thanocaster Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Σύμφωνα με αυτό, η Cyta της Κύπρου ζητάει την καταβολή 25 ευρώ από κάθε υποψήφιο υπάλληλό της μόνο και μόνο για να γίνει δεκτή η αίτησή του. Διαδικασία πρόσληψης Ωρομίσθιου και Μηνιαίου Προσωπικού Ο αριθμός αιτήσεων για κενές θέσεις στη Cyta για Ωρομίσθιο και Μηνιαίο Προσωπικό έχει αυξηθεί εντυπωσιακά (σχεδόν τριπλασιαστεί) τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, έχει παρατηρηθεί έντονα το φαινόμενο πολλοί αιτητές να μην πληρούν τα ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα που δημοσιεύονται στην προκήρυξη ή να μην παρουσιάζονται στη γραπτή εξέταση. Το φαινόμενο αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σημειώνεται σημαντική καθυστέρηση στη διαδικασία προσλήψεων και να υφίστανται ταλαιπωρία οι πραγματικά ενδιαφερόμενοι. Ενημερωτικά αναφέρεται ότι στην τελευταία γραπτή εξέταση για τις θέσεις Γραφέων 3ης Τάξης (Αρ. Προκήρυξης: 2/2010), κλήθηκαν 1.106 υποψήφιοι που πληρούσαν τα απαιτούμενα προσόντα και προϋποθέσεις της προκήρυξης (από τους 3.278 συνολικά υποψηφίους που υπέβαλαν αίτηση για τις πιο πάνω θέσεις) και τελικά προσήλθαν στην εξέταση μόνο 667 υποψήφιοι. Με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, έγινε διερεύνηση των διαδικασιών πρόσληψης άλλων Οργανισμών και Υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Αρκετοί Οργανισμοί απαιτούν από τους υποψήφιους να καταβάλλουν τίμημα συμμετοχής είτε κατά την υποβολή της αίτησης είτε πριν τις γραπτές εξετάσεις. Η Cyta με αυτά τα δεδομένα, αποφάσισε να καταβάλλεται το συμβολικό τίμημα των €25 με την υποβολή της αίτησης για μία ή και τις δύο θέσεις Ωρομίσθιου Προσωπικού (Βοηθοί Καταστημάτων και Βοηθοί Τηλεξυπηρέτησης). Το τίμημα υποβολής αίτησης είναι σταθερό, ανεξαρτήτως αν θα υποβληθεί αίτηση για μία ή και τις δύο θέσεις. Το ποσό των €25 θεωρήθηκε ότι δεν είναι αποτρεπτικό για άτομα που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση, ενώ με τον τρόπο αυτό αποθαρρύνονται οι υποψήφιοι που δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τις θέσεις ή δεν κατέχουν τα ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα της προκήρυξης, από το να υποβάλουν αίτηση. Βασικός στόχος της ενέργειας αυτής είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης το συντομότερο δυνατό. Πηγή: http://www.cyta.com....nprocedure.html, http://www.cyta.com.cy/Default.aspx?ID=217 Είχα την εντύπωση, ως τώρα, πως για να δουλέψεις πρέπει να πληρώνεσαι. Πλέον, απ' ότι φαίνεται, περνάμε και επίσημα στην εποχή που για να δουλέψεις, πρέπει να πληρώσεις. Άτιμη κοινωνία. Άντε να κόβουμε και μισθό σιγά σιγά οι εργαζόμενοι στα αφεντικά μας, που μας ανέχονται.
Jason13 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 0.ο Λετε μολις βαλουν αυτους που θα προσλαβουν, θα τους τα δωσουν πισω ;
laptop_man Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δεν είναι κι άσχημα,πως του ξέφυγε του Γερμανού ή του Γεράρδου αυτή η πυραμίδα; Μάνι μάνι μαζεύονται 80k€,όπου κάλλιστα επανδρώνεται ένα ακόμα τμήμα.Μετά,οι επόμενες εισφορές αρκουν να καλύψουν τις προηγούμενες και η εταιρεία έχει καθημερινή ρευστότητα για όλες τις μικροανάγκες της. Ρε πού είναι το κράτος;Μήπως τελικά ο ταλιμπανισμός είναι η μοναδική λύση;
Chrisxxx Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Aπό τη μια βλακεια από την αλλη γλυτώνουν από εκατονταδες αιτησεις του τυπου εχω τελειωσει 3η δημοτικου αλλά σπιτι τις λαμπες του σπιτιου μου τις αλλάζω εγώ και ειμαι και χακερ επειδη εμαθα το τορεντ και κατεβάζω τσοντες.
DrLo Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Ρε πού είναι το κράτος; Μα η Cyta είναι κράτος (νομίζω). ΟΚ, πέρα από το ζήτημα των 25 ευρώ που μπορεί να είναι άκομψο, θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό να αποθαρρύονται άκυρες αιτήσεις που θα φάνε χρόνο στον/στην HR και μέσα σε αυτές θα χαθούν και οι σχετικές. Όταν η εταιρεία που γνωρίζω πχ ψάχνει χειριστή μονάδας ή executive γραμματέα και πέρνει βιογραφικά από σερβιτότόρους και κομμωτριες σταματά να πολυψάχνει στη μαζα των βιογραφικών και να στηρίζεται περισσότερο σε συστημμένους υποψήφιους.
thanocaster Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Aπό τη μια βλακεια από την αλλη γλυτώνουν από εκατονταδες αιτησεις του τυπου εχω τελειωσει 3η δημοτικου αλλά σπιτι τις λαμπες του σπιτιου μου τις αλλάζω εγώ και ειμαι και χακερ επειδη εμαθα το τορεντ και κατεβάζω τσοντες. Και αυτοί που κάνουν σοβαρή αίτηση να πάνε να πνιγούν λόγω των 15χρονων χάξορ. Απορώ όλες οι άλλες εταιρίες που δεν χρεώνουν πώς τις φιλτράρουν αυτού του είδους τις αιτήσεις. Ιν άδερ νιουζ, είχα ακούσει τον όρο "αγορά εργασίας" αλλά δεν είχα καταλάβει ότι σημαίνει αυτό ακριβώς.
laptop_man Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Ιν άδερ νιουζ, είχα ακούσει τον όρο "αγορά εργασίας" αλλά δεν είχα καταλάβει ότι σημαίνει αυτό ακριβώς. Θεός. Αγορά εργασίας σαν προϊόν.
DrLo Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Και αυτοί που κάνουν σοβαρή αίτηση να πάνε να πνιγούν λόγω των 15χρονων χάξορ. Απορώ όλες οι άλλες εταιρίες που δεν χρεώνουν πώς τις φιλτράρουν αυτού του είδους τις αιτήσεις. Δε ξέρω τι κάνουν οι μεγάλες εταιρείες με πολύ οργανομένα HR, αλλά γνωρίζω εταρείες που απλά δε τα φιλτράρουν όλα. Αρχίζουν και διαβάοζυν αυτά που θα πάρουν τις πρώτες μέρες που είναι δημοσιευμένη μια θέση, θα χάσουν χρόνο σε πολλές άκυρες αιτήσεις, θα κρατήσουν μερικές και στη καλύτερη θα ασχοληθούν με αυτές (αν δεν έχουν κάποιο βιογραφικό σε προτειραιότητα από μέσα). Με τους υπόλοιπους απλά δε θα ασχοληθεί κανένας.
thanocaster Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Ναι, απλά αυτό που λέω είναι πως δεν είναι λύση το να χρεώνεις (!!!) τους εν δυνάμει υπαλλήλους σου. Είναι σαν να σου πει μεθαύριο το σούπερ μάρκετ σου "για να μπεις θα πληρώσεις 20 ευρώ ανεξαρτήτως αν θα αγοράσεις κάτι, γιατί μπαίνουν διάφοροι και βολτάρουν χωρίς να ψωνίζουν".
Chrisxxx Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Ιν άδερ νιουζ, είχα ακούσει τον όρο "αγορά εργασίας" αλλά δεν είχα καταλάβει ότι σημαίνει αυτό ακριβώς. Λολ καλο! Νταξει αφου τους παιρνει να ζητανε λεφτα για να δεχτουν μια αιτηση δικαιωμα τους, σε λίγο καιρο με την προσληψη θα σε παιρνουν κανα 2 χρονια χωρις μισθο και μετα αν θελουν θα σου δινουν κανα χαρτζιλίκι. http://www.youtube.com/watch?v=i5RGJrU_kSY
Praetorianos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Μα οι αιτήσεις βλέπω ότι γίνονται online. Πως γίνεται να περνάνε τα φίλτρα κομμωτές και σερβιτόροι? Βάζουν random προσόντα κι αν κάτσει?
skiabox Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Αντε σιγά σιγά επιστροφή στα χωριά και στην καλλιέργεια γης. Στις πόλεις από ιδιοφυΐα και πάνω μόνο θα επιζεί κανείς.
laptop_man Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Τώρα,για το φιλτράρισμα που λέτε,το θεωρώ αλητεια (το λιγώτερο...) να χρεώνεται κάποιος για να του πουν ότι απορίπτεται.Αν δημιουργηθεί "νομικό προηγούμενο",στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε σε συνδυασμό με την άνθιση των παντοιοτρόπως ριχτάδικων επαγγελμάτων,προβέπω λιαν συντόμως την ίδρυση γραφείων πιστοποίησης εργαζομένων (βάζω ιδέες τώρα) για διάορα επαγγέλτα... Μα το ψωμάκι που τρωω,αν το έβλεπα κάπου αυτό γραμμένο,σε επίσημη σελίδα ας πούμε,θα σκεφτόμουν ριζοσπαστικές μεθοδους αντίδρασης στην καινούργια απαξίωση των θεσμών...
thanocaster Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Λολ καλο! Νταξει αφου τους παιρνει να ζητανε λεφτα για να δεχτουν μια αιτηση δικαιωμα τους, σε λίγο καιρο με την προσληψη θα σε παιρνουν κανα 2 χρονια χωρις μισθο και μετα αν θελουν θα σου δινουν κανα χαρτζιλίκι. http://www.youtube.com/watch?v=i5RGJrU_kSY
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα