Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια επιδει λογου costuming στο case μου, σκεφτομαι να βαλω τον σκληρο μου (1Terra μηχανικος Sata 2) σε καθετη θεση, ορθιον δηλαδη. Πιστευται θα υπαρξει καποιο προβλημα εστω και μακροπροθεσμα?

Δημοσ.

Δεν υπάρχει πρόβλημα όπως & να τοποθετήσεις το δίσκο σου/

Αρκεί να υπάρχει ροή αέρα στην πλακέτα αλλά και να μην καλύπτετε η τρύπα που έχει στο καπάκι.

Άλλο στοιχείο είναι να στηρίζεται σωστά,εκτός και αν είναι 100% σίγουρο ότι δεν θα κουνηθεί ούτε ελάχιστα ο Η/Υ.

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Φιλε TheElf οταν λες να μην καλυπτεται η τρυπα που ειχει στο καπακι? Μπορεις να μου εξηγισεις σε παρακαλω? Ευχαριστω!

Τελικα τον εβαλα ετσι. Ειχε κατι τρυπουλες κατω απο το κουτι και περασα δεματικα και τον εσφιξα, δεν κουνιεται καθολου. Απο θερμοκρασιες ανεβαινει μεχρι 36 βαθμους κελσιου. Ειναι κομπλε οι θερμορκασιες? Οριστε και μια φωτο

post-220897-0-04230400-1340785231_thumb.jpg

Δημοσ.

Κάθε σκληρός έχει και μια τρύπα για αερισμό, αν την καλύπτεις μειώνεις την ζωή του.

Το ότι δεν παίρνει αέρα η πλακέτα του με αυτόν τον τρόπο δεν είναι και τόσο καλό.

HDD-41.JPG

Δημοσ.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντως ο τρόπος που τον έβαλες δεν είναι ούτε βέλτιστος ούτε καλαίσθητος. Μπορεί μηχανικά ο δίσκος να δουλεύει απροβλημάτιστα σε οποιαδήποτε θέση όπως ανέφερα (είπες πως σκόπευες να τον τοποθετήσεις όρθιο), αλλά όπως διάβασες & στο παραπάνω ποστ καλό θα είναι να εξασφαλίζεις & σωστό αερισμό. Εξάλλου ανέφερες πως έχεις κάνει customize στο case, & δεμένος με δεματικά στο πάτο θαρρώ πως δε δείχνει ο,τι & καλύτερο smilie.png

Απο θερμοκρασιες ανεβαινει μεχρι 36 βαθμους κελσιου. Ειναι κομπλε οι θερμορκασιες?

Η θερμοκρασία αυτή είναι μια χαρά (τουλ. προς το παρόν).

Δημοσ.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντως ο τρόπος που τον έβαλες δεν είναι ούτε βέλτιστος ούτε καλαίσθητος. Μπορεί μηχανικά ο δίσκος να δουλεύει απροβλημάτιστα σε οποιαδήποτε θέση όπως ανέφερα (είπες πως σκόπευες να τον τοποθετήσεις όρθιο), αλλά όπως διάβασες & στο παραπάνω ποστ καλό θα είναι να εξασφαλίζεις & σωστό αερισμό. Εξάλλου ανέφερες πως έχεις κάνει customize στο case, & δεμένος με δεματικά στο πάτο θαρρώ πως δε δείχνει ο,τι & καλύτερο smilie.png

Lol. Εχεις δικιο φιλε μου :P . Το θεμα ειναι οτι εχω αφαιρεσει ολη την βαση για τους σκληρους δισκους για να ανοιξει ο χωρος. Τωρα δεν εχω που να βαλω τον 2ον σκληρο (γιατι ο πρωτος ειναι SSD )

Θα προσπαθησω να τον βαλω καπως διαφορετικα. Θα ανεβασω φωτο οταν τελειωσω!

Δημοσ.

Κάθε σκληρός έχει και μια τρύπα για αερισμό, αν την καλύπτεις μειώνεις την ζωή του.

Το ότι δεν παίρνει αέρα η πλακέτα του με αυτόν τον τρόπο δεν είναι και τόσο καλό.

HDD-41.JPG

...έχω αρχίσει να υποπτεύομαι ρε Λεφτέρη ότι ολ' αυτά για αερισμό είναι μαλακίες, κι ό,τι την τρύπα την έχουν για όταν είναι να κλάσουν μέντες, οι δίσκοι...

...Then again, this might just be me.

...Zεργ, αφού είπα και την αποπάνω σαχλαμάρα μου, να τονίσω : δεν νομίζω ο TheElf να εννοούσε ότι "έτσι όπως τον έχεις πιάσει έχει πρόβλημα" (γενικά στην οπή επικοινωνίας με το εξώτερό του παριβάλλον, αναφερόταν, που όντως είναι σημαντική ως πρόβλεψη/λειτουργία σ' έναν σκληρό δίσκο) (...χωρίς όμως να έχω κλικάρει στην φωτό που ανέβασες :ρ)

Όσο για την θερμοκρασία, αν υπάρχει ροή αέρος μέσα στον χώρο του κουτιού, γενικά δε θα έχεις πρόβλημα. Αν παρά ταύτα δεις να χτυπήσει πενηνταροεξηντάρια, βάλε (πατεντοειδώς) ένα ανεμιστηράκι (ένα 8άρι αρκεί) να χτυπάει απλά πάνω του. Θα σου κόψει μέχρι και 10άρα Κελσίους. Μέχρι 50, ας πούμε δεν υπάρχει θέμα (όσο κι αν καλό είναι να είναι όσο χαμηλότερα γίνεται, Πχ 30άρια). Και μέχρι 60 ακόμα, τη βγάζει. Ε από 'κει και πέρα, καλό είναι να χτυπάνε καμπανάκια και να γίνει κάτι, για να μην τον πάρεις στην μασχάλη μια μέρα (καλοκαιριάτικα πάντως, εξωτερικοί σε θήκες, που είναι ονλάιν συνεχώς και συχνόπυκνα δουλεύουν, έχω δει να μη νιώθουν κι ας τσιμποάνε το 63άρι. 3 χρόνια σερί, 3 δίσκοι, 3 εταιρίες. Χωρίς αυτό να σημαίνει όλα καλά στους 63 για όλες τις περιπτώσεις, γιατί θυμίζει λίγο "έπεσε από τον 4ο κι έζησε". Ε δεν είναι να προτείνει κανείς να πηδάμε όλοι από τους 4ους...)

Δημοσ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hard_disk_drive#Integrity

Hard disk drives require a certain range of air pressures in order to operate properly. The connection to the external environment and pressure occurs through a small hole in the enclosure (about 0.5 mm in breadth), usually with a filter on the inside (the breather filter).[98] If the air pressure is too low, then there is not enough lift for the flying head, so the head gets too close to the disk, and there is a risk of head crashes and data loss.

Οπότε αν το καλύψεις και πάρει θερμοκρασία(η κατέβει πολύ) θα αλλάξει η πίεση μέσα στον δίσκο και χωρίς τρόπο να εξισορροπηθεί μπορεί να χτυπήσει η κεφαλή ή να μην πλησιάζει αρκετά για να διαβάζεις.

(Συμφωνώ ότι είναι φαρ φέτσεντ αλλά εγώ μια φορά πάντα προσέχω να μην είναι καλυμμένες)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...