MJBulls23 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Για ποιον λογο θεωρειται αυτονοητη η υπαρξη του θεου ? Για ποιον λογο ποσταρεις ασχετα πραγματα? Για ποιον λογο δεν διαβαζεις πριν απαντησεις? Δες τι ρωτησε και σε τι απαντησα και σε τι αναφεροταν το "αυτονοητο" που ειπα και θα καταλαβεις πόσο εκτός θεματος εισαι.
tritonas00 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 νομιζα οτι λεγατε για θρησκειες θεους και δαιμονες... my bad...
flik Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Απόδειξη χρειάζονται τα πάντα. Προφανώς όχι για να πιστεύεις αλλά για να θέτεις βεβαιότητα για κάτι. Αυτονόητη tritona θα ήταν η απάντηση "Ναι, και η ύπαρξη του Θεού" αφού ο άνθρωπος είπε και με κεφαλαία γράμματα "ΤΑ ΠΑΝΤΑ". Ποιος είπε οτι είναι αυτονόητη η ύπαρξη του θεού; Καμία σχέση.
NickTG Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Αποδειξη θελουν τα παντα σημαινει οτι αποδειξη θελουν τα παντα. Σε αυτονοητα πραγματα τι να απαντησω? Αν δεν το καταλαβαινεις λυπαμαι.... Δε σε είχα δει να το γράφεις κάπου όμως. Αντίθετα ζητούσες από άλλους να αποδείξουν πως δεν υπάρχει. Τη λύπη σου κράτα τη για σένα, μπορεί να τη χρειαστείς. Εγώ δεν έχω ανάγκη.
tritonas00 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Ποιος είπε οτι είναι αυτονόητη η ύπαρξη του θεού; Αυτος ?
MJBulls23 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Ποιος είπε οτι είναι αυτονόητη η ύπαρξη του θεού; Καμία σχέση. Αυτος ? Ε καποιοι αλλοι λενε οτι ειναι αυτονοητη η μη υπαρξη καποιου θεου. Αποψεις ειναι ολα αυτα.... Την πραγματικη αληθεια ομως κανείς δεν την ξερει..... Αποδειξη θελουν τα παντα σημαινει οτι αποδειξη θελουν τα παντα. Σε αυτονοητα πραγματα τι να απαντησω? Αν δεν το καταλαβαινεις λυπαμαι.... Δε σε είχα δει να το γράφεις κάπου όμως. Ποιο? Ποιο δεν με ειδες να γραφω? Θα μας τρελανεις? Με κεφαλαια και με bold γραμματα το εγραψα. Ισως επρεπε να αυξησω και το μεγεθος της γραμματοσειρας.... Αν και το εκανες quote οποτε δεν μπορει να μην το ειδες ετσι? Αρα για τι πραγμα μιλας? ΠΟΙΟ? Ποιο δεν με ειδες να γραφω λοιπον? Ισως εννοεις οτι δεν με ειδες να γραφω συγκεκριμενα για τον Θεο, οτι αποδειξη θελει και η υπαρξη (ή μη) θεου. Αλλά αυτο ειναι μη αναγκαιο καθως η προταση που ειπα ειναι πιο ισχυρη. Αποδειξη θελουν τα παντα. Και τελεωνεις..... Αντίθετα ζητούσες από άλλους να αποδείξουν πως δεν υπάρχει. Αντιθετα ζητουσα...........? Τι? Τι εννοεις παλι?
flik Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Ναι αλλά δεν θεωρείται αυτονόητη γενικά. Ο καθένας την θεωρεί αυτονόητη την ύπαρξη ή ανυπαρξία βάσει της πίστης του. Δηλαδή δεν υπάρχει "γιατί θεωρείται αυτονόητη", υπάρχει ίσως "γιατί εσύ τη θεωρείς αυτονόητη".
NickTG Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Τίποτα. Βαριέμαι να ψάχνω και παίζω και Diablo. Μου φτάνει η πρώτη σου απάντηση. Με κάλυψες.
FarCry Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Ειναι κατα την γνωμη μου πολυ απλο.Οι απολυτοι κυριαρχοι στο σωμα μας ειμαστε μονο εμεις και ειναι ακρως φασιστικο και ηλιθιο οποιαδηποτε θρησκεια να μας υπαγορευει τι θα κανουμε με αυτο.Αυτος ο σκοταδισμος και η μισανθρωπια των θρησκειων εχει προκαλεσει τοσα δεινα στον ανθρωπο. γνωριζεις βεβαια οτι η αμβλωση επιφερει σωματικες και ψυχικες διαταραχες. there is no free lunch Ασχετα με το τι λεει η καθε θρησκεια δε σημαινει κανω σεξ και αμα μου κατσει ενα παιδι κανω αμβλωση και καθαρισα. δεν ειναι παιχνιδι αυτο το πραγμα δε νομιζω οτι μπορει μια γυναικα που βρισκεται σε αυτη την κατασταση να πει εαν θα ειναι καλυτερο γιαυτη στο μελλον να κρατησει το παιδι ή να το σκοτωσει. συνηθως στις μικρες ηλικιες το ριχνουν το παιδι λογω της μικρης ηλικιας αλλα κανεις δε ξερει εαν αργοτερα το μετανιωσουν κλπ. δυστυχως κατοπιν εορτης καταλαβαινεις τι εχεις κανει (για την εφηβεια λεω)
FedonasP Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Ήκουσες Αρετούσα μου τα θλιβερά μαντάτα, π' ο κύρης σου μ' εξόρισε σ' τση ξενιτιάς τη στράτα; Τέσσερεις μέρες μοναχά μού δωκε ν' ανιμένω Κι' απόκει να ξενητευτώ πολλά μακρά να πηαίνω και πώς να σ' αποχωριστώ, και πώς να σου μακρύνω, και πώς να ζήσω δίχως σου στο ξορισμόν εκείνο; Κατέχω το κι' ο κύρης σου γλήγορα σε παντεύει Ρηγόπουλο, Αφεντόπουλο, σαν είσαι συ γυρεύει και δε μπορείς ν' αντθισταθής στα θέλουν οί γονείς σου νικούν τηνε τή γνώμη σου κι' αλλάσει η όρεξή σου Μιά χάρη Αφέντρα σου ζητώ κι' εκείνη θέλω μόνο καί μετά κείνη ολόχαρος τη ζήση μου τελειώνω την ώρα π' αρραβωνιστής να βαραναστενάξης κι' όντε σα νύφη στολιστήςσαν παντρεμένη αλλάξης ν' αναδακρυώσης καί να πής, Ρωτόκριτε καημένε τα σού τασσα λησμόνησα, τα θέλες μπλιό δέ έναι και κάθε μήνα μιά φορά μέσα στην κάμερά σου λόγιαζε τά παθα γιά σε να με πονή η καρδιά σου καί πιάνε καί τη ζωγραφιά, πού βρες στ' αρμάρι μέσα και τα τραγούδια πού λργα κι' όπου πολλά σ' αρέσα και διάβαζέ τα θώρειε τα κι' αναθυμού κι' εμένα πως μέ ξορίσανε μακρά στα ξένα κι' όντε σού πούν κι' απόθανα λυπήσουμε καί κλάψε και τα τραγούδια πού βγαλα μές' στη φωτιά τά κάψε Όπου κι' αν πάω κι' ά βρεθώ κι' ότι καιρό κι' ά ζήσω τάσσω σου άλλη να μη δώ μηδέ ν' ανατρανίσω Κι' ας τάξω ο κακορρίζικος πως δε σ' είδα ποτέ μου Ένα κερίν αφτούμενο ακράτουν κ' ήσβησέ μου Κάλλια 'χω σε με θάνατο παρ' άλλη με ζωή μου Γιά σέναν εγεννήθηκε στον κόσμο το κορμί μου!!!
Moderators Malthador Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Moderators Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Ντάξει τώρα, μπαίνω να απαντήσω στο νήμα και βλέπω 100+ posts επιπλέον. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Τέσπα. Και παλι. Ποτέ δεν μπορεις να ξερεις εαν το παιδι δεν θα καταληξει τελικα να ξεφυγει απο ολα αυτα και να ζησει μια ωραια ζωη. Επισης και εδω περα ποτέ δεν μπορεις να ξερεις τι φαρμακα και τι θεραπειες θα βρεθουν για ανιατες ασθενειες του σημερα. Η δολοφονια ειναι δολοφονια εξαλλου και δεν πρεπει να κρινει καποιος πως πρεπει και πως δεν πρεπει να ζησει καποιος, και εξαλλου εαν βρεθει φαρμακο που θεραπευει το σοβαρο προβλημα υγειας η πραξη ευεργετηματος προς αποφυγη μιας ζωης με προβληματα υγειας, μετατρεπεται σε δολοφονια εξ αμελειας. Ποιά δολοφονία, μωρέ; Σοβαρά τώρα; Δεν είναι δολοφονία, δεν είναι καν φόνος, το έμβρυο δεν έχει συνείδηση, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης. Δέχομαι ότι είναι αφαίρεση ζωής, αλλά είναι καθόλα αποδεκτή εάν υφίστανται λόγοι ανωτέρας βίας. Και όχι, δεν γεννάς οροθετικό παιδί επειδή κάποτε στο μέλλον μπορεί να βρεθεί θεραπεία για τον HIV. Δεν είναι ΛΟΤΤΟ. Δεν έχεις δικαίωμα να φέρεις στον κόσμο ένα ον που θα βασανίζεται. Ερώτηση κρίσεως: Είσαι υπέρ ή κατά της παύσης της μηχανικής υποστήριξης κάποιου κλινικά νεκρού με σκοπό την δωρεά οργάνων; Είναι δολοφονία και σε αυτή την περίπτωση; Επίσης, είσαι υπέρ της ευθανασίας;
xkabamarux Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Ντάξει τώρα, μπαίνω να απαντήσω στο νήμα και βλέπω 100+ posts επιπλέον. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Τέσπα. Ποιά δολοφονία, μωρέ; Σοβαρά τώρα; Δεν είναι δολοφονία, δεν είναι καν φόνος, το έμβρυο δεν έχει συνείδηση, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης. Δέχομαι ότι είναι αφαίρεση ζωής, αλλά είναι καθόλα αποδεκτή εάν υφίστανται λόγοι ανωτέρας βίας. Και όχι, δεν γεννάς οροθετικό παιδί επειδή κάποτε στο μέλλον μπορεί να βρεθεί θεραπεία για τον HIV. Δεν είναι ΛΟΤΤΟ. Δεν έχεις δικαίωμα να φέρεις στον κόσμο ένα ον που θα βασανίζεται. Ερώτηση κρίσεως: Είσαι υπέρ ή κατά της παύσης της μηχανικής υποστήριξης κάποιου κλινικά νεκρού με σκοπό την δωρεά οργάνων; Είναι δολοφονία και σε αυτή την περίπτωση; Επίσης, είσαι υπέρ της ευθανασίας; Αξιος ο μισθος σου...καλα το πας.
MJBulls23 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Ποιά δολοφονία, μωρέ; Σοβαρά τώρα; Δεν είναι δολοφονία, δεν είναι καν φόνος, το έμβρυο δεν έχει συνείδηση, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης. Λογικο κενο στο παραπανω: Ουτε στα επομενα σταδια εχει συνειδηση. Οποτε γιατι κάνεις τον διαχωρισμο? Ειναι λαθος και καταρριπτει το επιχειρημα σου. Εξαλλου μπορει να μην εχει συνειδηση της υπαρξης του αλλά δεν παυει να εχει ζωη. Και δεν μιλαμε για αφαιρεση συνειδησης μιλαμε για αφαιρεση ζωης. Αρα? Δέχομαι ότι είναι αφαίρεση ζωής, αλλά είναι καθόλα αποδεκτή εάν υφίστανται λόγοι ανωτέρας βίας. 1ον απο τη στιγμη που δεχεσαι οτι ειναι αφαιρεση ζωης τοτε ειναι και δολοφονια αφου ο φονος ειναι η αφαιρεση ζωης(δεν ξερω εαν συνεπαγεται και το εκουσιο του πραγαμτος) και εαν γινει και με δολο οπως εδω ειναι δολοφονια. 2ον ποιος ειναι αυτος που θα κρινει ανωτερα βια? Και όχι, δεν γεννάς οροθετικό παιδί επειδή κάποτε στο μέλλον μπορεί να βρεθεί θεραπεία για τον HIV. Δεν είναι ΛΟΤΤΟ. Δεν έχεις δικαίωμα να φέρεις στον κόσμο ένα ον που θα βασανίζεται. Maybe, maybe not.... Ποιος θα καθορισει τι εχεις και τι οχι δικαιωμα? Ερώτηση κρίσεως: Είσαι υπέρ ή κατά της παύσης της μηχανικής υποστήριξης κάποιου κλινικά νεκρού με σκοπό την δωρεά οργάνων; Είναι δολοφονία και σε αυτή την περίπτωση; Κατσε, κατσε. Δεν παυεις την μηχανικη υποστηριξη απο εναν κλινικα νεκρο απο οσο ξερω. Αλλά προσπαθεις με ολες σου τις δυναμεις να τον επαναφερεις. Ισως εννοεις εγκεφαλικα νεκρο. Σε τουτη την περιπτωση: Δολοφονια ειναι, αλλά οχι κακη πραξη. Πιθανοτατα σωστη. Και λεω πιθανοτατα διοτι μπορει στο μελλον να βρουμε τροπο αυτο το κλινικα νεκρος να το αντιστρεψουμε(αν και τελειως απιθανο να γινει κατι τετοιο προφανως). Το αν ειμαι υπερ ή κατα του να παψεις την μηχανικη υποστηριξη και ετσι να παρεις τα οργανα του οσο πιο γρηγορα γινεται(γιατι αυτο ειναιι σημαντικο): Εαν ο ασθενης εχει πει απο πριν οτι θελει να γινει ετσι τοτε ναι ειμαι υπερ. Εαν δεν εχει πει τιποτα τοτε ειμαι κατα. Επίσης, είσαι υπέρ της ευθανασίας; Σε ανιατες ασθενειες προφανως και με την προτροπη/συγκαταθεση του ασθενη προφανως ε? Ναι ειμαι υπερ εαν ισχυει οτι ο ασθενης συμφωνησε περι αυτου.
Moderators Malthador Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Moderators Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Αξιος ο μισθος σου...καλα το πας. Σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει, έχουμε ήδη νικήσει: Οι εκτρώσεις είναι νόμιμες. Λογικο κενο στο παραπανω: Ουτε στα επομενα σταδια εχει συνειδηση. Οποτε γιατι κάνεις τον διαχωρισμο? Ειναι λαθος και καταρριπτει το επιχειρημα σου. Εξαλλου μπορει να μην εχει σηνειδηση της υπαρξης του αλλά δεν παυει να εχει ζωη. Και δεν μιλαμε για αφαιρεση συνειδησης μιλαμε για αφαιρεση ζωης. Αρα? Sorry, λάθος λέξη η «συνείδηση». Συναίσθηση ήθελα να πω. Από τι στιγμή που στα πρώιμα στάδια της εγκυμοσύνης το έμβρυο δεν έχει διαίσθηση του πόνου, δεν είναι κακό να ξεφορτώνεσαι μερικά κύτταρα, όπως π.χ. δεν είναι κακό να τρως τα νύχια σου. 1ον απο τη στιγμη που δεχεσαι οτι ειναι αφαιρεση ζωης τοτε ειναι και δολοφονια αφου ο φονος ειναι η αφαιρεση ζωης(δεν ξερω εαν συνεπαγεται και το εκουσιο του πραγαμτος) και εαν γινει και με δολο οπως εδω ειναι δολοφονια. Είναι δόλος να ρίξεις ένα παιδί που θα γεννιόταν άρρωστο; Οκ, πάσο, κέρδισες, δεν σχολιάζω άλλο. Προφανώς υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ των απόψεων μας σε αξιωματικό επίπεδο. Γνώμη σου, γνώμη μου και όλα βαίνουν καλώς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα