petriss Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 εχοντας στα χερια μου τα μορια απο τις πανελλαδικες εξετασεις εχω επιλεξει τις τεσσερις πρωτες σχολες που θα δηλωσω στο μηχανογραφικο μου..ωστοσο για τις επομενες επιλογες αμφιταλαντευομαι αναμεσα στα πολυτεχνεια χημικων μηχανικων και στα αει χημικων....ο λογος ειναι οτι αρκετοι μου λενε οτι ως χημικος ειναι ευκολοτερο να βρεις δουλεια στον ιδιωτικο τομεα παρα ως χημικος μηχανικος..παραλληλα διαβασα οτι αρκετα επαγγελματικα δικαιωματα του χημικου μηχανικου τα εχουν και αλλοι μηχανικοι γεγονος που αυξανει σημαντικα την ανεργια στο επαγγελμα αυτο.. θα ηθελα να ζητησω την γνωμη σας οσον αφορα αυτο το θεμα, αν γινεται τεκμηριωμενη...ευχαριστω εκ των προτερων...
evabb Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 εχοντας στα χερια μου τα μορια απο τις πανελλαδικες εξετασεις εχω επιλεξει τις τεσσερις πρωτες σχολες που θα δηλωσω στο μηχανογραφικο μου..ωστοσο για τις επομενες επιλογες αμφιταλαντευομαι αναμεσα στα πολυτεχνεια χημικων μηχανικων και στα αει χημικων....ο λογος ειναι οτι αρκετοι μου λενε οτι ως χημικος ειναι ευκολοτερο να βρεις δουλεια στον ιδιωτικο τομεα παρα ως χημικος μηχανικος..παραλληλα διαβασα οτι αρκετα επαγγελματικα δικαιωματα του χημικου μηχανικου τα εχουν και αλλοι μηχανικοι γεγονος που αυξανει σημαντικα την ανεργια στο επαγγελμα αυτο.. θα ηθελα να ζητησω την γνωμη σας οσον αφορα αυτο το θεμα, αν γινεται τεκμηριωμενη...ευχαριστω εκ των προτερων... lol ποιος τις λεει αυτες τι μαλακιες; ο χημικος μηχανικος μπορει να δουλεψει σχεδον παντου αναλογως την ειδικοτητα του. οποιο εργοστασια φτιαχνει καποια ουσια η υλικο χρειαζεται χημικους μηχανικους. απο λαδια μεχρι ατσαλι. ο χημικος (σκετος) ειναι ο τυπος στο εργαστηριο με την ασπρη μπλουζα που ανακατευει τα μπουκαλακια. το θεμα δεν ειναι πιο εχει δουλεια γτ και τα δυο εχουν δουλεια. το θεμα ειναι τι σου αρεσει. αν σου αρεσει η χημεια αυτη καθεαυτη τοτε πηγαινε χημικο. αν σου αρεσουν τα πιο πρακτικα πραματα τοτε πηγαινε πολυτεχνειο. ο χημικος μηχανικος λειτουργει ενα ολοκληρο εργοστασια (σε βαθος χρονου οχι στην πρωτη του δουλεια) και κατα βασην δεν ξερει τοση χημεια οση ο χημικος, αυτο ειναι κανονας.
flik Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Είναι πιο εφαρμοσμένο δηλαδή το επάγγελμα του χημικού μηχανικού, γι' αυτό είναι και στο πολυτεχνείο άλλωστε. Όπως σου είπε σωστά η Εύα, είναι εσύ ως άτομο προς τα που κλίνουν τα ενδιαφέροντά σου περισσότερο. Στο πιο θεωρητικό κομμάτι ή στο πιο πρακτικό κομμάτι; Καλά, όχι οτι στο χημικό δεν θα έχετε εργαστήρια, και εκεί γεμάτο θα είναι. Συνέχεια με μια άσπρη ποδιά θα κυκλοφορείς.
evabb Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 το θεμα ειναι οτι ο χημικος λειτουργει στο γραμμαριο ο μηχανικος με τον τονο, και οι δυο εχουν εργαστηρια.
cthulhucarbide Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 εχοντας στα χερια μου τα μορια απο τις πανελλαδικες εξετασεις εχω επιλεξει τις τεσσερις πρωτες σχολες που θα δηλωσω στο μηχανογραφικο μου..ωστοσο για τις επομενες επιλογες αμφιταλαντευομαι αναμεσα στα πολυτεχνεια χημικων μηχανικων και στα αει χημικων....ο λογος ειναι οτι αρκετοι μου λενε οτι ως χημικος ειναι ευκολοτερο να βρεις δουλεια στον ιδιωτικο τομεα παρα ως χημικος μηχανικος..παραλληλα διαβασα οτι αρκετα επαγγελματικα δικαιωματα του χημικου μηχανικου τα εχουν και αλλοι μηχανικοι γεγονος που αυξανει σημαντικα την ανεργια στο επαγγελμα αυτο.. θα ηθελα να ζητησω την γνωμη σας οσον αφορα αυτο το θεμα, αν γινεται τεκμηριωμενη...ευχαριστω εκ των προτερων... Α. Γενικά μιλώντας ναι υπάρχουν πιο πολλές δουλειές για τον χημικό παρά για τον χημικό μηχανικό. Ο χημικός μπορεί να διοριστεί σε ένα σχολείο, να μπει σε φροντιστήριο ή να κάνει ιδιαίτερα κ.α.(είπα τα πιο απλά). Ο χημικός μηχανικός θα είναι 3 φορές παραπάνω άνεργος. Μιλώντας για Ελλάδα πάντα. Β. Νομίζω πως όχι, αν θες διευκρίνησε ποιοι είναι οι άλλοι μηχανικοί αλλά δεν αλλάζει κάτι νομίζω. Ψάξε να δεις το πρόγραμμα σπουδών των δύο σχολών να πάρεις μια ιδέα περι τίνος πρόκειται. Πάντως η σχολή των χημικών μηχανικών είναι αρκετά πιο δύσκολη αλλά και πολύ πιο ενδιαφέρουσα ως αντικείμενο Το θέμα δεν είναι ποιο έχει δουλειά γιατί και τα δύο έχουν δουλειά Ελλάδα όχι
petriss Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 οι χημικοι μηχανικοι, αν κανω λαθος διορθωστε με,εχουν την δυνατοτητα να διορισθουν και στο δημοσιο ως καθηγητες....γιατι εχω ξαδερφο χημικο μηχανικο και μου ειπε οτι μπορεις να διοριστεις αν κανεις ενα εξαμηνο επιπλεον σε καποιο τμημα δεν θυμαμαι ομως ποιο...
De@th L0rd Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 O χημικός όπως είναι το επάγγελμα καθορισμένο στην Ελλάδα (δεν είναι καν επάγγελμα) έχει ερευνητική ή διδακτική αποστολή. Επάγγελμα κατοχυρωμένο έχει μόνο ο Μηχανικός, γι αυτό κι ο τίτλος.
z3et Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 lol ποιος τις λεει αυτες τι μαλακιες; ο χημικος μηχανικος μπορει να δουλεψει σχεδον παντου αναλογως την ειδικοτητα του. οποιο εργοστασια φτιαχνει καποια ουσια η υλικο χρειαζεται χημικους μηχανικους. απο λαδια μεχρι ατσαλι. ο χημικος (σκετος) ειναι ο τυπος στο εργαστηριο με την ασπρη μπλουζα που ανακατευει τα μπουκαλακια. Αυτο ακριβως μου ειχε απαντησει παλιος καθηγητης (Χημικος Μηχανικος). Δες και τα προγραμματα σπουδων τους, θα καταλαβεις γιατι εχουν τετοιες διαφορες. Χοντρικα οι Χημικοι Μηχανικοι εχουν και μαθηματα Μηχανολογικου περιεχομενου και Διοικησης. Οι Χημικοι ειναι σχεδον κατ' αποκλειστικοτητα πανω σε χημικο-μαθηματικα. Στο θεμα δουλειας θα πρεπει να τσεκαρεις τον οδηγο σπουδων τους αν και νομιζω πως οι Μηχανικοι εχουν ενα αβανταζ γενικοτερα.
cthulhucarbide Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Οι Χημικοι ειναι σχεδον κατ' αποκλειστικοτητα πανω σε χημικο-μαθηματικα Ανάποδα, οι μηχανικοί έχουν τα πολλά μαθηματικά
galil Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Α. Γενικά μιλώντας ναι υπάρχουν πιο πολλές δουλειές για τον χημικό παρά για τον χημικό μηχανικό. Ο χημικός μπορεί να διοριστεί σε ένα σχολείο, να μπει σε φροντιστήριο ή να κάνει ιδιαίτερα κ.α.(είπα τα πιο απλά). Ο χημικός μηχανικός θα είναι 3 φορές παραπάνω άνεργος. Μιλώντας για Ελλάδα πάντα. Ακριβώς επειδή μιλάμε για Ελλάδα, οι διορισμοί ειδικά για καθηγητές για τα επόμενα χρόνια θα είναι...άγνωστη λέξη. Επίσης για φροντιστήρια/ιδιαίτερα σκέψου πόσες χιλιάδες χημικοί υπάρχουν ήδη που κάνουν αυτή τη δουλειά. Εξάλλου, κάποιος ο οποίος έχει τελειώσει Χημικός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο δε νομίζω οτι θα δυσκολευτεί να διδάξει Χημεία Γυμνασίου ή Λυκείου αν θέλει τόσο πολύ να ασχοληθεί με ιδιαίτερα... Εγώ πάντως 2-3 χημικούς που ξέρω, έχουν ασχοληθεί με χημεία τροφίμων. Το αναφέρω αυτό για να σου δείξω οτι η Χημεία είναι πολύ βασική επιστήμη και αν θες μπορείς να εξειδικεύσεις πάνω σε κάποιον τομέα και θα έχεις πολύ περισσότερες προοπτικές. Σαν χημικός πάντως θα αποκτήσεις πολλές θεωρητικές γνώσεις στη Χημεία και θα εμβαθύνεις πάρα πολύ. Οι Χημικοί Μηχανικοί από την άλλη έχουν περισσότερα δικαιώματα και όπως είπαν και οι παραπάνω ασχολούνται με την πρακτική εφαρμογή της Χημείας κυρίως στη βιομηχανία. Πραγματικά όπου υπάρχει εργοστάσιο υπάρχει και Χημικός Μηχανικός. Γι' αυτό σε χώρες με ανεπτυγμένη βιομηχανία οι Χημικοί Μηχανικοί είναι περιζήτητοι και πληρώνονται καλά. Το ίδιο ίσχυε και στην Ελλάδα κάποιες δεκαετίες πριν. Όμως, όταν τα εργοστάσια στη χώρα μας άρχισαν να κλείνουν η ζήτηση για Χημικούς Μηχανικούς έπεσε κατακόρυφα. Τώρα τελευταία ξέρω οτι κάποιοι έχουν αρχίσει να ασχολούνται σε τομείς σχετικά με το περιβάλλον και την οικολογία (π.χ βιολογικοί καθαρισμοί). Γενικότερα, οι μηχανικοί αποκτούν πολύπλευρες γνώσεις και μπορούν πιο εύκολα να "στρίψουν" σε άλλους κλάδους όπως και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, logistics και αλλού όπως αναφέρθηκαν πολύ σωστά και παραπάνω. Καλύτερα να δεις λοιπόν, τους οδηγούς σπουδών και να δεις τι σου αρέσει και σε γεμίζει περισσότερο. Νομίζω οτι το σημαντικότερο δεν είναι πόσες "προοπτικές" σου προσφέρει μια σχολή, αλλά το πόσο εσύ είσαι πρόθυμος να ασχοληθείς και να εξελιχθείς σε αυτό που σπουδάζεις...
evabb Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Α. Γενικά μιλώντας ναι υπάρχουν πιο πολλές δουλειές για τον χημικό παρά για τον χημικό μηχανικό. Ο χημικός μπορεί να διοριστεί σε ένα σχολείο, να μπει σε φροντιστήριο ή να κάνει ιδιαίτερα κ.α.(είπα τα πιο απλά). Ο χημικός μηχανικός θα είναι 3 φορές παραπάνω άνεργος. Μιλώντας για Ελλάδα πάντα. Ελλάδα όχι δλδ αυτο ειναι; σπουδαζει καποιος επιστημες για να καταληξει να κανει μαθημα σε σχολειο; γι αυτο δεν προκειται να γυρισω στην ελλαδα. 1
DrLo Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 το θεμα ειναι οτι ο χημικος λειτουργει στο γραμμαριο ο μηχανικος με τον τονο, και οι δυο εχουν εργαστηρια. Μη λέμε ότι θέλουμε (παρότι ειδικοί). Η χημικός μηχανικός στο απέναντι γραφείο λειτουργεί στο ppm παρότι εγώ μετράω με το μάτι +15%. Κανείς χημικός μηχανικός δεν λειτουργεί στον τόνο, μπορεί να παράγει τόνους αλλά λειτουργεί σε ppm, μg/l κλπ
evabb Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Οι Χημικοί Μηχανικοί από την άλλη έχουν περισσότερα δικαιώματα και όπως είπαν και οι παραπάνω ασχολούνται με την πρακτική εφαρμογή της Χημείας κυρίως στη βιομηχανία. Πραγματικά όπου υπάρχει εργοστάσιο υπάρχει και Χημικός Μηχανικός. Γι' αυτό σε χώρες με ανεπτυγμένη βιομηχανία οι Χημικοί Μηχανικοί είναι περιζήτητοι και πληρώνονται καλά. Το ίδιο ίσχυε και στην Ελλάδα κάποιες δεκαετίες πριν. Όμως, όταν τα εργοστάσια στη χώρα μας άρχισαν να κλείνουν η ζήτηση για Χημικούς Μηχανικούς έπεσε κατακόρυφα. Τώρα τελευταία ξέρω οτι κάποιοι έχουν αρχίσει να ασχολούνται σε τομείς σχετικά με το περιβάλλον και την οικολογία (π.χ βιολογικοί καθαρισμοί). Γενικότερα, οι μηχανικοί αποκτούν πολύπλευρες γνώσεις και μπορούν πιο εύκολα να "στρίψουν" σε άλλους κλάδους όπως και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, logistics και αλλού όπως αναφέρθηκαν πολύ σωστά και παραπάνω. σωστος να συμπληρωσω ομως οτι απαξ και καποιος μπει σε μη τεχνικη δουλεια (διοικηση κτλ) δυσκολα γυριζει στην τεχνικη.
Cossutius. Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δεν υπάρχει περίπτωση απόφοιτος του Πολυτεχνείου να παραμείνει άνεργος. Είμαι κάθετος σε αυτό το θέμα. Χημικός μηχανικός. Κορυφαία ειδικότητα.
kirileman Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δεν υπάρχει περίπτωση απόφοιτος του Πολυτεχνείου να βρει δουλειά σήμερα. Είμαι κάθετος σε αυτό το θέμα. fixed 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα