Ntinaras Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 το χω ξαναπει αυτο που πρεπει ειναι να μην εχει υψηλα προστιμα,αλλα αφαιρεση πινακιδων και διπλωματος για μεγαλο διαστημα ο επικινδυνος δε θα πρεπει να οδηγαει καθολου,οχι απλα να πληρωνει λεφτα.
skiabox Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Arcanaloth : Το μπουρδέλο που λές έχει τρελά έξοδα πάντως και πρέπει να θρέψει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στις οποίες έχει υποσχεθεί ότι μπορούν να ζουν χωρίς να παράγουν , ενώ ταυτόχρονα εμποδίζει οποιονδήποτε να παράξει το οτιδήποτε.Συνεπώς ή πληρώνεις ή μεταναστεύεις.
Septum Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Arcanaloth +1 Ποσο ποιο κατανοητο να γινει οτι οι κλησεις εχουν καθαρα εισπρακτικο χαρακτηρα και οχι επιμορφωτικο?Ο αστυνομος δε νοιαζετε να σε συμβουλεψει οπως σε χωρες του εξωτερικου και αν δεν συμμορφωθεις να σε γραψει.Τους βγαζουν εξω απλα για να μαζεψουν λεφτα.Και βεβαια αυτου που του περισσευουν και παρανομα θα παρκαρει συνεχεια,και θα μιλαει και στο τηλεφωνο του.Προσφατα εφαγα κληση για σουζες και μη κατοχη πινακιδας 1000ευρω,και το οργανο αφου μου την εγραψε μου ειπε μετα απο ερωτηση μου οτι αν εχω καποιον καλο γνωστο,μπορει να σβηστει.Και δεν λεω ενοοειται οτι δεν επρεπε να φαω την κληση,αλλα οτι δεν θα επρεπε να ειναι χρηματα,και βεβαια να υπαρχει ενδεχομενο διαγραφης της...
pournaras Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 OP, όπως κατάλαβες πρέπει να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια από το τόπικ αυτό, γιατί σε λίγο θα βγεις και ο μοναδικός φταίχτης για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας. Όλοι εσείς που διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας και αποκαλείτε τον OP Ελληνάρα, βλάχο, υποκριτή κτλ., ξεχνάτε απλά, βασικά πράγματα, όπως π.χ. πως δεν ζούμε σε πολιτισμένη χώρα όπου λειτουργούν έστω και τα τυπικά. Αν ζούσαμε σε κανέναν Καναδά, Σουηδία κτλ. θα έλεγα ακριβώς τα ίδια μ' αυτά που διάβασα. Έφταιξες; Θα πληρώσεις κύριε. Θα πει κάποιος, τι σημασία έχει, επειδή όλα είναι μπουρδέλο σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ακολουθούμε τους νόμους; ΟΧΙ! Η διαφορά ποιά είναι όμως; Σε κάποια άλλη χώρα θα εμπιστευόμουνα την αστυνομία ότι κάνει καλά την δουλειά της. Εδώ ΞΕΡΩ πως λειτουργεί η αστυνομία. Πέρα από το πολύ σοβαρό ότι δεν κάνει ποτέ την δουλειά της αν είναι για κάτι σοβαρό όπως, ληστεία, φόνος κτλ., πάμε στα φοροεισπρακτικά μέσα. Όποτε θυμούνται και χρειάζονται χρήματα, ανακαλύπτουν ή θυμούνται ο,τιδήποτε. Το πράγμα είναι πολύ απλό: ΑΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΕ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 100% ΤΥΠΙΚΟΣ. Αυτό που πρέπει να γίνεται είναι ο πολίτης να μπορεί να εμπιστεύεται τον αστυνομικό και να θεωρεί ότι θα κάνει καλά την δουλειά του. Να μπορεί να ΚΡΙΝΕΙ και να ξεχωρίζει τις καταστάσεις. Εγώ φοράω γυαλιά π.χ. Υποχρεούμαι από τον νόμο να έχω 2ο ζευγάρι στο αυτοκίνητο. Πες ότι με πιάνουν και μου γράφουν κανά 200άρι ευρώ πρόστιμο. Να τους πω μπράβο; Αυτή είναι η δουλειά τους; Να πω παρανόμησα, μπράβο στον κύριο αστυνομικό που τσάκωσε έναν εγκληματία; Όλοι εσείς που κρίνατε τον OP, έχετε μέσα στο αμάξι όλα τα απαραίτητα χαρτιά για τα ΠΑΝΤΑ, από ενημερωμένη κάρτα καυσαερίων, ΚΤΕΟ, τα πάντα, μέχρι τρίγωνα, λειτουργικούς πυροσβεστήρες, ενημερωμένο φαρμακείο, γιλεκάκι φωσφοριζέ, 2α γυαλιά κτλ.; ΚΑΝΕΝΑΣ σας ποτέ δεν έχει μιλήσει σε κινητό μέσα σε αμάξι; Και ξαναλέω: Δεν υπερασπίζομαι τον παράνομο! Πρέπει ο αστυνομικός όμως να μπορεί να ξεχωρίζει καταστάσεις και να ΚΡΙΝΕΙ τι είναι όντως επικίνδυνο και τι όχι. Άλλο η γκόμενα που πάει με 160 και συγχρόνως είναι με τσιχλόφουσκα και μιλάει επί 30 λεπτά στο κινητό, και άλλο ο τύπος που έχει κολλήσει στην κίνηση και απαντάει στην συσκευή για 30 δευτερόλεπτα. Άλλο αν δεν βάλω ζώνη στην Εθνική ενώ πάω με 200 και άλλο αν δεν βάλω ζώνη στο χωριό μου με τους 100 κατοίκους που έχει 3 αμάξια και πάω με 40 μια διαδρομή 2 λεπτών. Ζω 35 χρόνια στο ίδιος μέρος. Παρκάρω 20 χρόνια το αμάξι στον ίδιο δρόμο. Μαζί με μένα άλλοι 50 άνθρωποι. Ξυπνάμε ένα πρωί μετά από δέκα χρόνια, κλήσεις όλοι για παράνομο παρκάρισμα. Ξαφνικά θυμήθηκαν και ανακάλυψαν ότι παρκάρουμε όλοι παράνομα. Μετά από 6-7 χρόνια πάλι κλήση. Ξανά τα ίδια. Συνολικά, ΤΡΕΙΣ φορές στα 20 χρόνια θυμήθηκαν και γράψανε τους πάντες. ΤΡΕΙΣ φορές στα 20 χρόνια ήμασταν παράνομοι. Να ζούσαμε σε πολιτισμένο κράτος, να έλεγα, ΝΑΙ ρε κερατάδες, και πάλι δίκιο έχετε. Θα την πληρώσω γιατί ενώ έχει χώρο παραδίπλα εγώ ο μάγκας ήθελα να το παρκάρω κοντά στο σπίτι μου. ΑΛΛΑ ΠΟΥ; ΠΟΥ ΣΚΑΤΑ να το βάλω αυτό το κωλάμαξο; ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΧΩΡΟ για να παρκάρουμε τα αυτοκίνητα μας; ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ. Αυτό είμαστε. Ή θα ισχύουν ΟΛΟΙ οι νόμοι ΠΑΝΤΑ και για ΟΛΟΥΣ ή άτομα σαν τον OP θα έχουν δίκιο να βγαίνουν από τα ρούχα τους. Δεν μπορείς την μια μέρα να με βλέπεις χωρίς ζώνη και να μου κλείνεις το μάτι και να με χαιρετάς και την άλλη να μου δίνεις κλήση. Δεν μπορείς να μου δίνεις κλήση για παράνομο παρκάρισμα ενώ δεν έχεις προβλέψει άλλο χώρο να παρκάρω. Δεν μπορείς να ΔΙΥΛΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΟ. Δεν λέω χάος και αναρχία! Δεν λέω να γράψουμε τους νόμους στα @@ μας. Να υπάρχει ΚΡΙΣΗ λέω, πότε κάποιος όντως παρανομεί και πότε το μέτρο είναι εισπρακτικό. Γιατί αν το πάμε με το γράμμα του νόμου, τότε ΟΛΟΙ ανά πάσα στιγμή παρανομούμε για κάτι, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Σε μονοδρομο μιλωντας στο κινητο, αναβω αλαρμ και σταματαω για να παρκαρω στα αριστερα μου. Ξεκιναω την οπισθεν (συνεχιζοντας να μιλαω), και ουτε που καταλαβα οτι αργησα να κοψω τιμονι, οποτε οταν αρχισα να στριβω ηταν πλεον αργα, και επεσα πανω στον προηγουμενο που ειχε σταματησει κανονικοτατα για να με αφησει να παρκαρω. Αποτελεσμα, ενα 500αρικο στα δικα μου, συν αυξηση ασφαλειας κλπ. συν οτι αφησα και τον αλλον χωρις αμαξι για καμμια βδομαδα που δεν εφταιγε και σε τιποτε. Πως θα επρεπε να με κρινει εκει ο μπατσος; Ως μη επικινδυνο επειδη δεν επιασα τα 160 ; Ολοι κανουμε λαθη και ολοι κανουμε μαλακιες. Αλλα αυτο απεχει πολυ απο το να προσπαθουμε να καλυψουμε τις μαλακιες μας πισω απο δικαιολογιες οτι η κληση ειναι καθαρα εισπρακτικη, οτι οι κακοι μπατσοι ειναι νταβατζηδες κλπ, λες και τα λεφτα τα τσεπωνει ο τροχαιος που σε γραφει και δεν πανε στην εφορια. Αφου εκει καταληγουν ολα. Ναι εγω δεν εχω καρτα καυσαεριων, οποτε αν με γραψουν δε θα κανω μοκο αλλα πρεπει να "θεωρησω" κοροιδια που γραφουν για καρτα καυσαεριων (γιατι ως ελληναρας ξερω οτι το αμαξι μου ειναι τζιτζι και δεν εκπεμπει), ο αλλος δεν εχει ασφαλεια, αλλα επειδη δεν εχει τρακαρει ποτε, το θεωρει κοροιδια να τον γραψουν, ο τριτος δεν εχει φρενα, αλλα επειδη ειναι ανεργος και δεν εχει λεφτα, το θεωρει κοροιδια να τον γραψουν, ενω δεν κοιτανε οι μαλακες την κριση που τους εφτασε εδω, ο αλλος παει μονιμα με 140, αλλα επειδη ξερει οτι ειναι ντραϊβερ και μαγκιορος και κουμανταρι το αμαξι σαν τη γυναικα, το θεωρει κοροιδια να τον γραψουν, και παει λεγοντας. Με αυτη τη λογικη λοιπον, δεν πρεπει να μας γραφουν για τιποτε απο τον ΚΟΚ μιας και ολα ανα περιπτωση μπορουν να θεωρηθουν κοροιδια. 1
Ntinaras Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΧΩΡΟ για να παρκάρουμε τα αυτοκίνητα μας; αυτος που αγορασε αυτοκινητο
haris_216 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 κριτική διάθεση για τα πάντα τους νόμους, την εφαρμογή τους, την χρησιμότητά τους, την δικαιοσύνη τους. αυτούς που γράφουν, αυτούς που σβήνουν. για όλους φυσικά εξαιρείται ο εαυτός μας (για 1002 λόγους)
skiabox Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Εντωμεταξύ οι σούπερ βολεμένοι κάνουν μπαμ από τα 10 χιλιόμετρα.
kalogeros Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Arcanaloth, τόσες ασυναρτησίες μαζεμένες σε ένα post είχα καιρό να διαβάσω. Ερώτηση προς όλους όσους θεωρούν ότι τα πρόστημα της τροχαίας είναι μόνο εισπρακτικά: Δηλαδή ρε παιδιά, εσείς ποια μέτρα θεωρείτε ότι θα έπρεπε να επιβάλλει η τροχαία ώστε να μην χαρακτηρίζονται εισπρακτικά αλλά ταυτόχρονα να συνετούν τους παράνομους οδηγούς; Προτείνετε μερικά. αυτος που αγορασε αυτοκινητο +10000000000000000000000000000000000000000000000000000000
..MementoMori.. Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Εντωμεταξύ οι σούπερ βολεμένοι κάνουν μπαμ από τα 10 χιλιόμετρα. Το βολεμα και η βλακεια δεν κρυβονται.
skiabox Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Το βολεμα και η βλακεια δεν κρυβονται. Οχι μόνο δεν κρύβονται, αλλά στην Ελλάδα πάνε μαζί αναγκαστικά.Αν δεν είσαι βλάκας δε βολεύεσαι.
not87not Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Οχι μόνο δεν κρύβονται, αλλά στην Ελλάδα πάνε μαζί αναγκαστικά.Αν δεν είσαι βλάκας δε βολεύεσαι. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του κόσμου όπου ο νοματαγής είναι και ηλίθιος.
kostas_dr Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Και μ' όλα αυτά που συμβαίνουν, αυτή η χώρα (ας την πω έτσι) δεν λέει ν' αλλάξει
kage Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Οι οδηγοί στην Ιταλία θα καλούνται να καταβάλουν πρόστιμο 155 ευρώ, αν τους σταματήσει η τροχαία επειδή οδηγούν και μιλάνε στο κινητό τηλέφωνο ή στέλνουν γραπτό μήνυμα... Το πρόστιμο είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη, όπου η ποινή για χρήση κινητού από οδηγό αυτοκινήτου σε χώρες όπως η Ολλανδία, η Πορτογαλία ή η Σλοβενία είναι περίπου 100 ευρώ. Στη Γερμανία, το πρόστιμο για την ίδια παράβαση ανέρχεται σε 40 ευρώ, δηλαδή είναι σχετικά χαμηλό, αλλά οι οδηγοί χάνουν και πόντους από το δίπλωμά τους. Η Σουηδία είναι η πιο επιεικής στην Ευρώπη στο θέμα αυτό και δεν επιβάλλει πρόστιμο, αφού η χρήση κινητού κατά την οδήγηση δεν θεωρείται οδική παράβαση. >> στην ελλαδα ειναι 110ευρω και σου παιρνουν το διπλωμα για 30μερες!!!!!!! αφου δεν σου πειραν και το διπλωμα παλι καλα να λες ετσι οπως τα χουν κανει... http://www.insomnia.gr/topic/449939-%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82-150%CE%B5/page__st__70__p__4814904#entry4814904
Arcanaloth Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 αυτος που αγορασε αυτοκινητο Καλό τσιτάτο, ακούγεται ωραία και βάζει εύκολα και ο άλλος το +1, κρίμα που δεν βγάζει κανένα λογικό νόημα βέβαια. Είμαι εγώ 35 χρονών και δουλεύω πες όλη μέρα και παίρνω 600 ευρώ. Το ίδιο κάνει και η γυναίκα μου. Μετά από χρόνια δουλειάς καταφέρνουμε αγοράζουμε ένα δυάρι στην περιοχή του Ευόσμου Θεσ/νίκης, σε κάποιο κωλόστενο μέσα όπου είναι στιβαγμένοι δεκαπλάσιοι πολίτες απ' ό,τι θα έπρεπε κανονικά γιατί ο μηχανικός που σχεδίασε την πόλη δεν είχε ιδέα τι έκανε. Εγώ λοιπόν, επειδή έτυχε και γεννήθηκα φτωχός, ΔΕΝ έχω δικαίωμα να αγοράσω κάποια στιγμή ένα αυτοκίνητο. Επειδή γεννήθηκα φτωχός, θα πρέπει να παίρνω το γαμωλεωφορείο αν θέλω να κατέβω μέχρι το κέντρο, σκέψεις δε να πάω τίποτα Κρήνη και τέτοια είναι απλά απαγορευτικές γιατί θα πρέπει να αλλάξω 3-4 λεωφορεία και θα μας βγει πήγαινε-έλα η ιστορία χ80 λεπτά το εισιτήριο γάμησε τα. Άμα ήμουν μάγκας, και σύμφωνα με την λογική σου, έπαιρνα ένα σπίτι στο Πανόραμα, είχα την άπλα μου, ΕΙΧΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΜΟΥ, είχα την πυλωτή μου, και γούσταρα! Αλλά τώρα, μαλάκας. Ας πάω να πάρω ένα ποδήλατο άμα θέλω, αλλιώς να κάτσω να τρώω κλήσεις. Γιατί προς Θεού, δεν είναι υποχρέωση του κράτους να μου προσφέρει δρόμους επειδή πληρώνω φόρους, είμαι Ελληνάρας αν ζητήσω κάτι τέτοιο εξωφρενικό. +1!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Τωρα τι ψαχνετε? Αν ειναι δικαιο που υπαρχει ο νομος περι κινητων (...) ή αν πρεπει να τον εφαρμοζουμε απτη στιγμη που υπαρχει χωρις να επικαλουμαστε καθε πιθανη δικαιολογια? Το οτι η αστυνομια δεν κανει καλα τη δουλεια της ειναι αλλη συζητηση. Εν προκειμενω εχουμε το αντιθετο παραδειγμα. Αστυνομια που εκανε τη δουλεια της και πολιτης/πολιτες που ερχονται αντιθετοι με το γεγονος αυτο επινοωντας διαφορες απαντησεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις