deesnider Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Και, Dee, στις ανυπαντρες/χωρισμενες μανες τι κανεις? Τους παιρνεις το παιδι επειδη δεν εχουν αντρα στο σπιτι? Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Εγώ δεν παίρνω κανένα παιδί από κανέναν, ούτε και ζητώ από την πολιτεία να το πάρει. Από 'κει και πέρα: Άλλο «ανύπαντρη μητέρα», άλλο «χωρισμένη μητέρα» και άλλο «μητέρα που επέλεξε να μεγαλώσει ένα παιδί χωρίς την παρουσία του πατέρα του από την αρχή, επειδή π.χ. θέλει να το παίξει "ανεξάρτητη"». Η πρώτη περίπτωση μπορεί να οφείλεται σε χίλιους δυο λόγους (μέχρι και σε εγκυμοσύνη που προέκυψε από βιασμό). Μια μητέρα που επέλεξε να κρατήσει και να μεγαλώσει το παιδί της, ακόμα και υπό αυτές τις ακραίες προϋποθέσεις, δεν έχει να αποδείξει πλέον τίποτα και σε κανέναν. Με τη δύναμη του χαρακτήρα και την αποφασιστικότητά της, έχει ήδη επιβάλει την αξία της στους πάντες, από κοινωνικό περίγυρο μέχρι πολιτεία. Η δεύτερη περίπτωση σηκώνει μεγάλη συζήτηση, αφού έχει σημασία η ηλικία που βρισκόταν το παιδί όταν οι γονείς του χώρισαν. Αν π.χ. ήταν 10 ετών, γνώρισε και μάνα και πατέρα. Αν ήταν βρέφος αλλάζει το θέμα, αλλά και πάλι, κάποιοι «αστάθμητοι παράγοντες» οδήγησαν στο να μη τους γνωρίσει. Δεν οδήγησε εκεί η κ..λα του ζευγαριού. Η τρίτη περίπτωση, με βρίσκει το ίδιο αντίθετο, όσο και η υιοθεσία από ομοφυλόφιλο ζευγάρι: Θεωρώ τρομερά εγωιστικό και ανεύθυνο το να στερείς από επιλογή σου, τη δυνατότητα από ένα παιδί να μεγαλώσει με την εικόνα της μάνας και του πατέρα.
FedonasP Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 άκυρο δεν ξέρω γιατί το κάνω αλλα ήθελα να το ποστάρω http://www.youtube.com/watch?v=zn7-fVtT16k
MJBulls23 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 είναι απλά θέμα χρόνου να εμφανιστεί σε όλους αυτούς τους αμέτρητους πλανήτες που έχουν νερό ατμόσφαιρα κτλ ζωή... θες σε 1.000.000 χρονια μετά από εμάς? σε 1.000.000.000.000 μετά? σε 1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 χρονια μετά? πες οποιο αριθμό θες δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ για το σύμπαν αυτά τα διαστήματα.... Τοσο απλοχερα που "χαριζεις" χρόνια στο συμπαν και στην ευκαιρια για αναπτυξη ζωης, που μαλλον δεν εχεις ακουσει ποτέ για τον "θερμικο θανατο" του συμπαντος. Τα νουμερα που δινεις ειναι εξωπραγματικα και πιθανοτατα εκτός πραγματικοτητας.
FedonasP Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Τοσο απλοχερα που "χαριζεις" χρόνια στο συμπαν και στην ευκαιρια για αναπτυξη ζωης, που μαλλον δεν εχεις ακουσει ποτέ για τον "θερμικο θανατο" του συμπαντος. Τα νουμερα που δινεις ειναι εξωπραγματικα και πιθανοτατα εκτός πραγματικοτητας. ο θερμικός "θάνατος" τους σύμπαντος δηλαδή το γεγονός ότι η ενέργεια δεν γεννιέται και επίσης ότι υπό την μορφή της θερμότητας πάει από τα περισσότερο θερμά σώματα στα λιγότερο άρα και κατά συνέπεια υπαρχει η πιθανοτητα να εξισωθει η θερμοκρασία στο σύμπαν κάποια στιγμη. είναι απλά μια θεωρία με πολλές προϋποθέσεις.. και η λέξη "θάνατος" είναι πολύ ρομαντική κατά την άποψη μου μιας και η ύλη δεν καταστρέφεται απλά η θερμοκρασίες αλλάζουν. αυτό είναι ένα τινό που το συζητάω αλλα όχι εδώ προφανώς και σίγουρα δεν αποτελεί ιδιαίτερο εμπόδιο στην ανάπτυξη του σύμπαντος. βεβαια υπάρχει και μια θεωρία ότι αυτό θα είναι το σημείο 0 όπου από εκεί και πέρα θα αρχίσει η συρρίκνωση του σύμπαντος σε ένα σημειακό εντικειμενο μέχρις ότου φτάσουμε πάλι στις συνθήκες για ένα νέο big bang... όπως και να έχει δεν αλλαζει τίποτα από την ουσία των όσων έγραψα και αν ήταν απλόχερος ο χρόνος που έδωσα ήταν ακόμη πιο απλόχερη η ανάγκη του χρόνου αυτού για την ύπαρξη ζωής... ήδη πιστεύω πως υπάρχει. και 1.000.000 είναι τεράστιο χρονικό περιθώριο για να μεγιστοποιήσει γεωμετρικά αυτή την πιθανότητα.
MJBulls23 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 ο θερμικός "θάνατος" τους σύμπαντος δηλαδή το γεγονός ότι η ενέργεια δεν γεννιέται και επίσης ότι υπό την μορφή της θερμότητας πάει από τα περισσότερο θερμά σώματα στα λιγότερο άρα και κατά συνέπεια υπαρχει η πιθανοτητα να εξισωθει η θερμοκρασία στο σύμπαν κάποια στιγμη. Nope. Ο "θερμικος θανατος" δεν ειναι ακριβως αυτο. Τελειως διαφορετικη ειναι η φιλοσοφια και ο μηχανισμος. Η εντροπια ειναι η λεξη κλειδι. είναι απλά μια θεωρία με πολλές προϋποθέσεις.. Απλως μια θεωρια? Ειναι η επικρατουσα θεωρια σε καθε θεωρια για την μορφη του συμπαντος. Επισης για ποιες πολλες προυποθεσεις μιλας? και η λέξη "θάνατος" είναι πολύ ρομαντική κατά την άποψη μου μιας και η ύλη δεν καταστρέφεται απλά η θερμοκρασίες αλλάζουν. Ο θερμικος θανατος του συμπαντος δεν εννοει κανενος ειδους θανατο υλης ή ενεργειας, οποτε βρισκω ατοπη την αντιθεση σου. βεβαια υπάρχει και μια θεωρία ότι αυτό θα είναι το σημείο 0 όπου από εκεί και πέρα θα αρχίσει η συρρίκνωση του σύμπαντος σε ένα σημειακό εντικειμενο μέχρις ότου φτάσουμε πάλι στις συνθήκες για ένα νέο big bang... Ποια ειναι αυτη η θεωρια? Επειδη δεν την ξερω. Εννοω καποιο λινκ(βιβλιο, μελετη, κλπ) που να αναφερει περι αυτης....
Dark_Duck Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Εδώ είναι όμως και το πρόβλημα είναι αυτός ο φαύλος κύκλος... ποιος από τους "πιστούς" στην πραγματικότητα πιστεύει συνειδητά?? έχει δεχτεί μια πλύση εγκεφαλου από την στιγμή που γεννήθηκε μέχρι σήμερα και πέφτει στον σκοταδισμό... αν απλά κάποια στιγμή ένα ώριμο ενήλικο άτομα αποφασίσει να βαπτιστεί.. θα λυπόμουν για αυτό γιατί η κοινωνία (κατά την προσωπική μου άποψη) θα αποκτήσει ένα λιγότερο ωφέλιμο άτομο αλλα δεν θα προσπαθούσα να το αποτρέψω... γιατί είναι απλά η δικη μου άποψη και αυτός έχει με την σειρά του δικαίωμα να έχει δικη του.. το τραγικό είναι να βαπτίζονται μωρά και να μεγαλώνουν σε ένα τέτοιο κλίμα και να τους κρύβουν την πραγματικότητα... το ότι είναι δυσλειτουργικό το οποιοδήποτε δόγμα φαίνεται εκ του αποτελέσματος μιας και το 99% των φερομενων ως "πιστών" ΔΕΝ ακολουθεί κατά γράμμα την θρησκεία του (βασικά οι περισσότεροι δεν την ακολουθουν σχεδόν καθόλου πέρα από τα εντελώς τυπικά και επιφανειακά) και πως δεν έχει ιδέα για το τι πιστεύει... πόσοι χριστιανοί ξέρουν ακριβώς τι γραφει η καινή και η παλιά διαθήκη...?? κανένας σχεδόν (αν ξέρανε θα βλέπανε και τις ανωμαλίες που έχει μέσα και θα αηδιάζανε) και το ίδιο ισχύει και για τις άλλες θρησκείες.. το πολύ πολύ κανένα πιστεύω.. κανένα ψαλμό.. και μερικά "ρομαντικά" και επιλεγμένα κεφαλαιάκια που οι τσομπάνηδες τους τους υπόβαλαν να μάθουν... To σημείο που αναφέρεις σχετικά με την βάφτιση πετυχαινει το καρφί στο κεφάλι μιλάμε. Από τα πιο βάρβαρα και ανισορροπα μυστήρια στα οποία υποχρεώνεται ενα μικρό παιδί για να του πούμε καλημέρα καλως ηρθες στην χριστιανική Ουγκάντα! Θες να είσαι χριστιανός τότε με γεια σου με χαρά σου να βαφτιστείς στα 18 αφου ενηλικιωθείς και εισαι σε θέση να πάρεις μια τοσο σημαντική απόφαση. Αλλα όχι, πρέπει ο τραγόπαπας να αποπειραθεί να σε πνίξει πανώ που θα χρονίσεις. Τσομπάνηδες που βόσκουν πρόβατα...
flik Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Στα τετχοια μας ομως να παιξουμε αυτο το παιχνιδι αυτο που λες κυριε αγνωστικιστη Σκεφτεσαι λαθος. Αυτος που ισχυριζεται οτι υπαρχει κατι πρεπει να αποδειξει οτι αυτο που λεει. Παρε το σωματιδιο του higgs για παραδειγμα. Κάνεις λάθος. Όχι λίγο λάθος, ούτε πολύ λάθος. Απλά λάθος. Αν ισχυρίζομαι κάτι, και δε θέλω ή λέω οτι τώρα δεν μπορώ να το αποδείξω, σημαίνει πολύ απλά οτι οι υπόλοιποι μπορούν και έχουν φυσικά το δικαίωμα να μη το πιστεύουν. Όπως έγινε με το μποζόνιο Higgs, υπήρχαν άνθρωποι που δε πίστευαν στην ύπαρξή του. Αν εσύ δε συμφωνείς με τους ισχυρισμούς άλλων, δεν πας και τους εξαναγκάζεις να το αποδείξουν, αλλά απλά μπορείς να μην ακολουθήσεις τα πιστεύω τους. Όχι μόνο όταν είναι αδύνατο να το αποδείξουν, αλλά και όταν δε θέλουν. Απλά μην ασχολείσαι. Το ότι δεν το αποδεικνύουν δε σημαίνει όμως οτι έχεις το δικαίωμα να λες οτι είναι σίγουρα, 100% λάθος αυτό που λένε, απλά δεν το πιστεύεις και δεν το ακολουθείς. Απλό δεν είναι; Αν βέβαια αποδειχθεί κάτι, οφείλεις ως λογικός άνθρωπος να μην το αμφισβητείς.
xreokopia Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Ακριβως. Και δεν ειναι "θεοκουφο". Ειναι η πραγματικοτητα, ασχετως εαν πολλοι δεν την κατανοειτε ή δεν θελετε να την κατανοησετε. Δεν νομιζω. Οχι. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ που ισχυριζεται κατι πρεπει να το αποδειξει. Εαν εσυ ισχυριζεσαι οτι δεν υπαρχει Θεος πρεπει να το αποδειξεις. Εαν καποιος αλλος ισχυριζεται οτι υπαρχει Θεος πρεπει να το αποδειξει. Εαν κανείς δεν αποδειξει ουτε τη μια ουτε την αλλη προταση τοτε ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ στα σιγουρα τιποτα! Εαν κανείς δεν αποδειξει ουτε τη μια ουτε την αλλη προταση τοτε αυτο που ξερουμε ειναι οτι δεν μπορουμε να ξερουμε στα σιγουρα οτι υπαρχει Θεος. Εαν κανείς δεν αποδειξει ουτε τη μια ουτε την αλλη προταση τοτε αυτο που ξερουμε ειναι οτι δεν μπορουμε να ξερουμε στα σιγουρα οτι δεν υπαρχει Θεος. Εαν πεις οτι υπαρχουν ιπταμενοι ροζ ελεφαντες θα πρεπει να αποδειξεις οτι υπαρχουν αλλιως ειναι κενα λογια που δεν εχουν σημασια. Εαν πεις οτι υπαρχουν ιπταμενοι ροζ ελεφαντες και καποιος αλλος πει οτι δεν υπαρχουν, θα πρεπει ο αλλος να αποδειξει οτι δεν υπαρχουν αλλιως τα λογια του ειναι επισης κενα λογια που δεν εχουν σημασια. Η σωστη προταση ειναι οτι "δεν ξερουμε εαν υπαρχουν ιπταμενοι ροζ ελεφαντες". Επισης μια πιθανοτατα σωστη προταση ειναι οτι "μαλλον(η μεγαλυτερη πιθανοτητα ειναι οτι) δεν υπαρχουν ιπταμενοι ροζ ελεφαντες.". Αλλά αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν κατα 100%. Οχι. Δεν μπορεις να το ξερεις αυτο. Οτι στα σιγουρα(κατα 100%) ειναι ενα παραμυθι. Μια απο τα ιδια και εσυ. Επικινδυνη αποψη αυτη. Οτι λογικος => αθεος. Και λανθασμενη φυσικα. Και εσυ δηλαδη προτεινεις οτι ο Donald Knuth παραδειγματος χαριν, ενας που πιστευει, αρα οντας μη λογικος συμφωνα με εσενα, μπορεσε και εγραψε τοσα απιστευτα βιβλια και την βιβλο του προγραμματισμου και θεωρειται απο τους μεγαλυτερους επιστημονες στον χωρο. Ο Donald Knuth λοιπον δεν ειναι λογικος συμφωνα με εσενα. Το ακουσαμε και αυτο..... Αν οχι(και το συμπερασμα που εβγαλα ειναι λανθασμενο) τοτε γιατι οχι? Φυσικα και δεν ειναι λανθασμενο γιατι εσυ ειπες οτι η εξης συνεπαγωγη ισχυει: Το ατομο Α ειναι λογικο => Το ατομο Α δεν πιστευει σε "αυτα". Οποτε υποστηριζεις και την ισοδυναμη αντιθετοαντιστροφη της: Το ατομο Α (που) πιστευει σε "αυτα". => Το ατομο Α δεν ειναι λογικο. Αρα ο Donald Knuth και οποιος πιστευει σε αυτα, συμφωνα με εσενα, δεν ειναι λογικο. Μαλιστα.... Η πλακα ειναι οτι εχεις ολοκληρη φιλοσοφια για να υποστηριζεις αυτες τις αρλουμπες Ποιος ειναι ο Donald Knuth? Και πως εισαι σιγουρος οτι αυτο που λεει οτι πιστευει κιολας? Και οι πολιτικοι μας δηλωνουν πιστοι χριστιανοι ορθοδοξοι και πανε και στις εκκλησιες(οπου υπαρχει καμερα). Το χαρακτηριστικοτερο που μενει απο την.. εμβριθη αναλυση σου ειναι "Αλλά αυτο δεν σημαινει οτι (οι ιπταμενοι ροζ ελεφαντες) δεν υπαρχουν κατα 100%" Τόσο δύσκολο είναι; Σε πειράζει τόσο πολύ να δεχτείς οτι υπάρχει μη μηδενική πιθανότητα; Γιατί; Ούτε lol ούτε τίποτα. Απλά πράγματα είναι. Κανένας άθεος δεν πρέπει να είναι άθεος επειδή απλά είναι παράλογες ιστορίες. Το να είσαι άθεος στη σύγχρονη εποχή, επειδή απλά σου φαίνεται παράλογο να υπάρχει κάτι υπερφυσικό, δεν είναι σπουδαίο κατόρθωμα. Τον άθεο δεν θα έπρεπε να τον πειράζει να αφήνει μια μικρή πιθανότητα οτι όντως υπάρχει Θεός. Άθεος είναι περισσότερο αυτός που αδιαφορεί για τον αν υπάρχει ή όχι. Αν ήταν να αποδείξουμε την μη ύπαρξη του, τότε σιγά το πράγμα, όλοι άθεοι θα ήταν. Σωστά. Έχετε μπερδέψει όμως το εξής. Το να λες οτι είναι απίθανο, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρχει, δε σημαίνει οτι πιστεύεις οτι υπάρχει. Εγώ είμαι πεπεισμένος οτι δεν υπάρχει, αλλά για ποιο λόγο να πω αποκλείεται να υπάρχει όπως λένε οι περισσότεροι; Δεν φοβάμαι να πω πως αδιαφορώ αν υπάρχει, και αν υπάρχει τρέφω περισσότερο συναισθήματα μίσους παρά αγάπης πχ. Το να είσαι άθεος μόνο και μόνο επειδή σου φαίνεται παράλογο να υπάρχει, συγχαρητήρια, αλλά δε νομίζω οτι έκανες και σπουδαίο κατόρθωμα. Προσεξε, για μας τους αθεους ισχυει οτι δε δεχομαστε τιποτα ανευ αποδειξεων, ή κατι που υποκειται σε υπερφυσικες δυναμεις. Ουτε θεοι ουτε διαολοι λοιπον. Γιατι οσοι πιστευουν σε θεους, πιστευουν και σε διαολους και σε μεντιουμ και σε φλυτζανια και σε μαγειες κλπ. Το να πεις οτι κατι δεν αποκλειεται να υπαρχει ειναι ευκολο, αλλα τοτε μπαινεις στη σφαιρα της σεναριολογιας. Η σεναριολογια ομως δεν εχει καμμια αξια απολυτως. Οποτε ειτε απορριπτεις συλλήβδην ειτε ασχολησε με τη σεναριολογια. Για την ωρα κρατα αυτο: Η θρησκεια ειναι τοπικα και χρονικα προσδιορισμενη. Συνηθως κανεις αναλογα με το ποτε και που γεννηθηκε, πιστευει και στο αναλογο δογμα.
flik Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Οχι, εγω ειμαι άθεος ενώ ξερω οτι δεν μπορώ να το αποκλείσω το ενδεχόμενο. Απλά πιστεύω πως δεν υπάρχει, ενω έτσι θα ηθελα κιόλας. Μου αρέσει η φράση του Renard: "Δεν γνωρίζω αν υπάρχει Θεός, αλλά για την υπόληψή του, θα ήταν καλύτερα αν δεν υπάρχει." Επίσης το "δε δεχόμαστε τιποτα άνευ αποδείξεως" το βρίσκω παντελως λάθος. Μια γενια ανθρωπων αφιερωσε τη ζωή τους σε θεωριες βασιζομενες στο higgs και δεν ειχαν αποδειξεις. Αλλα το δεχοντουσαν και το πιστευαν, και φαινεται και να δικαιωνονται μετα απο πολλα χρόνια. Αλλιως θα ελεγαν "πηραμε τη ζωη μας λαθος".
ennoeitai Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Συγγνώμη να ρωτήσω εγώ το άλλο. Άμα πιστεύεις στο Θεό, μπορείς να πείς ότι ο Θεός είναι ο καλός, ο διάβολος είναι ο κακός, ο Θεός δημιούργησε αυτό, ο διάβολος σε έβαλε να κάνεις την τάδε πράξη, αυτό είναι θαύμα, ο Θεός νικάει το διάβολο, ο Χριστός δίδαξε, εσύ ακολουθείς το Χριστό σωστά, εσύ όχι, μπαίνεις στην εκκλησία νιώθεις ψυχική ανάταση, βλέπεις κάποιον να αμαρτάνει νιώθεις ότι τον κίνησε ο σατανάς ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ κάτι γίνεται, υπάρχει μια κινητικότητα ρε παιδί μου. Οταν είσαι άθεος δεν υπάρχει τίποτα. Οπότε ας μου πεί κάποιος γιατί να είσαι άθεος.
flik Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Εγω ειμαι αθεος γιατι η υπαρξη του Θεου μου γεννούσε πολλα προβλήματα τα οποια για να τα λύσω επρεπε να μη δεχτω την ύπαρξη του. Καπως έτσι χονδρικά.
xreokopia Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Ποιος χριστος ρε παιδια, εχετε συνειδητοποιησει οτι οι ορθ.χριστιανοι ειναι μολις το 10% του κοσμου? Υπαρχουν και ενα σωρο αλλες θρησκειες και πολλοι θεοι... Γιαυτο ειπα οτι αν δεν απορριψεις συλληβην θα μπεις στη σεναναριολογια(η οποια φυσικα δε καταληγει πουθενα). Επίσης το "δε δεχόμαστε τιποτα άνευ αποδείξεως" το βρίσκω παντελως λάθος. Μια γενια ανθρωπων αφιερωσε τη ζωή τους σε θεωριες βασιζομενες στο higgs και δεν ειχαν αποδειξεις. Αλλα το δεχοντουσαν και το πιστευαν, και φαινεται και να δικαιωνονται μετα απο πολλα χρόνια. Αλλιως θα ελεγαν "πηραμε τη ζωη μας λαθος". Ε τοτε δεξου οτι καποτε θα κοψω τη σεληνη στα δυο, μεχρι να αποδειχτει.
deesnider Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Γιατι οσοι πιστευουν σε θεους, πιστευουν και σε διαολους και σε μεντιουμ και σε φλυτζανια και σε μαγειες κλπ. Άκρως αυθαίρετη και εντελώς λανθασμένη γενίκευση. Το ένα δε συνεπάγεται απαραιτήτως το άλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα