Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα βηματα που θα διανυσει ειναι απειρα(αν και εδω υπεισερχεται και μια αλλη περισσοτερο φιλοσοφικου τυπου λυση του προβληματος) αλλά ο χρονος που θα ξοδεψει για να τα διανυσει οχι, οποτε θα διανυσει τελικα την αποσταση σε πεπερασμενο χρονο.

Εστω οτι κινειται με μια σταθερη ταχυτητα υ.

Τοτε ο χρονος που θα διανυσει το διαστημα 100/2 ειναι (100/2)/υ

Ο χρονος που θα διανυσει το διαστημα 50/2 ειναι (50/2)/υ = (100/4)/υ

Ο χρονος που θα διανυσει το διαστημα 25/2 ειναι (25/2)/υ = (100/8)/υ

................κλπ

Προσθετωντας αυτους τους απειρους σε αριθμο χρονους βρισκουμε:

(100/2)/υ + (100/4)/υ + (100/8)/υ + (100/16)/υ + ... =

(100/υ)·(1/2 + 1/4 + 1/8 + 1/16 + 1/32 + ... ) =

(100/υ)·( lim{n->infinity}((1/2)·((1/2)^n-1)/(1/2-1)) ) =

100/υ που ειναι πεπερασμενος χρονος.

Απειρα "βηματα" μεν, πεπερασμενου χρονου δε.

BTW το προβλημα αυτο ειναι "παραδοξο" ακομη και τωρα. :)

ένα post(η κάπου εκεί) να διάβαζες παρακάτω το ανέφερα δεν διαφωνώ :)

Για να τελειώνουμε

topitogyro.png

πήρε 1 + αυτό και εγώ που έφαγα τόσο χρόνο να ζωγραφίσω την υπερπαραγωγή στο topic που ρωτάει πως κάθεστε στο γραφείο δεν πήρα τίποτα :(

Δημοσ.

@nenya..

Μην χάνεσαι από το θέμα...

Δεν είναι ούτε το πιτόγυρο, ούτε η απόσταση.

Είναι η νοοτροπία. Η ίδια που οδηγεί σε λάθος φράσεις και άρα σε λάθος "μονοπάτια".

Σε αυτό, εάν θες φυσικά, μπορεί να γίνει "elaboration".

Δημοσ.

Δεν χάνομαι. Απλά κι εμένα και άλλους μας κουράσατε με τα ίδια και τα ίδια -_- please, no more.

Σ΄αυτό το θέμα ήδη έχω γράψει την άποψή μου πιο πίσω...προς το παρόν δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Οπότε ζωγράφισα κάτι και τέλος. Δες το ως trollάρισμα, δες το όπως θες :P

Δημοσ.

@nenya..

Μην χάνεσαι από το θέμα...

Δεν είναι ούτε το πιτόγυρο, ούτε η απόσταση.

Είναι η νοοτροπία. Η ίδια που οδηγεί σε λάθος φράσεις και άρα σε λάθος "μονοπάτια".

Σε αυτό, εάν θες φυσικά, μπορεί να γίνει "elaboration".

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς.

Κατάλαβα στο περίπου. Προφανώς αν περάσουμε σε πρακτικό επίπεδο, είτε θεωρητικός/μαθηματικός/φυσικός θα περπατήσουν το ίδιο άρα ποιο το πρόβλημα με την αναλυτική σκέψη των θετικών;

Εσύ το έθεσες ως πρόβλημα βέβαια, αλλά ήταν ελλιπές.

Τέλος πάντων, το κάναμε λίγο μαντάρα το θέμα, που φυσικά είχε εξαντληθεί στις 15-20 σελίδες.

Απο κει και πέρα ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων.

Αν προσέβαλα κάποιον να με συγχωρεί.

Ας κλείσω με μια ευχάριστη εικόνα:

HQw43.jpg

Δημοσ.

Huh!!!!

Επιχειρηματα χρειαζεσαι ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Δεν υπαρχει κοινη λογικη και μη κοινη λογικη.

Για οποιαδηποτα προταση κάνεις θελεις επιχειρηματα.

Δηλαδη θες επιχειρηματα για να πειστεις οτι η γη ειναι στρογγυλη ή οτι 1 συν 1 ισον 2?

Και για να την αποδειξεις θελεις αποδειξη και οχι ορισμο του τυπου "εεεεεεεε θα ισχυει επειδη ειναι λογικο να ισχυει" πραγμα(το τελευταιο) που ειναι τελειως τραγικο.

Aποδειξη θελουν οι μαθηματικοι τυποι και τα κουφα πραγματα. Οσα ειναι στηριγμενα στην επιστημη και στη κοινη λογικη δε θελουν καμμια αποδειξη. Τραγικη ειναι η φιλοσοφια σου. Ελπιζω αυτα να μη τα λες πιο εξω...

Και χιλιαδες φορες ησουν λαθος.

Χωρις αποδειξη δεν μπορεις να μιλας οτι ισχυει κατι.

Δεν εισαι ο αλαθητος και αυτος που κατεχει την αληθεια των παντων ωστε να οριζεις τι ειναι λογικο να ισχυει και τι οχι.

Σε τι ημουν λαθος? στο οτι αν δεχτεις Θεο θα πρεπει να μπεις στη σχετικη σεναριολογια? Αμφιβαλεις? Πιασε λαους και εποχες και θα δεις οτι ο καθεις ειχε και το δικο του Θεο.

Αλαθητος δεν ειναι κανεις. Αλλα το να πεις οτι η γη δεν ειναι επιπεδη δε σε κανει αλαθητο. Απλα λογικο.

Οποτε μην το κάνεις! Μην οριζεις τι ειναι αληθες ή οχι!

Μην περιμενεις να παρουμε ο,τι λες ως σωστο εαν δεν μας το αποδειξεις, μόνο και μόνο επειδη σου φαινεται λογικο ή επειδη φαινεται πχ σε 3 δισεκατομμυρια ανθρωπους λογικο.

Moυ αρεσει που χρησιμοποιεις α΄πληθυντικο... Υπαρχει αλλος ανθρωπος που συμμεριζεται τις παλαβες αποψεις σου?

Ισα ισα. Ενα 30% πιστευει(στην υπαρξη μιας ανωτερας δυναμης).

Ψαξτο για να μην λες ο,τι να'ναι....

lol τι αλλο θα ακουσω απο σενα...

Εβγαλες και ποσοστο?

Πως να το ψαξω?

Σ αρεσει δε σ αρεσει φιλε μου, κανενας επιστημονας δε πιστευει στα παπατζιδικα και τις υπερφυσικες δυναμεις. Αλλιως δεν θα ηταν επιστημονας;)

Δημοσ.

Aποδειξη θελουν οι μαθηματικοι τυποι και τα κουφα πραγματα. Οσα ειναι στηριγμενα στην επιστημη και στη κοινη λογικη δε θελουν καμμια αποδειξη. Τραγικη ειναι η φιλοσοφια σου. Ελπιζω αυτα να μη τα λες πιο εξω...

Στην πραγματικοτητα εσενα ειναι τραγικη η φιλοσοφια σου. Εμενα ειναι εξαιρετικη.

Αποδειξη θελουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Μην κοιτας που δεν μπορεις να δωσεις αποδειξη ή δεν σε συμφερει πχ για το παρον θεμα και ετσι βρηκες αυτο το ωραιο κολπακι οτι ταχα δεν θελουν αποδειξη τα παντα.

Εαν πεις μια προταση και δεν την αποδειξεις εκανες μια τρυπα στο νερο.

Αυτο το "Οσα ειναι στηριγμενα στην επιστημη ....... δε θελουν καμμια αποδειξη. " ηταν το πιο τραγικο πραγμα που μπορουσε να ακουστει. :eek: :eek: :-(

ΦΥΣΙΚΑ και η επιστημη στηριζεται στην ΑΠΟΔΕΙΞΗ των πραγματων. Για να πει κατι η επιστημη οτι ισχυει πρεπει να τα αποδειξει πρωτα! Εαν δεν τα αποδειξει δεν ειναι επιστημη. Ειναι ενα τιποτα.

Moυ αρεσει που χρησιμοποιεις α΄πληθυντικο... Υπαρχει αλλος ανθρωπος που συμμεριζεται τις παλαβες αποψεις σου?

Οι λογικοι.

Απο την αλλη η πραγματικοτητα ειναι οτι οι δικες σου αποψεις ειναι παλαβες και απλως δεν το ξερεις. Ισως καποτε το μαθεις.....

lol τι αλλο θα ακουσω απο σενα...

Εβγαλες και ποσοστο?

Πως να το ψαξω?

Σ αρεσει δε σ αρεσει φιλε μου, κανενας επιστημονας δε πιστευει στα παπατζιδικα και τις υπερφυσικες δυναμεις. Αλλιως δεν θα ηταν επιστημονας;)

Κάνεις μεγαλο λαθος για ακομα μια φορα.

Ψαξε να δεις. Γιατι εσεις δεν ξερετε τιποτα και απλως λετε ο,τι σας κατεβει μου φαινεται.

Ενα 25% των επιστημονων στην Αμερικη πιστευει στην υπαρξη μιας ανωτερης δυναμης. Ενος Θεου. Ενα 12% πιστευει σε μια θρησκεια. Σε ολοκληρο τον κοσμο το ποσοστο αυτο ανεβαινει σε 30% για την πρωτη περιπτωση.

Οποτε μην μπερδευεσαι και μην λες πραγματα που δεν γνωριζεις....

Δημοσ.

Δεν ξερω. Δεν μπορω να ξερω.

Και επισης, το οτι δεν εχουμε δει(οι ανθρωποι) ποτέ καποιον Θεο ή πχ καποιο ροζ ελεφαντα που να μιλαει γαλλικα, δεν σημαινει οτι ειναι και λιγοτερο πιθανο να υπαρχει απο το να μην υπαρχει.

Ειμαστε ικανοι να δουμε εν "απειροελαχιστο" μερος του συμπαντος. Ισως η τεχνολογια μας αυτη τη στιγμη δεν ειναι ακομα αρκετη για αυτο.

Και ομως με την παροδο των χρονων ανακαλυψαμε πραγματα που κανείς δεν πιστευε οτι μπορει να υπαρχουν.

Με απλα λογια το οτι δεν εχουμε(ως ανθρωποτητα) δει κατι δεν με βαζει στην παγιδα να του δωσω μικροτερες πιθανοτητες να υπαρχει.

Μπορει και να μην υπαρχει φυσικα.

Αλλά κανείς δεν ξερει.....

Και οποιος λεει οτι ξερει οτι δεν υπαρχουν, αναφερομενος για πραγματα που δεν εχουν αποδειχτει οτι δεν υπαρχουν, πολυ απλα δεν ξερει τι του γινεται.

Παπάρια μαντολες θα του ελεγε ενας μαθηματικος.

1ον(αυτο ειναι αρκετα τεχνικο το θεμα οποτε δεν εχει νοημα να το αναφερω) εικαζεται οτι εαν η εικασια ειναι ψευδης τοτε το πρωτο μη τετριμμενο μηδενικο που δεν θα ειναι 1/2 η Re(s) του, θα ειναι μετα απο 10^10000(αν θυμαμαι καλα) μη τετριμμενα μηδενικα που την επαληθευουν.

2ον ακομα και εως το 10^10^10(αριθμος που ολα τα ατομα του συμπαντος να χρησιμοποιησεις δεν μπορει να γραφτει) να αποδειχτει οτι ισχυει, και παλι ο μαθηματικος θα πει οτι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΑΝ ισχυει, καθως πρεπει να το αποδειξουμε για ΟΛΟΥΣ τους αριθμους.

Αποδειξη θελουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Μην κοιτας που δεν μπορεις να δωσεις αποδειξη ή δεν σε συμφερει πχ για το παρον θεμα και ετσι βρηκες αυτο το ωραιο κολπακι οτι ταχα δεν θελουν αποδειξη τα παντα.

Αυτο το "Οσα ειναι στηριγμενα στην επιστημη ....... δε θελουν καμμια αποδειξη. " ηταν το πιο τραγικο πραγμα που μπορουσε να ακουστει. :eek: :eek: :-(

ΦΥΣΙΚΑ και η επιστημη στηριζεται στην ΑΠΟΔΕΙΞΗ των πραγματων. Για να πει κατι η επιστημη οτι ισχυει πρεπει να τα αποδειξει πρωτα! Εαν δεν τα αποδειξει δεν ειναι επιστημη. Ειναι ενα τιποτα.

Έχετε βγει εκτός θέματος εδώ και πόσες σελίδες και μας έχετε κάνει τα @@ μελιτζάνες. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.

Τρολλάρω? Όχι, φυσικά όχι γιατί δεν ξέρετε, δεν μπορείτε να ξέρετε. Μπορεί η λογική να λέει ότι είναι δύσκολο αλλά δεν μπορείτε να το αποκλείσετε με βεβαιότητα.

Το γεγονός ότι δεν έχετε δει @@ μελιτζάνες δεν σημαινει οτι ειναι και λιγοτερο πιθανο να υπαρχουν απο το να μην υπαρχουν. Ειστε ικανοι (ελπίζω) να δείτε ένα "απειροελαχιστο" δείγμα. Ισως η τεχνολογια μας αυτη τη στιγμη δεν ειναι ακομα αρκετη για αυτο.

Και ομως με την παροδο των χρονων ανακαλυψαμε πραγματα που κανείς δεν πιστευε οτι μπορει να υπαρχουν.

Με απλα λογια το οτι δεν εχουμε(ως ανθρωποτητα) δει κατι δεν με βαζει στην παγιδα να του δωσω μικροτερες πιθανοτητες να υπαρχει. Μπορει και να μην υπαρχει φυσικα. Αλλά κανείς δεν ξερει.....

Και οποιος λεει οτι ξερει οτι δεν υπαρχουν, αναφερομενος για πραγματα που δεν εχουν αποδειχτει οτι δεν υπαρχουν, πολυ απλα δεν ξερει τι του γινεται.

Το γεγονός ότι έχετε δει 1,2,5, 10, 5000 ανάλογα με τις εμπειρίες του καθενός, δεν σημαίνει ότι μπορεί να αποκλείσει να υπάρχουν μελιτζανάτα.

ακομα και 5.999.999 να δείτε και παλι ο μαθηματικος θα πει οτι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΑΝ ισχυει, καθως πρεπει να το αποδειξουμε για ΟΛΑ τα @@

Δημοσ.

Στην πραγματικοτητα εσενα ειναι τραγικη η φιλοσοφια σου. Εμενα ειναι εξαιρετικη.

όλα εκτος του θεού φυσικά

Ψαξε να δεις. Γιατι εσεις δεν ξερετε τιποτα και απλως λετε ο,τι σας κατεβει μου φαινεται.

Ενα 25% των επιστημονων στην Αμερικη πιστευει στην υπαρξη μιας ανωτερης δυναμης. Ενος Θεου. Ενα 12% πιστευει σε μια θρησκεια. Σε ολοκληρο τον κοσμο το ποσοστο αυτο ανεβαινει σε 30% για την πρωτη περιπτωση.

τι είδους επιστήμονες όμως??? θετικοί? γιατί και οι μαρκετίστες επιστήμονες θεωρούνται καθώς και οι μελετητές των παπαγάλων...

όπως και να έχει ας πάρουν το πτυχίο τους και ας το χρησιμοποιήσουν για χαρτί υγείας.

Δημοσ.

Αυτό ισχύει και για την ύπαρξη θεού, έτσι;

τι λες βρε βλάσφημε !!! φυσικά και δεν πρέπει να αποδείξουμε πως υπάρχει θεός....

Οι επιστήμονες μας λένε ότι ψάχνουν όσο καλύτερα μπορούν και δεν μπορούν να βρούν πουθενά τον θεό

και εμείς τους λέμε ότι για να δεις τον θεό πρέπει να είσαι θεός (ξαφνικά από το πουθενά αποκτήσαμε και την γνώση για το τι properties πρέπει να έχει κάποιος για να δει τον θεό... του μιλήσαμε ξέρεις και μας το είπε... δεν το λέμε έτσι απλά για δικαιολογία για να μην έχουν να πούνε κάτι αυτοί... αυτοί ότι λένε πρέπει να το αποδείξουν εμείς μπορούμε συνεχεια να βγάζουμε κανόνες για το τι είναι θεός τι πρέπει να είσαι για να τον δεις κτλ κτλ χωρίς καμια αιτια.. έτσι απλά επειδή μας έρχεται.. hell yea.. πιστη! )

Δημοσ.

Αν ημασταν αθανατοι , θα ημασταν αθεοι; Δεν ξερω.Αλλα , ναι σιγουρα η θρησκεια λειτουργει ως παρηγορια του θανατου..

Δημοσ.

Eιπαμε, τα ηδη αποδεδειγμενα πραγματα δε χρειαζονται αποδειξη.

Σε ρωτησα αν θες αποδειξη για το οτι η γη δεν ειναι επιπεδη ή για το οτι ενα συν ενα ισον δυο. Δεν απαντησες.

Επικαλησε την επιστημη ενω στη πραγματικοτητα δεν τη παραδεχεσαι.

Εμενα η φιλοσοφια μου, που την αποκαλεις τραγικη, στηριζεται μονο στην επιστημη.

Απο την αλλη η πραγματικοτητα ειναι οτι οι δικες σου αποψεις ειναι παλαβες και απλως δεν το ξερεις. Ισως καποτε το μαθεις.....

Ποια αποψη μου ειναι παλαβη? Εξηγησε μου συγκεκριμενα, χωρις εξυπνακισμους.

Καλυτερα να ψαξεις εσυ και θα διαπιστωσεις οτι κανενας επιστημονας δε πιστευει σε υπερφυσικα. Αυτα τα περι ανωτερων δυναμεων και λοιπα παπατζιδικα ειναι για τους μη επιστημονες με τη ζωηρη φαντασια. Απο σενα πχ. ειναι λογικο να ακουγονται. Οι επιστημονες ομως στηριζονται αποκλειστικα στην επιστημη τους και οχι στους παπατζηδες.

Καλο ειναι να μεινεις στο χωρο σου(μεντιουμ, παπαδες, θρησκειες, μαγειες, εξορκισμοι κλπ) και να αφησεις τους επιστημονες στην ησυχια τους χωρις να τους προσδιδεις ανυπαρκτες πεποιθησεις.

Δημοσ.

Eιπαμε, τα ηδη αποδεδειγμενα πραγματα δε χρειαζονται αποδειξη.

Αυτα που ανεφερες δεν ηταν αποδεδειγμενα πραγματα.

Δεν εχει αποδειχτει ή οχι πχ οτι δεν υπαρχει Θεος.....

Σε ρωτησα αν θες αποδειξη για το οτι η γη δεν ειναι επιπεδη ή για το οτι ενα συν ενα ισον δυο. Δεν απαντησες.

1 και 1 δεν κανει 2. Ειναι θεμα ορισμου.

Στο δυαδικο συστημα πχ κανει 10.

Στο τριαδικο ή στο δεκαδικο κανει 2.

Η γη προφανως και δεν ειναι επιπεδη.

Επικαλησε την επιστημη ενω στη πραγματικοτητα δεν τη παραδεχεσαι.

Προφανως και την παραδεχομαι.

Εμενα η φιλοσοφια μου, που την αποκαλεις τραγικη, στηριζεται μονο στην επιστημη.

Φυσικα και αυτα που λες ΔΕΝ στηριζονται στην επιστημη.

Μόνο και μόνο 2-3 πραγματα να δει καποιος απο αυτα που ελεγες παραπανω και τα οποια επισημανα θα το καταλαβει.....

Ποια αποψη μου ειναι παλαβη? Εξηγησε μου συγκεκριμενα, χωρις εξυπνακισμους.

Σου εξηγησα αναλυτικα στα προηγουμενα μηνυματα....

Καλυτερα να ψαξεις εσυ και θα διαπιστωσεις οτι κανενας επιστημονας δε πιστευει σε υπερφυσικα. Αυτα τα περι ανωτερων δυναμεων και λοιπα παπατζιδικα ειναι για τους μη επιστημονες με τη ζωηρη φαντασια. Απο σενα πχ. ειναι λογικο να ακουγονται. Οι επιστημονες ομως στηριζονται αποκλειστικα στην επιστημη τους και οχι στους παπατζηδες.

Καλο ειναι να μεινεις στο χωρο σου(μεντιουμ, παπαδες, θρησκειες, μαγειες, εξορκισμοι κλπ) και να αφησεις τους επιστημονες στην ησυχια τους χωρις να τους προσδιδεις ανυπαρκτες πεποιθησεις.

Ψαξε να δεις. Γιατι δεν ξερεις ΤΙΠΟΤΑ και συνεχιζεις να εκτιθεσαι και να λες λανθασμενα πραγματα. Ο,τι σου κατεβει στο κεφαλι βασικα.

Οποτε μην μπερδευεσαι και μην λες πραγματα που δεν γνωριζεις γιατι συνεχιζεις να εκτιθεσαι τελειως....

Νομιζω οτι φοβασαι να διαβασεις περι αυτου, διοτι το σοκ που θα παθεις οταν μαθεις οτι πολλοι επισητμονες πιστευουν στην υπαρξη Θεου, θα ειναι τεραστιο και δεν θελεις να το παθεις αυτο το σοκ.

Δημοσ.

Το θεμα ειναι πολυ απλο.

Υλη, εξελιξη.

Αποδεχομαστε το οτι δεν υπαρχει Θεος, δεν υπαρχει τιποτα. Υπαρχει μονο η υλη και η εξελιξη. Τα παντα ειναι σχετικα κτλπ.

Με αυτα ως βαση μπορουμε να "δουμε" μερικες σκεψεις-ενεργειες-καταστασεις που μπορει να συμβουν.

Παραδειγμα α)

Δεν υπαρχει Θεος...αρα δεν υπαρχει αμαρτια-κριση-κολαση κτλπ...οκ; Οκ. Αρα λοιπον δεν εχω καποιο κολλημα στο να σε σκοτωσω και να σου βουτηξω αυτα που εχεις στο συρταρι-ντουλαπι-μπαουλο κτλπ...διοτι αφου δεν υπαρχει η τσιμπιδα του Θειου νομου και η κριση μου απο τον Θεο για την αμαρτια του φονου....αφου λοιπον δεν υπαρχουν ολα αυτα...εγω ως εξυπνος μπατσος-ασφαλιτης που ειμαι οργανωνω τελεια τη δολοφονια σου και γλυτωνω απο τη τσιμπιδα του ανθρωπινου νομου...τωρα οσο αφορα δεν ειναι σωστο αυτο...και δεν ειναι ηθικο...τα γραφω εκει που δεν πιανει μελανι...διοτι δεν ειναι σωστο για εσενα...για εμενα ειναι....και αφου κανονιζω να μεινω και εκτος δικης-φυλακης...μαγκας ειμαι και παω για τον επομενο...

Παραδειγμα β)

Τα παντα ειναι σχετικα...υπαρχει μονο υλη και ο ανθρωπος ως αποτελεσμα της εξελιξης.

Για εσενα μπορει να μην ειναι σωστο να θελεις να πας με τη γυναικα μου διοτι θεωρεις οτι κατι τετοιο λογω της φιλιας μας ειναι ανηθικο. Αυτο ομως καλε μου φιλε ειναι σχετικο...

Για εμενα δεν ειναι κακο μολις φυγεις για επαγγελματικο ταξιδι να παω στο σπιτι σου και να σου ....τη γυναικα μαζι με τη κορη που τοσα ετη λαχταρουσα και που κοπιασα ως που να τις ψησω για το σκηνικο...

Επειδη εχεις και τρελα φραγκα...και επειδη βαρεθηκα τη πατσαβουρα-φτωχη πλην τιμια γυναικα μου στηνω το εξης μαζι με τη γυναικα σου: Παθαινεις ενα καρδιακο (υπαρχει τροπος..ας ειναι καλα η επιστημη και η εξελιξη της χημειας...) και μας χαιρετας...τα φραγκα μενουν στη κυρια...παθαινει και ενα τροχαιο η δικια μου η στριγκλα (η καποιος κλεφτης μπηκε και τη σκοτωσε στο σπιτι οταν ελειπα στην Ισπανια) και μενω μαζι με τη φραγκατη κυρια και το πιπινακι της...καπου στην Ελβετια σε καμια βιλα με μεγαλο σπα. Επειδη ομως ειναι πολυ πιθανο να μιλησουν φροντιζω συντομα να τις στειλω και αυτες λιγο μετα το γλεντι...στο σπα. Μενω λοιπον με τα φραγκα και παμε στην επομενη.

Λυπαμαι φιλε μου καλε και πολυαγαπημενε που λογω σχετικοτητας για εσενα ολα αυτα ειναι ανηθικα...για εμενα οχι. Λυπαμαι που λογω εξελιξης...δεν σου αρεσε η δικη σου εξελιξη σε σχεση με τη δικη μου θεωρια περι εξελιξης.

Παραδειγμα γ)

Ειμαι φραγκατος...εχω ακρες...Θεος-αμαρτια-τυψεις και αλλες λαλακιες σαν αυτες δεν υπαρχουν για εμενα...

Μου εχει ζαλησει τα φρυδια καποιος απο ενα φορουμ και εχω μαθει να κανονιζω οσους μου πανε κοντρα-χλευαζουν-ειρωνευονται κτλπ...

Κανονιζω και τον βρισκω μεσω ενος εισαγγελεα (υπαρχει τροπος αμα τα σκασεις και το φυσας γενικα...μαμας και δερνεις) και του χρεωνω 10 χρονια φυλακη για ναρκωτικα (εχω σκασει και σε ενα ακριβο πλην αποτελεσματικο μπατσο να κανει τη δουλεια...σε τσιμπανε...σακουλακι...δικαστηριο...σε τυλιγουν σε μια κολλα χαρτι..και αντε γεια και εσυ...) γιατι μου εχεις κανει τα φρυδια ρε φιλε τσουρεκια...και δε γουσταρω αλλο...ας προσεχες που-ποτε-πως και σε ποιον μιλας πισω απο ενα πληκτρολογιο που θεωρεις οτι εχεις ασφαλεια-ανωνυμια και πως ολα τα μελη του φορουμ ειναι καλοι ανθρωποι με τις ιδιες αποψεις με εσενα περι εξελιξης και ηθικης, εκανες λαθος, επαιξες με τη φωτια διχως να το ξερεις και εχασες...ανοητε.

Υπαρχουν και αλλα πολλα παραδειγματα πως θα ηταν η ζωη μας διχως Θεο, αμαρτια, ενοχες, τυψεις κτλπ....

Διοτι τα παντα ειναι σχετικα...και θεμα εξελιξης και υλης.

Κατι που ειναι ανηθικο για εσενα και τον νομο...για εμενα δεν ειναι και κανονιζω απλα να το κανω ομορφα να μην με τσιμπησει ο νομος. Στη τελικη...πληρωνω και το νομο...

Δεν μου αρεσει η εξελιξη που εχεις αναπτυξει...και σε σταματω....γιατι μπηκες μπροστα στη δικη μου εξελιξη.

Φερτε μπροστα σας την εικονα...κρατηστε τη...και πειτε μου αν θα θελατε να ζειτε απο αυριο σε μια τετοια κοινωνια απο ανθρωπους που πιστευουν αποκλειστικα και μονο στην υλη, εξελιξη και πως τα παντα ειναι σχετικα αλλα ο καθενας τους με τον δικο του μοναδικο και ισως πολλες φορες αρρωστημενο-παρανοικο τροπο.

Καλο ειναι να αποφυγετε ανοητα σχολια λογω φανατισμου-εγωισμου.

Να κανουμε πολιτισμενη κουβεντα ανευ ειρωνειας κτλπ...

Αρξατε πυρ ! ! !

Δημοσ.

Το θεμα ειναι πολυ απλο.

Υλη, εξελιξη.

Αποδεχομαστε το οτι δεν υπαρχει Θεος, δεν υπαρχει τιποτα. Υπαρχει μονο η υλη και η εξελιξη. Τα παντα ειναι σχετικα κτλπ.

Με αυτα ως βαση μπορουμε να "δουμε" μερικες σκεψεις-ενεργειες-καταστασεις που μπορει να συμβουν.

Τα σεναρια που παραθετεις δεν αποδεικνυουν τιποτα. Ειναι μονο οι δικες σου προσωπικες προβλεψεις για το τι θα συνεβαινε αν ολοι ξαφνικα σταματουσαν να πιστευουν. Δεν λενε τιποτα για την πραγματικη υπαρξη η οχι θεου. εκτος αυτου, ειναι και εξωπραγματικα και βασιζονται στην τοσο συνιθισμενη οσο και λανθασμενη αποψη οτι η ηθικη προαπαιτει θρησκεια

Αν μη τη αλλο, θα ελεγα οτι η συσχετιση μεταξυ υπαρξης ηθικων αξιων και πιστης ειναι πολυ μικρη αν οχι μηδενικη.

Οι πιο πολλοι αθεοι που αυτοματα θεωρειτε οτι ειναι και ανηθικοι στην πραγματικοτητα δεν ειναι.

Η εξελικτικη ψυχολογια δινει αρκετες βασεις για να εξηγησεις την εμφανιση των ηθικων αξιων (και της φαινομενικα αλτρουιστικης συμπεριφορας) χωρις την αναγκη ανωτερης δυναμης αλλα και μεσω καθαρα εγωιστικων (σε χαμηλο επιπεδο) κινητρων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...