Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Toυ το πρότεινα και αρνήθηκε λέγοντας οτί κανείς άλλος, ούτε ο ίδιος δεν τινάζει και να κάθομαι να το πλένω/σκουπίζω το χαλί. Επέμεινα λέγοντάς του να μου πει πότε καθαρίζει/πλένει για να τα κάνω πιο πριν τα δικά μου και λέει "δε ξέρω η γυναίκα μου καθαρίζει".

[...].

Δεν έχει σημασία εάν ο ίδιος τινάζει ή όχι. Ούτε έχει σημασία εάν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ηλ. σκούπα. Σημασία έχει να μπορείς να συνεννοεισαι με τους γείτονές σου. Γ'αυτό σου είπα να τον ειδοποιήσεις ήρεμα. Εάν αυτός δεν θέλει, είναι πρόβλημά του.

Να με συγχωρείς αλλα αυτό μάλλον αναφέρεται σε περιπτώσεις εστιατοριων εργαστηρίων κτλ που βγάζουν αναθυμιάσεις (πχ από απορροφητήρα στην κουζίνα) η θερμότητα από τα μηχανήματα κτλ το 1002 για τι μιλάει ?

Σε συγχωρώ αλλα κάνεις λάθος. Ο νόμος αναφέρεται στα ακίνητα γενικώς - και στα αστικά και στα βιομηχανικά και στα σπίτια και στα επαγγελματικά. Σε όλα, άνευ διακρίσεως.

Δημοσ.

Ρωτάς για το ηθικό κι όχι για το νομικό μέρος. Εγώ θα σου πώ πώς θα το σκεφτόμουνα.

Αν είχα εγώ απλωμένα ρούχα και τίναζε ο από πάνω χαλιά, θα με ενοχλούσε και αρκετά μάλιστα. Γιατί σημαίνει ότι πρέπει να ξαναβάλω πλυντήριο. Τουλάχιστον να μου λεγε να τα βάλω μέσα.

Αν δεν είχα απλωμένα ρούχα και τίναζε τα χαλιά του, ναι μεν θα πέφτανε σκόνες, αλλά δε θα ήτανε κάτι φοβερό, γιατί 1ον ρίχνεις ένα σκούπισμα 2 λεπτών και ξεμπερδεύεις και 2ον οι σκόνες-χάλια δεν είναι τόσα ώστε να χρειαστεί σκούπισμα.

Όλα τα υπόλοιπα είναι παραξενιές.

Κι αφού κάνω αυτή τη σκέψη και με το δεδομένο ότι "δε θέλω να κάνω αυτό που δε θέλω να μου κάνουν", αυτό που θα έκανα θα ήταν το εξής:

κάθε φορά που θα ήθελα να τινάξω τα χαλιά μου, θα έριχνα μια ματιά. Αν είχε απλωμένα ρούχα θα περίμενα να τα μαζέψει. Αν δεν είχε θα τίναζα τα χαλιά κανονικά και να πάει να γ@μηθεί αν είναι αυτός περίεργος. Να το ξεπεράσει.

Τέλος να σου πώ ότι εγώ βέβαια δεν τινάζω χαλιά (ένα έχω), αλλά άμα κολλάς και στη λύση που σου είπα, μπορείς να τα καθαρίζεις με την ηλεκτρική σκούπα, ή επειδή μπορεί να μην καθαρίζουν καλά με τη σκούπα, να το κάνεις μια με τη σκούπα, μια με το τίναγμα, ώστε να μη θεωρείς κι εσύ ότι είναι υπερβολικό-συχνό.

Αλλά μ@αλακίες βασικά μην ασχολείσαι καθόλου αφού το λές κι εσύ ότι ο τύπος είναι περίπτωση. Κάνε αυτό που σου'πα το οποίο δεν είναι ούτε υπερβολικό ούτε προσβλητικό και άμα συνεχίσει και σου τα πρήζει, το αναφέρεις στην επόμενη συνέλευση της πολυκατοικίας.

Κάπως έτσι το σκέπτομαι κι εγώ, θα πάω αύριο πρωί να ζητήσω το καταστατικό της πολυκατοικίας (δεν μου δώσανε κατά την ενοικίαση) και αν δεν απαγορεύεται το τίναγμα χαλιών/κουβερτών κλπ θα ενημερώσω τη διαχείριση για το πρόβλημα που μου δημιουργεί ο απο κάτω και βλέπουμε. Είναι γεγονός οτι του πρότεινα λογική λύση κατανοώντας και τη δική του θέση και δεν τη δέχθηκε (πρότεινέ μου 2 μέρες και ώρες της εβδομάδας να καθαρίζω το σπίτι μου). Είναι γεγονός οτι του ζήτησα να μου πει πότε καθαρίζει αυτός για να καθαρίζω εγώ λίγο πριν, ωστε να μην έχει πρόβλημα με τις σκόνες και ειπε "δε ξέρω, η γυναίκα μου καθαρίζει". Είναι γεγονός οτι του είπα να πάω στο διαμέρισμά του να συνενηθούμε ή να έρθει αυτός στο δικό μου, και πάλι δε δέχθηκε αρκούμενος στην μπαλκονάτη παρατήρηση/υπόδειξη/απαίτηση.

Το πρόβλημά μου δεν εστιάζεται στα μικρά χαλιά, με την σκούπα τα βολεύω. Αν θέλω να τινάξω ένα πάπλωμα, μία κουβέρτα, ενα κάλυμα, ενα σεντόνι, ενα ξεσκονόπανο, δεν μπορω να βαζω σκούπα πάνω τους. 'Αρα η λύση ειναι οτι κάθε 1-2 βδομάδες πρέπει να βάζω πλυντήριο σε κουβέρτες/πάπλωματα κλπ απλά για να φεύγει η σκόνη και να μη δυσαρεστείται ο απο κάτω. Ε, δεν γίνεται. Να είμαστε λογικοί, so αν το καταστατικό δεν προβλέπει κάτι σε βάρος του τινάγματος θα τον (ξανα)καλέσω να συνενοηθούμε με παράλληλη ενημέρωση της διαχείρσης για το πρόβλημα που μου δημιουργεί.

Πάνω απ'ολα ηθελά να δω αν είμαι παράλογος που επιθυμώ να τινάζω πράγματα απτο μπαλκόνι. Διότι δεν είναι μόνο να κάνω του κεφαλιού μου, αλλά να μην ξεκινούν προβλήματα εκ του μη όντος με τους γείτονες καθώς δεν συμφέρει ούτε εμένα, ούτε και αυτόν. Δεν είναι ότι καλύτερο, ειδικά στην περίπτωση που είχα άδικο. Το καταστατικό της πολυκατοικίας θα με βοηθήσει να το καταλάβω (το δίκιο μου ή το άδικό μου).

Δεν έχει σημασία εάν ο ίδιος τινάζει ή όχι. Ούτε έχει σημασία εάν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ηλ. σκούπα. Σημασία έχει να μπορείς να συνεννοεισαι με τους γείτονές σου. Γ'αυτό σου είπα να τον ειδοποιήσεις ήρεμα. Εάν αυτός δεν θέλει, είναι πρόβλημά του.

Οκ θα πράξω όπως ανέφερα παραπάνω.

Αν συνεχίσει να πηγαίνει γυρεύοντας και θέλω να του παίξω άσχημο και ύπουλο παιχνίδι έχω αρκετές επιλογές, με βασικότερη το οτι διατηρεί κατοικίδιο-γάτα κάτι που στα συμβόλαια απογορεύεται εκτός αν έχει πάρει άδεια απο τον ιδιοκτήτη και τη διαχείριση. Έχει ας πούμε την λεκάνη με την άμμο στο μπαλκόνι του και μπορώ να υποστηρίξω οτι έρχεται η βρώμα σε εμένα ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Και πάει λέγοντας...Το θέμα είναι να μη φτάσουμε εκεί και η αλήθεια είναι πως καμία διάθεση δεν έχω.

Ευχαρστώ και πάλι για τις συμβουλές.

Δημοσ.

χαχαχ και νόμιζα πως μόνο οι δικοί μου γείτονες είναι μουρλοί...Εγώ πάλι όταν ζούσα σε πολυκατοικία έβλεπα και άλλου να τινάζουν το χαλί τους...τώρα δεν ξέρω είναι ανάλογα και την πολυκατοικία μάλον

Δημοσ.

Το θέμα μου δεν είναι ο νόμος κι ας με καλύπτει. Αν υπάρχει τρόπος να αποφύγω το τίναγμα ευχαρίστως να τον εφαρμόσω

Χαλί στη σκουπιδοσακούλα, ασανσέρ/σκάλες, πυλωτή, τίναγμα.

Δημοσ.

Βρισκεται απο κατω σου και τον ακους οταν μιλαει ή την τηλεοραση του? Περιεργο, γιατι συνηθως ο απο κατω ακουει τον απο πανω.

Τον απο πανω σου τον ακους?

Σε πολυκατοικια 10ετιας στην Πεντελη που μενει μια θεια μου και εχει οροφοδιαμερισματα ακουγεται η απο κατω γιατι εχει το φετιχ να περπατα ολη μερα με τσοκαρα...φοβερο....καινουργιες πολυκατοικιες με ηχομονωση του κωλου...!

• Like 1
Δημοσ.

βεαστακος φαντάζεσαι να μπαίνει και ο γείτονας σου insomnia και αυτή την στιγμή να σου δίνη συμβουλές :mrgreen: :mrgreen: πάντως και εγώ πρόβλημα έχω εκεί που μένω

• Super Moderators
Δημοσ.

Σε πολυκατοικια 10ετιας στην Πεντελη που μενει μια θεια μου και εχει οροφοδιαμερισματα ακουγεται η απο κατω γιατι εχει το φετιχ να περπατα ολη μερα με τσοκαρα...φοβερο....καινουργιες πολυκατοικιες με ηχομονωση του κωλου...!

sorry για το άκυρο offtopic, αλλά είναι σίγουρα Πεντέλη (δλδ Νέα/Παλιά) ? Γιατί από όσο γνωρίζω δεν δίνονται άδειες για ανέγερση πολυκατοικιών

Δημοσ.

sorry για το άκυρο offtopic, αλλά είναι σίγουρα Πεντέλη (δλδ Νέα/Παλιά) ? Γιατί από όσο γνωρίζω δεν δίνονται άδειες για ανέγερση πολυκατοικιών

Κοντα στην Λ.Παντελης πανω απο το νεκροταφειο(χαλανδριου λεγεται αλλα ειναι βριλλησια εκει).

Παντα λεω Πεντελη ισως επειδη ο προαστιακος εχει σταση Πεντελης και μετα παιρνω λεωφορειο προς τα πανω...!

Παντως εχει καινουργιες πολυκατοικιες και μεζονετες εκει και δεν νομιζω οτι δικαιολογειται να εχουν τοσο κακη μονωση κτηρια 10 ετων.Εγω μενω στο κεντρο σε παμπαλαιη πολυκατοικια και ακουω μονο τον απο πανω απο κατω δεν εχω ακουσει ποτεεεε!!!

Δημοσ.

Αν η άλλη φοράει τσόκαρα, ακόμα και στουντιακή ηχομόνωση να έχει το κτίσμα, θα ακούγεται. Εκτός αν έχει χοντρή μοκέτα κάτω.

Δημοσ.

Καλημέρα :-)

To νέο δεδομένο στην υπόθεση είναι πως δεν υπάρχει καταστατικό/κανόνες πολυκατοικίας απτην πλευρά της διαχείρισης, ενώ και όταν ρώτησα επι του πρακτέου για το θέμα μου τον υπάλληλο/γραμματέα της εταιρείας που κάνει την διαχείριση, η απάντηση ήταν "εεεεε, χμμμ, λογικά δεν θα επιτρέπεται αφού υπάρχουν μπαλκόνια απο κάτω, αλλα χμμμ, εεεε, άσε να ρωτήσω για πιο σίγουρα τι συμβαίνει σε άλλες πολυκατοικίες και να σου πω το απόγευμα. Να το ψάξω και αν γίνεται να βγάλουμε και ένα καταστατικό"

Υπόψιν οτι συνελεύσεις και τα σχετικά είναι άγνωστη λέξη, άρα ούτε αυτή η επιλογή υπάρχει. :rolleyes: :rolleyes:

Ε ναι, μετά πως να μην κάνει κουμάντο ο κάθε ένοικος στην πολυκατοικία με βάση τις δικές του απαιτήσεις...'Οπως φαίνεται, άκρη δεν βγάζω και η επιλογή είναι ή να το παίξω κι εγώ τρελίτσα μιλώντας περί νόμων (τον 1003 που ποσταρίστηκε) και να τσακώνομαι συνεχώς ή να συμβιβαστώ με τις απαιτήσεις του από κάτω και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο (μέχρι νεοτέρας διότι αν μου ξαναδημιουργήσει οποιοδήποτε παράλογο θέμα θα τινάζω χαλιά μόνο όταν έχει απλωμένα ρούχα ή ακόμα καλύτερα, όταν θα κάθεται στη βεράντα ο ίδιος).

Δημοσ.

εγω απορω πως σηκωνεις το χαλι και το τιναζεις. δεν εχεις κοντεψει να φυγεις απο κατω με τοσο βαρος;

Δημοσ.

Μια ένοικος είχε παρόμοιο πρόβλημα!!!οταν τιναζε κουβέρτα ή τάπητα έβγαινε - όχι η απο κάτω της ίδιας πολυκατοικιας αλλα της διπλανής - κ φώναζε ότι οι τρίχες απο τη γάτα πήγαιναν στο μπαλκονι της :o !!!!!δεν σταμάτησε να τινάζει απλα το έκανε ώρες που δεν ηταν εκει ;)

Άσχετο: υπαρχει περίπτωση να γράφει κάτι τέτοιο ο κανονισμος της πολυκατοικιας;;;; Εαν έχει δικαίωμα η όχι ο κάθε ενοίκος να τινάζει τα χαλιά του η οτιδήποτε άλλο ;;;;; :huh:

Δημοσ.

εγω απορω πως σηκωνεις το χαλι και το τιναζεις. δεν εχεις κοντεψει να φυγεις απο κατω με τοσο βαρος;

Mιλάμε για μικρά χαλάκια, τύπου κουζίνας κάτω απτο νεροχύτη ή τουαλέτας. Μιλάμε επίσης (κι εδώ ειναι το θέμα μου γιατί σε αυτά σκούπα δεν μπαίνει) για καμία κουβέρτα το χειμώνα ή κανένα σεντόνι ή κανενα ξεσκονόπανο την ώρα που καθαρίζω. Θα βάζω πλυντήριο και θα συνεχίζω την επόμενη μερα το ξεσκόνισμα για να μη του χαλάσω τη ζαχαρένια? :rolleyes:

Μια ένοικος είχε παρόμοιο πρόβλημα!!!οταν τιναζε κουβέρτα ή τάπητα έβγαινε - όχι η απο κάτω της ίδιας πολυκατοικιας αλλα της διπλανής - κ φώναζε ότι οι τρίχες απο τη γάτα πήγαιναν στο μπαλκονι της :o !!!!!δεν σταμάτησε να τινάζει απλα το έκανε ώρες που δεν ηταν εκει ;)

Άσχετο: υπαρχει περίπτωση να γράφει κάτι τέτοιο ο κανονισμος της πολυκατοικιας;;;; Εαν έχει δικαίωμα η όχι ο κάθε ενοίκος να τινάζει τα χαλιά του η οτιδήποτε άλλο ;;;;; :huh:

Ε ναι τώρα η μία λύση είναι να τινάζω στα μουλωχτά όταν θα λείπει για να έχει την ψευδαίσθηση οτι δεν τινάζω και δεν βρωμίζει το σπίτι του. Οσο για το ερώτημα σου, γενικά τέτοιου τύπου πράγματα υποτίθεται οτι καθορίζονται-απαντώνται στον κανονισμό των πολυκατοικιών, διαφορετικά υποθέτω οτι ισχύει ότι ορίζει ο νόμος.

Ρε τίναζε τα χαλιά και ας τον να λέει όι θέλει

Ε σε κάποια φάση θα γίνει αυτό. Τώρα το πάω πολιτισμένα και ειρηνικά και βλέπουμε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...