mouxaxa Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Λοιπόν. Έχοντας ήδη δύο laptop και ένα desktop στην οικογένεια (5μελής) ήρθε η ώρα για την αγορά ενός ακόμα μιας και έρχονται ώρες που δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο. Λογικά θα το πάρω για δική μου προσωπική χρήση. Budget max 500 ευρώ αφού δεν νομίζω ότι χρειάζονται και παραπάνω για τις απαιτήσεις μου. Απαιτήσεις χρήσης: Χρήση office, ίντερνετ, ταινίες hd και τελευταία τα παιχνίδια αν και για αυτό υπάρχει και άλλο λαπτοπ στο σπίτι. Γενικά φοιτητική χρήση αλλά χωρίς τον παράγοντα games. Καλοκοιτάζω την φορητότητα και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας που έχουν τα netbook αλλά δεν θέλω σε καμία περίπτωση κολλήματα. Για τα netbook θα ήθελα να υπάρχει hdmi αλλά είναι αρκετά σπάνιο νομίζω. Επίσης επειδή παρακολουθώ αραιά και που τι κυκλοφορεί στην αγορά δεν βλέπω κάποια σημαντική βελτίωση όπως αντίστοιχα στην σχέση τιμής/απόδοσης των laptop, αλλά πιθανόν κάποιος πιο ειδικός να μου καταρρίψει αυτήν την άποψη. Επίσης αγοράζω τώρα η περιμένω κανά μήνα για τυχόν πτώση τιμών ή προσφορές; Ακούω γνώμες τώρα. Για περισσότερες διευκρινίσεις ρωτήστε. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
mpasketpro Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Το Netbook θα σηκωνει το office τα παιχνιδια καθολου δεν το συζηταω αλλα και με το office θα σερνεται. Καλυτερα να παρεις ενα laptop στα 500 ευρω, θα το σηκωνει το office με λιγο σουρσιμο αλλα θα ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα. Επισης πιστευω να μπορεις να παιξεις και κανα παιχνιδι αναλογα με την επιλογη. Πιστευω με αυτο το Toshiba Να βολευτεις
geopolit Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 ωραίο το toshiba , αν θέλεις και κάτι πιο οικονομικό μια πρόταση είναι το samsung
mouxaxa Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Πολύ καλή πρόταση το Toshiba πιστεύω. Να περιμένω μέχρι τέλος Ιουλίου τι λέτε? Πάντως για αυτό που λες για το office πιστεύω μια χαρά το σηκώνει άνετα. Άλλες προτάσεις; Πάντως netbook το αποκλείουμε έτσι; Κάτι σε λιγότερες ίντσες; Το λέω πάντα από άποψη φορητότητας.
mpasketpro Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Ναι φιλε Netbook για μενα ειναι αποτυχια τεραστια.. Δηλαδη να θες να μπεις στο office και να περιμενεις 5 λεπτα φαση. Αστο καλυτερα....Για ποιο λογο να περιμενεις;;
baskon Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Ναι φιλε Netbook για μενα ειναι αποτυχια τεραστια.. Δηλαδη να θες να μπεις στο office και να περιμενεις 5 λεπτα φαση. Αστο καλυτερα.... Ας μη λεει ο καθενας οτι θελει χωρις προφανως να το εχει δοκιμασει καν. Σε παλιο Netbook Με N270, 2 gb ddr2 Και windows 7 ultimate το office 2007 δουλευει αψογα. Φορτωνει τα παντα μέσα σε 5-15 δευτερολεπτα αναλογα το μεγεθος του αρχειου(Excel,Word,Powerpoint δοκιμασμενα). Επισης δουλευεις πολύ ανετα τόσο σε office οσο και internet. Με δεδομενο οτι υπάρχουν πολύ δυνατοτερα dual core netbook δεν ειναι το θεμα στη δυναμη του επεξεργαστη. Tο προβλημα οσον αφορα το office-internet ειναι η οθονη οπου πρεπει να σκλοραρεις αρκετα για να κανεις δουλεια. Παιχνιδια δε παιζεις εκτος απο κανα plants vs zombies Κλπ και ταινιες στο δικο μου βλεπεις μεχρι 720P ,αλλα στα καινουρια που εχουν καλυτερη Vga Παιζουν και 1080p. Με αλλα λογια.. Ιντερνετ,Office -> Αν εχεις 2 γιγα μνημης εισαι μια χαρα και σε Netbook Με μειονεκτημα την οθονη. Παιχνιδια->Τα ξεχνας Τανιες -> Βλέπεις τα πάντα σε μικρή οθόνη εκτος αν το συνδεσεις με TV (αλλά οπως ειπαμε σπανια εχουν HDMI). Το αν θα παρει ο φιλος Laptop ή netbook εξαρταται αποκλειστικά από την φορητοτητα.Τη χρειαζεσαι ή οχι? Θες να παιρνεις το λαπτοπ στη σχολή και δεν ειναι διπλα ή δε πας με αμαξι? Το Netbook Θα σε βολεψει καλυτερα εκτος αν πάρεις κανα παναλαφρο laptop-ultrabook(φυσικά με την αναλογη τιμη). Προσωπικά κανω μεταπτυχιακο. Το λαπτοπ δε το κουβαλαω ποτε. Παντα το Netbook παιρνω. Και πιστεψε με οι αλλοι που εχουν λαπτοπ το σκεφτονται διπλά και τριπλά να το κουβαλησουν..Και οταν το κουβαλανε εχουν το αγχος της μπαταριας. Φουλ χαμηλωμενο Backlight στο λαπτοπ κλπ μπας και κρατησει κανα 4ωρο οπότε παλευουν να διαβασουν τη γραφει η οθονη τους αν εχει και λιγο ηλιο..Ενω στο netbookακι δεν αγχωνεσαι και εχεις και τη φωτεινοτητα σου οπως παντα. Με αλλα λογια θα δεις τι θελεις. Φορητοτητα και διαρκεια μπαταριας κυρίως? Η κατι δυνατό αλλά που ισως σε περιορισει και δε το παιρνεις μαζι σου,ή μπορει και οχι αν πας με αμαξι η ειναι διπλα η σχολη? Υποψιν οτι υπάρχουν και τα Netbook με c-60 και 12αρα οθόνη που νομίζω ειναι καλή περίπτωση.,αν σε ενδιαφερει και η φορητοτητα πχ http://www.amazon.de/gp/product/B006NYDISI/ref=noref?ie=UTF8&psc=1&s=computers στα 293 ευρω τελική με 4 γιγα μνημη
mpasketpro Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Ας μη λεει ο καθενας οτι θελει χωρις προφανως να το εχει δοκιμασει καν. Σε παλιο Netbook Με N270, 2 gb ddr2 Και windows 7 ultimate το office 2007 δουλευει αψογα. Φορτωνει τα παντα μέσα σε 5-15 δευτερολεπτα αναλογα το μεγεθος του αρχειου(Excel,Word,Powerpoint δοκιμασμενα). Επισης δουλευεις πολύ ανετα τόσο σε office οσο και internet. Με δεδομενο οτι υπάρχουν πολύ δυνατοτερα dual core netbook δεν ειναι το θεμα στη δυναμη του επεξεργαστη. Tο προβλημα οσον αφορα το office-internet ειναι η οθονη οπου πρεπει να σκλοραρεις αρκετα για να κανεις δουλεια. Παιχνιδια δε παιζεις εκτος απο κανα plants vs zombies Κλπ και ταινιες στο δικο μου βλεπεις μεχρι 720P ,αλλα στα καινουρια που εχουν καλυτερη Vga Παιζουν και 1080p. Με αλλα λογια.. Ιντερνετ,Office -> Αν εχεις 2 γιγα μνημης εισαι μια χαρα και σε Netbook Με μειονεκτημα την οθονη. Παιχνιδια->Τα ξεχνας Τανιες -> Βλέπεις τα πάντα σε μικρή οθόνη εκτος αν το συνδεσεις με TV (αλλά οπως ειπαμε σπανια εχουν HDMI). Το αν θα παρει ο φιλος Laptop ή netbook εξαρταται αποκλειστικά από την φορητοτητα.Τη χρειαζεσαι ή οχι? Θες να παιρνεις το λαπτοπ στη σχολή και δεν ειναι διπλα ή δε πας με αμαξι? Το Netbook Θα σε βολεψει καλυτερα εκτος αν πάρεις κανα παναλαφρο laptop-ultrabook(φυσικά με την αναλογη τιμη). Προσωπικά κανω μεταπτυχιακο. Το λαπτοπ δε το κουβαλαω ποτε. Παντα το Netbook παιρνω. Και πιστεψε με οι αλλοι που εχουν λαπτοπ το σκεφτονται διπλά και τριπλά να το κουβαλησουν..Και οταν το κουβαλανε εχουν το αγχος της μπαταριας. Φουλ χαμηλωμενο Backlight στο λαπτοπ κλπ μπας και κρατησει κανα 4ωρο οπότε παλευουν να διαβασουν τη γραφει η οθονη τους αν εχει και λιγο ηλιο..Ενω στο netbookακι δεν αγχωνεσαι και εχεις και τη φωτεινοτητα σου οπως παντα. Με αλλα λογια θα δεις τι θελεις. Φορητοτητα και διαρκεια μπαταριας κυρίως? Η κατι δυνατό αλλά που ισως σε περιορισει και δε το παιρνεις μαζι σου,ή μπορει και οχι αν πας με αμαξι η ειναι διπλα η σχολη? Υποψιν οτι υπάρχουν και τα Netbook με c-60 και 12αρα οθόνη που νομίζω ειναι καλή περίπτωση.,αν σε ενδιαφερει και η φορητοτητα πχ http://www.amazon.de/gp/product/B006NYDISI/ref=noref?ie=UTF8&psc=1&s=computers Εγω μιλαω συγκεκριμενα για netbook της Aspire που ειχε τα Office 2010 και για να ανοιξει το Word ηθελε 3 λεπτα
baskon Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Προφανως και με Windows 7 και 1 Gb Ram απο τα οποια 600 mb+ κραταγαν τα windows,100 Μb+ η Vga και ελευθερα θα ειχε 200 Mb,οπότε δουλευε φουλ ο δισκος σαν page file και σερνοταν το συστημα.. H βασικη αναβαθμιση που θελει καθε Netbook(και ιδιαιτερα τα καινουρια με Win 7) ειναι 2 Gb ram. Ετσι και αλλιως δε στοιχιζει. Οπως και να χει ενα δυπήρηνο Netbook με 4 γιγα μνημης σαν το παραπανω που εδειξα δεν εχει κανενα θεμα πουθενα PS: Και εγω συγκεκριμενα μιλησα με μετρηση χρονου που εκανα μολις στο netbookακι μου
mpasketpro Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Προφανως και με Windows 7 και 1 Gb Ram απο τα οποια 600 mb+ κραταγαν τα windows,100 Μb+ η Vga και ελευθερα θα ειχε 200 Mb,οπότε δουλευε φουλ ο φισκος σαν page file.. H βασικη αναβαθμιση που θελει καθε Netbook(και ιδιαιτερα τα καινουρια με Win 7) ειναι 2 Gb ram. Ετσι και αλλιως δε στοιχιζει. Οπως και να χει ενα δυπήρηνο Netbook με 4 γιγα μνημης σαν το παραπανω που εδειξα δεν εχει κανενα θεμα πουθενα Οντως.. Ειναι και το θεμα μπαταριας.. Αλλα τα παιχνιδια θα τα σηκωνει;
baskon Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Προφανώς και όχι.Ισως βεβαια λόγω ATI 6290 να παιζει καποια ελαφρια/παλιοτερα παιχνιδακια σε χαμηλη αναλυση..Με ελαφρυ ψαξιμο στο Youtube Βλεπεις τι μπορει να κανει πιθανως και σε Gaming(Πιθανως αν εριχνε αναλυση σε 800Χ600 να ειναι Playable) http://www.youtube.com/watch?v=TI7pLN1Bvqs&feature=related Αλλά εκει πρεπει να διαλεξει. Τον ενδιαφερει και η φορητοτητα οποτε θα θυσιασει κάπως τα παιχνιδια? Η θα θυσιασει την φορητοτητα-μπαταρια για τα παιχνιδια..?Διαλεγει και παιρνει..
fylatos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Εχει βγαλει μια προσφορα το Electroworld για ενα Ultrabook samsung με 560. Πιστευω οτι αξιζει να τα δωσεις για τις δουλειες που το θες. Δες το στο Section με τις προσφορες Sent from my MotoA953 using Insomnia
baskon Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Σωστα ναι το ειχα ξεχασει.Καλή φαση και το Ultrabook στα 560 ευρω..
mouxaxa Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Νομίζω πως είμαι διατεθειμένος να θυσιάσω τα παιχνίδια μιας και υπάρχει και άλλο λαπτοπ στο σπίτι που μπορεί να σηκώσει κάποια παιχνίδια αλλά και XBOX360 και επιπλέον δεν παίζω ο ίδιος παιχνίδια. Ενδιαφέρον και το Ultrabook. Ξέρουμε αν η προσφορά με το κουπόνι θα κρατήσει; Με την μπαταρία που λέει 4cell τι παίζει; 6 δεν είναι συνήθως; edit:το κουπόνι δεν μου δουλεύει Διακρίνω μικρή γκαμα στα νετμπουκ στα ελληνικά καταστήματα; Έχει αγοράσει κανείς από amazon λαπτοπ ή νετμπουκ; Αυτό με τα 4GB ram πολύ καλό μου φαίνεται. Τι γίνεται με την εγγύηση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα