιά που το έψαχνα για μία σχολή πληροφορικής και για καμιά βδομάδα το πολύ το σκεφτόμουν να γραφτώ σε ιδιωτικό κολλέγιο, τώρα δεν θυμάμαι ακριβώς πώς ήταν και το έλεγαν, αλλά με λίγα λόγια αν ήσουν εργαζόμενος μπορούσες να γλιτώσεις ποσό των διδάκτρων, ακόμα και όλο. Ήταν ένας νόμος να το πω, διευκόλυνση, επιδότηση, ξέρω γω, που ο εργαζόμενος μπορεί να πάει να σπουδάσει ή να ειδικευτεί σε κάτι, κάτι χαρτιά χρειάζονταν από τον εργοδότη να συμπληρωθούν, και μετά αναλάμβαναν τον δρόμο τους. Όσους περισσότερους εργαζόμενους είχε η εταιρία, τόσο μεγαλύτερη η επιδότηση που θα μπορούσε να έχει ο εργαζόμενος. Δούλευα σε εταιρία με πάνω από 2.000 εργαζόμενους και το ρώτησα, φυσικά μου απάντησαν αρνητικά ότι δεν γίνεται. Με ψιλοέφαγε η περιέργεια γιατί και το έψαξα, τι γινόταν.

Συχνά πυκνά η εταιρία σε όλους τους εργαζομένους έκανε κάτι κουφά σενάρια, πχ στους σερβιτόρους "πώς να κρατάτε σωστά το δίσκο" ή "πώς να μαζεύετε σωστά τα άπλυτα ποτήρια" (λες και χρειάζονταν 8ωρο σεμινάριο για να μάθουν πώς να κρατάν τον δίσκο ή να τους δείξουν ότι τα άπλυτα τα ποτήρια όταν τα μαζεύουμε δεν βάζουμε τα δάχτυλά μας μέσα) και κάτι άλλα τέτοια κουφά, στα οποία ο εργαζόμενος ήταν υποχρεωμένος να πάει γιατί γίνονταν μέσα στο 8ωρο. Λοιπόν, χρησιμοποιώντας αυτά τα κουφά σενάρια, η εταιρία έπαιρνε τις επιδοτήσεις και τις κρατούσε για τον εαυτό της αντί να τα χρησιμοποιεί για να δώσει αληθινές γνώσεις στο εργατικό προσωπικό της ή τουλάχιστον σε μέρος από αυτό. Και αντί τα λεφτά να πηγαίνουν στις σχολές, η εταιρία χρησιμοποιούσε τους προιστάμενούς της για να κάνουν δήθεν σεμινάρια στο προσωπικό τους, ούτε καν κανονικούς δασκάλους δεν έπαιρνε γι'αυτό και κρατούσε τα λεφτά για την πάρτη της. Και δεν φτάνει μονάχα αυτό, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που δεν έκαναν το σεμινάριο εκείνη την ώρα και ήταν στην βάρδια, έτρωγαν το παλούκι γιατί το προσωπικό ήταν μειωμένο αφού κάποια άτομα της βάρδιας ήταν στο σεμινάριο.

Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα, αλλά υποψιάζομαι ότι κάτι παρόμοιο γίνεται και εδώ και το αφεντικό σου θα πάρει κάποια επιδότηση που κανονικά θα έπρεπε να την χρησιμοποιήσεις εσύ για να μάθεις κάτι πραγματικά που θέλεις και θα σου ήταν χρήσιμο. Ελλάς το μεγαλείο σου.

Δημοσ.

αν ειναι εκτος ωραριου πρεπει να στο πληρωσει η να στο δωσει ρεπο.

Αυτα προ μνημονιων-ελαστικων εργασιακων συνθηκων και κρισης..

• Moderators
Δημοσ.

Θα πληρώνεσαι για το σεμινάριο που θα παρακολουθείς;

(Είτε από τον εργοδότη, είτε από τον ΟΑΕΔ ξέρω γω.)

Δημοσ.

Δεν έχεις καμία υποχρέωση να απασχοληθείς με οποιοδήποτε αιτιολογικό εκτός του ωραρίου σου, πόσο μάλλον χωρίς να πληρωθείς. Σου το λέω με απόλυτη βεβαιότητα, διότι αντιμετώπισα την ίδια κατάσταση όταν δούλευα στην Ελλάδα και ρώτησα στην επιθεώρηση εργασίας.

Το πιθανότερο - αν όχι σίγουρο - όμως, είναι ότι ο εργοδότης σου θα «ξινίσει» και θα σ' έχει από 'κει κι έπειτα στη μπούκα.

Το καθίκι (ο δικός μου τότε εργοδότης), προγραμμάτιζε την παρακολούθηση των σχετικών σεμιναρίων, πάντα για μη εργάσιμα απογεύματα, ή για ...Κυριακές. Όποιος δεν πήγαινε, βλαστημούσε την ώρα και τη στιγμή μετά, αφού υφίστατο κανονικό πόλεμο νεύρων.

Δημοσ.

Άσχετο: Στο δημόσιο ισχύει πάντως. Στην επιμόρφωση που έκανα έδιναν ένα περιθώριο 10% απουσιών.

• Moderators
Δημοσ.

Άσχετο: Στο δημόσιο ισχύει πάντως. Στην επιμόρφωση που έκανα έδιναν ένα περιθώριο 10% απουσιών.

Και στον ιδιωτικό τομέα νομίζω ισχύει, αλλά πρέπει να πληρώνονται οι ώρες των σεμιναρίων.

Δημοσ.

Τι επιμορφωση ρε παιδια..με προγραμμα το ΟΑΕΔ με εχει.

οταν ληξει το πιθανοτερα θα παρει καποιον αλλο

Δημοσ.

Τι επιμορφωση ρε παιδια..με προγραμμα το ΟΑΕΔ με εχει.

οταν ληξει το πιθανοτερα θα παρει καποιον αλλο

Αν καίγεσαι για τη δουλειά, θα πας και θα πεις κι ένα τραγούδι.

Αν δεν καίγεσαι και είσαι σίγουρος ότι θα πάρεις πόδι μόλις λήξει το πρόγραμμα, πες του ότι τις ώρες που θέλει αυτός να κάνεις σεμινάρια, έχεις βρει μία δουλίτσα σε καφετέρια και θα πρέπει να σου πληρώνει τα γ@μησιάτικα που χάνεις ή στην τελική, πες του να πάει να αγαπηθεί.

Έχει παραγίνει το κακό σε τούτο εδώ το ρδελο.

Δημοσ.

αν το χεις σιγουρο οτι θα σε διώξει αυτό που λέει ο Lroi.

εκτός αν θες να κανεις το σεμινάριο.

εχω κανει κι εγω εκτος ωραριου απλήρωτο εις γνωσην οτι με εκμεταλλευονται, γιατι ηθελα να το κανω και δε θα μπορουσα αλλιως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...