Beastakos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Χαίρετε. Πρόσφατα μετακόμοισα σε μία πολυκατοικία οπου μένω μόνος σε μια γκαρσονιέρα του 2ου ορόφου. Τα διαμερίσματα ειναι όλα γκαρσονιέρες, με 1 μικρό μπαλκόνι το καθένα (το ένα πάνω απτό άλλο). Πριν κανα 4 βδομάδες βγήκα στο μπαλκόνι να τινάξω ενα χαλί και μου διαμαρτυρήθηκε ο απο κάτω οτι του λερώνω τα ρούχα που είχε απλωμένα (δεν τα είδα anyway, δικο μου φάουλ εδώ και το παραδέχθηκα). 'Εκτοτε παρατηρώ πάντα πριν τινάξω και κάθε μέρα έχει απλωμένα ρούχα. Πρόσφατα πέτυχα μια μέρα που δεν είχε τίποτα απλωμένο και είπα να τινάξω χαλιά μου απτη σκόνη. Με το που άκουσε θόρυβο πετάχτηκε έξω και λέει οτι του λερώνω το διαμέρισμα-μπαλκόνι που μόλις καθάρισε και οτι όλη η σκόνη πήγε σε αυτόν κλπ κλπ. Του απάντησα οτι κάθε μέρα έχει ρούχα και δεν μπορώ ποτέ να καθαρίσω τα δικά μου χαλιά και να μου δώσει 2 συγκεκριμένες μέρες και ώρες τη βδομάδα που θα μπορώ να καθαρίζω χωρίς να τον ενοχλώ. Απάντησε οτι δεν δικαιούμαι να τινάζω γιατι λερώνω τον απο κάτω και στη συνέχεια τον ρώτησα να μου πει αυτός πως θα καθαρίζω τα χαλιά απτη σκόνη. Λέει, να τα βγάζω στη βεράντα και να τα πλένω. Επειδή λοιπόν ειναι η πρώτη φορά που μένω σε πολυκατοικία και δεν πολυγνωρίζω τους "κανόνες καλής γειτνίασης" σε τέτοιου τύπου θέματα, πέρα απο τα κλασσικά περί κοινής ησυχίας, θα μπορούσε να μου απαντήσει κάποιος απο ηθικής και καλής καρδίας άποψη (οχι νομικίστικα δηλαδη που προφανώς δεν υπάρχει ), τι συνηθίζεται και τι όχι σε τέτοιες πολυκατοικίες? Η αλήθεια ειναι οτι δεν έχω παρατηρήσει άλλους να τινάζουν, αλλα δεν έκατσα να προσέξω κιόλας. Και αν δεν επιτρέπεται να τινάζω πως θα καθαρίζω απτη σκόνη τα χαλιά/φλοκάτες το χειμώνα κλπ? Και κυρίως: Ο παράλογος είμαι εγώ ή ο άλλος? Σημείωση οτι ο συγκεκριμένος απο κάτω γείτονας δεν είναι και ο καλύτερος, συχνά-πυκνά κάνει φασαρία νυχτερινές ώρες καθημερινών βάζοντας δυνατά τηλεόραση ή μιλώντας δυνατά με τη γυναίκα του κλπ με αποτέλεσμα να γίνεται ενοχλητικός. Δηλάδη του τα έχω κι εγώ μαζεμένα, αλλα το λάθος είναι οτι με την ευκαιρία που παραπονέθηκε δεν διαμαρτυρήθηκα κι εγώ με τη σειρά μου.
panos2171 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Tίναγμα χαλιών κάναν πολύ παλιά, τώρα άντε να το κάνει καμιά γιαγιά επειδή έτσι ήξερε. Σκούπα και όταν είναι να πακεταριστούν για καλοκαίρι καθαριστήριο. Οι σημερινές νοικοκυρές έτσι κάνουν απ όσο ξέρω.
xreokopia Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Σημείωση οτι ο συγκεκριμένος απο κάτω γείτονας δεν είναι και ο καλύτερος, συχνά-πυκνά κάνει φασαρία νυχτερινές ώρες καθημερινών βάζοντας δυνατά τηλεόραση ή μιλώντας δυνατά με τη γυναίκα του κλπ με αποτέλεσμα να γίνεται ενοχλητικός. Βρισκεται απο κατω σου και τον ακους οταν μιλαει ή την τηλεοραση του? Περιεργο, γιατι συνηθως ο απο κατω ακουει τον απο πανω. Τον απο πανω σου τον ακους?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Χαίρετε. Πρόσφατα μετακόμοισα σε μία πολυκατοικία οπου μένω μόνος σε μια γκαρσονιέρα του 2ου ορόφου. Τα διαμερίσματα ειναι όλα γκαρσονιέρες, με 1 μικρό μπαλκόνι το καθένα (το ένα πάνω απτό άλλο). Πριν κανα 4 βδομάδες βγήκα στο μπαλκόνι να τινάξω ενα χαλί και μου διαμαρτυρήθηκε ο απο κάτω οτι του λερώνω τα ρούχα που είχε απλωμένα (δεν τα είδα anyway, δικο μου φάουλ εδώ και το παραδέχθηκα). 'Εκτοτε παρατηρώ πάντα πριν τινάξω και κάθε μέρα έχει απλωμένα ρούχα. Πρόσφατα πέτυχα μια μέρα που δεν είχε τίποτα απλωμένο και είπα να τινάξω χαλιά μου απτη σκόνη. Με το που άκουσε θόρυβο πετάχτηκε έξω και λέει οτι του λερώνω το διαμέρισμα-μπαλκόνι που μόλις καθάρισε και οτι όλη η σκόνη πήγε σε αυτόν κλπ κλπ. Του απάντησα οτι κάθε μέρα έχει ρούχα και δεν μπορώ ποτέ να καθαρίσω τα δικά μου χαλιά και να μου δώσει 2 συγκεκριμένες μέρες και ώρες τη βδομάδα που θα μπορώ να καθαρίζω χωρίς να τον ενοχλώ. Απάντησε οτι δεν δικαιούμαι να τινάζω γιατι λερώνω τον απο κάτω και στη συνέχεια τον ρώτησα να μου πει αυτός πως θα καθαρίζω τα χαλιά απτη σκόνη. Λέει, να τα βγάζω στη βεράντα και να τα πλένω. Επειδή λοιπόν ειναι η πρώτη φορά που μένω σε πολυκατοικία και δεν πολυγνωρίζω τους "κανόνες καλής γειτνίασης" σε τέτοιου τύπου θέματα, πέρα απο τα κλασσικά περί κοινής ησυχίας, θα μπορούσε να μου απαντήσει κάποιος απο ηθικής και καλής καρδίας άποψη (οχι νομικίστικα δηλαδη που προφανώς δεν υπάρχει ), τι συνηθίζεται και τι όχι σε τέτοιες πολυκατοικίες? Η αλήθεια ειναι οτι δεν έχω παρατηρήσει άλλους να τινάζουν, αλλα δεν έκατσα να προσέξω κιόλας. Και αν δεν επιτρέπεται να τινάζω πως θα καθαρίζω απτη σκόνη τα χαλιά/φλοκάτες το χειμώνα κλπ? Και κυρίως: Ο παράλογος είμαι εγώ ή ο άλλος? Σημείωση οτι ο συγκεκριμένος απο κάτω γείτονας δεν είναι και ο καλύτερος, συχνά-πυκνά κάνει φασαρία νυχτερινές ώρες καθημερινών βάζοντας δυνατά τηλεόραση ή μιλώντας δυνατά με τη γυναίκα του κλπ με αποτέλεσμα να γίνεται ενοχλητικός. Δηλάδη του τα έχω κι εγώ μαζεμένα, αλλα το λάθος είναι οτι με την ευκαιρία που παραπονέθηκε δεν διαμαρτυρήθηκα κι εγώ με τη σειρά μου. Κατ'αρχήν ρίξε μια ματιά στον κανονισμό πολυκατοικίας. Εάν δεν τον έχεις, ζήτα τον από τον διαχειριστή και βγάλτον και μια φωτοτυπία να τον έχεις. Μπορεί να αναφέρει κάτι εκεί (αν και το βρίσκω μάλλον δύσκολο). Το ορθό, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι αυτό που κι εσύ ο ίδιος σκέφτηκες: να τον ενημερώσεις, έστω και προφορικά, ότι το Σάββατο το πρωί, από τις 12.00 έως τις 13.00 επιθυμείς να τινάζεις τα χαλιά σου, τα τραπεζομάντηλα από τα ψίχουλα κλπ. Ως εκ τούτου, για δική του προστασία, την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα τον παρακαλείς α) να μην απλώνει ρούχα και β) να έχει τη μπαλκονόπορτα κλειστή για να μην του βρωμίζεις το σπίτι. Εάν σου κάνει ζήτημα, εξήγησέ του ήρεμα και απλά ότι, όπως δικαιούται αυτός να καθαρίζει το σπίτι του, έτσι δικαιούσαι κι εσύ και ότι, στο κάτω-κάτω, δεν υποχρεούσαι να τον ενημερώνεις για το πότε θα καθαρίζεις αλλά το κάνεις γιατί θέλεις να είσαι σωστός γείτονας. Παρεμπιπτόντως, κάνεις λάθος, ο νομοθέτης το έχει προβλέψει ΚΑΙ αυτό! Αστικός Κώδικας - Άρθρο 1003 Ο κύριος ακινήτου έχει υποχρέωση να ανέχεται την εκπομπή καπνού, αιθάλης, αναθυμιάσεων, θερμότητας, θορύβου, δονήσεων ή άλλες παρόμοιες επενέργειες που προέρχονται από άλλο ακίνητο, εφόσον αυτές δεν παραβλάπτουν σημαντικά τη χρήση του ακινήτου του ή προέρχονται από χρήση συνήθη για ακίνητα της περιοχής του κτήματος από το οποίο προκαλείται η βλάβη.
palawiaris Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Έκανες ένα λάθος.Του μίλησες ωραία και υποχώρησες.Οπότε να περιμένεις και άλλες ιστορίες με τον τύπο.
Beastakos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Κατ'αρχήν ρίξε μια ματιά στον κανονισμό πολυκατοικίας. Εάν δεν τον έχεις, ζήτα τον από τον διαχειριστή και βγάλτον και μια φωτοτυπία να τον έχεις. Μπορεί να αναφέρει κάτι εκεί (αν και το βρίσκω μάλλον δύσκολο). Το ορθό, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι αυτό που κι εσύ ο ίδιος σκέφτηκες: να τον ενημερώσεις, έστω και προφορικά, ότι το Σάββατο το πρωί, από τις 12.00 έως τις 13.00 επιθυμείς να τινάζεις τα χαλιά σου, τα τραπεζομάντηλα από τα ψίχουλα κλπ. Ως εκ τούτου, για δική του προστασία, την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα τον παρακαλείς α) να μην απλώνει ρούχα και β) να έχει τη μπαλκονόπορτα κλειστή για να μην του βρωμίζεις το σπίτι. Εάν σου κάνει ζήτημα, εξήγησέ του ήρεμα και απλά ότι, όπως δικαιούται αυτός να καθαρίζει το σπίτι του, έτσι δικαιούσαι κι εσύ και ότι, στο κάτω-κάτω, δεν υποχρεούσαι να τον ενημερώνεις για το πότε θα καθαρίζεις αλλά το κάνεις γιατί θέλεις να είσαι σωστός γείτονας. Toυ το πρότεινα και αρνήθηκε λέγοντας οτί κανείς άλλος, ούτε ο ίδιος δεν τινάζει και να κάθομαι να το πλένω/σκουπίζω το χαλί. Επέμεινα λέγοντάς του να μου πει πότε καθαρίζει/πλένει για να τα κάνω πιο πριν τα δικά μου και λέει "δε ξέρω η γυναίκα μου καθαρίζει". Απτις υπόλοιπες απαντήσεις, όπως καταλαβαίνω εγώ είμαι ο παράλογος της υπόθεσης. 'Εχω ηλεκτρική σκούπα αλλά απότι φαίνεται είχα μείνει στην παραδοσιακή μέθοδο που ενοχλεί τους γύρω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έκανες ένα λάθος.Του μίλησες ωραία και υποχώρησες.Οπότε να περιμένεις και άλλες ιστορίες με τον τύπο. Δεν έιχα σκοπό να γίνω βούκινο στους υπόλοιπους ενοίκους, όντας σχετικά καινούργιος σε μια πολυκατοικία που γενικώς κανείς δεν γνωρίζει κανέναν και 'ολοι νοικίαζουν και επικρατεί ένας γενικότερος σταρχιδισμός απτον καθένα σε θέματα σεβασμού του δίπλα κλπ, συνεπώς δεν είχα σκοπό να αρχίσω την κοκορομαχία. Στο μπαλκονάτο διάλογο μας, του είπα οτι κατεβαίνω κάτω να συνενοηθούμε σαν άνθρωποι και δεν δέχτηκε, οπώς και του πρότεινα να έρθει πάνω να συνενοηθούμε και πάλι επέμεινε να τα πούμε απτα μπαλκόνια σαν γραφικές γριές. Κι ο λόγος που ήθελα να πάω κάτω είναι διότι πρόκειται περί Πακιστανού που απτις 10 λέξεις που έλεγε κάθε φορά καταλάβαινα τις 2, και θέλαμε εκ των πραγμάτων λίγη ώρα μέχρι να βγάλουμε άκρη προκαλώντας ευχάριστα συναισθήματα σε όσους είχαν στήσει αυτί με ποπκορν ανα χείρας. Βρισκεται απο κατω σου και τον ακους οταν μιλαει ή την τηλεοραση του? Περιεργο, γιατι συνηθως ο απο κατω ακουει τον απο πανω. Τον απο πανω σου τον ακους? Απτον απο πάνω ακούγονται οι θόρυβοι στο πάτωμα μονο. Αλλη πονεμένη ιστορία αυτός που δεν ησυχάζει ποτέ πριν τις 1 τη νύχτα. Διάλογοι/τηλεοράσεις κλπ μόνο απτον απο κάτω ακούω 1,2 φορές τη βδομάδα σε λάθος ώρες. Τέντα δεν έχει κανείς και ούτε επιτρέπεται να βάλει.
cyber_katsarida Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 απ ότι κατάλαβα απ αυτά που ανέφερε ο paredwse είσαι καλυμμένος από το νόμο. αν είναι έτσι όπως τα λες προφανώς πρόκειται για κάποιον κομπλεξικό. όλες οι γειτονιές έχουν απο έναν. με τα λόγια δε βλέπω να βγάζεις άκρη. οπότε πάρε ένα τραπεζομάντιλο βγες έξω και άρχιζε το τίναγμα και αστον να τραγουδάει. πακιστανού ε? άντε να αρχίσει το trolling
Beastakos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 απ ότι κατάλαβα απ αυτά που ανέφερε ο paredwse είσαι καλυμμένος από το νόμο. αν είναι έτσι όπως τα λες προφανώς πρόκειται για κάποιον κομπλεξικό. όλες οι γειτονιές έχουν απο έναν. με τα λόγια δε βλέπω να βγάζεις άκρη. οπότε πάρε ένα τραπεζομάντιλο βγες έξω και άρχιζε το τίναγμα και αστον να τραγουδάει. Το θέμα μου δεν είναι ο νόμος κι ας με καλύπτει. Αν υπάρχει τρόπος να αποφύγω το τίναγμα ευχαρίστως να τον εφαρμόσω για να μην ενοχλώ τους γύρω και να μην τους προκαλώ, σε περίπτωση που έχω "άδικο" ή που είναι συνηθισμένο απο όλους τους ενοίκους να μην τινάζουν και αποτελώ εγώ την εξαίρεση (γιαυτό το θέμα, επειδή το επικαλέστηκε κιόλας θα το παρατηρήσω). Βέβαια ούτε αυτός έχει δείξει και ιδιαίτερο σεβασμό στους γείτονες, οταν πχ τσακώνεται ή βάζει δυνατά την τηλεόραση ως τις 3 το πρωί, σε μια πολυκατοικία που το 80% είναι εργαζόμενοι. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία και θα έρθει η ώρα του την επόμενη φορα που θα δημιουργήσει θέμα, εξάλλου μου έδωσε και πάτημα για να του κάνω κι εγώ παρατήρηση πλέον.
gavros10 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Toυ το πρότεινα και αρνήθηκε λέγοντας οτί κανείς άλλος, ούτε ο ίδιος δεν τινάζει και να κάθομαι να το πλένω/σκουπίζω το χαλί. Επέμεινα λέγοντάς του να μου πει πότε καθαρίζει/πλένει για να τα κάνω πιο πριν τα δικά μου και λέει "δε ξέρω η γυναίκα μου καθαρίζει". Απτις υπόλοιπες απαντήσεις, όπως καταλαβαίνω εγώ είμαι ο παράλογος της υπόθεσης. 'Εχω ηλεκτρική σκούπα αλλά απότι φαίνεται είχα μείνει στην παραδοσιακή μέθοδο που ενοχλεί τους γύρω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Φιλε ο καθενας καθαριζει τα πραγματα του οπως θελει. πες του οτι ετσι εχεις μαθει και οτι εισαι απο χωριο. δημοκρατια εχουμε, τουλαχιστον στα χαρτια, και κανεις οτι θελεις. πηγαινε του και τον νομο που ποσταρε ο συμφορουμιτης και εισαι καλυμενος
FedonasP Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Αστικός Κώδικας - Άρθρο 1003 Ο κύριος ακινήτου έχει υποχρέωση να ανέχεται την εκπομπή καπνού, αιθάλης, αναθυμιάσεων, θερμότητας, θορύβου, δονήσεων ή άλλες παρόμοιες επενέργειες που προέρχονται από άλλο ακίνητο, εφόσον αυτές δεν παραβλάπτουν σημαντικά τη χρήση του ακινήτου του ή προέρχονται από χρήση συνήθη για ακίνητα της περιοχής του κτήματος από το οποίο προκαλείται η βλάβη. Να με συγχωρείς αλλα αυτό μάλλον αναφέρεται σε περιπτώσεις εστιατοριων εργαστηρίων κτλ που βγάζουν αναθυμιάσεις (πχ από απορροφητήρα στην κουζίνα) η θερμότητα από τα μηχανήματα κτλ το 1002 για τι μιλάει ?
ennoeitai Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Ρωτάς για το ηθικό κι όχι για το νομικό μέρος. Εγώ θα σου πώ πώς θα το σκεφτόμουνα. Αν είχα εγώ απλωμένα ρούχα και τίναζε ο από πάνω χαλιά, θα με ενοχλούσε και αρκετά μάλιστα. Γιατί σημαίνει ότι πρέπει να ξαναβάλω πλυντήριο. Τουλάχιστον να μου λεγε να τα βάλω μέσα. Αν δεν είχα απλωμένα ρούχα και τίναζε τα χαλιά του, ναι μεν θα πέφτανε σκόνες, αλλά δε θα ήτανε κάτι φοβερό, γιατί 1ον ρίχνεις ένα σκούπισμα 2 λεπτών και ξεμπερδεύεις και 2ον οι σκόνες-χάλια δεν είναι τόσα ώστε να χρειαστεί σκούπισμα. Όλα τα υπόλοιπα είναι παραξενιές. Κι αφού κάνω αυτή τη σκέψη και με το δεδομένο ότι "δε θέλω να κάνω αυτό που δε θέλω να μου κάνουν", αυτό που θα έκανα θα ήταν το εξής: κάθε φορά που θα ήθελα να τινάξω τα χαλιά μου, θα έριχνα μια ματιά. Αν είχε απλωμένα ρούχα θα περίμενα να τα μαζέψει. Αν δεν είχε θα τίναζα τα χαλιά κανονικά και να πάει να γ@μηθεί αν είναι αυτός περίεργος. Να το ξεπεράσει. Τέλος να σου πώ ότι εγώ βέβαια δεν τινάζω χαλιά (ένα έχω), αλλά άμα κολλάς και στη λύση που σου είπα, μπορείς να τα καθαρίζεις με την ηλεκτρική σκούπα, ή επειδή μπορεί να μην καθαρίζουν καλά με τη σκούπα, να το κάνεις μια με τη σκούπα, μια με το τίναγμα, ώστε να μη θεωρείς κι εσύ ότι είναι υπερβολικό-συχνό. Αλλά μ@αλακίες βασικά μην ασχολείσαι καθόλου αφού το λές κι εσύ ότι ο τύπος είναι περίπτωση. Κάνε αυτό που σου'πα το οποίο δεν είναι ούτε υπερβολικό ούτε προσβλητικό και άμα συνεχίσει και σου τα πρήζει, το αναφέρεις στην επόμενη συνέλευση της πολυκατοικίας.
drake. Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Πέρα από φωνές και TV θα ακούς λογικά και άλλου είδους φωνές
Προτεινόμενες αναρτήσεις