blu-ray Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Αν είναι να αρχίσει με c/c++ τότε καλό είναι να το πάει "μεχρι τέλους" και μην μάθει μονο τα επιφανειακα γιατι δεν θα τον βοηθήσει. Οσο για net/java οπως είπα και πριν είναι απαραιτητη η εκμάθηση αν θες να βρεις δουλειά στην Ελλάδα αλλα περισσότερο θα σε μπερδέψουν παρα θα σε βοηθήσουν να μαθεις προγραμματισμό. Αυτες οι γλώσσες/framework είναι δομημένες με τετοιο τρόπο ωστε να απευθύνονται σε IT systems ( εφαρμογές επειχειρήσεων) που απεχθάνομαι. Επίσης καλο είναι να σκέφεσαι και τις ασυμβατότητες, για παράδειγμα δεν μπορείς να προγραμματίζεις .net σε linux/mac επίσημα.
bodi.de Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Οι γλώσσες προγραμματισμού είναι εργαλεία.Ο προγραμματισμός είναι τρόπος σκέψης.Με όποια γλώσσα και να αρχίσεις το ζητούμενο είναι να μάθεις να σκέφτεσαι "προγραμματιστικά". 4
defacer Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Please όχι άλλη C και C++ για αρχάριους. Όπως λέει ο bodi απο πάνω, ο προγραμματισμός είναι τρόπος σκέψης. Το να παιδεύεσαι με το πόσα αστεράκια πρέπει να βάλεις μετά το char ή πόσα & πριν και το να αναρωτιέσαι τι είναι void (*foo)(int, char**) και template<template<...>> δε βοηθάει ούτε στο ελάχιστο να μάθεις να σκέφτεσαι. Σα να ρωτάει κάποιος πώς θα ξεκινήσει να μάθει φωτογραφία και να του λες "λοιπόν, ξεκινάς παίρνοντας μια επαγγελματική DSLR και βάζοντάς τη στο manual". Άστον άνθρωπέ μου να μάθει πρώτα γιατί του βγήκε κουνημένη η φωτό και πώς να το αποφύγει και αν το έχει μέσα του θα μάθει και το manual όταν έρθει η ώρα. @blu-ray: διαφωνώ τελείως και νομίζω ότι το "...που απεχθάνομαι" που έγραψες τα λέει όλα. Κι εγώ απεχθάνομαι τις μπακαλιές, αλλά αυτό δε μ' εμποδίζει να λέω ενίοτε "σου προτείνω να κάνεις μπακαλιά, είναι η καλύτερη πρακτική λύση στο πρόβλημά σου". Επίσης, δεν ξέρω αν γνωρίζεις ότι αυτά έχουν γίνει με "γλώσσες για ΙΤ systems". Terraria, Bastion, Magicka, κάτι θα έχεις ακουστά. 2
blu-ray Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Συμφωνώ με την άποψη οτι το ζητουμενα είναι να μπούμε στην λογική του προγραμματισμού και οχι απλά της εκμάθσης μια γλώσσας. Όμως ο καλυτερος τρόπος για να μάθεις να προγραμματίζεις σωστά και να μάθεις να σκέφτεσαι σαν προγραμματιστής είναι πρωτα να αρχίσεις να προγραμματίζεις. Το να αρχίσει κάποιος να διαβάζει βιβλία για το πως πρέπει να προγραμματίζει και το τι είναι είναι προγραμματισμος θα έχεις ως αποτέλεσμα να χάσει το ενδιαφέρον του και να του δημιουργήσει αμφιβολίες για το αν θα συνεχίσει στο επομενο στάδιο. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις να προγραμματίζεις είναι να αρχίσεις να προγραμματίζεις και στην πορεία μεσα απο τα λάθη και τις αποτυχίες σου θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις καλύτερα το εργαλείο που χρησιμοποιείς και θα εμβαθύνεις τις γνώσεις σου. Πρακτικές τύπου "dry" "tdd" μπορεί να τις μάθει αργότερα. Επίσης διαφωνώ με το οτι δεν βοηθαει να ξέρεις την συνταξη της γλώσσας που χρησιμοποιείς. Το να γνωρίζεις καλα τη συνταξη μια γλώσσας προγραμματισμού σου επιτέπει να εστιάζεσαι στο πρόβλημα και το πως θα το λύσεις και οχι στην ίδια τη γλώσσα. Για παράδειγμα (στη ruby) αν δεν ξέρεις τις βασικές μεθόδους που μπορεί να πάρει μια array, θα κανεις τη ζωή σου πιο δύσκολη γράφοντας περισσότερο κώδικα. @defacer: Οπως είπα και σε προηγουμενο ποστ το framewok .net χρησιμοποιείτε απο μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις σε ολοκληρο τον πλανήτη οποτε θα ήταν άδικο και καθόλου αντικειμενικό να πω οτι είναι αχρηστο. Οσο για τα παραδειγματα σου η αλήθεια είναι οτι δεν τα ηξερα. Αν υπάρχει γνώση και μεράκι με οποιαδήποτε γλώσσα μπορείς να παπάδες.
theo213mavios Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 εγώ πάντως ξεκίνησα κάνωντας επανάληψη στα μαθηματικά, ξεκινώντας απο την Α' Γυμνασίου :P ΕΚΠ, ΜΚΔ κτλ κτλ Πάντως παιδιά αυτό που θέλω να κάνω είναι να μπώ σε κάποια σχολή για computer science, απλά λόγω οτι δεν είχα επαφή με μαθηματικά (πάνε και 8 χρονάκια που τελειώσαμε το σχολείο) φοβάμαι μήπως τα δώ βουν΄οοοοοο !!!
DeltaLover Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Πάντως παιδιά αυτό που θέλω να κάνω είναι να μπώ σε κάποια σχολή για computer science, απλά λόγω οτι δεν είχα επαφή με μαθηματικά (πάνε και 8 χρονάκια που τελειώσαμε το σχολείο) φοβάμαι μήπως τα δώ βουν΄οοοοοο !!! To Computer Science ειναι κλαδος των μαθηματικων. Οπως εχει πει και ο Dijkstra: Computer Science is no more about computers than astronomy is about telescopes
geomagas Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Σωστά τα λέει ο Dijkstra, και μπορεί κι εσύ να έχεις δίκιο, αλλά αυτή η φράση δεν αποδεικνύει αυτό που λες. Και μια που με έπιασε η έμπνευση, να την παραφράσω λίγο; Computer Science is as much about computers as "Telescope Science" would be about telescopes. ...Sorry, Dijkstra!
sonyxp Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Στα @ μου τι λέει ο κάθε ένας... Άντε πια με αυτά τα μαθηματικά... που είναι ο γονέας των πάντων... Οκ είναι απίστευτα χρήσιμα στην καθημερινή ζωή αλλά άλλο πληροφορική άλλο μαθηματικά ... φυσικά και η πληροφορική βασίζεται σε πολλά μαθηματικά αλλά δεν είναι. Έτσι όπως το σκέφτεστε είναι απλά σαν να λέτε "η ζωή οφείλεται στα μαθηματικά... όχι φίλε μου! μπορείς να ζήσεις μια χαρά και χωρίς μαθηματικά" Νεύρα.Off(); --
DeltaLover Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Programming is one of the most difficult branches of applied mathematics; the poorer mathematicians had better remain pure mathematicians Δες επισης και εδω: http://stackoverflow.com/questions/137550/is-programming-a-subset-of-math http://math.stackexchange.com/questions/649408/is-computer-science-a-branch-of-mathematics http://stackoverflow.com/questions/137550/is-programming-a-subset-of-math Αλλο το Computer Science, αλλο το Information Technology και άλλο το Software Engineering.
defacer Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 @Delta: Technically είσαι σωστός, αλλά αυτό που κάνεις σαμποτάρει το thread. Καταλαβαίνεις πως η διαφορά μεταξύ computer science και software engineering είναι μάλλον αόρατη για αρκετό κόσμο που δεν είναι ήδη μέσα στο χώρο, και σίγουρα το γεγονός ότι πολύς κόσμος πηγαίνει σε computer science σχολές προκειμένου να μάθει software engineering δε βοηθάει. Νομίζω ότι ο theo δεν τα έχει στο μυαλό του ως ξεχωριστά πράγματα και εννοεί SE άσχετα από το πώς το εκφράζει, και επιπλέον η κουβέντα έχει πάρει καθαρά SE προσανατολισμό. Μπορεί να κάνω και λάθος.
geomagas Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δες επισης και εδω: http://stackoverflow.com/questions/137550/is-programming-a-subset-of-math http://math.stackexchange.com/questions/649408/is-computer-science-a-branch-of-mathematics http://stackoverflow.com/questions/137550/is-programming-a-subset-of-math Το stackoverflow δεν είναι δα και η Βίβλος! Απόψεις ανταλάσσονται, τόσο εκεί όσο κι εδώ. Αλλο το Computer Science, αλλο το Information Technology και άλλο το Software Engineering. Προφανώς, γι αυτό και έχουν διαφορετικά ονόματα. Με τους αλγόριθμους, ποιο από τα τρία ασχολείται;
DeltaLover Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Το stackoverflow δεν είναι δα και η Βίβλος! Απόψεις ανταλάσσονται, τόσο εκεί όσο κι εδώ. Προφανώς, γι αυτό και έχουν διαφορετικά ονόματα. Με τους αλγόριθμους, ποιο από τα τρία ασχολείται; Η δημιουργια ενος αλγοριθμου ειναι κυριως θεμα του CS. Η υλοποιηση του σε API, ειτε σαν μερος ενος properiratary framework (οπως .NET πχ) ανηκει περισσοτερο σε αυτο που λεμε προγραμματιστες η σε πιο συγχρονη ορολογια developers ενω η συνθεση των επι μερος components σε μια πλατφορμα παραγωγης, αποτελει την κεντρικη υπευθυνοτητα του Software Engineer η του Architect. 1
geomagas Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Καλά, η ερώτησή μου δεν αφορούσε την υλοποίηση του αλγορίθμου σε κάποια γλώσσα προγραμματισμού, αλλά τη δημιουργία, μελέτη, βελτιστοποίησή του "στο χαρτί". Την τυποποίηση διαδικασιών δηλαδή. Επίσης, όταν έχω στο μυαλό μου την έννοια "αλγόριθμος", δεν φαντάζομαι απαραίτητα "ένα προσχέδιο προγράμματος". Ένας αλγόριθμος δεν αφορά πάντα μία διαδικασία που πρόκειται να κωδικοποιηθεί σε πρόγραμμα. Για παράδειγμα, όταν μια νοικοκυρά φτιάχνει ένα κέικ, ακολουθεί μία συνταγή. Αλγόριθμος. Όχι;
Dracon.74 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Στα @ μου τι λέει ο κάθε ένας... Άντε πια με αυτά τα μαθηματικά... που είναι ο γονέας των πάντων... Οκ είναι απίστευτα χρήσιμα στην καθημερινή ζωή αλλά άλλο πληροφορική άλλο μαθηματικά ... φυσικά και η πληροφορική βασίζεται σε πολλά μαθηματικά αλλά δεν είναι. Έτσι όπως το σκέφτεστε είναι απλά σαν να λέτε "η ζωή οφείλεται στα μαθηματικά... όχι φίλε μου! μπορείς να ζήσεις μια χαρά και χωρίς μαθηματικά" Νεύρα.Off(); -- Off topic on Θα σου το "χαλάσω" αλλά τα πάντα είναι αφ' ενός μεν μαθηματικά, αφ' ετέρου δε φυσική To θέμα είναι ότι πολύ λίγοι το συνειδοποιούν. Το να μην συνειδητοποιείς κάτι, όμως, δεν σημαίνει ότι αυτό το "κάτι" δεν είναι μια πραγματικότητα. Off topic off Καλά, η ερώτησή μου δεν αφορούσε την υλοποίηση του αλγορίθμου σε κάποια γλώσσα προγραμματισμού, αλλά τη δημιουργία, μελέτη, βελτιστοποίησή του "στο χαρτί". Την τυποποίηση διαδικασιών δηλαδή. Επίσης, όταν έχω στο μυαλό μου την έννοια "αλγόριθμος", δεν φαντάζομαι απαραίτητα "ένα προσχέδιο προγράμματος". Ένας αλγόριθμος δεν αφορά πάντα μία διαδικασία που πρόκειται να κωδικοποιηθεί σε πρόγραμμα. Για παράδειγμα, όταν μια νοικοκυρά φτιάχνει ένα κέικ, ακολουθεί μία συνταγή. Αλγόριθμος. Όχι; Ναι, είναι αλγόριθμος. Τυπικώς, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αλγόριθμος είναι ένα σύνολο από διαδικασίες (πράξεις), συνδεόμενες με λογικό τρόπο, με σκοπό την εξαγωγή ενός αποτελέσματος. Μάλιστα, αν ανατρέξεις στην βιβλιογραφία της Haskell γλώσσας, εκεί θα διαπιστώσεις βαθύτερες (εκλεκτικές) συγγένειες ανάμεσα στην θεωρία των υπολογισμών και κάποιους κλάδους των μαθηματικών, όπως είναι οι κατηγορίες.
defacer Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Off topic on Θα σου το "χαλάσω" αλλά τα πάντα είναι αφ' ενός μεν μαθηματικά, αφ' ετέρου δε φυσική Αναγκαία αναφορά (source): 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα