Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εσύ Mike είσαι Χριστιανός;

Εγω ειμαι ανθρωπος. Εαν ρωτας ενα πιστευω στον Χριστιανισμο και εαν αυτα που λεει ειναι αληθεια, η απαντηση μου ειναι οτι δεν ξερω. Δεν εχω ιδεα εαν ειναι αληθεια γενικα.

Σε αυτο που πιστευω ειναι η επιστημη. Εαν η επικρατουσα αποψη της επιστημης για οποιοδηποτε πραγμα ειναι καποια, ε τοτε πιστευω αυτη την αποψη.

Αυτο δεν πρεπει να παρερμηνευθει απο καποιον που δεν ξερει τι του γινεται ως "ε τοτε δεν υπαρχει Θεος" πχ. Γιατι η επιστημη δεν λεει αυτο. Η επιστημη για να το πει αυτο πρεπει να το αποδειξει και δεν το εχουμε κανει. Η επιστημη λεει οτι δεν εχει παρατηρησει καποια ανωτερη δυναμη, δεν εχει παρατηρηθει η υπαρξη καποιου Θεου δηλαδη.

Δημοσ.

Οσο για το θεμα αξιος...αναξιος...ολοι μας ειμαστε αναξιοι σε αυτο που κανει ο καθενας μας.

Σε καποιους τους βγηκε λιγο πιο εντονο και μαθευτηκε...αλλοι απο εμας κινουμαστε στις σκιες ακομα.

Ιατροι, δασκαλοι, πολιτικοι, πολιτες, αστυνομικοι, δικαστικοι...τα παντα. Ειμαστε ολοι μας αξιοι λες;;;

Συμφωνα με αυτο που εχουμε ταχτει να κανουμε...το επιτελουμε αξιως;

Τι σημαινει αναξιος;;;

Τραγικη και εγκληματικη προσωπικοτητα ειναι ο τυπος που μας δειχνεις στο λινκ. Απλα αυτος εγινε διασημος.

Ολοι μας ειμαστε τραγικες και προβληματικες προσωπικοτητες. Η διαφορα ειναι ως προς την εγκληματικη εις βαρους αλλου συνανθρωπου εκφανση αυτης μας της τραγικοτητας.

Και οταν θελεις να αποκαλεισαι Χριστιανος να ξερεις οτι ο Χριστιανος δειχνει και κρινει τη κατασταση, το συμβαν, την αμαρτια που εγινε...οχι το προσωπο που το εκανε. Αυτο λεγεται κατακριση. Παντα μιλαμε γενικα και οχι ειδικα. Ασε τις αρχες που ειναι υπευθυνες να κανουν τη δουλεια τους και εσυ ασχολησου με το πως αυτο το απαραδεκτο και τραγικο παραδειγμα θα σε κανει καλυτερο ανθρωπο στη κοινωνια που ζεις και οχι να τον κατακρινεις.

Δοξα το Θεο εχουμε δικαστες στα δικαστηρια.

Και εγω που σε κρινω τωρα...τραγικο λαθος αλλα καποιος πρεπει να σε ενημερωσει για τη πορεια σου.

Αν σε ενοχλησα ζητω συγνωμη.

• Moderators
Δημοσ.

1ον δεν ειπα «Χριστιανισμος». Ειπα Χριστιανισμος.

2ον οταν λεω Χριστιανισμο αναφερομαι στον Χριστιανισμο.

Pick a variety....

Οκ, τώρα που το ξεκαθάρισες, μίλησες για τα άτομα που δεν ακολουθούν τις προσταγές του Χριστιανισμού. Είναι κάτι αδύνατο να ακολουθηθεί ο Χριστιανισμός στις βάσεις του (αγάπα τον εχθρό σου, γύρνα και το άλλο μάγουλο κλπ), καθώς έρχεται σε αντίθεση με τη φύση του ανθρώπου και της ζωής εν γένει.

Για αυτό όλοι σχεδόν όσοι δηλώνουν χριστιανοί, αρκούνται να ακολουθούν τις επιταγές της εκκλησίας. Είναι πιο εύκολο να νηστέψεις 40 μέρες, παρά να συγχωρέσεις.

Δημοσ.

Δεν ξερω αν ειναι ορθογραφικο λαθος αλλά πραγματικα εννοουσες θεωρειτε? Δηλαδη οτι καποιοι θεωρουν.

Ποιοι??

Υπαρχει τετοια αποψη απο μια μεριδα καποιων ατομων? Οτι η αθεΐα καποιου ατομου συνεπαγεται και μια αυξημενη ή πολυ αυξημενη πιθανοτητα να ειναι και ανηθικο αυτο(το ατομο)?? :fear: Τελειως κουτο μου ακουγεται να το υποστηριζει καποιος αυτο....

τα σεναρια του ποστ στο οποιο απαντησα τι παρουσιαζανε? Ειδικα το πρωτο.

Δεν ηταν ορθογραφικο λαθος. Ισως ομως δεν το διατυπωσα σωστα. Καλυτερα να ελεγα καποιοι θεωρουν γιατι με το δευτερο προσωπο ισως καποιοι νομιζουν οτι αναφερομαι προσωπικα σε αυτους. Παντως ειναι συνηθες και το εχω παρατηρησει σε πολλες συζητησεις εντος και εκτος φορουμ.

Σε ενα επεισοδειο της σειρας "Friends" o Τζοι διετυπωσε την προταση οτι δεν υπαρχει καμια selfless good deed! Δηλαδη ο,τι κανουμε οδηγειται απο εγωιστικα κινητρα με λιγα λογια!

Αυτο εγω προσωπικα το βρισκω λαθος, καθως ειναι απειρες οι φορες που εχω ταισει μυρμηγκια, σκυλια, γατες και δεν περιμενω τιποτα απο αυτα. Ουτε να με δοξασουν, ουτε να τα πουλησω, ουτε να μου πουνε ευχαριστω, ουτε τιποτα δεν θελω. Το κανω μόνο και μόνο επειδη θελω να τα δωσω τροφη.

Ο flik εδωσε μια καλη περιληπτικη απαντηση αλλα επειδη το θεμα αυτο ειναι αρκετα πιο βαθυ απ'οτι μπορει αρχικα να φαινεται και υπαρχει παντα πιθανοτητα παρεξηγησης, θα προτεινα σε οποιον ενδιαφερεται να διαβασει μερικα καλα βιβλια πανω σε αυτο.

Matt Ridley - The Origins of Virtue

http://www.amazon.co.uk/Origins-Virtue-Penguin-Press-Science/dp/0140244042/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1342453350&sr=8-1

Robert Wright - The Moral Animal

http://www.amazon.co.uk/The-Moral-Animal-Robert-Wright/dp/0349107041/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1342453371&sr=8-1

Φυσικα, το θεμα αναπτυσσεται ως ενα βαθμο και στο The selfish gene του Dawikins

http://www.amazon.co.uk/The-Selfish-Gene-30th-Anniversary/dp/0199291152/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1342453414&sr=8-1

το οποιο λογο του τιτλου του ειναι απο τα πιο παρεξηγημενα βιβλια

Δημοσ.

Πάντως αν προσέξετε ο αθεισμός είναι ο λόγος της ηθικής κατάπτωσης.

Γιατι καθως και τι ειναι ακριβως ηθικη καταπτωση?

Δημοσ.

Εκτρώσεις για παράδειγμα.

Κάτσε ρε ιπτάμενε να πούμε, και εγώ είμαι άθεος αλλά είμαι κατά των εκτρώσεων, πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα σαν πως χριστιανοί γιατροί δεν τις κάνουν;

Δημοσ.

Μια γυναίκα ας πούμε, η οποία έπεσε θύμα βιασμού και έμεινε έγκυος, αν προχωρήσει σε διαδικασία άμβλωσης, θα αποτελεί παράδειγμα ατόμου σε ηθική κατάπτωση, διότι το βιαστή τον έστειλε στο δρόμο της ο Θεός...

...ενδιαφέρον!

Δημοσ.

Αποτελει καταπτωση της ηθικης η εκτρωση διοτι:

α) σκοτωνεις ενας ζωντανο ον ή

β) διοτι, και το πιθανοτερο να εχει συμβει, υπεπεσε στο ατοπημα/αμαρτημα της συνουσιας εξω απο τον γαμο?

Και εαν εχει υποστει βιασμο?

Και εαν δεν εχει καθολου λεφτα για να μπορεσει να συντηρησει το παιδι?

Επισης δεν απαντησες στο ΓΙΑΤΙ ο αθεισμός είναι ο λόγος της ηθικής κατάπτωσης.....

Δημοσ.

Απάντα μου σε αυτό πρώτα. Μια θέλει να κάνει σεξ χωρίς αντισύλληψη και μετά κάνει εκτρώσεις σαν πως και πέρνει καραμέλες. Το θεωρείς ηθικό και λογικό αυτό; Εκτός αν πούμε ότι και ο Χίτλερ ήταν ηθικός.

Δημοσ.

Μια γυναίκα ας πούμε, η οποία έπεσε θύμα βιασμού και έμεινε έγκυος, αν προχωρήσει σε διαδικασία άμβλωσης, θα αποτελεί παράδειγμα ατόμου σε ηθική κατάπτωση, διότι το βιαστή τον έστειλε στο δρόμο της ο Θεός...

...ενδιαφέρον!

Ή υπηρετείς το Θεό ή τον μαμωνά.

Η απαντηση σου αυτη ως προς αυτο που ειπε ο deesnider ειναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ και αξια σεβασμου καθως δειχνει (ενδειξη βεβαιως και οχι αποδειξη) ανθρωπο με εκπληκτικη αγαπη, πειθαρχια, αυτοκυριαρχια και τρομαχτικη λογικη και ευφυια μεσα του!

Διοτι δεν παρασυρεσαι απο ανουσιους συναισθηματισμους και δεν μπλεκεσαι σε ανουσια διλληματα και μπερδεματα ανευ ουσιας και κοιτας με την απολυτη λογικη, τα πραγματα.

Εχει μόνο ενα μικρο κενο ο συλλογισμος σου ως προς το τι γινεται εαν δεν εχει χρηματα το θηλυκο ανθρωπινο ον που υπεστη τον βιασμο, ωστε να συντηρησει το παιδι που θα γεννησει. Τοτε τι γινεται?

Παντως η απαντηση σου ηταν αφοπλιστικη και ΕΞΑΙΣΙΑ και η λογικη της πολυ βαθια και μαγικη πραγματικα! ΑΠΟΛΥΤΗ αγαπη, ΑΠΟΛΥΤΗ λογικη, ΑΠΟΛΥΤΗ αυτοκυριαρχια ειναι αυτη που απορρεει απο την απαντηση σου!! Σπανιως βλεπεις τετοιες απαντησεις.

Δημοσ.

Στο ότι ο αθεισμός είναι ο λόγος ηθικής καταπτώσεως συμφωνούν πολλοί μαζί μου, γέροντες. Αν θέλεις αποσπάσματα πες μου.

Δημοσ.

Απάντα μου σε αυτό πρώτα. Μια θέλει να κάνει σεξ χωρίς αντισύλληψη και μετά κάνει εκτρώσεις σαν πως και πέρνει καραμέλες. Το θεωρείς ηθικό και λογικό αυτό; Εκτός αν πούμε ότι και ο Χίτλερ ήταν ηθικός.

Απανταω, αλλά μην ξεχασεις να απαντησεις και εσυ μετα στο προηγουμενο.

Το εχω σκεφτει παλαιοτερα αυτο με την εκτρωση και εαν η πραξη της, απο μερους και με πρωτοβουλια της κυοφορουσας, αποτελει δολοφονια ενος ανθρωπινου οντος ή οχι, αλλά δεν εχω καταληξει σε μια σαφη απαντηση. Ειναι δυσκολο το ερωτημα..... :(

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...