Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.

Θέλω να μάθω πρόγραμματισμο.

τι μου προτείνετε;

Έχω χρόνο για δουλειά & διάβασμα

Δεν με ενδιαφέρει να μάθω κάποια γλώσσα, για αρχή τα βασικά, αλλά

Εάν κάποια στιγμή θελήσω να μάθω όμως ποια θα μάθω?

(Κάποια άπλη αλλά με προοπτικές για game development κάποια στιγμή στο μέλλον.)

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

Δημοσ.

Πιάσε μια Python Που είναι απλή, να μάθεις την λογική και κανά αλγόριθμο bubble-short και μετά από 10 χρόνια το ξανασκέφτεσαι για game development (που λογικά θα ξέρεις αχνά πως φτιάχνεται ένα game και τι χρειάζετε). Βιβλία, tutorials κλπ κλπ έχει γεμίσει ο τόπος. Με ένα search θα βρεις. Αυτό το είχα προτείνει και σε ένα φίλο μου, του καλάρεσε, έμαθε 5 πράγματα http://learnpythonthehardway.org/

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.

Θέλω να μάθω πρόγραμματισμο.

τι μου προτείνετε;

Έχω χρόνο για δουλειά & διάβασμα

Δεν με ενδιαφέρει να μάθω κάποια γλώσσα, για αρχή τα βασικά, αλλά

Εάν κάποια στιγμή θελήσω να μάθω όμως ποια θα μάθω?

(Κάποια άπλη αλλά με προοπτικές για game development κάποια στιγμή στο μέλλον.)

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

Όσον αφορά τη γλώσσα, ψάξε το παρόν υποφόρουμ και θα δεις ότι υπάρχει ίδια ερώτηση σχεδόν κάθε εβδομάδα. Συνήθως προτείνεται python όπως σου πρότεινε και ο john_avlakiotis γιατί και είναι εύκολη και παρέχει πολλές υποδομές έτοιμες που σε βοηθάνε να φτιάξεις ολοκληρωμένα προγράμματα γρήγορα.

Πέρα από τη γλώσσα τώρα καλό είναι να διαβάσεις κάποια βιβλία γενικά για προγραμματισμό ώστε να καλλιεργήσεις ένα τρόπο σκέψης τον οποίο μετά μπορείς να εφαρμόσεις σε οποιαδήποτε γλώσσα. Δες κάποιο βιβλίο πχ για αλγορίθμους και δομές δεδομένων.

Καλό θεωρείται το βιβλίο του Sedgewick για αλγορίθμους. Υπάρχουν και παλαιότερες εκδόσεις με υλοποιήσεις των αλγορίθμων σε διάφορες γλώσσες πχ "Algorithms in Java". Οι τόμοι του Knuth επίσης θεωρούνται κορυφαίοι αλλά ίσως η τιμή τους να σου φανεί απαγορευτική για πρώτη αγορά. Τα παραπάνω βιβλία εννοείται πως κυκλοφορούν εδώ και εκεί και μπορείς να τα βρεις αλλά τα συγκεκριμένα βιβλία αξίζουν τα λεφτά τους με το παραπάνω (και όλα τα βιβλία βασικά).

Δημοσ.

@john_avlakiotis

10 χρόνια πολλά δεν είναι;

αν το σκεφτείς είναι 3-4 χρόνια bachelor, 2 χρόνια master, 3-4 χρόνια phd.

Μπορείς να κάνεις τη διατριβή σου στο game development :P

Δημοσ.

@john_avlakiotis

10 χρόνια πολλά δεν είναι;

αν το σκεφτείς είναι 3-4 χρόνια bachelor, 2 χρόνια master, 3-4 χρόνια phd.

Μπορείς να κάνεις τη διατριβή σου στο game development :P

4+2+4 = 10! Κοίτα να δεις :P Το game developing αποτελείται από πολλά στάδια. Αν θες να φτιάξεις game engine ναι χρειάζεσαι προγραμματισμό. Αλλά μέχρι να είσαι ικανός για κάτι τέτοιο θες 10 χρόνια εμπειρίας. Φυσικά μιλάω για να το πας επαγγελματικά. Αλλιώς υπάρχουν πολλά έτοιμα μαραφέτια που μπορείς να φτιάξεις κάποιο παιχνιδάκι. Αλλά σίγουρα όχι όπως φαντάζομαι ότι σκέφτεται ο (κατά την δικιά μου εκτίμηση +- 2 χρόνια) 17αχρονος φίλος μας.

Να και ένα μαραφέτι: http://www.panda3d.org/

Δημοσ.

Όταν λέω game. Development δεν εννοώ να φτιάξω δικιά μου game engine. Απλά να ξέρω καλά μια γλώσσα και να κάνω για την πλάκα μου κανένα ψευτοπαιχιδακι αλλά και πάλι επαναλάμβανω

Όχι τώρα

Για εππαγγελματικο game development ξέρω ότι χρειάζεται χρόνια και σχολές

Δημοσ.

Όταν λέω game. Development δεν εννοώ να φτιάξω δικιά μου game engine. Απλά να ξέρω καλά μια γλώσσα και να κάνω για την πλάκα μου κανένα ψευτοπαιχιδακι αλλά και πάλι επαναλάμβανω

Όχι τώρα

Για εππαγγελματικο game development ξέρω ότι χρειάζεται χρόνια και σχολές

Για την πλακα σου δεν θα κανεις "ψευτοπαιχνιδακι". Εκτος αν εννοεις τιποτα του στυλ : μαντεψε μια λεξη και γραψτην στην κονσολα.

Αν ασχοληθεις με python θα μπορεις να γραψεις κανενα μικρο παιχνιδακι , αλλα μη φανταστεις οτι θα αφιερωσεις μια εβδομαδα/ ενα μηνα για να μαθεις python και θα εισαι ετοιμος για ψευτοπαιχνιδακια.... Ακομα και κατι απλο να φτιαξεις , θελει ωριμη σκεψη :shifty:

Δημοσ.

Το έχω καταλάβει αυτό. Πάντως ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας

Επειδη εισαι μικρος ακομα, αν δεις οτι οντως σου αρεσει , μπορω να σε βοηθησω να κανεις το παρακατω βημα. Ασχολουμαι με γραφικα και game dev , οποτε μην διστασεις να ζητησεις βοηθεια :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...