stavi Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Ίσως σας έχω κουράσει με τις γλυκανάλατες ερωτήσεις μου, αλλά έχει εδώ και καιρό που θέλω να ποστάρω αυτήν την ερώτηση και όλο διστάζω γιατί ήδη έχω καταλήξει αρκετά γραφική... ωστόσο όμως πάντα ένιωθα καλύτερα όταν συζητούσα μαζί σας πράγματα που με απασχολούν.. ήταν σαν να έβρησκα μια λύτρωση από τις ίδιες μου τις σκέψεις. Η ερώτηση μου είναι αν φεύγει πάντα ο έρωτας σε μια σχέση... κάπου έχω διαβάσει ότι επιστημονικά έχει αποδειχθεί ότι ο έρωτας έχει ένα μέσο όρο ζωής 2 χρόνια... μετά απο κει και πέρα αρχίζει να εξασθενεί...αν και παρουσιάστηκαν περιπτώσεις ανθρώπων τα εγκεφαλογραφήματα των οποίων δείχναν ότι παρέμεναν ερωτευμένα με το/τη συντροφό τους πολλά χρόνια μετά το γάμο. Νομίζω ότι η συγκεκριμένη έρευνα απαντάει στην ερώτησή μου, ωστόσο όμως θέλω να ακούσω και τις δικές σας απόψεις και προσωπικές εμπειρίες. Υπάρχει και ένα ακόμα θέμα, όσον αφορά τον έρωτα, το σεξ..μπορείς να κρατήσεις το σασπένς ζωντανό ή γίνεται μια ρουτινιάρικη διαδικασία; θυμάμαι όταν είχα ρωτήσει μια φίλη η οποία είχε ήδη μια μακροχρόνια σχέση, για το πως είναι το σεξ μέσα στη σχέση, μου είχεε πει.. ότι ξέρεις πάντα τί έρχεται μετά...
*nenya* Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Κουκλίτσα λογικό είναι να τα σκέφτεσαι όλα αυτά Είναι όμως τί θα σου τύχει. Κι εγώ έχω π.χ. φίλες που μιλάνε συνέχεια για την ρουτίνα στην σχέση, για την ρουτίνα στο σεξ κλπ. αλλά δεν πιστεύω ότι όλοι θα ρουτινιάσουμε μετά από 2 χρόνια σχέσης. Υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις. Κατά την γνώμη μου ο έρωτας μπορεί να κρατήσει πάρα πολύ καιρό και αυτό εξαρτάται και απ'τους 2 ανθρώπους στη σχέση. Αν π.χ. ο άντρας αρχίσει να παραμελεί τον εαυτό του γενικά, σιγά σιγά η γυναίκα θα ξενερώσει, δεν θα τον βρίσκει πια τόσο ελκυστικό όπως στην αρχή της σχέσης τους και ο έρωτας πάπαλα! Το ίδιο φυσικά και απ'την άλλη μεριά. Επίσης, κατά την γνώμη μου πάλι, το σεξ όσο περνάει ο καιρός θα πρέπει λογικά να γίνεται όλο και καλύτερο μιας που γνωρίζεις καλύτερα τον σύντροφό σου και ξέρεις προτιμήσεις κλπ. Οπότε αν ταιριάζετε σ'αυτόν τον τομέα δεν θα υπάρχουν παρεξηγήσεις και με τον καιρό μπορείτε και να δοκιμάζετε διάφορα πράγματα και να γουστάρετε. Είμαι και η ίδια σε μακροχρόνια σχέση (ρεκόρ για μένα που βαριέμαι υποτίθεται εύκολα ) και διαπιστώνω ότι όλα πάνε όλο και καλύτερα και ο έρωτας παραμένει στο full. Οπότε Stavi εύχομαι και σε σένα μια σχέση που θα σε γεμίζει και θα υπάρχει μπόλικος έρωτας. Η ζωή μας είναι μικρή, ας την απολαύσουμε! 1
ntg1980 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Ο έρωτας είναι το πιο "μοναχικό" συναίσθημα που υπάρχει. Δεν είναι αμφίδρομο συναίσθημα! Δεν έχει σχέση με την αγάπη από και προς έναν φίλο ή με την αγάπη από και προς ένα συγγενικό πρόσωπο. Ερωτευόμαστε εμείς για μας! Το τι θα δώσουμε, κρίνεται από τι αισθανόμαστε και όχι από τι θα ζητήσει ο άλλος, όπως επίσης το τι θα δεχτούμε εξαρτάται από τους ίδιους λόγους. Το ότι μπορεί να είμαστε ερωτευμένοι με κάποιον, δε σημαίνει ότι πρέπει αυτομάτως να'ναι κι αυτός μαζί μας! Από'κει και πέρα ο έρωτας άλλες φορές έχει ημερομηνία λήξης, κι άλλες φορές όχι. Έχω δει ζευγάρια που είναι ερωτευμένα για πολλά χρόνια και ζευγάρια που μετά από 2 χρόνια χωρίζουν. Δεν είναι τίποτα ξεκάθαρο και τίποτα βέβαιο στον έρωτα! Όχι μόνο απ'τον άλλον, ούτε καν από εμάς τους ίδιους. Πολλές φορές φοβόμαστε τον άλλον και μένουμε εμείς οι ίδιοι έκπληκτοι από δικές μας πράξεις! Στη περίπτωση που αναφέρεις, απλά τα πράγματα παίρνουν την γνωστή τροπή τους. Κάποιος χαλάρωσε και η σχέση ξέφτισε! Θέλει υπομονή και πίστη για να συνεχίσεις. Όλα μπορείς να τα σώσεις! Αν μετά από καιρό αφήνεις τον εαυτό σου απέναντι στον άλλον υπερβολικά χαλαρό και τον θεωρείς δεδομένο, όπως επίσης αν δεν γίνεσαι ερωτεύσιμος και μεταμορφώνεσαι σε κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που γνώρισε εξαρχής, θα σε παρατήσει... Πρόσεχε όμως μη κάνεις και τ'αντίθετο! Μην τον πνίξεις! Κανείς όμως δε θα σου απαντήσει με βεβαιότητα ότι είναι αυτό ή κάτι άλλο το σωστό. Ο καθένας βιώνει τον έρωτα διαφορετικά! Για άλλους είναι ένα ευχάριστο συναίσθημα, άλλους τους προκαλεί κατάθλιψη, άλλους έντονο ερωτισμό και επιβεβαιώνονται μέσα απ'το σεξ και για άλλους είναι απλά ενθουσιασμός. Σε σένα θα βρεις τις απαντήσεις! Μόνο σε σένα, όχι στον άλλον... 2
evabb Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 σκαστε και απολαυστε την ρουτινα. αν σας την παρουν να δουμε αν θα σας αρεσει. 1
*nenya* Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δεν θέλουμε ρουτίνα. Θέλουμε έρωτα και τρέλαααααααα!
nicoc89 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 @stavi και γιατί σε νοιάζει πόσο κρατάει και τι και πως ? ζήσε την ζωη σου και ότι ειναι να γίνει θα γίνει , κανένας επιστήμονας δεν μπορεί να σου πει ποτε θα βαρεθείς/στραβώσεις με τον/την άλλο/άλλη. Δεν θέλουμε ρουτίνα. Θέλουμε έρωτα και τρέλαααααααα! και εγώ θέλω!!
mary Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Αν δεν ειναι δυνατος (τι λεω τωρα,αλλα τεσπα) νομιζω θα φυγει.. Γενικα πιστευω πως τα πραγματα ειναι περισσοτερο της συνηθειας/ρουτινας και καμια φορα κολληματος...
FilipposMD Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 για το πως είναι το σεξ μέσα στη σχέση, μου είχεε πει.. ότι ξέρεις πάντα τί έρχεται μετά... Αν αυτό που έρχεται είναι ο οργασμός, ποιό το πρόβλημα;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Αν αυτό που έρχεται είναι ο οργασμός, ποιό το πρόβλημα; Ορεξη εχεις να (ξανα)ακους τωρα για οσα δεν κανουν οι περισσοτεροι αντρες στο σεξ και απογοητευουν τις γυναικες.. Η απαντηση στο αρχικο ερωτημα ειναι ναι, χωρις να χρειαζεται επεξηγηση.
μαφαλντα Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Αν αυτό που έρχεται είναι ο οργασμός, ποιό το πρόβλημα; Αν δεν έχει μετά αγκαλίτσα.
benign Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Αν οι δυο ανθρωποι στην σχεση εχουν ποιοτικα κριτηρια που τους κρατανε σε αυτη και οχι επιφανειακα(δηλαδη μονο εμφανιση και λεφτα)και αν ειναι πνευματικα ατομα με ενδιαφεροντα που σχετιζονται με μορφωση,επιστημη,τεχνη τοτε ανανεωνονται και προσφερουν συνεχως καινουργια πραγματα στην σχεση τους και κραταει περισσοτερο και ισως και για παντα. Επισης παιζει ρολο τι στοχους θετουν στην ζωη τους.Αν θετουν κυριως υλικους στοχους,καριερα ,οικονομικη προοδο,κ.τ.λ. τοτε αρχιζουν να σκεφτονται ωφελιμιστικα και εγωιστικα και ειναι μοιραιο καποια στιγμη οι δρομοι τους να χωρισουν. Απο προσωπικη εμπειρια μονο οι ρομαντικοι ανθρωποι εχουν ελπιδες να μεινουν πολυ μαζι.Στην Ελλαδα αυτο το ειδος ειναι υπο εξαφανιση γιατι εχει πεσει και το μορφωτικο επιπεδο του μεσου Ελληνα που τεινει προς τον μηδενισμο.
gavros10 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 ειμαι 18 χρονων και εχω ηδη διατυπωσει την θεωρια μου σε αυτο το θεμα. μπορει να σας φανει περιεργο αλλα ετυχε, δυστυχως, να ερωτευθω πραγματικα και μου εχει γινει ας πουμε τροπος ζωης αν και προσπαθω να το αποβαλλω με τα χρονια η αποψη μου ειναι οτι αν ενα ζευγαρι, το πιο ερωτευμενο του κοσμου, παντρευτει και μετα απο λιγα χρονια λογω ρουτινας ή οτιδηποτε αλλο αρχιζει να τσακωνεται (ο χρονος ερωτας-τσακωμου διαφερει φυσικα απο ζευγαρι σε ζευγαρι) καλο ειναι να χωριζουνε. εγω τουλαχιστον ετσι θα κανω. για να παντρευτω εγω θα σημαινει οτι εχω βρει την ιδανικη, την καλυτερη. αν μετα απο λιγα χρονια 2,5,12,20 ξερω γω τσακωνομαστε για τα πιατα και τα πιρουνια, θα ανατρεξω στο παρελθον και θα πω: τι της κανω αυτης της γυναικας; (δεδομενο οτι σε ενα χωρισμο φταινε και οι δυο). και θα την χωρισω γιατι απλα χαθηκε αυτο που ειχαμε, το αληθινο. μολις χανεται ο ερωτας και η αγαπη και μενει το κατακαθι της σχεσης πρεπει το ζευγαρι να χωριζει. αυτο λεω στους γονεις μου αλλα δεν με ακουνε ακομα. και κατι αλλο. συνηθως καταλαβαινεις οτι της κανεις κακο και οτι πρεπει να φυγεις απο την σχεση οταν ο αντρας την ωρα που τσακωνονται βρισει την γυναικα ή την οικογενεια της. εχεις γινει καπνος εκει 2
bluesattack Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Υπάρχει και ένα ακόμα θέμα, όσον αφορά τον έρωτα, το σεξ..μπορείς να κρατήσεις το σασπένς ζωντανό ή γίνεται μια ρουτινιάρικη διαδικασία; Βεβαιως .Να νιωσεις τη συγκινηση μιας προσκαιρης ''παρανομης'' περιπετειας.
evabb Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 εγω πιστευω οτι μια σχεση για να διαρκεσει χρονια χρειαζεται δουλεια κι απο τους δυο. αν δεν προσπαθησεις θα πεθανει μετα απο λιγο καιρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις