klainmaingr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Υδροχλωρικό οξυ 0,1Ν και θα τα ξεχνάς για καιρό... Ήτη κεζάπ; Γιατί το φοβάμαι λίγο αυτό οτι θα "θαμπώσει" τα inox? Εύα με το λίγο πιο αού αού εξελιγμένο και δεν ξέρω και γω τι viakal (all around) είχα πολύ καλό αποτέλεσμα σε οτιδήποτε inox αλλα δεν μπορώ να πώ το ίδιο για πλακάκια και πόσο μάλλον για το "τζάμι" της ντουζιέρας που έχω πλέον συνηθίσει να είναι μια αηδία covered with άλατα. Ειδικά στο συγκεκριμένο έχω δοκιμάσει ξύδια, λεμόνια και δεν ξέρω και γώ τι αλλα δεν βρίσκω λύση. Υλικό δεν είμαι σίγουρος. Είναι ένα πλαστικοειδές αντί τζαμιού μάλλον plexiglass αλλα δεν ορκίζομαι κιόλας. Ιδιαίτερα όποιος βρει λύση σε αυτό κερνάω +1. zoranb btw αν δοκιμάσεις με το ξύδι άφησε το λίγο να κάτσει και μετά τρίψε ψιλοδυνατά τον αρμό με το πράσινο απο ένα σφουγγαράκι για τα πιάτα.
μαφαλντα Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δοκίμασε μαγειρική σόδα+ξύδι.Τρίψιμο με σφουγγάρι.
evabb Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Υδροχλωρικό οξυ 0,1Ν και θα τα ξεχνάς για καιρό... τι μοναδα συγκεντρωσης ειναι αυτη; Ήτη κεζάπ; Γιατί το φοβάμαι λίγο αυτό οτι θα "θαμπώσει" τα inox? Εύα με το λίγο πιο αού αού εξελιγμένο και δεν ξέρω και γω τι viakal (all around) είχα πολύ καλό αποτέλεσμα σε οτιδήποτε inox αλλα δεν μπορώ να πώ το ίδιο για πλακάκια και πόσο μάλλον για το "τζάμι" της ντουζιέρας που έχω πλέον συνηθίσει να είναι μια αηδία covered with άλατα. Ειδικά στο συγκεκριμένο έχω δοκιμάσει ξύδια, λεμόνια και δεν ξέρω και γώ τι αλλα δεν βρίσκω λύση. Υλικό δεν είμαι σίγουρος. Είναι ένα πλαστικοειδές αντί τζαμιού μάλλον plexiglass αλλα δεν ορκίζομαι κιόλας. Ιδιαίτερα όποιος βρει λύση σε αυτό κερνάω +1. zoranb btw αν δοκιμάσεις με το ξύδι άφησε το λίγο να κάτσει και μετά τρίψε ψιλοδυνατά τον αρμό με το πράσινο απο ένα σφουγγαράκι για τα πιάτα. αν ειναι πλαστικο κι οχι γυαλι τοτε πιθανως να μην ειναι αλατα αυτα που βλεπεις αλλα να εχει χαλασει το ιδιο το υλικο, δυστυχως δεν μπορεις να κανεις τπτ γι αυτο και τα οξεα θα το κανουν χειροτερα.
cthulhucarbide Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Ευα,δεν θέλουν χημικά. Απλά, γρήγορα βασιζόμενοι σε φυσικές χημικές αντιδράσεις, συνεχίζουμε και σας προτείνουμε φυσικούς τρόπους για να καθαρίζετε το μπάνιο σας: Για τον οικολογικό καθαρισμό του μπάνιου σας, χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα, ξύδι και ζεστό νερό Το ξύδι, όπως και το λεμόνι, έχει οξέα τα οποία απομακρύνουν τα άλατα ακόμη και τα υπολείμματα σαπουνιού Απλώστε αφρό ξυρίσματος στις μπαταρίες του μπάνιου και της κουζίνας, αφήστε να δράσει και περάστε με ένα νωπό πανί Για να διατηρήσετε τις μπαταρίες του μπάνιου σας χωρίς άλατα ακόμη και την μπανιέρα σας, αφού καθαρίσετε, στεγνώστε τα νερά και περάστε με ένα μαλακό πανί τις επιφάνειες με baby oil Το baby oil είναι ιδανικό και για τα ξεραμένα άλατα που μένουν στις γωνίες που σχηματίζει η βρύση του μπάνιου ή της κουζίνας. Ρίξτε 2 σταγόνες, αφήστε να δράσει και μετά τρίψτε με το σφουγγάρι. Θρυμματίζονται και φεύγουν ως δια μαγείας. Για να απομακρύνετε τα άλατα νερού από το "τηλέφωνο" της ντουζιέρας σας, γεμίστε με ξύδι μια σακούλα, βάλτε το μέσα, δέστε τη σακούλα και αφήστε για λίγες ώρες. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό τι μοναδα συγκεντρωσης ειναι αυτη; Μάλλον εννοεί "Μ" αν ειναι πλαστικο κι οχι γυαλι τοτε πιθανως να μην ειναι αλατα αυτα που βλεπεις αλλα να εχει χαλασει το ιδιο το υλικο, δυστυχως δεν μπορεις να κανεις τπτ γι αυτο και τα οξεα θα το κανουν χειροτερα. Γιατί;
evabb Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Μάλλον εννοεί "Μ" μαλλον, αλλα ειναι δυνατον να λεει σε καποιον να φτιαξει οξυ σε mol/l, οταν πιθανως ο αλλος δεν εχει ιδεα τι ειναι το mol; ασε που θελει υπολογισμους για να πετυχεις την σωστη αραιωση (δεδομενου οτι στα μπουκαλια παντα γραφουν την συγκεντρωση σε γρ/λ) Γιατί; λολ, τι γιατι; δεν ειναι προφανες;
gtroza Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Είναι ένα πλαστικοειδές αντί τζαμιού μάλλον plexiglass αλλα δεν ορκίζομαι κιόλας. Ιδιαίτερα όποιος βρει λύση σε αυτό κερνάω +1. evabb, στις 25 Ιούνιος 2012 - 02:19 μμ, έγραψε:αν ειναι πλαστικο κι οχι γυαλι τοτε πιθανως να μην ειναι αλατα αυτα που βλεπεις αλλα να εχει χαλασει το ιδιο το υλικο, δυστυχως δεν μπορεις να κανεις τπτ γι αυτο και τα οξεα θα το κανουν χειροτερα. Γιατί; γιατί το πρόβλημα αυτό το έχουν τα πλαστικά απ' τη "μάνα τους" γιά να γίνουν τα "σόκορα" του πλαστικού λεία, μετά από κοπή τα ζεσταίνουν με φλόγιστρο (αν είναι θερμοπλαστικά) το γυαλί έχει μοναδικές ιδιότητες σκληρότητα, αντοχή στα οξέα (εκτός υδροφθορίου και "βασιλικού ύδατος") έτσι γίνονταν τα σχέδια πάνω στα κρύσταλλα αδιαπέραστο στα υγρά, αντοχή στη "γήρανση" μερικά πλαστικά έχουν μεγαλύτερη διαφάνεια απ'το γυαλί .
status Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 και λέω γώ τώρα, σε τέτοιο wc θα έβαζες αρμό άλλο από λευκότερο του λευκού αλλά με ουδέτερη απόχρωση; απορώ κ ξύστε με! Ε, κάτσε να τρίβεις, και αρχίτεΧτονικά λέγετε «άποψη» αυτό.;ρ
zoranb Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 (επεξεργασμένο) Ευα,δεν θέλουν χημικά. Απλά, γρήγορα βασιζόμενοι σε φυσικές χημικές αντιδράσεις, συνεχίζουμε και σας προτείνουμε φυσικούς τρόπους για να καθαρίζετε το μπάνιο σας: Για τον οικολογικό καθαρισμό του μπάνιου σας, χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα, ξύδι και ζεστό νερό Το ξύδι, όπως και το λεμόνι, έχει οξέα τα οποία απομακρύνουν τα άλατα ακόμη και τα υπολείμματα σαπουνιού Απλώστε αφρό ξυρίσματος στις μπαταρίες του μπάνιου και της κουζίνας, αφήστε να δράσει και περάστε με ένα νωπό πανί Για να διατηρήσετε τις μπαταρίες του μπάνιου σας χωρίς άλατα ακόμη και την μπανιέρα σας, αφού καθαρίσετε, στεγνώστε τα νερά και περάστε με ένα μαλακό πανί τις επιφάνειες με baby oil Το baby oil είναι ιδανικό και για τα ξεραμένα άλατα που μένουν στις γωνίες που σχηματίζει η βρύση του μπάνιου ή της κουζίνας. Ρίξτε 2 σταγόνες, αφήστε να δράσει και μετά τρίψτε με το σφουγγάρι. Θρυμματίζονται και φεύγουν ως δια μαγείας. Για να απομακρύνετε τα άλατα νερού από το "τηλέφωνο" της ντουζιέρας σας, γεμίστε με ξύδι μια σακούλα, βάλτε το μέσα, δέστε τη σακούλα και αφήστε για λίγες ώρες. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό Zoranb,πως και δεν έχεις φτιάξει ντουλάπι κάτω από τον νιπτήρα; καλα Μαφάλντα θα σε παντρευτώ δικτυακά εσένα δεν υπάρχει περίπτωση, παιδί μου είσαι ΘΗΣΑΥΡΟΣ το καταλαβαίνεις; Πού ήσουν όλη μου τη δικτυακή ζωή βρε παιδί μου πιά; έλεος! όσο για το ντουλαπάκι κάτω από το νιπτήρα, είναι απλή η απάντηση, δεν ήθελα ώστε να μπορούν τα πόδια μου να κινούνται με πιό άνεση, είναι πολύ μικρό το wc και μέσα εκεί σκέψου πως γίνονται όλα, μέχρι κ χαμάμ το κάνω! ενδιαφέρεσαι;... Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2012 από zoranb
cthulhucarbide Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 λολ, τι γιατι; δεν ειναι προφανες; Θέλω να μου το πεις με δικά σου λόγια
evabb Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 το ποστ του gtroza το ειδες ή κανεις την παπια; αυτη ειναι η απαντηση αυτη θα σου εδινα κι εγω.
cthulhucarbide Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δεν υπάρχει τίποτα εκεί σχετικά με αυτό που σε ρώτησα, αλλά δεν πειράζει άστο καλύτερα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα