redevo Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Καλημέρα Φίλοι μου Προσπαθώ να βρώ άκρη με ένα νόμο που μιλά για το δικαίωμα χορηγίας σε όσους παλαιότερα είχαν διετελέσει πρόεδροι σε κοινότητες. Μιλαώ για παλαιότερα χρόνια σαφέστατα, αλλά για να κατανοήσει όποιος μπορεί να με βοηθήσει, σ αυτό το σημείο θα κάνω μια υόθεση εργασίας: Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ενα πρόσωπο 78 ετών που όταν ήταν νεότερος ήταν ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά ταυτόχρονα ήταν και πρόεδρος κοινότητας για περισσότερα από 8 έτη. Αυτος λοιπόν όταν συνταξιοδοτείται λαμβάνει σύνταξη απο το Τ.Ε.Β.Ε και μετέπειτα Ο.Α.Ε.Ε, και χορηγία ως πρωην πρόεδρος κονότητος απο το Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. Αυτό που προσπαθώ να διαπιστλώσω είναι το εξής: οσον αφορά την υγειονομική περίθλαψη αυτού του ανθρώπου τι δικαίωμα έχει; Αυτό που εγώ γνωρίζω μιλώντας με αντίστοιχα άτομα είναι ότι λαμβάνουν σύνταξη από το ταμείο που ήταν ασφαλισμένοι, για την εργασία τους, χορηγία απο το Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. και όσον αφορά την υγειονομική τους περίθαλψη τους δινόταν η δυνατότητα μέσω του νόμου να επιλέξουν ανάμεσα στα 2 ταμεία πιο απο τα 2 επιθυμούν. Θέλω λοιπόν αν γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικό, είτε σαν νομικός, είτε επιδή έχει κι αυτός συναντήση κάποια αντίστοιχη περίπτωση, να μου πει αν αυτό που μόλις ανέφερα παραπάνω για το δικαίωμα ενός ασφαλισμένου και χορηγιούχου να επιλέξε για υγειονομική περίθαλψη ένα απο τα 2 ταμεία. Όποιο αυτος επιθυμεί, στο οποίο βέβαια και πληρώνει κανονικά κρατήσει, για υγειονομική περίθαλψη, όντως ισχύει και προκύπτει και εκ του αντίστοιχου νόμου 1205/81 Θα ήταν πολύτιμη για μένα η ενδεχόμενη βοήθειά σας... Ευχαριστώ πολύ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα