Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
το αυτοκίνητο που οδηγούσα ήταν αυτόματο άρα το δεξί μου χέρι ήταν αποδεσμευμένο ' date=' με την λογική αυτή πρέπει να γράφουν και όταν καπνίζεις ή πίνεις καφέ[/quote']

Και αυτα απαγορευονται. Αλλα με 5 ωρες μαθηματα δεν μαθαινονται αυτα... Θελει διαβασμα ο ΚΟΚ.

• Απαντ. 176
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Εγώ πριν λίγες μέρες πήρα κλήση στις ΗΠΑ επειδή δεν ακινητοποίησα εντελώς το όχημα σε STOP. Και μάλιστα την ημέρα των γενεθλίων μου' date=' στις 12 τα μεσάνυχτα. Τι να κάνω, θα πληρώσω 90 δολάρια.

Αποδέχεσαι το λάθος σου και προχωράς.[/quote']

Τα λαθη τους τα αποδεχονται αυτοι που φορανε παντελονια.Οι υπολοιποι κλαιγονται στα φορουμ.

Αποστολή από το GT-I9000 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

+1 από εμενα γίναμε όλοι αμερικανάκια και ατσαλάκωτοι στην ελλάδα έχουμε πολλά στραβά αλλα είχαμε και ένα καλο το ΦΙΛΟΤΙΜΟ που μας έκανε να αξιολογούμε καταστάσεις.. τώρα θέλουμε να γίνουμε copy paste γερμανών και αμερικανων σταδuαλα...

Όταν κάποιος παρκάρει στο πεζοδρόμιο εμποδίζοντας την διέλευση ανάπηρων, μητέρων με καρότσια και γενικά των πεζών, εσύ το λές φιλότιμο; Σόρρυ φίλε, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα, οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι που ανέφερες, έχουν περισσότερο φιλότιμο και σεβασμό προς τον συμπολίτη τους από εμάς. Πρέπει να το παραδεχτούμε επιτέλους όλοι, ότι οδηγικά είμαστε απολίτιστοι.

Τα λαθη τους τα αποδεχονται αυτοι που φορανε παντελονια.Οι υπολοιποι κλαιγονται στα φορουμ ή φιλάν τις κατουρημένες ποδιές των "μπάτσων" που βρίζουν, για να τους σβήσουν την κλήση..

Φιξντ

Δημοσ.

Τα λαθη τους τα αποδεχονται αυτοι που φορανε παντελονια.Οι υπολοιποι κλαιγονται στα φορουμ.

Αποστολή από το GT-I9000 με τη χρήση Insomnia App

...

και οι "γατοι" φορανε παντελονια...

Δημοσ.

+1 από εμενα γίναμε όλοι αμερικανάκια και ατσαλάκωτοι στην ελλάδα έχουμε πολλά στραβά αλλα είχαμε και ένα καλο το ΦΙΛΟΤΙΜΟ που μας έκανε να αξιολογούμε καταστάσεις.. τώρα θέλουμε να γίνουμε copy paste γερμανών και αμερικανων σταδuαλα...

Φιλότιμο

ουδέτερο

αξιοπρέπεια, τιμή, περηφάνια, το χαρακτηριστικό εκείνου που είναι συχνά υπέρ το δέον συνεπής προς τις υποχρεώσεις του, που πρόθυμα εκτελεί τα καθήκοντά του, με ευσυνειδησία, εκείνου που δεν θέλει να δίνει δικαιώματα να θιγεί η τιμή και η υπόληψή του

Τι σχέση έχει ο μέσος Έλληνας με το φιλότιμο; Την παντελή έλλειψη ευγένειας, την τάση του να κοιτά ο καθένας την πάρτη του, την απατεωνιά, κτλ τα λές αξιοπρέπεια και τιμή;

Το να μην πληρώνεις φόρους, να μην δηλώνεις εργαζόμενους, να βάζεις βύσμα για οτιδήποτε δεν σε βολεύει, κτλ τα λές συνέπεια στις υποχρεώσεις;

Το να παρκάρεις πάνω στο πεζοδρόμιο όπως πολύ καλά είπε ο kalogeros, το να περνάς με κόκκινο, να πετάς σκουπίδια οπουδήποτε, κτλ τα λες ευσυνειδησία;

Και ας μην μιλήσουμε για τα δικαιώματα να θιγεί η τιμή. Νομίζω όλα τα παραπάνω το καλύπτουν, την τιμή την ξεπουλήσαμε για μια θέση στο δημόσιο.

Την περηφάνια δεν την έπιασα, όλοι είμαστε γεμάτη απο αυτήν, ξεχειλίζει απ'τα πατζάκια. Ψωροπερηφάνια μέχρι το κόκκαλο για επιτεύγματα άλλων.

Τι ανώτερο έχει ο Έλλην πολίτης απ'τον αντίστοιχο Αμερικάνο ή τον Γερμανό; Είναι σοβαρή ερώτηση, σκέψου το και απάντησε.

Δημοσ.

+1 και απο μένα.

Και λίγα λες. Ξεχειλίζουμε απο φιλότιμο και "εθνική" :-D υπερηφάνεια, σ' αυτήν την χώρα.

Για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Μια ζωή έτσι ήταν η Ελλάδα. Γιατί άραγε οι παλιές ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες του 60 είναι τόσο διαχρονικές και βλέπονται άνετα ακόμα και σήμερα; Γιατί ταυτιζόμαστε και αναγνωρίζουμε αυτές τις καταστάσεις, δυστυχώς.

• Super Moderators
Δημοσ.

Έχουν χάσει οι λέξεις το νόημά τους.

Παρανομείς, βγαίνεις να τα χώσεις στο κράτος που εφαρμόζει το νόμο, στη συνέχεια γλύφεις τους διεφθαρμένους για να σε ρίξουν στα μαλακά, το πετυχαίνεις, κι όλα μέλι-γάλα.

Και γκαραντί θα βρεθούν δύο-τρεις "προοδευτικοί" και "ανοιχτόμυαλοι" που θα επιτεθούν σε όποιον αγανακτεί όχι μόνο με την παρανομία, αλλά και με το απερίγραπτο θράσσος αυτών που γλύφουν εκεί όπου (υποτίθεται ότι) φτύνουν. Και κατά τα λοιπά καταγγέλουν τα "λαμόγια" και τους "οσφυοκάμπτες".

Κατάντια.

• Like 1
Δημοσ.

Το πρόβλημά όλων μας, χωρίς να βάζω τον εαυτό μου στην απ'έξω, είναι ότι αρκετά συχνά σπεύδουμε να εκλογικεύσουμε καταστάσεις υπέρ μας. Χαρακτηριστική η κουβέντα που είχα σε άλλο thread σχετικά με παράνομο παρκάρισμα επάνω σε πεζοδρόμιο. Το να κλείσεις π.χ. εντελώς την δίοδο στους πεζούς ή τον δρόμο με το να ανεβάσεις μόνο τις ρόδες σε πεζοδρόμιο πλάτους πέντε μέτρων χωρίς να ενοχλείς τα διερχόμενα αυτοκίνητα δεν έχει την ίδια βαρύτητα ηθικά αλλά ο νόμος το αντιμετωπίζει το ίδιο.

Και εκεί κάπου χάνουμε τη μπάλα. Απαγορεύεται το παρκάρισμα αλλά αφού δεν ενοχλώ γιατί να με γράψουν; Παρανόμησα αλλά γιατί γράψανε μόνο εμένα και όχι και τους άλλους; Δεν βρίσκω να παρκάρω γιατί δεν έχει φροντίσει ο δήμος οπότε τι να κάνω;

Εύλογα τα ερωτήματα, πολλές φορές έχω μπει και εγώ στο τριπάκι (και ναι, έχω παρανομήσει) αλλά αν το δούμε καθαρά αντικειμενικά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Ο νόμος καλώς η κακώς (για εμένα καλώς) δεν κοιτάει το αν ενοχλούμε, το αν δεν βρίσκουμε να παρκάρουμε, το αν έπρεπε να καλέσουμε το ΕΚΑΒ κ.λπ. από τη στιγμή που υπάρχουν λύσεις έστω και αν αυτές μας ξεβολεύουν.

Το ότι τα περισσότερα πρόστιμα έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα το ξέρουμε όλοι. Πώς γίνεται όμως όταν εμείς φάμε κλήση να λέμε "δεν πληρώνω γιατί απλά θέλουν τα λεφτά μου" ενώ όταν φάει ο άλλος το "πλήρωσε για να μάθεις" πάει σύννεφο;

Από την άλλη, θυμάμαι ακόμα θέμα που ο TS είχε παραδεχτεί ότι παρανόμησε, δεν έψαχνε δικαιολογίες, δεν ζητούσε τα ρέστα, απλά ρωτούσε τι παίζει με το πρόστιμο. Και πάλι κάποιοι ως νομοταγείς πολίτες-δικαστές του επιτέθηκαν. Nice.

Δημοσ.

@viper δεν το γράφω σαν δικαιολογία. Αλλά κάλλιστα θα μπορούσαν κάποιες σοβαρές παραβάσεις αντί (η μαζί με) πρόστιμο να επέφεραν και άλλες βαριές ποινές.

Γνωστός μου έφαγε κλήση για προσπέραση σε διπλή διαχωριστική, όριο ταχύτητας και ένα σωρό άλλα. Όλα μαζί χιλιάρικο αν θυμάμαι καλά και αφαίρεση πινακίδας. Την οποία όμως είχε στα χέρια του 4 ημέρες αργότερα. Δεν βρίσκεις κάτι λάθος στο τελευταίο; Δεν θα ήταν καλύτερα να φάει ένα 400ρι ακατέβατο αλλά ταυτόχρονα αφαίρεση πινακίδας και διπλώματος για ένα μήνα -χωρίς την προσφορά "πάρτε πίσω ότι έχετε" κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα-;

Δημοσ.

@viper δεν το γράφω σαν δικαιολογία. Αλλά κάλλιστα θα μπορούσαν κάποιες σοβαρές παραβάσεις αντί (η μαζί με) πρόστιμο να επέφεραν και άλλες βαριές ποινές.

Γνωστός μου έφαγε κλήση για προσπέραση σε διπλή διαχωριστική, όριο ταχύτητας και ένα σωρό άλλα. Όλα μαζί χιλιάρικο αν θυμάμαι καλά και αφαίρεση πινακίδας. Την οποία όμως είχε στα χέρια του 4 ημέρες αργότερα. Δεν βρίσκεις κάτι λάθος στο τελευταίο; Δεν θα ήταν καλύτερα να φάει ένα 400ρι ακατέβατο αλλά ταυτόχρονα αφαίρεση πινακίδας και διπλώματος για ένα μήνα -χωρίς την προσφορά "πάρτε πίσω ότι έχετε" κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα-;

Και να εχουν τον καθε ελληνα/τουρκοσπορα και να τους τα κανουν τσουρεκια στο τμημα?

Δεν τους λυπασαι τους κυριους με τα μπλε?

Δημοσ.

Δεν τους λυπασαι τους κυριους με τα μπλε?

Όσο κάνουν την δουλειά τους επιλεκτικά, καθόλου :P

Δημοσ.

αυτη η καραμελα οτι τα προστιμα ειναι εισπρακτικου χαρακτηρα...

Eίναι εισπρακτικού χαρακτήρα.

Και όχι σωφρονιστικού όπως θα πρεπε.

Το να περάσεις με κόκκινο ένα φανάρι(όχι το φανάρι που μπαίνει επίτηδες στη μέση του πουθενά για να το περνάνε όλοι και να κόβουν πρόστιμα) ειναι ένα εγκληματικό λάθος και το πρόστιμο θα έπρεπε να ήταν αφαίρεση διπλώματος και πινακιδών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ετσι μαθαίνεις.

Το να σου κόψουν πρόστιμο χίλια ευρώ, αν έχεις λεφτά δε σε απασχολεί γιατι θα πληρώσεις σε 10 μέρες 500 και θα τα πάρεις όλα πίσω ενώ αν δεν έχεις, το πιθανότερο ειναι να καταστραφείς οικονομικά. Το 2ο δεν αποτελεί σωφρονισμό. Αποτελεί τιμωρία στον αδύνατο που έκανε ένα εγκληματικό λάθος.

Επίσης αποτελεί αναντιρρητη πραγματικότητα οτι η αστυνομία προτιμάει να σταματάει τους "ευκολους" πελάτες. Πχ δε θα σε σταματήσει αν τρέχεις με 180 στην εθνική με τη πόρσε, αλλά θα εξαντλήσει την αυστηρότητά της αν πηγαίνεις με 80 στη Σπύρου Λούη, επειδή εκεί τους καύλωσε να κρύψουν μια πινακίδα με όριο το 50...

Δημοσ.

Έχουν χάσει οι λέξεις το νόημά τους.

Παρανομείς, βγαίνεις να τα χώσεις στο κράτος που εφαρμόζει το νόμο, στη συνέχεια γλύφεις τους διεφθαρμένους για να σε ρίξουν στα μαλακά, το πετυχαίνεις, κι όλα μέλι-γάλα.

Και γκαραντί θα βρεθούν δύο-τρεις "προοδευτικοί" και "ανοιχτόμυαλοι" που θα επιτεθούν σε όποιον αγανακτεί όχι μόνο με την παρανομία, αλλά και με το απερίγραπτο θράσσος αυτών που γλύφουν εκεί όπου (υποτίθεται ότι) φτύνουν. Και κατά τα λοιπά καταγγέλουν τα "λαμόγια" και τους "οσφυοκάμπτες".

Κατάντια.

Είναι θέμα δείκτη νοημοσύνης.Απλά δεν καταλαβαίνει ο άλλος ότι με το πρώτο ρουσφέτι υπογράφει την καταδίκη του.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μη διαλυθεί το μεγαλύτερο μπουρδέλο που δημιουργήθηκε στην Ευρωπαική ιστορία.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...