Physics_Rulez Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Χαχ, πραγματικά. Τι νομίζεις ότι είναι ο απόφοιτος πολυτεχνείου ρε φιλαράκι; Εκτός από το ότι τον ευνοεί το αρτηριοσκληρωτικό σύστημα της Ελλάδας, με τις υπογραφές, τα επαγγελματικά δικαιώματα κτλ, γιατί να μη μείνει άνεργος δηλαδή; Μην είναι ο the one? 1
Gsoux Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Εγω αναρωτιεμαι γιατι οι αποφοιτοι πανεπιστημιου δεν αντιδρουν που οι αποφοιτοι πολυτεχνιου στις αντιστοιχες ειδικοτητες εχουν περισσοτερα κατοχυρωμενα επαγγελματικα δικαιωματα? δεν ειναι αδικο αυτο? μονα ζυγα δικα τους? που στην τελικη συνηθως η κατασταση ειναι οπως την περιεγραψε η εικονα παραπανω... Ο του πολυτεχνιου ξερει 5 πραγματα καλα και ο του πανεπιστημιου ξερει 500 (λιγοτερο καλα) Αυτο το να γινουν και καθηγητες ποιος τους το κατοχυρωσε? με την ιδια λογικη και οι του πανεπιστημιου να βαζουν τζιφρες
digia Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Θα τρελαθούμε έτσι ??? Ναι όπως τα λες ο του πολυτεχνείου ξέρει 5 πράγματα καλά γιατί είναι αυτά τα οποία θα χρησιμοποιήσει για να παράγει ή να δημιουργήσει κάτι . Ο του πανεπιστημίου που τις περισσότερες φορές δεν τα χρησιμοποιεί σαν εργαλείο τις γνώσεις του αλλά σαν έρευνα λογικό είναι να μαθαίνει παραπάνω . Τώρα αν κάποιος νέος είναι στο πολυτεχνείο και θεωρεί ότι είναι προνομιούχος είναι τρελά γελασμένος . 1) γιατί στην Ελλάδα οι περισσότεροι μηχανικοί δούλευαν στην οικοδομή ή σε δέκο που πλέον έχουν ξοφλήσει και 2) γιατί δεν υπάρχει σοβαρή βιομηχανία στην Ελλάδα για να δουλέψει κάποιος . Εν ολίγοις για να θέλει να γίνει κάποιος μηχανικός σήμερα πρέπει να θέλει να φύγει και να δουλέψει στο εξωτερικό και δη χημικός μηχανικός . 1
epp Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 μαλιστα ,διαβασαμε και οτι αποφοιτος πολυτεχνειου δεν παιζει να ειναι ανεργος.... μαλιστα......... ηθελα να ξερα ποιος σας τα λεει αυτα και τα πιστευετε? στο 2012 ζουμε με 120.000+ γραμμενους μηχανικους ,οχι το '80
brickman Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Κι απο μπουρδέλο εαν εισαι απόφοιτος, αυτο που πραγματικα δειχνει το επιπεδο σπουδων σου ειναι τα μεταπτυχιακα σου. Πειτε οτι θελετε, ολα αυτα τα χρονια εγω αυτο εχω καταλαβει απο ολες μου τις δουλειες και ξερω οτι εχω δικιο.
Adon1s Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Να ρωτήσω κάτι εγώ . Άλλο το πολυτεχνείο και άλλο το πανεπιστήμιο ; Είναι άλλη βαθμίδα εκπαίδευσης ;
brickman Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Να ρωτήσω κάτι εγώ . Άλλο το πολυτεχνείο και άλλο το πανεπιστήμιο ; Είναι άλλη βαθμίδα εκπαίδευσης ; Βλακειες μωρε, απλα καποιες σχολες στα πολυτεχνεία κανουν 5 χρονια αντι για 4 χρονια και οι αποφοιτοι θεωρούνται οτι εχουν "και καλα" Master (της πλακας). Βλακειες οπως ειπα και πριν, απλα να'χαμε να λεγαμε.
digia Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Οχι πουθενά δεν θεωρείται ότι έχουμε master . Ούτε είναι διαφορετικές βαθμίδες είναι ακριβώς το ίδιο .
brickman Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Οχι πουθενά δεν θεωρείται ότι έχουμε master . Ούτε είναι διαφορετικές βαθμίδες είναι ακριβώς το ίδιο . ναι απλα οι αποφοιτοι 5 ετους σχολης θεωρουνται οτι εχουν και μαστερ.
digia Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Στην Ελλάδα ίσως στο εξωτερικό νομίζω το λένε diploma ενώ των πανεπιστημίων ptychio χωρις να έχει καμία διαφορά . Το σημαντικο είναι ότι είτε οι μεν είτε οι δε χωρίς master δεν μπορούν να προχωρήσουν .
gnsX Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Εγω αναρωτιεμαι γιατι οι αποφοιτοι πανεπιστημιου δεν αντιδρουν που οι αποφοιτοι πολυτεχνιου στις αντιστοιχες ειδικοτητες εχουν περισσοτερα κατοχυρωμενα επαγγελματικα δικαιωματα? δεν ειναι αδικο αυτο? μονα ζυγα δικα τους? που στην τελικη συνηθως η κατασταση ειναι οπως την περιεγραψε η εικονα παραπανω... Ο του πολυτεχνιου ξερει 5 πραγματα καλα και ο του πανεπιστημιου ξερει 500 (λιγοτερο καλα) Αυτο το να γινουν και καθηγητες ποιος τους το κατοχυρωσε? με την ιδια λογικη και οι του πανεπιστημιου να βαζουν τζιφρες Στα των θετικών επιστημών παίζει να έχω τους πανεπιστημίου πιο κάτω και απο τα ΤΕΙ,σίγουρα πιο κάτω απο τα πολυτεχνεία
epp Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Στην Ελλάδα ίσως στο εξωτερικό νομίζω το λένε diploma ενώ των πανεπιστημίων ptychio χωρις να έχει καμία διαφορά . Το σημαντικο είναι ότι είτε οι μεν είτε οι δε χωρίς master δεν μπορούν να προχωρήσουν . αναλογα την χωρα ,uni degree για να εισαι μεσα , γιατι αλλο πραγμα σημαινει το diploma στην ελλαδα και αλλο στο Uk νομικα με βαση τα προεδρικα διαταγματα κανενα πολυτεχνειο δεν δινει μαστερ στην 5ετια στην ελλαδα αλλα καποιες σχολες δινουν βεβαιωση οτι ο χ αποφοιτος υστερα απο 5 ετη σπουδων θεωρειται πως εχει M.Eng. το πως το δεχονται εξω εξαρταται απο την καθε σχολη , ως γνωστον εξω δεν ισχυουν σε τοσο μεγαλο βαθμο οι γραφειοκρατικες διαδικασιες της ελλαδαρας μας(το μονο που τους ενδιαφερει ειναι το προγραμμα σπουδων που εχεις κανει , το οποιο και συγκρινει το καθε ιδρυμα ξεχωριστα αν πας ,αμα θες γραψε οτι εχεις και σουπερ ουαου 3πλο διδακτωρικο μικρη σημασια θα χει αν εχεις ενα αδειο προγραμμα σπουδων) .Γιαυτο καποιες σχολες δεχονται αποφοιτους πολυτεχνειων κατευθειαν για phd χωρις εξτρα διδακτωρικο ,Παρολαυτα εχετε υποψη οτι στο εξωτερικο υπο προυποθεσεις (δηλ μεγαλη επαγγελματικη πειρα ) μπορεις να μπεις Μαστερ χωρις να χεις πτυχιο ειτε bachelor χωρις εξετασεις αν μπορεις να παρουσιασεις καποια βαρβατη επαγγελματικη εμπειρια που δειχνει οτι εχεις το επιπεδο που απαιτειται ,αυτο δεν ξερω αν ισχυει για UK αλλα ξερω οτι ισχυει ως κατ'εξαιρεση για γερμανια αυστρια κλπ οποτε προσωπικη συμβουλη να μην χανετε χρονο για το ποια ειδικοτητα ή ποιο ονομα ή ποια σφραγιδα ειναι πιο ομορφη γιατι στον πολιτισμενο κοσμο συνηθως μετραει ο συνδυασμος εμπειριας-cv-γνωσεων-προυπηρεσιας + δημοσιευσεις/phd ονομα και φημη σχολης αν μιλαμε για τοπ τοπ θεσεις ειτε για ακαδημαικη καριερα ps1: σε αρκετες χωρες του εξωτερικου η αναγνωριση των πτυχιων γινεται απτην καθε σχολη ξεχωριστα και οχι απο αντιστοιχες κρατικες επιτροπες/οργανισμους ps2 : σορρυ για τα ορθογραφικα αλλα γραφω πολυ βιαστικα ps3 : ζουμε στην εποχη που το ονομα κ μονο του πτυχιου δεν λεει κατι,αναλογα την ειδικευση , την θεση και τον τομεα του μεταπτυχιακου μπορεις να συγκρινεις ,αλλιως τι συγκρινουμε , ποια απτις 2 σχολες κανει το καλυτερο παρτυ ? μπορω να βρω 1000 επιχειρηματα γιατι ειναι καλυτεροι οι χημικοι και αλλα 1000 γιατι ειναι καλυτεροι οι χημικοι μηχ/κοι.... ps4: μπορω να δωσω ενα σωρο διαφορετικα παραδειγματα γνωστων μου , αλλοι πετυχαν λογω των διασυνδεσεων των σχολων τους,αλλοι λογω του μεταπτυχιακου τους , αλλοι πετυχαν χωρις καμια ειδικευση απλα επειδη ηταν διαβαστεροι στρωνονταν και μαθαιναν προγραμματα απεξω γρηγορα , δεν υπαρχει κανονας καλως ή κακως η αγορα ειναι ελευθερη 1
Flaoutistas Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Ξεθάβω το θέμα αυτό γιατί ένας ξάδερφος μου θελει να δωσει για χημικος/χημικος μηχανικος.. εγω του λεω οτι ειναι προτιμοτερο το χημικος.. το χημικος μηχανικος δεν ξερω γιατι ακουνε πολυτεχνειο και αφιονιζονται.. πιο ψωνισμενη σχολη στην Ελλάδα δεν πρέπει να υπάρχε.. και όσο για τις δυνατότητες απασχολήσης ο χημικος δεν εναι πολύ καλύτερα; Μπορεί και στην εκπαίδευση να δουλέψει και σε κάποιο διαγνωστικο εργαστήριο (που του αρεσει) και γενικοτερα επειδη εναι πιο γενικο μπορει να ειδικευτεί όπου θέλει.. ο χημικος μηχανικος τι να κανει στην Ελλάδα; Και αυτη η καραμελα πια με τα επαγγελματικα δικαιωματα ελεος πια τι τρελα ειναι;
ProponitisTouKanape Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Ξεθάβω το θέμα αυτό γιατί ένας ξάδερφος μου θελει να δωσει για χημικος/χημικος μηχανικος.. εγω του λεω οτι ειναι προτιμοτερο το χημικος.. το χημικος μηχανικος δεν ξερω γιατι ακουνε πολυτεχνειο και αφιονιζονται.. πιο ψωνισμενη σχολη στην Ελλάδα δεν πρέπει να υπάρχει Δεν εχεις ακουσει για Ηλεκτρολογους για αυτο το λες Μπορεί και στην εκπαίδευση να δουλέψει και σε κάποιο διαγνωστικο εργαστήριο (που του αρεσει) και γενικοτερα επειδη εναι πιο γενικο μπορει να ειδικευτεί όπου θέλει.. ο χημικος μηχανικος τι να κανει στην Ελλάδα; Και αυτη η καραμελα πια με τα επαγγελματικα δικαιωματα ελεος πια τι τρελα ειναι; Γιατι βαζουμε καγκελα στον εαυτο μας και σκεφτομαστε μονο για το μικροκοσμο της Ελλαδας;
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δεν εχεις ακουσει για Ηλεκτρολογους για αυτο το λες Επειδή έχω πολλούς φίλους και στους ΗΜΜΥ και στους χημικούς. Είναι ανάλογα το άτομο. Υπάρχουν μια χαρά παιδιά, αλλά υπάρχουν και οι ψωνάρες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα