ppaio Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Που έχει δλδ προοπτική στην Ελλάδα ? Καμια απολυτως δεν εχει.Εχω αρκετους φιλους με πτυχια χρηματοοικονομικης που καθονται κυριολεκτικα.
Toufas Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Άρα από αυτά που γράφεις έχεις κάνει τα μαθήματα του LSE ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος τους? Γενικά αν θέλεις όνομα, wow factor, πιο "επαγγελματικά δυνατό" πανεπιστήμιο, μεγαλύτερο (?) networking και να είσαι στην καρδιά ενός χρηματοοικονομικού κέντρου, πήγαινε LSE. Αν θέλεις να μάθεις παραπάνω πράγματα ή αν συνεχίσεις σίγουρα για διδακτορικό οπότε θέλεις πιο ουσιαστικές και ευρείς γνώσεις πήγαινε Εδιμβούργο. Τα recruitments στην Αγγλία (Ελλάδα δεν γνωρίζω) σε συντριπτική πλειοψηφία "are open to any degree discipline", πράγμα που σημαίνει ότι τα μαθήματα που θα πάρεις δεν επηρεάζουν το employability σου, ούτε τις ευκαιρίες σου. Συμφοιτητής δούλευε στη Goldman Sachs ναι μεν προερχόμενος από Cambridge, αλλά με πτυχίο Ιστορίας (??!), οπότε εσύ ειδικά με πρώτο πτυχίο μαθηματικά και δεύτερο χρηματοοικονομικά μαθηματικά μην σε απασχολεί καθόλου. Έχεις προσωπική εμπειρία? Αν ναι έχω κάτι ερωτήσεις. ελαχιστα offtopic confirming τα απο πανω και εγω! Φιλος, με ιστορια και αυτος και δουλευει πλεον στην deloitte. Ειναι τα γαματα graduate schemes που εχουν. Επισης παιζουν πολυ μεγαλο ρολο το τι εκανες εκτος απο τις σπουδες σου (ταξιδια πχ. ειναι μεγαλο +) Δεν ειναι και μεσα στο forum πλεον μια ψυχη που δουλευει morgan stanley να μας πει και αυτος πως μπηκε. Επισης φιλος απο ελλαδα, τελειωσε μηχανολογια θεσαλλονικη (νομιζω) ηρθε εκανε master σε... management και το επομενο βημα ηταν να μπει imperial σε κατι ναυτιλιακα νομιζω. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις σας και τις συμβουλές σας.Μου φαίνεται τελικά ότι η καλύτερη λύση είναι ένα μεταπτυχιακό στο LSE και ανάλογα στην συνέχεια (αν πάει καλά το μεταπτυχιακό ή αν δεν βρω εργασία)διδακτορικό στο Εδιμβούργο.Οικονομικά πιστεύω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω και λογικά θα με δεχθεί το LSE με 8.36 βαθμό αν κρίνω άπο άλλους φίλους μου που μπήκαν με 7-7.5 Οι 2 πρωτοι μου συγκάτοικοι πριν απο 11 χρονια ηταν για master με οικονομικα στο lse. ΠΟΛΥ τρεξιμο να το ξερεις οπως νομιζω τα παντα εδω. Αν θες εχω εναν γνωστο που κανει decision sciences msc στο lse αυτο τον καιρο σε περιπτωση που εχεις καμια γενικη απορια.
revolver1990 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Οι 2 πρωτοι μου συγκάτοικοι πριν απο 11 χρονια ηταν για master με οικονομικα στο lse. ΠΟΛΥ τρεξιμο να το ξερεις οπως νομιζω τα παντα εδω. Αν θες εχω εναν γνωστο που κανει decision sciences msc στο lse αυτο τον καιρο σε περιπτωση που εχεις καμια γενικη απορια. .Δίκαιο έχεις δεν εχω ακούσει από κανέναν που είναι στο LSE να πει ότι ήταν χαλαρός,αν και δεν νομίζω να είναι πολύ διαφορετική η κατάσταση και στα άλλα μεταπτυχιακά και εξάλλου αυτό είναι και το νόημα του μεταπτυχιακού...να ζοριστείς ,να φτάσεις στα όρια σου με τα μικρά deadlines και τις πολλές εργασίες . Κοίταζα χθές το graduate page του LSE και έχουν αλλάξει τα πράγματα.Σε πολλά τμήματα ζητάνε first class honours degree το οποίο αν δεν κάνω λάθος μεταφράζεται σε 8.5-10 στα δικά μας πανεπιστήμια.Ελπίζω να είμαι τυχερός του χρόνου και να μην έχουμε εκπλήξεις . Το γεγονός ότι έχω πτυχίο παρομοίου περιεχομένου έκτος του ότι θα βοηθήσει εμένα θα μου δώσει ένα boost όσον αφορά την επιλογή μου εκεί ή όχι ?(Ίσως ακούγεται λίγο οξύμωρο αλλά ρωτάω βάσει τα προηγούμενα ποστ που αναφέρετε ότι άτομα με πτυχία από εντελώς διαφορετικούς τομείς όχι μόνο επιλέχθηκαν αλλά αργότερα κάνανε και καριέρα).
Toufas Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 ΠΟΛΥ μεγαλο ρολο παιζει και το covering letter που θα γραψεις παντως. Δεν θα πω 50-50 αλλα ειναι μεγαλο ποσοστο.
in2dark Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Το θεμα που δεν εχουμε αγγιξει ομως και το οποιο ειναι super σημαντικο ειναι τι θες να κανεις μετα? Που θα ηθελες να δουλεψεις? Και δεν εννοω σε ποια πολη, αλλα ως τι? Γιατι πολυ σωστα ειπαν συνομιλητες πριν πως και με πτυχιο ιστοριας μπαινει καποιος στην gs και στη ms αλλα ως τι???? 7 χρονια δουλευα σε επενδυτικη τραπεζα στο δουβλινο και ετυχε να γνωρισω παρα πολλα ατομα απο ολα τα μεγαλα μαγαζια (ms gs jp cs ubs etc). Και ναι ηταν οι πιο πολλοι εκει μεσα ασχετοι με το finance σε επιπεδο σπουδων αλλα ηταν ολοι τους sales... οι λιγοι που γνωρισα αναλυτες ειχαν ουρα απο πτυχια και φυσικα ολοι τους ηταν cfa... To conclude αποφασισε τι θες να κανεις και μετα πραξε αναλογα. Και το phd τελειο ειναι αλλα μονο με αποτερω σκοπο την ακαδημαικη καριερα και οχι την corporate. Αυτα τα ολιγα απο μενα Sent from my GT-I9000 using Insomnia
revolver1990 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Θα με ενδιέφερε να δουλέψω ως risk analyst/manager σίγουρα για αρχή στην Αγγλία για προυπηρεσία και αν τυχόν εμφανιστεί κάτι καλό στην Ελλάδα να επιστρέψω αλλιώς να συνεχίσω στο UK είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε επιδιώκοντας ένα διδακτορικό.
alex_000 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Να πω και εγώ οτι όντως όπως είπε ενας πιο πάνω, αν θέλεις να ασχοληθείς με οποιονδήποτε τομέα του investment εκτός απο Quantitative Analyst το CFA είναι αυτό που θα κοιτάς. (είναι και τζαμπα συκριτικά)
revolver1990 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Link Αυτό νομίζω είναι πιο κοντά σε αυτό που θα ασχοληθώ ως certificate.
in2dark Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Για risk σαφως και θα πας για frm και οχι cfa. Εγω στη θεση σου θα επερνα το msc και θα εκανα τα παντα μετα να πιασω την πρωτη μου δουλεια στο αντικειμενο σε εργοδοτη που θα μου πληρωνε την επαγγελματικη πιστοποιηση. Και μετα.... μεταγραφη για καλυτερα χρηματα Ααααα ξεχασα να πω.... δεν αρχιζεις σιγα σιγα να αποβαλλεις την ψευδαισθηση πως θα βρεις κατι σχετικο ελλαδα με καλα χρηματα και συνθηκες εργασιας? Δεν το παιζω ξερολας αλλα μαλλον ετσι ειναι τα πραματα στον τομεα σου ελλαδα.... μακαρι για σενα να κανω λαθος αλλα μολις πιασεις δουλεια πανω θα δεις τι εννοω Α και μαθε και κανα γερμανικο στο μεταξυ... καλο θα ειναι για να δεις απο κοντα τους ελβετικους μισθους Sent from my GT-I9000 using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα