Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντρεα, τι ηπιανε οι γεροντες και κοιμουνται τοσο? Ή ειναι αυτο που λεμε κοιμαται και η τυχη του δουλευει?

Οι γέροντες δεν κοιμούνται πολύ. Αφού κάνουν άσκηση.

Δημοσ.

Το να πιστεύει ένας άνθρωπος σε μια ανώτερη δύναμη δεν είναι παράλογο. Ειδικά απο τη στιγμή που δεν έχει αποδειχτεί αν υπάρχει η όχι.

Αυτή η ανώτερη δύναμη μπορεί να ναι ενα ανώτερο ων ή οτιδήποτε άλλο. Μάλιστα μπορεί και να είναι πάνω απο ένας κανείς δε ξέρει πραγματικά. Ίσως να μην είναι και τίποτα απο όλα αυτά. Το ότι δε βλέπουμε κάτι δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει.

Περισσότερο οι γέροι, οι βαριά άρρωστοι (ή οι συγγενείς), στρέφονται στον Θεό επειδή είναι απελπισμένοι, ή επειδή φοβούνται το άγνωστο μετά τον θάνατο, και βλεποντας το τελος να πλησιαζει σκέφτονται ότι ίσως να υπάρχει ο τιμωρος θεός και παίζουν το χαρτί της μετάνοιας για να σώσουν τις ψυχές τους.

Προσωπικά δεν είμαι αθεος, αλλά δεν είμαι και θρήσκος. Απορριπτω την εικόνα του θεού που βάζει κανόνες και τιμωρεί. Εστερνιζομαι την ιδέα ότι απο κάπου, κάτι, κάποιον, ξεκίνησαν όλα. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που ζω σε αυτόν τον πλανήτη με τα καλά και τα άσχημα του, τυχερο για όσα έχω νοιώσει και όσα έχω δει, και είμαι ικανός να ξεχωρίζω το τι πρέπει να κάνω και τι όχι βάση της κοινής λογικής και βάση της κατανόησης του τι είναι σωστό και τι όχι.

Ο άνθρωπος δε θα έπρεπε να έχει ανάγκη τη θρησκεία για να του βάζει κανόνες. Για μενα οι θρησκείες είναι ένας τρόπος χειραγώγησης των μαζών. Είναι αστείο ένας άνθρωπος να μη καταλαβαίνει ότι δε πρέπει να σκοτώσει, κλέψει, βιάσει, κλπ απλά και μόνο επειδή του λέει η θρησκεία του ότι είναι κακό. Αυτό έπρεπε να ήταν κοινή λογική.

Αν παραδεχτούμε ότι ο άνθρωπος είναι αρκετά ηλίθιος για να μη καταλαβαίνει τα αυτονόητα, και πρέπει να ζει πνευματικά μαντρομενος και φοβισμένος, τότε καλά κάνουν και υπάρχουν, αρκεί να μην ενοχλούν και εμάς που δε πιστεύουμε.

Δυστυχώς και ο άνθρωπος είναι ηλίθιος, και οι θρησκείες ενοχλούν και διχάζουν αιώνες τώρα.

Αυτά απο μένα, δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης απο μέρους μου. Δε θα αλλάξω τη γνώμη κανενός, ούτε θα μου αλλάξει τη γνώμη κανείς.

Καλή συνέχεια :)

P.L.U.R. ---> αν όλοι είχαμε αυτές τις λέξεις στο μυαλό μας ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος.

Δημοσ.

Αυτά με τις σταυροφορίες και τους πολέμους τα κάνουν/κάναν αιρετικοί όχι ορθόδοξοι.

Αντρεα, οταν λες ορθοδοξοι, λες παλαιοημερολογίτες ή νεοημερολογιτες? Πρεπει να ξερω, γιατι ο διαβολος καραδοκει παντου

Δημοσ.

Είδες Andreas2; Οι προσπάθειες πιάσανε τόπο. Ο αμαρτωλός Toufas αρχίζει να μπαίνει σιγά σιγά στον δρόμο του Θεού.

Πάντως βρε άτιμε Timonkaipumpa έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι αν είσαι botaki με τεχνητή νοημοσύνη...

Δημοσ.

ανεπιθυμητη εγκυμοσυνη ειναι μονο ο βιασμος

Εχεις λιγο περιεργη αντιληψη του θεματος Far.:-D

Ανεπιθυμητη εγκυμοσυνη ειναι αυτη που η γυναικα δεν επιθυμει και προσπαθει μεσω της επιστημης και της αντισυλληψης να την αποφυγει οσο πιο υπευθυνα μπορει.Αν ομως,οπως ειπες λογω ενος μικρου ποσοστου πιθανοτητων της συμβει,τοτε επιλεγει να την τερματισει οσο γινεται νωριτερα.Δεν πιστευω να θεωρεις οτι μια γυναικα δεν πρεπει να απολαμβανει το σεξ λογω αυτης της μικρης πιθανοτητας η οτι πρεπει υποχρεωτικα αν μεινει εγγυος να φερει παιδι στον κοσμο ανεξαρτητα απο την θεληση της σαν ενα τυχαιο αλλα αναποφευκτο γεγονος?

Εχε δε υποψη σου οτι μερικες γυναικες μενουν πολυ ευκολα εγγυες παρα την αντισυλληψη ενω αλλες πιο δυσκολα.Σημαντικοτατος παραγοντας.

Ειναι κατα την γνωμη μου πολυ απλο.Οι απολυτοι κυριαρχοι στο σωμα μας ειμαστε μονο εμεις και ειναι ακρως φασιστικο και ηλιθιο οποιαδηποτε θρησκεια να μας υπαγορευει τι θα κανουμε με αυτο.Αυτος ο σκοταδισμος και η μισανθρωπια των θρησκειων εχει προκαλεσει τοσα δεινα στον ανθρωπο.

Δημοσ.

Να στο θέσω αλλιώς 2, 10 κάτι αντιπροσωπεύουν.

Ποιο είναι το μέγεθος που αντιπροσωπεύουν και τι αλλάζει ποσοτικά πέρα από τον συμβολισμό του?

Ποιο ειναι το μεγεθος που αντιπροσωπευουν?

Τι θα πει αυτο?

Εχουμε ορισει οτι 1+1 = 10 στο δυαδικο συστημα. Οτι 1+1 = 2 στο 6δικο πχ συστημα. Ολα τα άλλα ειναι ανουσια....

Η προσπάθεια να αλλάξεις τον ορισμό κατά πως σε βολεύει αφαιρεί όποια σοβαρότητα θα μπορούσε να είχε η ανάρτηση σου την οποία και δεν διάβασα για ευνόητους λόγους.

Δεν αλλαζω τον ορισμο. Δινω τον ορισμο. Εαν εχετε ξερω γω καποια ανικανοτητα ή αδυναμια κατανοησης του δνε φταιω εγω.....

Το οτι εχετε μαθει να σκεφτεστε με βαση το 10δικο συστημα αριθμησης απο μικρα παιδια και σας εχει καρφωθει στο μυαλο ετσι και ολα τα άλλα σαν μοιαζουν περιεργα και "σοφιστειες" οπως ειπε ο αλλος, δεν φταιω εγω, ουτε θα αλλαξουμε την πραγματικοτητα για να την φερουμε στον τροπο σκεψης σας.

Δημοσ.

Ε οι ορθόδοξοι είναι οι νεοημερολογίτες φυσικά.

Ανδρεα για θρησκο σε βρισκω αδιαβαστο δογματικα.Οι Παλαιοημερολογιτες ειναι πιο γνησιοι ,προυπηρξαν των Νεοημερολογιτων ,η Ελληνικη εκκλησια ηταν πριν το 1923 και αυτη Παλαιοημερολογιτικη,και ολες οι Ορθοδοξες εκκλησιες πλην της Ελληνικης ειναι ακομη και τωρα με το Παλαιο.Φαινεται οτι εισαι αιρετικος η ισως για πιο θεολογικη ακριβεια ,σχισματικος.:devil:

Δημοσ.

Η έκτρωση είναι ο απόλυτος φασισμός. Κατάχρηση εξουσίας.

Eνταξει δε θα είχε άδικο η εκκλησία σε αυτο αν μας έλεγε και τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει μια γυναικα το παιδί του βιαστη της...

Δημοσ.

Ανδρεα για θρησκο σε βρισκω αδιαβαστο δογματικα.Οι Παλαιοημερολογιτες ειναι πιο γνησιοι ,προυπηρξαν των Νεοημερολογιτων ,η Ελληνικη εκκλησια ηταν πριν το 1923 και αυτη Παλαιοημερολογιτικη,και ολες οι Ορθοδοξες εκκλησιες πλην της Ελληνικης ειναι ακομη και τωρα με το Παλαιο.Φαινεται οτι εισαι αιρετικος η ισως για πιο θεολογικη ακριβεια ,σχισματικος.:devil:

Δεν είμαι σχισματικός. Άλλαξε το ημερολόγια μετά από μία χρονιά στην Εκκλησία. Μόνο σε μερικά μοναστήρια αν δεν κάνω λάθος μπορούν να πάνε με παλαιό.

Δημοσ.

Δεν είμαι σχισματικός. Άλλαξε το ημερολόγια μετά από μία χρονιά στην Εκκλησία. Μόνο σε μερικά μοναστήρια αν δεν κάνω λάθος μπορούν να πάνε με παλαιό.

http://en.wikipedia....Julian_calendar

Although all Eastern Orthodox countries (most of them in Eastern or Southeastern Europe) had adopted the Gregorian calendar by 1924, their national churches had not. The "Revised Julian calendar" was proposed during a synod in Constantinople in May 1923, consisting of a solar part which was and will be identical to the Gregorian calendar until the year 2800, and a lunar part which calculated Pascha (Easter) astronomically at Jerusalem. All Orthodox churches refused to accept the lunar part, so almost all Orthodox churches continue to celebrate Pascha according to the Julian calendar (with the exception of the Estonian Orthodox Church.[75] and the Finnish Orthodox Church)[76]

The solar part of the Revised Julian calendar was accepted by only some Orthodox churches. Those that did accept it, with hope for improved dialogue and negotiations with the Western denominations, were the Ecumenical Patriarchate of Constantinople, the Patriarchates of Alexandria, Antioch, the Orthodox Churches of Greece, Cyprus, Romania, Poland, Bulgaria (the last in 1963), and the Orthodox Church in America (although some OCA parishes are permitted to use the Julian calendar). Thus these churches celebrate the Nativity on the same day that Western Christians do, 25 December Gregorian until 2800.

The Orthodox Churches of Jerusalem, Russia, Serbia, Macedonia, Georgia, Ukraine, and the Greek Old Calendarists and other groups continue to use the Julian calendar, thus they celebrate the Nativity on 25 December Julian (which is 7 January Gregorian until 2100). The Russian Orthodox Church has some parishes in the West which celebrate the Nativity on 25 December Gregorian.

Η Ελληνικη ορθοδοξη εκκλησια,η Κυπριακη και μερικες αλλες εχουν δεχτει το Νεο ημερολογιο μονο ως προς τα Χριστουγεννα ενω ως προς το Πασχα πανε με το Παλιο.

Αυτα απο λατρευτικης αποψης ,οχι Πολιτειακης.Τουτεστιν ειναι και δεν ειναι.Ξερεις γιατι?Στις Οικουμενικες συνοδους υπαρχει αναθεματισμος των νεωτερισμων που διχαζουν τους πιστους και ειδικα για την χρηση του Γρηγοριανου ημερολογιου.

Οι ορθοδοξες εκκλησιες με πρωτιστη την Ρωσικη ειναι πλειοψηφια και κρατουν την παλια ορθοδοξη παραδοση χωρις να εχουν αλλαξει τιποτε απο την Βυζαντινη εποχη ουτε και το ημερολογιο.(Και το Πατριαρχειο με το Παλιο γιορταζει.)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...