Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χωρίς offense για τους κρητικούς, αλλά πολλά παραλογα πραγματα στην κρήτη σας τα κάνετε να είναι λογικά όπως και το περιστατικό. Με την αστυνομία να είναι παρόν δεν χρειάζονται μηνύσεις αλλά είναι αυτεπάγγελτες... μετά σου λένε "κάτσε να αλλάξεις την χώρα"... :mad:

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Pantelwolf μην το σκεφτεσαι.ξεκουμπισω απο αυτον τον βοθρο οσο ειναι νωρις.

οποια αλλαγη ειναι να συμβει σε αυτην την χωρα,θα ερθει μονο με αιμα.

αυτο λεω και σε ενα φιλο μου που εχει δυο μικρα παιδια.

να στειλει τα παιδια του να σπουδασουν στο εξωτερικο και να φτιαξουν την ζωη τους εκει.

ας εχουν την ελλαδα για να περνανε τις διακοπες τους το καλοκαιρι.

αλλα αυτος ακομη πιστευει οτι μετα απο 10 χρονια θα καλυτερεψουν τα πραματα στην ελλαδα...

Δημοσ.

Γουώς, καλά όλα αυτά και μαζί σου γενικά, αλλά να αλλάξεις τί; Αν τους δώσεις, πχ, τους από πάνω, και τίποτα δεν θα πάθουν αφού δεν θα αποδοθεί δικαιοσύνη, και ρουφιάνος θα χαρακτηριστείς, και θα τρέμεις όλη σου τη ζωή μη στην φέρουν για αντίποινα.

Δημοσ.

Wash

καταλαβαίνω τι λες και πως το εννοείς,νομίζω σε μεγάλο βαθμό αν όχι απόλυτα.

δυο σημειώσεις:

α) δεν πιστεύω οτι οι Έλληνες είναι έτοιμοι για την "επανάσταση". Για τον ίδιο λόγο που ο Κοραής δεν το πίστευε το 1821, για τον ίδιο λόγο που οι στωικοί δεν το πίστευαν στην αρχαιότητα. Και το μπαμ να γίνει, σαν έθνος είμαστε τόσο υποτελείς στις παλιές "κακές" συνήθειες (μιζα, εξυπηρετηση, νταηληκι you name it) που το μόνο που θα κάνουμε θα είναι να αλλάξουμε αφέντες. Θες γιατι ετσι μας μαθανε πως ειναι το σωστό; θες γιατι έξις δευτέρα φύσις; Επίλεξε..

Πόσο μάλλον όταν δεν έχουμε καν τη δύναμη να ξεκινήσουμε κάτι τώρα που δεν έχουμε πια κάτι να χάσουμε (εννοω τη νεα γενια) και μας τρομάζει το πιθανό μας ξεβόλεμα.

β)γενικά κάθε μέρα ρε παιδί μου που ξυπνάω και βλέπω τα μούτρα του πατέρα μου αντί για το ραντομ γκομενάκυ, ε μου έρχεται να του πατήσω μπουνιά κι ας μη μου έχει κάνει κάτι. Όταν έμενα μόνος μου ξυπνούσα με άλλη χάρη. Ε τώρα δε μπορώ. Πόση ακόμη υπομονή; μπορεί σε 2 χρόνια να μου σκάσει να κάνω οικογένεια. Πώς εδώ; Και γιατί όχι κάπως καλύτερα. Όχι μόνο για μένα αλλά και για πιθανά παιδιά κλπ.

κατατα hugs and kisses B)

Δημοσ.

Είναι που είναι τόσο παλικάρια οι Κρητικοί.

Καλά να πάθουν αυτοί που συνεχίζουν να επιλέγουν το νησί αυτό. Το νησί με τα περισσότερα λαμόγια, διαπλεκόμενους και παράνομους στην Ελλάδα.

Μακριά από την Κρήτη, μέχρι να γίνουν άνθρωποι. Θα πάρει χρόνια αυτό... αλλά, ελπίζω, κάποτε να ανθρωπίσουν.

Δημοσ.

Αυτά είναι βλακείες... sorry κιόλας φίλε.

Ως Μακεδόνας τους λατρεύω τους Κρητικούς, όπως κι αυτοί εμάς!

Δε θα κατακρίνω ένα ολόκληρο νησί επειδή υπάρχουν κάποιοι που προκαλούν σε συγκεκριμένες περιοχές!

Υπό την ίδια σκέψη θα'πρεπε να ισχύει το "μακριά απ'την Αθήνα"... εκεί δεν υπάρχουν λαμόγια, διαπλεκόμενοι και παράνομοι? Δε θα κατακρίνω όμως όλους τους Αθηναίους.

Έχω γνωρίσει υπέροχους ανθρώπους από Κρήτη, όπως επίσης και ανθρώπους που μου γύρισαν ανάποδα το στομάχι. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Μακεδονίας!

Για το όνομα του Θεού...

Δημοσ.

Μόνο που αυτοί που προκαλούν είναι περισσότεροι. Μόνο που τόσοι κλεφτοζωάδες δεν υπάρχουν αλλού. Μόνο που στην Κρήτη υπάρχει το μεγαλύτερο ποσοστό οπλοφορίας. Μόνο, μόνο, μόνο.

Εάν πιστεύεις ότι η Μακεδονία/Πελοπόνησος/Ιόνιο/Αιγαίο είναι τα ίδια χάλια με την Κρήτη... λυπάμαι.

Δημοσ.

χωρίς offense για τους κρητικούς, αλλά πολλά παραλογα πραγματα στην κρήτη σας τα κάνετε να είναι λογικά όπως και το περιστατικό. Με την αστυνομία να είναι παρόν δεν χρειάζονται μηνύσεις αλλά είναι αυτεπάγγελτες... μετά σου λένε "κάτσε να αλλάξεις την χώρα"... :mad:

Είναι που είναι τόσο παλικάρια οι Κρητικοί.

Καλά να πάθουν αυτοί που συνεχίζουν να επιλέγουν το νησί αυτό. Το νησί με τα περισσότερα λαμόγια, διαπλεκόμενους και παράνομους στην Ελλάδα.

Μακριά από την Κρήτη, μέχρι να γίνουν άνθρωποι. Θα πάρει χρόνια αυτό... αλλά, ελπίζω, κάποτε να ανθρωπίσουν.

Ποια Κρήτη; Στο Κορινθιακό κόλπο βρίσκονται τα Τριζόνια, η Δωρίδα είναι στη Φωκίδα.

Δημοσ.

Ποια Κρήτη; Στο Κορινθιακό κόλπο βρίσκονται τα Τριζόνια, η Δωρίδα είναι στη Φωκίδα.

Ωχ...!

Χαχαχαχαχαχαχαχα!

Καλό....

Διάβασα εκεί που έλεγε ότι πήρανε το καράβι για τα Χανιά και υπέθεσα ότι είναι στην Κρήτη...!

Χαχαχαχαχαχαχα! Καλή φάση.

My bad (οι απόψεις μου για την Κρήτη μένουν όμως).

Δημοσ.

Γουώς, καλά όλα αυτά και μαζί σου γενικά, αλλά να αλλάξεις τί; Αν τους δώσεις, πχ, τους από πάνω, και τίποτα δεν θα πάθουν αφού δεν θα αποδοθεί δικαιοσύνη, και ρουφιάνος θα χαρακτηριστείς, και θα τρέμεις όλη σου τη ζωή μη στην φέρουν για αντίποινα.

Και καταλαβαίνω τί λες-και δεν καταλαβαίνω... Εγώ αυτό που λέω και όπου όσο περνάν τα χρόνια μου συνειδητοποιώ -έχοντας όπως είναι φυσικό περάσει από διάφορες φάσεις- ότι η χώρα που ζεις είναι "το σπίτι σου". Κι αν ως γνωστόν δεν φροντίσεις (για) το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει. Γενικά ο πολύς κόσμος έχει την "δικαιολογία" ότι "δεν ήξερα" "δεν μου μάθανε" "κάνανε ό,τι μπορούσανε για να με ξεμάθουνε/να μου μάθουνε άλλα/κλπκλπ" - και μάλιστα χωρίς εισαγωγικά δικιολογία. Διότι έτσι είναι τα πράγματα, γεννιόμαστε και μεγαλώνουμε σ' ένα περιβάλλον σαθρό και μολυσμένο, μεγαλώνουμε κι επιμολυνόμαστε κι εμείς ο καθ' ένας στον βαθμό του, και στην καλύτερη απλά βγαίνουμε ναρκωμένα πρόβατα που κοιτάμε απλά πώς θα την περάσουμε καλύτερα διότι "η ζωή όπως έχει γίνει είναι μικρή". Σίγουρα επίσης εκτός του ότι βλέπουμε μικρή τη ζωή, έχουν κατορθώσει οι διάφοροι πισινάτοι και λαμποργκινάτοι αυτού του κόσμου να κάνουνε την κάθε μέρα μας ακόμη μικρότερη με το να δουλεύουμε του κερατά τις ώρες για τρίχες κατσαρές, κι αυτό δεν μπορεί να πάει πολύ μακρυά, κάπου φτάνει ο κόμπος της κατσαρής τρίχας στο χτένι. Κι εκεί είναι που είτε λες "ρε δε γαμιέστε όλοι σας λέω εγώ" και την κάνεις για άλλες πολιτείες, είτε κάθεσαι και το σκέφτεσαι πως το ότι έφαγες τα νειάτα σου μεταξύ διαβασμάτων, τηλεόρασης, gaming, πορειών, εργασίας και γκόμενινγκ ήταν λίγο φάουλ, η κατάσταση ήταν πολύ πιο σοβαρή και τα όσα είχες κάνει θα έπρεπε να είχες προσπαθήσει να τα κάνεις σε άλλη βάση και να συσχετιζόσουν περισσότερο με άτομα που έβλεπαν τα πράγματα όπως τα βλέπεις τώρα εσύ. Το θέμα όμως είναι ότι όσο αδύναμος κι αν αισθάνεται και όντως είναι κανείς, όσο κι αν η μέρα παραέχει μικρύνει, αν δεν το παλεύει συνεχώς να βρίσκει άλλους για να έχουν κοινές επιδιώξεις, δεν πάει πουθενά το πράμμα. Διότι οι αποπάνω μόνο καλές προθέσεις δεν έχουν, κι όσο τους εμπιστευόμαστε είτε εμμέσως είτε και πιο άμεσα να διαχειριστούν εμάς για εμάς, είναι σίγουρο ότι προκοπή ποτέ δεν υπήρχε και έτσι ούτε θα 'ρθει. Σε γενικές γραμμές οι τύχες μας είναι στα χέρια μας, έστω κι αν χρειάζεται ακόμη κι αίμα, έστω κι αν δεν φτάνει μια γενιά ή και μια ζωή ή και παραπάνω για να είναι και οι ζωές και οι καθημερινότητες μας κι αυτές στα δικά μας χέρια.

Ποιόν ξέρεις που να προσπάθησε έστω στην πολυκατοικία του να μαζέψει τους συνένοικους με θέμα συζήτησης "τί να κάνουμε από ΄δω και πέρα", όταν συνέβη έστω μια διάρρηξη; Ποιόν ξέρεις που στο χωριό του που μαζεύτηκαν 30 μαλακοπίτουρες και τρομοκράτησαν ένα καράβι από άλλα τόσα γυναικόπαιδα να κάλεσε τους συγχωριανούς για συζήτηση "να τελειώνουμε με αυτά τα ζωάδια"; Κι όταν δεν ξέρεις κανέναν, μάλλον είναι η ώρα ν' αρχίσεις να το κάνεις ο ίδιος, αλλιώς ή θα υποφέρεις ή θα έρθει η μέρα που θα σηκώνεσαι να φύγεις γι' αλλού συμβάλλοντας στο να μένει ελεύθερο πεδίο στα ζωάδια.

Παντελή, και δεκτός και καταννοητός ο πραγματισμός σου. Όταν όμως ξεκινάς, ή έχεις φτάσει στο σημείο ο πραγματισμός να είναι η φιλοσοφία σου, έχεις μουτζώσει το παρελθόν σου και τα όσα υπέμενες. Εγώ αυτό που βλέπω όταν ζορίζουν τα πράγματα ((ή όταν αντιλαμβάνεσαι το πόσο ζόρικα ήδη ήτανε), μιας και μιλάς για "επανάσταση", είναι ότι η φιλοσοφία σου πρέπει να είναι το "λεφτεριά ή θάνατος" (και σε καμμία περίπτωση το τρώγε το φαΐ σου και τα λοιπά). Διότι, ό,που κοιτάξεις πας. Ή έστω προσπαθείς να πας. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως αν κοιτάξεις αλλού, αλλού θα καταλήξεις. Και μη με πάρεις στραβά, δεν σε κακίζω. Εκεί που μας φτάσανε κι εκεί που τους αφήσαμε να μας φτάσουνε την επιβίωσή σου αν κοιτάξεις, δεν είσαι λάθος. Επιλογή σου είναι. Το μόνο λάθος για 'μένα είναι όταν λες από πάνω "δεν αλλάΖΕΙ". Διότι είναι η στιγμή που σκοτώνεις το μέλλον έτσι. Με σκοτωμένο παρελθόν και σκοτωμένο παρόν, κάτι μπορεί να γίνει. Με σκοτωμένο μέλλον, τίποτα. Κι ειλικρινά, στη θέση σου -που ίσως έρθω- τουλάχιστον στα παιδιά μου -αν έρθουν- είμαι ήδη αποφασισμένος να τους λέω ότι ναι μεν δεν πήγαινε άλλο, αλλά τα παράτηΣΑ. Όχι ότι δεν γινότανε ν' αλλάξουνε τα πράγματα.

Όλα τα παραπάνω και προς του δυο με κάθε φιλική πρόθεση. Ούτε κάτι πάω να σας το παίξω -και γενικά σας πάω και τους δυο- ούτε "κατήχηση" να σας κάνω, ούτε κάτι άλλο αρρωστημένο. Απλά την γνώμη μου σας λέω.

Δημοσ.

Ok, απλά έχουμε τελείως διαφορετική οπτική επί του θέματος. Μπορώ να σου πω πολλά περιστατικά που προσπάθησα και εισέπραξα ειρωνείες και αδιαφορία (στις καλύτερες των περιπτώσεων) ως απάντηση, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Απλά, όταν βλέπω πως το σπίτι μου είναι τελείως σκατά, μετακομίζω. Δεν χαραμίζω επιπλέον χρόνο στη ζωή μου σε αυτό.

Δημοσ.

Αυτά είναι βλακείες... sorry κιόλας φίλε.

Ως Μακεδόνας τους λατρεύω τους Κρητικούς, όπως κι αυτοί εμάς!

Δε θα κατακρίνω ένα ολόκληρο νησί επειδή υπάρχουν κάποιοι που προκαλούν σε συγκεκριμένες περιοχές!

Κατά κάποιο τρόπο, μόλις το έκανες.

Δημοσ.

Κατά κάποιο τρόπο, μόλις το έκανες.

Έχοντας κατά νου τα Ζωνιανά της Κρήτης που οι ίδιοι οι Κρητικοί καταδικάσανε

(μια σημαντική διαφορά)!

Δημοσ.

Ok, απλά έχουμε τελείως διαφορετική οπτική επί του θέματος. Μπορώ να σου πω πολλά περιστατικά που προσπάθησα και εισέπραξα ειρωνείες και αδιαφορία (στις καλύτερες των περιπτώσεων) ως απάντηση, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Απλά, όταν βλέπω πως το σπίτι μου είναι τελείως σκατά, μετακομίζω. Δεν χαραμίζω επιπλέον χρόνο στη ζωή μου σε αυτό.

Καπως έτσι. Δυστυχως στην Ελλαδα αν δεν εισαι ηδη γεννημενος κατω απο πλουσια ή βολεμενα @@ την εκατσες τη βαρκα. Εισαι καταδικασμενος ΟΤΙ και να κανεις γιατι υπαρχει αυτο το γαμημενο το χασμα τροπου ζωης. Οταν εσυ θα σκιζεσαι για πενταροδεκαρες 8-10-12 ωρες την ημερα καποιος αλλος θα παιρνει την "αμερικανικη" βοηθεια (γονεις) και θα κανει το γουστο του. Μην πας μακρια, βλεπε τους φοιτητες, 30+ ηλικιας μοσχαρια και μουλαρες που κατσικονονται στο σπιτι των δικων τους (μιλαω γι αυτους που το κανουν επιλεκτικα και οχι απο αναγκη γιατι υπαρχουν και αυτοι) και γενικα η κουλτουρα της μιζεριας, της κλαψομουνιασης και του i-phone, i-pad, whatever.

Το σπιτι (δηλαδη η χωρα) ειναι πραγματι σκατα. Θα χρειαστουν δραστικα μετρα για να καθαριστει αλλα ακομα και ετσι καποια μελη της οικογενειας δεν θα την παλεψουν και θα μετακομισουν. Απο τη δικη μου πλευρα νοιωθω εντελως προδομενος απο τη χωρα, το συστημα και την νοοτροπια (την γενικη) του κοσμου. Δεν εχω ουτε τα χρονικα περιθωρια αλλα ουτε και τις δυναμεις για να κανω κατι περα απο το να προσπαθω να επιβιωνω σε καθημερινη βαση τα τελευταια 13 χρονια. Δεν υπαρχει χειροτερο συναισθημα να εισαι τοσα χρονια στο μεροκαματο και να κοιτας πισω και να μην βλεπεις τιποτα. 13 χρονια τζαμπα, το απολυτο μηδεν. Πιστεψε με, ταρακουνιεσαι αποτομα μετα απο τετοια σκεψη.

Δημοσ.

....just wishfully fixing. Συνεχίστε

meeeh

μπα ρε φιλε. για να το κανεις αυτο πρεπει να θελει και η χωρα να αλλαξει. ε μαντεψε, δε θελει.

Ακριβως. 20 χρονια δεν αλλαξε, τωρα θα αλλαξει? Ειδικα με το παρων πολιτευμα, δεν προκειται.

Pantelwolf μην το σκεφτεσαι.ξεκουμπισω απο αυτον τον βοθρο οσο ειναι νωρις.

οποια αλλαγη ειναι να συμβει σε αυτην την χωρα,θα ερθει μονο με αιμα.

αυτο λεω και σε ενα φιλο μου που εχει δυο μικρα παιδια.

να στειλει τα παιδια του να σπουδασουν στο εξωτερικο και να φτιαξουν την ζωη τους εκει.

ας εχουν την ελλαδα για να περνανε τις διακοπες τους το καλοκαιρι.

Υπερθεματιζω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...