Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οτιδηποτε εκτος του εργοσημου θελει ΤΕΒΕ. Οποτε αν δεν εχεις προοπτικη να βγαζεις τουλαχιστον ενα 4-5χιλιαρο καθαρα το χρονο μονο για ΤΕΒΕ αναγκαστικα μπαινεις στην παρανομια, η κοβεις εργοσημο εστω και για να δειχνεις οτι του πελατη του καθαριζες τις σκαλες. Αυτος τα εξοδα του θελει να δικαιολογησει, ας δικαιολογησει το ποσο ετσι.

Μήπως μετά του πελάτη θα του σκίσουν το πάτο γιατί απασχολεί προσωπικό για βοηθητικές σπιτικές εργασίες και θεωρηθεί τεκμήριο;

Αρχικα νομιζα οτι ηταν ορθογραφικο και το θεμα θα ηταν 'ζωγραφικη και ευφορια'

me2

Δημοσ.

Μήπως μετά του πελάτη θα του σκίσουν το πάτο γιατί απασχολεί προσωπικό για βοηθητικές σπιτικές εργασίες και θεωρηθεί τεκμήριο;

me2

Μα και ενα πινακα να αγορασει και να φανει σε τιμολογιο η αγορα με ολο το ποσο παλι δε θα θεωρηθει τεκμηριο; Εχει διαφορετικη φορολογηση ενα ποσο που δινεις πχ για καλωπισμο κηπου, απο ενα ιδιο ποσο για αγορα ενος πινακα;

Δημοσ.

Μα και ενα πινακα να αγορασει και να φανει σε τιμολογιο η αγορα με ολο το ποσο παλι δε θα θεωρηθει τεκμηριο; Εχει διαφορετικη φορολογηση ενα ποσο που δινεις πχ για καλωπισμο κηπου, απο ενα ιδιο ποσο για αγορα ενος πινακα;

Υποθέτω ναι.Χωρίς νάχω φτάσει στο επίπεδο της επένδυσης (άσχετα αν δεν έχει χώρο στα τοίχια μου για άλλους),νομίζω ότι ενάμισυ τσουβάλι χώμα στο σοκήπι φαίνεται λιγώτερη δαπάνη διαβίωσης...:P

Δημοσ.

Μιας που δεν είσαι επαγγελματίας όπως λες και μιλάς για ένα έργο το χρόνο και άντε σου λέω εγώ δύο... Δε σε συμφέρει να γίνεις νόμιμος. Σε ερασσιτεχνικό επίπεδο δε μπορείς να ξεπεράσεις κάποια αξια λόγου ποσά ώστε με ένα έργο το χρόνο να καλύψεις φορολογικές εισφορές. Δεν είναι ανάγκη νομίζω. Ρώτα και κανέναν επαγγελματία ζωγράφο δε νομίζω να σου πει κάτι διαφορετικό.

Δημοσ.

Εργόσημο;Με ποια λογική.

Τίποτα δεν γίνεται.Αν το δώσεις σε μαγαζί με έργα τέχνης πχ-κόβεις τιμολόγιο με τα χρήματα που το πουλάς+ φπα -ο καταστηματάρχης υπολογίζει το κέρδος του και το πουλάει.

Αν το πουλήσεις σε ιδιώτη μπορεί να το χαρίσει, να το πετάξει και να το πουλήσει.Τα υπάρχοντά μας τα διαθέτουμε όπως θέλουμε.

Οφελος από μεταπώληση;Στο διηνεκές ή όσο είσαι εν ζωή; :-)

Καλό κουράγιο και καλές δουλειές.

Δεν είπα ότι είναι λογικό ούτε νόμιμο απλά αν θες να έχεις την συνείδησή σου σχετικά ύσηχη, ότι έκανες κάτι, αν είναι να πουλήσεις έναν πίνακα σε κάποιον πούλα τον και κόψε ένα εργόσημο ότι έβαψες έναν τοίχο ξερωγω.

Αυτό με την πώληση σε ιδιώτη δε το κατάλαβα. Από πότε δικαιούτε ένας επαγγελματίας να πουλά σε ιδιώτη χωρίς να κόψει απόδειξη?

Δημοσ.

Δεν είπα ότι είναι λογικό ούτε νόμιμο απλά αν θες να έχεις την συνείδησή σου σχετικά ύσηχη, ότι έκανες κάτι, αν είναι να πουλήσεις έναν πίνακα σε κάποιον πούλα τον και κόψε ένα εργόσημο ότι έβαψες έναν τοίχο ξερωγω.

Αυτό με την πώληση σε ιδιώτη δε το κατάλαβα. Από πότε δικαιούτε ένας επαγγελματίας να πουλά σε ιδιώτη χωρίς να κόψει απόδειξη?

Εννοείται με απόδειξη.Απλά στο συγκεκριμένο ποστ απαντώ στο θέμα μεταπώληση και διάθεση του έργου.

Δημοσ.

Εννοείται με απόδειξη.Απλά στο συγκεκριμένο ποστ απαντώ στο θέμα μεταπώληση και διάθεση του έργου.

και πως θα κόψει απόδειξη χωρίς βιβλία / έναρξη επαγγέλματος ?

άκυρο

edit: είχα την εντύπωση ότι εννοούσες ότι σε ιδιώτη μπορεί να το πουλήσει έτσι ενώ εσύ έλεγες ότι ο ιδιώτης στη συνέχεια το κάνει ότι θέλει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...