Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σας... είμαι νέα ζωγράφος και θα ήθελα να πουλήσω κάποια έργα μου... η μία οδός είναι να το κάνω στη 'ζούλα'... αν όμως θέλω να το κάνω με νόμιμο τρόπο πώς θα μπορούσα; να σας πω επίσης ότι δεν κατέχω κάποιον σχετικό τίτλο ούτε έχω κάνει αντίστοιχες σπουδές... η ζωγραφική είναι το χόμπι μου... ευχαριστώ!

• Like 1
Δημοσ.

Λιγο δυσκολο μου φαινεται να αρχισεις ετσι απλα να πουλας εργα σου. Δοκιμασε αρχικα να πας τα εργα σου σε διαφορες γκαλερι για να τα δει ο κοσμος και μετα σε καμια δημοπρασια. Αλλα ειναι και αναλογως την τιμη που θελεις να τα πουλησεις, π.χ. 1000€ ή 30€;

Δημοσ.

χιχιχιχι.....μαφαλντα,το λινκ που εβαλες γραφει για 7 βηματα.....αλλα μαλλον εννοει 27.............καλα ξεμπερδεματα στον νηματοθετη ............να υπενθυμησω το τεβε-οαεε.βγαζεις δεν βγαζεις μεροκαματο,αυτο θα αυξανει............

Δημοσ.

Αν δε σε επιράζει να είσαι παράνομος στον τύπο αλλά "νόμιμος" στην ουσία δες αν μπορείς να το κάνεις με εργόσημα. Θα μου πεις που κολλάει το εργόσημο (το οποίο απευθύνεται κυρίως σε παροχή υπηρεσιών σε σπίτια). Βρες κάτι που να μοιάζει και παρηγορήσου με το ότι έκανες ότι μπορούσες να μη παρανομήσεις κάργα.

Δημοσ.

Εκείνο που θα ήθελα να ξέρω είναι το εξής: Μπορεί εγώ να πουλήσω ένα έργο το χρόνο... Μπορεί να το δώσω 50 ευρώ ή 500... αν ο αγοραστής θέλει απόδειξη τι θα κάνω; υπάρχει κάποιος τρόπος; η έναρξη επαγγέλματος θέλει σταθερό εισόδημα για να μπορέσει κανείς να ανταποκριθεί... ίσως αυτό με τα εργόσημα να είναι μια κάποια λύση... και να ρωτήσω και κάτι άλλο... αν εγώ πουλήσω ένα έργο και αυτό μεταπωληθεί τι γίνεται τότε; με προστατεύει κάποιος; μπορώ να έχω κάποιο όφελος αν κάνει κάποιος κάτι τέτοιο ή "μετά την απομάκρυνση απ' το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται;"

Δημοσ.

Φίλε θα ανοίξεις κανονικά μια ατομική επειχήρηση και θα δηλωσεις για εδρα το σπίτι σου. Μπορείς να κόβεις κανονικά αποδείξεις. Ρωτα εναν λογιστή.

Δημοσ.

τα περισσοτερα απο αυτα πιστευω μονο νομικο προσωπο μπορει να στα απαντηση. βρες καποιον δικηγορο που να εχει σχεση με κατι παρόμοιο και ρωτα....

Δημοσ.

Εργόσημο;Με ποια λογική.

Τίποτα δεν γίνεται.Αν το δώσεις σε μαγαζί με έργα τέχνης πχ-κόβεις τιμολόγιο με τα χρήματα που το πουλάς+ φπα -ο καταστηματάρχης υπολογίζει το κέρδος του και το πουλάει.

Αν το πουλήσεις σε ιδιώτη μπορεί να το χαρίσει, να το πετάξει και να το πουλήσει.Τα υπάρχοντά μας τα διαθέτουμε όπως θέλουμε.

Οφελος από μεταπώληση;Στο διηνεκές ή όσο είσαι εν ζωή; :-)

Καλό κουράγιο και καλές δουλειές.

Δημοσ.

Εργόσημο;Με ποια λογική.

Τίποτα δεν γίνεται.Αν το δώσεις σε μαγαζί με έργα τέχνης πχ-κόβεις τιμολόγιο με τα χρήματα που το πουλάς+ φπα -ο καταστηματάρχης υπολογίζει το κέρδος του και το πουλάει.

Αν το πουλήσεις σε ιδιώτη μπορεί να το χαρίσει, να το πετάξει και να το πουλήσει.Τα υπάρχοντά μας τα διαθέτουμε όπως θέλουμε.

Οφελος από μεταπώληση;Στο διηνεκές ή όσο είσαι εν ζωή; :-)

Καλό κουράγιο και καλές δουλειές.

Αυτό που αναφέρεις με το τιμολόγιο, πώς μπορεί να γίνει;

Δημοσ.

2. Προμηθεύεσαι από βιβλιοπωλείο: Ένα βιβλίο Εσόδων - Εξόδων Ελεύθερου Επαγγελματία. Ένα τριπλότυπο μπλόκ αποδείξεων Παροχής Υπηρεσιών. Ένα τριπλότυπο μπλόκ τιμολογίων Παροχής Υπηρεσιών. Το βιβλίο το αριθμείς. Τα μπλόκ τα αριθμείς και τα σφραγίζεις.

Εναρξη επαγγέλματος κλπ

Δημοσ.

σίντι,απαξ και κανεις εναρξη στο τεβε,ειτε πουλησεις 1 εργο ειτε 30,τον πρωτο χρονο θα σκασεις στο τεβε 1800 με 2000 ευρα............

φαντασου να εχεις εσοδα 1000 ευρω,και να βαζεις και απο το την τσεπη σου,για να πληρωσεις κατι,το οποιο ουτε συνταξη προκειτε να σου δωσει,ουτε περιθαλψη σου προσφερει......πιο πεταμενα λ7 στην ζωη μου δεν ειδα...............

Δημοσ.

Οτιδηποτε εκτος του εργοσημου θελει ΤΕΒΕ. Οποτε αν δεν εχεις προοπτικη να βγαζεις τουλαχιστον ενα 4-5χιλιαρο καθαρα το χρονο μονο για ΤΕΒΕ αναγκαστικα μπαινεις στην παρανομια, η κοβεις εργοσημο εστω και για να δειχνεις οτι του πελατη του καθαριζες τις σκαλες. Αυτος τα εξοδα του θελει να δικαιολογησει, ας δικαιολογησει το ποσο ετσι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...