Προς το περιεχόμενο

3 IDE συσκευές και motherboard χωρίς IDE... τί κανω?!


fbot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγόρασα μια mobo χωρίς υποστήριξη IDE θύρας αλλά έχω 3συσκευές(1δίσκος και 2CD-ROM)που συνδέονται με IDE. Τί μπορώ να κάνω και τί με συμφέρει? 3 adaptorες για IDE to SATA ήταν η πρώτη μου σκέψη και μου βγαίνουν κοντά στα 30ευρό. Μετά σκέφτηκα pci κάρτα που να δίνει IDE θύρες. Αλλά δεν έχω κάτι υπόψιν μου(αν βρήκες κανείς εντός Ελλάδας plz help). Και τέλος σκέφτηκα αν υπάρχει τρόπος να μετατρέψω μία ή δύο SATA της mobo σε IDE(βέβαια δεν ξέρω καν αν γίνεται). PLZ help!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγοραζεις ενα sata dvd-rw (15€)... και μετατρεπεις τον σκληρο σε εξωτερικο με καποιο καταλληλο κουτι (15- 20€) ... πουλας και τα παλια drives κανενα δεκαρικο και καθαρισες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aν σε βολεύουν τα CD-ROMs και δεν χρειάζεσαι DVD drive (...αν και "περίεργο" μου φαίνεται...Μήπως ΕΙΝΑΙ DVD και όχι CD; ), τότε ΙΣΩΣ το "καλύτερο" που έχεις να κάνεις να είναι να βάλεις μια PCI controller card όπως αυτή πχ : http://www.skroutz.g...yphrase=pci+ide για 2 IDE συσκευές, και να έχεις μονίμως πάνω το ένα drive και τον δίσκο και σε περίπτωση που χρειαστείς (...; ΑΝ δεν έχεις αντιγραφικό drive, δεν βλέπω ΠΟΥ χρειάζεσαι 2 ταυτόχρονα...) το 2ο drive, βγάζεις για λίγο τον σκληρό...Θα σου βγει γύρω στο 12άρι € (από Αθήνα. Από Σαλονίκη, 18, στο Zero1).

 

Αν και, το ιδανικό ίσως ήταν (αν δεν σε χαλάει το σύνολο του εξόδου) να πάρεις ένα DVD-RW drive : http://www.skroutz.g...eyphrase=dvd-rw που είπε ο stm και να παροπλίσεις το ένα CD-ROM (...δεν νομίζω να παίξει να τα πουλήσεις πάντως, όπως πρότεινε ο stm...), και να το έχεις ΜΠΑΣ και κάποια μέρα το χρειαστείς (πχ πες πως έχουν σταδιακά χαλάσει DVD-RW και το άλλο CD-ROM, και δεν έχεις κάπου έστω ένα δισκάκι για να βάλεις -πχ εγκατάστασης λειτουργικού, ή να χρειαστεί να το συνδέσεις σε κάποιο άλλο μηχάνημα...) μαζί με την controller card την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τον δίσκο και το ένα από τα CD-ROMs (πχ να βάλεις δισκάκι σε αυτό, για να το αντιγράψεις στο DVD-RW...). Το σύνολο 27€ κατ' ελάχιστο.

 

Aν για κάποιο (...μυστήριο) λόγο θες ντε και καλά να βάλεις και τις 3 IDE συσκευές που έχεις πάνω, ταυτόχρονα μάλιστα, και να μην πάρεις DVD-RW, τότε υπάρχει και η λύση με κάρτα που θα έχει δύο IDE connectors :

 

http://www.visionstu...?id=9841&cat=16 (Θεσ/νίκη)

 

ή

 

http://www.cosmodata.gr/product/12213/ (Αθήνα)

 

και θα σου βγει 25άρι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...