Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eιναι κανεις από εσας χημικος μηχανικός και δεν έχει δουλειά?

Δεν τιθετε καν θέμα συζήτησης για χημικός vs χημικος μηχανικος. Σαφως το δευτερο

Δημοσ.

Για απόφοιτους Πολυτεχνείου, μίλησες, οι οποίοι δεν υπάρχει περίπτωση να παραμείνουν άνεργοι. Εκτός πραγματικότητας ήταν αυτό το σχόλιο. Δε γνωρίζω χημικούς μηχανικούς, τον κόβω ότι αν πετύχω 10 από αυτούς, οι 8 θα κάνουν κάτι άλλο από αυτό που σπούδασαν ή δεν θα κάνουν τίποτα, όπως και η πλειονότητα των 95.000 εγγεγραμμένων στο ΤΕΕ μηχανικών...

Δημοσ.

Ενώ οι χημικοί...όλοι σε εργαστήρια είναι. Κάνουν παρέα στους φυσικούς. Δίπλα δίπλα τα εργαστήρια τους. Δεν ξέρεις σε ποιο ενα πρωτοπάς.

Χημικός μηχανικός βάλε.

Δημοσ.

Μη λέμε ότι θέλουμε (παρότι ειδικοί). Η χημικός μηχανικός στο απέναντι γραφείο λειτουργεί στο ppm παρότι εγώ μετράω με το μάτι +15%.

Κανείς χημικός μηχανικός δεν λειτουργεί στον τόνο, μπορεί να παράγει τόνους αλλά λειτουργεί σε ppm, μg/l κλπ

εξαρταται, το ειπα γενικα για να παρει μια ιδεα της διαφορας του πραματος, δεν μπορω να του εξηγησω με καθε λεπτομερια τις διαφορες.

Δημοσ.

εχοντας στα χερια μου τα μορια απο τις πανελλαδικες εξετασεις εχω επιλεξει τις τεσσερις πρωτες σχολες που θα δηλωσω στο μηχανογραφικο μου..ωστοσο για τις επομενες επιλογες αμφιταλαντευομαι αναμεσα στα πολυτεχνεια χημικων μηχανικων και στα αει χημικων....

Οι 4 πρώτες ποιες είναι; Αυτό ίσως σου δώσει και την απάντηση...

Δημοσ.

Ακριβώς επειδή μιλάμε για Ελλάδα, οι διορισμοί ειδικά για καθηγητές για τα επόμενα χρόνια θα είναι...άγνωστη λέξη. Επίσης για φροντιστήρια/ιδιαίτερα σκέψου πόσες χιλιάδες χημικοί υπάρχουν ήδη που κάνουν αυτή τη δουλειά. Εξάλλου, κάποιος ο οποίος έχει τελειώσει Χημικός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο δε νομίζω οτι θα δυσκολευτεί να διδάξει Χημεία Γυμνασίου ή Λυκείου αν θέλει τόσο πολύ να ασχοληθεί με ιδιαίτερα...

Εγώ πάντως 2-3 χημικούς που ξέρω, έχουν ασχοληθεί με χημεία τροφίμων. Το αναφέρω αυτό για να σου δείξω οτι η Χημεία είναι πολύ βασική επιστήμη και αν θες μπορείς να εξειδικεύσεις πάνω σε κάποιον τομέα και θα έχεις πολύ περισσότερες προοπτικές. Σαν χημικός πάντως θα αποκτήσεις πολλές θεωρητικές γνώσεις στη Χημεία και θα εμβαθύνεις πάρα πολύ.

Οι Χημικοί Μηχανικοί από την άλλη έχουν περισσότερα δικαιώματα και όπως είπαν και οι παραπάνω ασχολούνται με την πρακτική εφαρμογή της Χημείας κυρίως στη βιομηχανία. Πραγματικά όπου υπάρχει εργοστάσιο υπάρχει και Χημικός Μηχανικός. Γι' αυτό σε χώρες με ανεπτυγμένη βιομηχανία οι Χημικοί Μηχανικοί είναι περιζήτητοι και πληρώνονται καλά. Το ίδιο ίσχυε και στην Ελλάδα κάποιες δεκαετίες πριν. Όμως, όταν τα εργοστάσια στη χώρα μας άρχισαν να κλείνουν η ζήτηση για Χημικούς Μηχανικούς έπεσε κατακόρυφα. Τώρα τελευταία ξέρω οτι κάποιοι έχουν αρχίσει να ασχολούνται σε τομείς σχετικά με το περιβάλλον και την οικολογία (π.χ βιολογικοί καθαρισμοί). Γενικότερα, οι μηχανικοί αποκτούν πολύπλευρες γνώσεις και μπορούν πιο εύκολα να "στρίψουν" σε άλλους κλάδους όπως και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, logistics και αλλού όπως αναφέρθηκαν πολύ σωστά και παραπάνω

Το ότι οι διορισμοί θα είναι "άγνωστη λέξη" δεν σημαίνει ότι θα έχουν οι χημικοί μεγαλύτερη ανεργία από τους άλλους. Επίσης η βιομηχανία μας είναι σχεδόν ανύπαρκτη γιαυτό και όταν μιλάμε για Ελλάδα, ναι επιμένω ότι οι χημικοί θα βρουν πιο εύκολα δουλειά.

Κατά τα άλλα που τονίζεις, δεν βλέπω να διαφωνούμε κάπου

δλδ αυτο ειναι; σπουδαζει καποιος επιστημες για να καταληξει να κανει μαθημα σε σχολειο; γι αυτο δεν προκειται να γυρισω στην ελλαδα.

Αφού το είπα και στην παρένθεση ότι ανέφερα τα πιο βασικά και απλά. Επίσης αναφερόμουν στους χημικούς τους σκέτους, οπότε το τι θα κάνεις εσύ κλάιν.

Δεν υπάρχει περίπτωση απόφοιτος του Πολυτεχνείου να παραμείνει άνεργος. Είμαι κάθετος σε αυτό το θέμα

Μάλλον δεν ζεις σε αυτόν τον πλανήτη για να το λες αυτό

Δημοσ.

Το ότι οι διορισμοί θα είναι "άγνωστη λέξη" δεν σημαίνει ότι θα έχουν οι χημικοί μεγαλύτερη ανεργία από τους άλλους. Επίσης η βιομηχανία μας είναι σχεδόν ανύπαρκτη γιαυτό και όταν μιλάμε για Ελλάδα, ναι επιμένω ότι οι χημικοί θα βρουν πιο εύκολα δουλειά.

Οι χημικοί πού δουλεύουνε; Εκτός απο καθηγητές και φροντιστήρια; Ελάχιστους ξέρω που δουλεύουν σε φάρμακα και καλλυντικά. Είναι η Ελλάδα γεμάτοι με ερευνητικά κέντρα;

Η αλήθεια είναι πως η πλειοψηφία των Μαθηματικών, Φυσικών, Χημικών, Βιολόγων, Φιλολόγων, Ιστορικών ασχολούνται με μαθήματα. Όλοι στο πρώτο έτος λένε θα ασχοληθώ με την έρευνα, αλλά μετρημένοι στα δάχτυλα είναι αυτοί που τελικά τα καταφέρνουν.

Δημοσ.

Οι χημικοί πού δουλεύουνε; Εκτός απο καθηγητές και φροντιστήρια; Ελάχιστους ξέρω που δουλεύουν σε φάρμακα και καλλυντικά. Είναι η Ελλάδα γεμάτοι με ερευνητικά κέντρα;

Η αλήθεια είναι πως η πλειοψηφία των Μαθηματικών, Φυσικών, Χημικών, Βιολόγων, Φιλολόγων, Ιστορικών ασχολούνται με μαθήματα. Όλοι στο πρώτο έτος λένε θα ασχοληθώ με την έρευνα, αλλά μετρημένοι στα δάχτυλα είναι αυτοί που τελικά τα καταφέρνουν.

ειναι πολυ ασχημο αυτο. φτυνεις αιμα 5-6 χρονια και στο τελος αρκεισαι σε κατι τοσο λιγο. η ελλαδα τρωει το παιδια της. στην τελικη αμα δεν μπορει να αποροφισει ολους τους πτυχειους γτ παραγει τοσους πολλους; εδω απο το φυσικο βγαινουν καθε χρονο καμια 10αρια ατομα το πολυ. χημικοι μηχανικοι φετος ειμαστε 15 ατομα και εχουμε σπασει καθε ρεκορ των τελευταιων χρονων.

Δημοσ.

Τι θέλεις να πεις δηλαδή; Ότι οι χημικοί θα μείνουν άνεργοι αλλά οι μηχανικοί στάνταρ θα βρουν δουλειά;

Δημοσ.
Τι θέλεις να πεις δηλαδή; Ότι οι χημικοί θα μείνουν άνεργοι αλλά οι μηχανικοί στάνταρ θα βρουν δουλειά;

Ναι.

Οι χημικοί ειναι τόσο πολλοί πλέον με τόσο "γενικές" γνωσεις που οι περισσότεροι κατα βάση κυνηγάνε την εκπαίδευση, γιατι όντως δεν έχουν ζητηση σε εταιρίες. Αντίθετα οι χημικοί μηχανικοί ως πιο εξειδικευμένοι και όντας απόφοιτοι του "ψαρωτικου" ακόμα και τωρα, πολυτεχνείου, απλά δεν μένουν άνεργοι.

Το αν θα εργαστούν πάνω στην ειδικότητά τους ή κάπου αλλού, είναι άσχετο. Σίγουρα δε θα δεις χημικο μηχανικό να εργάζεται σε τράπεζα. Αντίθετα θα δεις χημικό.

Και όχι η βιομηχανία μας δεν ειναι ανύπαρκτη. Δε θα κάθομαι να μετράω τώρα το πόσες επιχειρήσεις έχουμε στην Ελλάδα οι οποίες έχουν καλό τζίρο και έχουν ανάγκη τους χημικούς μηχανικούς.

Ενας άνθρωπος που οι γνωσεις του επεκτείνονται στη βιοχημική μηχανική, στη βιοιατρική στη βιοτεχνολογία, στη φαρμακευτική, στα τρόφιμα (ισως το σημαντικότερο), στην ενεργειακή παραγωγή, στην βιομηχανική έρευνα, στην μείωση του κοστους παραγωγής, στη μείωση του κόστους των μηχανημάτων παραγωγής...ακόμα και στα σαμπουαν, στα καλλιντικά, στην ενδυμασία....Και επιμένεις ακόμα οτι δε θα βρει δουλειά στην Ελλάδα?

Οι άποψή μου για τους απόφοιτους πολυτεχνικών σχολών πηγάζει από την ιδια την αγορά εργασίας. Στην εταιρεία που εργάζομαι π.χ. οι απόφοιτοι πολυτεχνικών σχολών ή οι απόφοιτοι του Deree, αποτελούν must. Προφανώς οι πολυτεχνικές σχολές εκτιμονται ακόμα σε ένα μερίδιο της Ελληνικής αγοράς. Δε το συζητάω καθόλου για Ευρώπη και ειδικά, Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία που εκεί τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα για τέτοιους απόφοιτους, ειδικά αν έχουν και κάποιο μεταπτυχιακό πάνω σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

Kαι ναι ειναι άδικο για έναν χημικο, έναν φυσικο, έναν μαθηματικο, έναν βιολόγο να μη μπορει να βρει ευκολα δουλειά τη στιγμη που έφτυσε αίμα να πάρει πτυχίο (που όλοι γνωρίζουμε οτι ειναι δυσκολες σχολές) αλλά τι να κάνουμε?

Και για να μη παρεξηγιόμαστε, εγω έγραψα πως αποφοιτος πολυτεχνειο δε θα μείνει άνεργος. Δεν ειπα οτι θα βρει εύκολα δουλειά. Κανεις δε βρίσκει εύκολα δουλειά πλέον.

Και παρεπιπτόντος τα σχόλια "μάλλον δε ζεις σε αυτόν τον πλανήτη" να μην επαναληφθούν. Προσβάλουν και εμένα και το επίπεδο της κουβέντας.

• Like 1
Δημοσ.

Κατά τα άλλα που τονίζεις, δεν βλέπω να διαφωνούμε κάπου

Αφού το είπα και στην παρένθεση ότι ανέφερα τα πιο βασικά και απλά. Επίσης αναφερόμουν στους χημικούς τους σκέτους, οπότε το τι θα κάνεις εσύ κλάιν.

Μάλλον δεν ζεις σε αυτόν τον πλανήτη για να το λες αυτό

Πριν από κάποια χρόνια θα συμφωνούσα και εγώ ότι απόφοιτος συγκεκριμένων σχολών πολυτεχνείου έβρισκε δουλειά εύκολα. Και δε μιλάω επι Αθήνα 2004 που σε παρακαλούσαν μέρχρι πριν μερικά χρόνια.

Δημοσ.

Και επιμένεις ακόμα οτι δε θα βρει δουλειά στην Ελλάδα?

Ναι. (όχι εύκολα τουλάχιστον)

Το γιατί μην το ρωτήσεις, τα περισσότερα που έγραψες ήταν φάουλ αλλά δεν έχω όρεξη για σεντόνι

Τουλάχιστον θα μου πεις σε ποια χώρα ζεις; [Ρώμη=chuck testa;]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...