Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι απλά τα πράγματα. Είμαστε ζώα με μυαλό και γιαυτό δημιουργούμε ένα σωρό θεωρίες για να βασίσουμε κάπου την ύπαρξη μας και το χειρότερο είναι ότι τις πιστεύουμε κιόλας.

Ο έρωτας είναι ένα ορμονικό κοκτέιλ που μας χαρίζει η φύση συχνά πυκνά ώστε να αναπαραγόμαστε όσο περισσότερο γίνεται για την διαιώνιση του είδους. Ναι καλά διαβάζεται, εκεί στα πρώτα στάδια της σχέσης όταν αγκαλιάζεται τον/την σύντροφο και ιδρώνετε, φτερουγίζουν πεταλούδες, διαστέλλονται οι κόρες, κόβεται η ανάσα, σταματάει ο χρόνος και όλα τα σχετικά οφείλονται σε μια ορμόνη που λέγεται φαινυλαθυλαμίνη. Υπάρχει επίσης αδρεναλίνη που αυξάνει τους χτύπους τις καρδιάς και δημιουργεί το αίσθημα της ευεξίας καθώς και ενδορφίνη που ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα γιαυτό σε τέτοιες περιόδους φεύγουν κάτι συνάχια που έχουμε... Και τέλος η νοραδρεναλίνη που σας κάνει να νομίζεται ότι μπορείτε να κάνετε τα πάντα!!! τα πάντα όμως!

Όλα τα συναισθήματα που βιώνουμε (όπως και η αγάπη) δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συμπεριφορά μιας απέραντης συνάθροισης νευρωτικών κυττάρων.

Σημαίνει πως όλα λοιπόν είναι ψεύτικα; Όχι! Απλά δεν υπάρχουν πράγματα σαν μια μοναδική πραγματική αγάπη, ή οι άντρες/γυναίκες ερωτεύονται μόνο 3 φορές ή κάτι τέτοιο, ή το οτιδήποτε άλλο ρομαντικοτούβλο έχουμε ακούσει κατά καιρούς. Η φύση μας προστάζει να κάνουνε ότι κάνουμε και εφόσον έχουμε στόμα να εκφράσουμε τι νιώθουμε το λέμε, αυτό δεν σημαίνει πως είναι κάτι μαγικό ή γραφτό ή και εγώ δεν ξέρω τι.

Όπως πολύ σωστά λέει η τοπικ σταρτερ ο έρωτας (παθιασμένος έρωτας (θα πω σε λίγο γιατί)) κρατάει περίπου 1-2 χρόνια. Μετά φεύγει, αυτό που βλέπεται σε μεγάλους ανθρώπους που φέρονται ρομαντικά και γλυκά ο ένας στον άλλο δεν είναι έρωτας, είναι αγάπη!

Τα στάδια μιας σχέσης είναι 3. Ο έρωτας, ο παθιασμένος έρωτας και η αφοσίωση. Ο έρωτας είναι όταν βλέπουμε κάποιον για πρώτη φορά και κάτι παθαίνουμε, ο παθιασμένος έρωτας είναι όταν υπάρχει ανταπόκριση και η αφοσίωση είναι όταν πλέον λόγω των κοινωνικών συνθηκών (με άλλα λόγια επειδή είμαστε άνθρωποι) επιλέγουμε να συμβιώσουμε με αυτόν τον άνθρωπο.

Υπάρχουν "κόλπα" ώστε ο παθιασμένος έρωτας να κρατήσει παραπάνω, από τα 1-2 χρόνια και αυτό είναι με το να έχει καλή επικοινωνία το ζευγάρι και να καταλαβαίνει ο ένας την φύση του άλλου γιατί άντρες και γυναίκες δεν είναι το ίδιο πράγμα. Και πάλι όμως η φύση σου λέει πρέπει να συνεχίσεις, οπότε πολύ πιθανόν να ερωτευτείς κάποιον/κάποια άλλη.

Συγκεκριμένα υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα των 5 ημερών (μπορεί να είναι και 3 δεν θυμάμαι ακριβώς) που λέει το εξής. Όταν αναπαράγεται ο άντρας με την γυναίκα σε καθημερινή βάση βγάζει μια ποσότητα σπέρματος Χ. Αν κάνει να αναπαραχθεί 2 μέρες με την γυναίκα τότε θα βγάλει ποσότητα 2Χ, αν 3 3Χ και αν 5 μέρες 5Χ ανεξαρτήτως με το αν είχε αναπαραχθεί και με άλλες στο ενδιάμεσο. Αυτό συμβαίνει και στα ζώα για κάποιον λόγο. Τέλος πάντων αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα να δούμε πόσο κρατάει ο έρωτας ή μάλλον για να δούμε ότι είναι κάτι χειροπιαστό και όχι κάτι που χρειάζεται πολύ φιλοσοφία και ψάξιμο.

Και συνεχίζει το θέμα με το πως γίνεται να τα πάνε καλά ή τι τραβάει αρχικά ο ένας στον άλλον και τι αλλαγές γίνονται, γιατί όταν έβλεπε ο άντρας στην αρχή την γυναίκα του να καθυστερεί να βγάλει τα κλειδιά από την τσάντα έλεγε "κοίτα πόσο χαριτωμένη είναι" και γιατί μετά λέει "άντε γαμώ το κέρατο μου βγάλτα". Αλλά ξεφεύγουμε από το θέμα μας και μπλέκεται αρκετά η ψυχολογία...

• Like 1
  • Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ίσως σας έχω κουράσει με τις γλυκανάλατες ερωτήσεις μου, αλλά έχει εδώ και καιρό που θέλω να ποστάρω αυτήν την ερώτηση και όλο διστάζω γιατί ήδη έχω καταλήξει αρκετά γραφική... ωστόσο όμως πάντα ένιωθα καλύτερα όταν συζητούσα μαζί σας πράγματα που με απασχολούν.. ήταν σαν να έβρησκα μια λύτρωση από τις ίδιες μου τις σκέψεις.

Η ερώτηση μου είναι αν φεύγει πάντα ο έρωτας σε μια σχέση...

κάπου έχω διαβάσει ότι επιστημονικά έχει αποδειχθεί ότι ο έρωτας έχει ένα μέσο όρο ζωής 2 χρόνια... μετά απο κει και πέρα αρχίζει να εξασθενεί...αν και παρουσιάστηκαν περιπτώσεις ανθρώπων τα εγκεφαλογραφήματα των οποίων δείχναν ότι παρέμεναν ερωτευμένα με το/τη συντροφό τους πολλά χρόνια μετά το γάμο.

Νομίζω ότι η συγκεκριμένη έρευνα απαντάει στην ερώτησή μου, ωστόσο όμως θέλω να ακούσω και τις δικές σας απόψεις και προσωπικές εμπειρίες.

Υπάρχει και ένα ακόμα θέμα, όσον αφορά τον έρωτα, το σεξ..μπορείς να κρατήσεις το σασπένς ζωντανό ή γίνεται μια ρουτινιάρικη διαδικασία;

θυμάμαι όταν είχα ρωτήσει μια φίλη η οποία είχε ήδη μια μακροχρόνια σχέση, για το πως είναι το σεξ μέσα στη σχέση, μου είχεε πει.. ότι ξέρεις πάντα τί έρχεται μετά...

standard αποδοση...

Δημοσ.

Τωρα κινδυνεύω να γίνω εγώ πιο γραφικός απο την τοπικ σταρτερ (δε το λεω με κακία)...

Μετά απο 4 χρόνια σχέσης, ο έρωτας ναι, πιστεύω πως φεύγει. Αλλά μένει η αγάπη. Αυτό εννοούσα περι γραφικότητας!

Η τουλάχιστο αυτό που νιώθουμε, το βαφτίζουμε έτσι. Κάποιοι πάλι λένε για τη ρουτίνα. Ναι μπορεί να βαριέσαι πιο εύκολα, να θελει ο καθένας να βλέπει τους φίλους του λιγο περισσότερο, να περνάς λιγο περισσότερο χρόνο μόνος σου, αλλά...αν σου λείψει 1-2-3 μερες, αισθάνεσαι πως κάτι λείπει!

Αυτό το πόρισμα μου, μέχρι σήμερα, που είναι και η πιο μακροχρόνια σχέση μου...

Και στη τελική τοπικ στάρτερ; ξεκίνα και όπου σε βγάλει! Οσο νωρίτερα οι γυναίκες καταλαβουν πως ο πρίγκηπας με το ασπρο άλογο είναι γκέι, τόσο το καλύτερο.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για μας (οχι πρίγκηπα,χαχαχα), αλλά κυρίως οι γυναίκες έχουν το θέμα...

• Like 1
Δημοσ.

ο ερωτας χανεται. Μενει η αγαπη που εχεις ομως για τον αλλον.με τις παραξενιες του, τις συνηθειες του, με τα στραβα κ αναποδα του.

Προσωπικα μετα απο 15 χρονια που ειμαι με την ιδια γυναικα πιστευω πως εχω σχηματισει μια πολυ μικρη γνωμη πανω στο θεμα.

τωρα για το σεξ οντως ξερεις τι θα γινει μετα..ξερεις τα κουμπια του αλλου, τι του αρεσει και τι οχι και ανετα μπορεις να πειραματιστεις σε διαφορα επιπεδα....ΟΜΩΣ υπαρχουν περιπτωσεις που γουσταρεις να πας με την γυναικα σου και να τις πεταξεις τα ματια οξω!και την επομενη μερα ξανα.και την επομενη ξανα...

δεν υπαρχουν στανταρ ρε σεις σε μια σχεση.μπορει να σκοτωθουμε για μαλακιες.μπορει να υπαρχουν μερες που δεν εχω ορεξη.δεν θελω να μιλαω και να μου μιλαει. αλλα παντα, οτι και να γινει μεταξυ μας -300 διαζυγια να βγαλουμε-, θα την αγαπαω. και στην τελικη ειναι η γυναικα που εχουμε ενα παιδι....

• Like 1
Δημοσ.

το cosmo και το marie claire τι λενε? εκτος απο το χαλαστε τα μισα σας λεφτα σε καλλυντικα που δεν δουλευουν και διαβαστε τι θα θελατε να του κανετε στο κρεβατι αλλα φοβαστε για να μην σας κακοχαρακτηρισουν.

Δημοσ.

Το νόημα του από πάνω ποστ ποιο είναι; Πέρα από το να εισάγει με δόλο μια παράμετρο στην συζήτηση την οποία δεν έχει αναφερθεί μέχρι τώρα και ούτε χρειάζεται

Δημοσ.

Να πω κ γω την γνωμη μου..Οταν αλλαζουν οι χαρακτηρες μας μεσα στα χρονια αλλαζουν τα "θελω" μας,τα "πρεπει" μας αναλογα με τον καθε χαρακτηρα και τα προβληματα και τις δυσκολιες μας..Πλεον με την ολη κατασταση ειναι δυσκολο να εισαι στον κοσμο σου κ να τα βλεπεις ολα ωραια.Φυσικο κ επομενο λοιπον ειναι να αλλαζουμε και μεσα στην σχεση μας οπως αλλαζουμε και στις εργασιακες κ φιλικες μας σχεσεις με το περασμα των χρονων..Ο ερωτας λοιπον για να χαθει τελειως πρεπει να εχει κουρασει μια σχεση κ να μην σε αφηνει να χαρεις τα απλα κ τα καθημερινα που χαιροσουν τον πρωτο καιρο..Οποτε κατα την γνωμη μου ο ερωτας ειναι κατι πολυπλοκο και για να εχει διαρκεια θα πρεπει να πηγαινουν γενικα τα πραγματα καλα στην ζωη μας..Ολα ειναι αλυσιδα..

Δημοσ.

Το νόημα του από πάνω ποστ ποιο είναι; Πέρα από το να εισάγει με δόλο μια παράμετρο στην συζήτηση την οποία δεν έχει αναφερθεί μέχρι τώρα και ούτε χρειάζεται

sorry που δεν σε ρωτησαμε για το αν επιτρεπετε να εισαγουμε νεα θεματα, και με ποιο τροπο ακριβως.

αντε πηγαινε εξω, καλοκαιριασε.

Δημοσ.

Εγω παντως θελοντας και μη με εκανε να το καταλαβω η κοπελα μου..

Μετα απο 6 χρονια σχεσης απο ταα 17 μαζι....Ενα πρωινο, ενω ειχαμε περασει μαζι μια εβδομαδα τελεια και ειχα παει σπιτι μου...

Φευγοντας με ειπε παρε και αυτα( μερικα πραγματα που ειχα εκει για να μην τα πηγαινοφερνω..οπως βρακια καλτσες..τις παντοφλες μου και τις μπυτζαμες μου τις κρατησε) μολις εφυγα και πηγα σπιτι μου..5 ωρες δρομος μου εστειλε ενα μυνημα και μου ειπε θελω να χωρισουμε και δεν θελω αλλο να ημαστε μαζι....

Με πειραξε και ακομα με πειραζει... Πιο πολυ ο τροπος της..

δεν την πιεσα για τιποτα και το αφησα ετσι..

Με επαιρνε τηλεφωνο σχεδον καθε μερα...Δεν ξερω γιατι...Την ειπα δεν θελω να με παιρνεις τηλεφωνο ουτε μυνηματα γιατι θελω να μεινω μονος μου, μου λεει εγω ομως δεν μπορω..Υποχωρω της λεω οκ..αλλα δεν θα μου αναφερεις τιποτα για την σχεση μας, μονο τα νεα μας. Μου λεει ενταξει..

Χαθηκε για 3 μερες δεν με επαιρνε καθολου..με παιρνει την τεταρτη και με ενα ειρωνικο υφος μου λεει ελα τι κανεις λεω καλα ...Δεν σε πηρα τρεις μερες, το ξερω τις λεω...Μιλησαμε και στο τελος της λεω δεν θελω να με ξαναπαρεις τηλεφωνο, ουτε να με ενοχλησεις, μου ξαναλεει μα εγω δεν μπορω και τοτε της ειπα μονο το εγω σου σκεφτεσαι..τωρα δεν μπορω γω...

Και εχω να της μιλησω μια βδομαδα..

Πλεον κοιταω να περναω καλα...Διασκεδαζοντας με φιλαρακια και οτι κατσει...

Δημοσ.

Έυχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις....

Αυτό που με προβληματίζει είναι το εξής...

γιατί κάποιοι έγραψαν "τι το ψάχνεις... αν είσαι ερωτευμένος προχώρα, αν όχι άστο, απλά πράγματα" και μάλλον όλες τελικά οι απαντήσεις αυτό λένε κι επίσης... οτι πρέπει να προσπαθούμε να μην αφήνουμε τον έρωτα να περνάει, μην αφήνοντας τον ίδιο μας τον εαυτό και τα σχετικά.

Συμφωνώ σε όλα αυτά, απλά πιάνω τον εαυτό μου να χάνει τον έρωτα από μικρές λεπτομέρειες... ενώ η λογική μου λέει ότι είναι τα ουσιαστικά πράγματα που πρέπει να κοιτάω στον άνθρωπο που έχω δίπλα μου, και ενώ πραγματικά το σιχαίνομαι αυτό που μου συμβαίνει, δυστυχώς μου συμβαίνει.

Για παράδειγμα ξενερώνω όταν ο άλλος νιώθω ότι λέει κάτι ενώ στην ουσία θέλει να πει κάτι άλλο, όταν δηλαδή προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή. Ας πούμε αν πει... "βαρέθηκα, λέω να φύγω!", ενώ δεν θέλει να φύγει και ούτε υπάρχει περίπτωτη να φύγει απλά θέλει να αρχίσει μια κουβέντα γι'αυτό που τον πείραξε. Προτιμώ να μου πει.. "ρε συ Σταβη, αυτή η μαλακία μου την έσπασε!".

Θα προτιμούσα να τα λέει σταράτα, γιατί τότε θα μπαίναμε στο κυρίως θέμα, και δε θα αναγκαζόμουν, πραγματικά αναγκαζόμουν να απαντήσω σε κάτι που ξέρω ότι δεν ισχύει: ¨"γιατί να φύγεις?"

όσο και παραξενιά να ακούγεται, μου τη δίνει να αναγκάζομαι να ασχολούμαι με fake δηλώσεις, που επειδιώκουν απλά να λανσάρουν στυλ.

Δεν ξέρω αν καταλάβατε τίποτα, είναι λίγο δύσκολο να εξηγήσω :-(

Δημοσ.

Εγω παντως θελοντας και μη με εκανε να το καταλαβω η κοπελα μου..

Μετα απο 6 χρονια σχεσης απο ταα 17 μαζι....Ενα πρωινο, ενω ειχαμε περασει μαζι μια εβδομαδα τελεια και ειχα παει σπιτι μου...

Φευγοντας με ειπε παρε και αυτα( μερικα πραγματα που ειχα εκει για να μην τα πηγαινοφερνω..οπως βρακια καλτσες..τις παντοφλες μου και τις μπυτζαμες μου τις κρατησε) μολις εφυγα και πηγα σπιτι μου..5 ωρες δρομος μου εστειλε ενα μυνημα και μου ειπε θελω να χωρισουμε και δεν θελω αλλο να ημαστε μαζι....

Με πειραξε και ακομα με πειραζει... Πιο πολυ ο τροπος της..

δεν την πιεσα για τιποτα και το αφησα ετσι..

Με επαιρνε τηλεφωνο σχεδον καθε μερα...Δεν ξερω γιατι...Την ειπα δεν θελω να με παιρνεις τηλεφωνο ουτε μυνηματα γιατι θελω να μεινω μονος μου, μου λεει εγω ομως δεν μπορω..Υποχωρω της λεω οκ..αλλα δεν θα μου αναφερεις τιποτα για την σχεση μας, μονο τα νεα μας. Μου λεει ενταξει..

Χαθηκε για 3 μερες δεν με επαιρνε καθολου..με παιρνει την τεταρτη και με ενα ειρωνικο υφος μου λεει ελα τι κανεις λεω καλα ...Δεν σε πηρα τρεις μερες, το ξερω τις λεω...Μιλησαμε και στο τελος της λεω δεν θελω να με ξαναπαρεις τηλεφωνο, ουτε να με ενοχλησεις, μου ξαναλεει μα εγω δεν μπορω και τοτε της ειπα μονο το εγω σου σκεφτεσαι..τωρα δεν μπορω γω...

Και εχω να της μιλησω μια βδομαδα..

Πλεον κοιταω να περναω καλα...Διασκεδαζοντας με φιλαρακια και οτι κατσει...

Κλασική περίπτωση. Σε παράτησε από γκόμενο αλλά σε θέλει για φιλαράκι (κοινώς κορόιδο που θα ακούει τα προβλήματά της).

Καλά κάνεις και ξεκόβεις, γιατί θα είναι εις βάρος σου η κατάσταση.

• Like 1
Δημοσ.

Τα πράγματα είναι απλά.

...

[Μεγάλο κείμενο, ασυνάρτητο σε μεγάλο βαθμό. Με μεγάλες προτάσεις, χωρίς καθαρό συντακτικό και με ροή σκέψης ανύπαρκτη]

...

Από εσένα εξαρτάται.

Δημοσ.

Τα πράγματα είναι απλά.

...

[Μεγάλο κείμενο, ασυνάρτητο σε μεγάλο βαθμό. Με μεγάλες προτάσεις, χωρίς καθαρό συντακτικό και με ροή σκέψης ανύπαρκτη]

...

Από εσένα εξαρτάται.

Ναι???

όχι ρε συ δεν είναι τόσο χάλια, διάβασέ ακόμα μια φορά, πιστεύω κάτι θα καταλάβεις..

Για το δικό μου δε λες;

επίσης.. τί εννοείς.. από μένα εξαρτάται?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...