Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πυροβόλα πρώτα στον αέρα για να βεβαιωθείς.

Να πυροβολήσω στον αέρα και αμα δε πεθάνει ο αέρας να συνεχίσω ? (υπάρχουν και τα άσφαιρα)

Φτου, αυτό και αν είναι γκατεμιά. Τέλος του μήνα έχω κλείσει εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη. :shock: Για διακοπές έχεις προγραματίσει τίποτα; :-D :-D :-D

Δεν είμαι στη Κωνσταντινούπολη οπότε περπάτα ελεύθερα (αν και θα πρέπει να αισθάνεσαι λιγοτερο ασφαλής στην Ελλάδα).

Θα σου πω αμα είναι ...

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποιό ακριβώς κομμάτι από όσα είπα δε κατάλαβες. Νομίζω ότι είπα πως θα διασφάλιζα ότι δε θα πάθααινε κανείς κακό.

Ναι αλλά σε αυτη την περιπτωση:

α) το πειραμα δεν εχει κανενα απολυτως νοημα!

β) ειναι αυτονοητο οτι ολοι θα το καναμε. Εφοσον σε πληρωνουν, εφοσον ξερεις οτι δεν θα παθει κανείς απολυτως τιποτα τοτε αυτονοητο ειναι οτι ολοι θα το κανανε και θα βαζανε τα εικονικα 80000000 V αφου κανείς δεν θα παθαινε τιποτα.

Οποτε δεν εχει καν νοημα να παιρνεις αυτη την περιπτωση. ΚΑΝΕΝΑ νοημα.....

Βασικα κατσε για να καταλαβω. Τι εννοει με το πειραμα να ειναι ελεγχομενο?

Οτι δεν θα πεθανει και δεν θα παθει τιποτα κανείς? Ε τοτε δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ νοημα ολη η συζητηση.....

Το νόημα είναι αν πιστευεις αυτό που σου λέει ο καθηγητής (=μορφή εξουσίας) ή αυτό που βλέπουν τα μάτια σου και νιώθεις εκείνη τη στιγμή (τον άλλο να σπαράζει και να σταματήσεις το μύνημα).

Ειναι προφανες οτι δεν καταλαβες το νοημα του πειραματος και λες ασχετα πραγματα.

Εαν ξερεις απο πριν οτι δεν θα παθει κανείς τιποτα δεν εχει νοημα το πειραμα. Ειναι σαν να σου λενε κατσε 2-3 ωρες και θα παρεις 50 ευρω για να πατησεις μερικους διακοπτες που γραφουν 60000 V και 700000 V αλλά δεν θα παθει κανείς τιποτα γιατι οι διακοπτες δεν λειτουργουν. Ε θα κατσεις.....

Καμια συνδεση και συσχετιση με τον σκοπο του πειραματος.

Δημοσ.

Το νόημα βγαίνει μια χαρά,

όποιος έχει iq ραδικιού ας μη το καταλάβει, δε πειράζει δε θα βελτιωθεί η κατάστασή του ούτε και θα χειροτερέψει.

οι πεινασμενοι για γνωση

:rolleyes:

Αν είχα την διαβεβαίωση του δασκάλου ότι το πείραμα ήταν ελεγχόμενο, καμία ποινική ευθύνη αν κάτι πήγαινε στραβά και κάποιο λόγο για να το κάνω (βαθμό, αμοιβή κλπ) δε βλέπω γιατί να μη το έκανα.

Επίσης διακρίνω ένα τρομερό άλμα από τη παράθεση των στοιχείων του πειράματος στην ερμηνία του και τον παραλληλισμό με τον υπάλληλο της ΔΕΗ πχ. Υπάρχει τρομερή διαφορά από το να κάνεις ηλεκτροσόκ σε έναν δεμένο άνθρωπο που δεν μπορεί να κάνει αλλιώς από το να ψεκάζεις κάποιον που κινείται με τη πράξη του (πχ να σπάσει τον κλοιο) "αναλαμβάνει το ρίσκο".

Πολύ πρόχειρη η αναλυσή σου ή αυτού από τον οποίο αντιγράφηκε.

PS:

Πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κάποιος που πέρνει μέρος σε πείραμα στο Yale, σε ένα κράτος που οι μυνήσεις για σωματική βλάβη ή ψυχική οδύνη είναι πασατέμπο (τουλάχιστον σήμερα), και να πιστεύει ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος, έστω και πόνος.

θα ορκιζομουνε οτι το ειχαν γραψει στο indymedia...

Δημοσ.

Ναι αλλά σε αυτη την περιπτωση:

α) το πειραμα δεν εχει κανενα απολυτως νοημα!

β) ειναι αυτονοητο οτι ολοι θα το καναμε. Εφοσον σε πληρωνουν, εφοσον ξερεις οτι δεν θα παθει κανείς απολυτως τιποτα τοτε αυτονοητο ειναι οτι ολοι θα το κανανε και θα βαζανε τα εικονικα 80000000 V αφου κανείς δεν θα παθαινε τιποτα.

Οποτε δεν εχει καν νοημα να παιρνεις αυτη την περιπτωση. ΚΑΝΕΝΑ νοημα.....

Ειναι προφανες οτι δεν καταλαβες το νοημα του πειραματος και λες ασχετα πραγματα.

Εαν ξερεις απο πριν οτι δεν θα παθει κανείς τιποτα δεν εχει νοημα το πειραμα. Ειναι σαν να σου λενε κατσε 2-3 ωρες και θα παρεις 50 ευρω για να πατησεις μερικους διακοπτες που γραφουν 60000 V και 700000 V αλλά δεν θα παθει κανείς τιποτα γιατι οι διακοπτες δεν λειτουργουν. Ε θα κατσεις.....

Καμια συνδεση και συσχετιση με τον σκοπο του πειραματος.

ΜΑ αυτό ακριβώς λέω ότι το όλο ζήτημα είναι το πόσο γρήγορα θα αντιληφθεί κάποιος ότι ο πραγματικός σκοπός του πειράματος δεν είναι αυτός που του είχαν πει αλλά θα κατλάβαιναν ότι κάτι άλλο παίζει.

Θα μου πεις ότι η όλη λογική σου στηρίζεται ότι τα πειράματα στο Yale δε σκοτώνουν, αρα στη διαβεβαίωση μιας μορφής εξουσίας ή κύρους (της αξιοπιστίας του Yale εν προκειμένω), άρα επιβεβαιώνεις την υπόθεση ότι υπακούς στην "αλήθεια" της εξουσίας, στη διαβεβαίωσή της. Η έντασή μου είναι ότι δεν υπακούω στην "αλήθεια" του πειράματος που προβάλλεται στο πείραμα (ότι ο άλλος δε θα πεθάνει) αλλά στη πίστη μου ότι το Yale λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο, αλήθεια που δεν την έχω δεχθεί γιατί κάποιος απλά μου το είπε αλλά γιατί αυτή η αξιοπιστία είναι δοκιμασμένη και την διαπιστώσει και ο ίδιος.

Αν το δούμε αντίστοιχα πχ με τους ναζί αξιωματικούς την συμπεριφορά τον οποίων προσπαθησε να ερμηνευσει θα έλεγα ότι οι φοιτητες με τους διακόπτες έμοιαζαν μάλλον με τους γραφιάδες σε κάποιο υπουργείο των ναζί που δεν είχαν διαπιστώσει οι ίδιοι τα εγκλήματά τους από πρώτο χέρι και πιθανόν να πίστευαν ότι έκαναν άλλο από αυτό που πραγματικά έκαναν, παρά με τους βασανιστές στα στρατόπεδα συγκέντρωσης πχ που είχαν ιδία άποψη για το ότι σκότωναν και βασάνιζαν κόσμο. Έτσι θα περίμενα πχ ένα μεγάλο νούμερο (ακόμα και 65%) των πρώτων να υπακούει στις διαταγές του γιατί απλά δεν είχε λόγο να μη το κάνει (όπως και αρκετοί φοιτητές θα κατάλαβαν με τον ένα ή άλλο τρόπο ότι ο άλλος δεν βασανίζεται πραγματικά) ενώ το νούμερο θα ήταν διαφορετικό για τους 2ους (αν υποθεσουμε ότι στέλνονται στις 2 θέσεις άνθρωποι τυχαία χωρίς να δι΄λεγονται πχ για βασανιστές κάποιοι διαγνωσμένα σαδιστές). Η όλη έντσασή μου είναι στη πραγματική εξομοίωση των συνθηκών του πειράματος με αυτές στις οποίες λειτούργησαν αυτοί που την συμπεριφορά τους προσπαθησαν να καταλάβουν.

Thanks God. :-(

Υ.Γ. Θέλω να πιστεύω ότι διαθέτεις ανεπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ. B)

Έχω, όπως και ανεπτυγμένη αίσθηση γραμματικής στα Αγγλικά :) (φιλικά πάντα)

Στα Ελληνικά πάλι ασ' τα να πάνε ...

Δημοσ.

Έχω, όπως και ανεπτυγμένη αίσθηση γραμματικής στα Αγγλικά :) (φιλικά πάντα)

Στα Ελληνικά πάλι ασ' τα να πάνε ...

Όπως και αναπτυγμένη αίσθηση γραμματικής στα ελληνικά να υποθέσω.

(κανονικά θα έπρεπε να έχεις αναπτυγμένη αίσθηση της αγγλικής γραμματικής, αν μπορεί κάποιος να αισθανθεί την γραμματική, λέω εγώ τώρα.......Ίσως όταν πιάνουν οι καύσωνες στην Ελλάδα να αισθανόμαστε την γραμματική)

Δημοσ.

Όπως και αναπτυγμένη αίσθηση γραμματικής στα ελληνικά να υποθέσω.

(κανονικά θα έπρεπε να έχεις αναπτυγμένη αίσθηση της αγγλικής γραμματικής, αν μπορεί κάποιος να αισθανθεί την γραμματική, λέω εγώ τώρα.......Ίσως όταν πιάνουν οι καύσωνες στην Ελλάδα να αισθανόμαστε την γραμματική)

ποιό κομμάτι του "άστα να πάνε" δεν κατάλαβες?

Δημοσ.

ποιό κομμάτι του "άστα να πάνε" δεν κατάλαβες?

Θέλεις να πιάσουμε τα αγγλικά να δούμε πόσο αναπτυγμένη την έχεις την αίσθηση εκεί;

Δημοσ.

Θέλεις να πιάσουμε τα αγγλικά να δούμε πόσο αναπτυγμένη την έχεις την αίσθηση εκεί;

Nay, me like "Mpimpikos thread" best.

Δημοσ.

Κατ' αρχάς συγγνώμη για την Αγγλική γραμματική μου (μου ξέφυγε αυτό το καταραμένο "s"), αλλά ενίοτε και για την Ελληνική. Θα επαναλάβω πάντως ότι το πείραμα έγινε το 1961 μια εποχή εντελώς διαφορετική με το σήμερα. Και σε μια χώρα που τότε η αποδοχή της εξουσίας σε όλους τους τομείς της ζωής ήταν πολύ βαθύτερη από σήμερα, ακόμα και στο Γέιλ. (ψυχρός πόλεμος, συντηρητισμός, ρατσισμός, οικογενειακά πρότυπα διαφορετικά,κλπ.) Σήμερα πιθανότατα να είχε διαφορετικά αποτελέσματα. Έχει να κάνει με τις εποχές και την ιδιοσυγκρασία των λαών.

Δημοσ.

Επίδομα διακόπτη.

Εσύ γιατί νομίζεις ότι τα γκόλντεν μπόϋζ σκαρφίζονται ένα σωρό μπηχτικά μέτρα ενάντια στη μάζα;=Να σου πει ο παλιός:Πληρώνονατι καλά.Πολύ καλά όμως.

Δημοσ.

Κατ' αρχάς συγγνώμη για την Αγγλική γραμματική μου (μου ξέφυγε αυτό το καταραμένο "s"), αλλά ενίοτε και για την Ελληνική. Θα επαναλάβω πάντως ότι το πείραμα έγινε το 1961 μια εποχή εντελώς διαφορετική με το σήμερα. Και σε μια χώρα που τότε η αποδοχή της εξουσίας σε όλους τους τομείς της ζωής ήταν πολύ βαθύτερη από σήμερα, ακόμα και στο Γέιλ. (ψυχρός πόλεμος, συντηρητισμός, ρατσισμός, οικογενειακά πρότυπα διαφορετικά,κλπ.) Σήμερα πιθανότατα να είχε διαφορετικά αποτελέσματα. Έχει να κάνει με τις εποχές και την ιδιοσυγκρασία των λαών.

εισαι σιγουρος οτι η εξουσια ειναι λιγοτερο αποδεκτη σημερα,απο οτι τοτε;

εγω πιστευω οτι τα πραγματα ειναι πολυ πιο χειροτερα σημερα.

Δημοσ.

Κατι παρομοιο ειχε γινει και ταινια με τιτλο το πειραμα με περσινο remake.Παντα θα υπαρχουν ατομα που γουσταρουν εξουσια απο οτι ποστο μπορουμε να φανταστουμε..Εχω και εγω παραδειγμα με ενα φιλο.Τον ξερω απο 6 χρονων και πραγματικα το παιδι ηταν παντα η ουρα μου για να το πω πιο κοσμια..Μισοριξια που παντα αντεγραφε απο παιδακια εως σημερα το καθε τι που εκανα.Αυτος λοιπον ειχε φαγωθει να μπει σε σωμα ασφαλειας.Πηγε σε πυροαβεστικη,λιμενικο ακομα και ειδικος φρουρος γιατι γουσταρει μεσα του να το παιζει εξουσια.Δεν πηγε για την σιγουρια του δημοσιου αλλα μονο για αυτο να το παιζει ιστορια..Φυσικα και δεν τον πηραν πουθενα αφου μετα βιας επιανε το οριο υψους και τον επαιρνε ο αερας..Επειδη τον ξερω ειναι πραγματικα ενα ανθρωπακι που και την γκομενα να του παρεις θα κατηγορησει την γκομενα και μονο για να μην ερθει σε αντιπαραθεση..Επιβεβαιωμενο οτι λεω...Ενα μεγαλο ποσοστο λοιπον απο σωματα ασφαλειας και γενικα ατομα που γουσταρουν να ασκουν εξουσια οπως και οπου μπορουν βασιζεται στην ιδια νοοτροπια.Το κανουν για να περνιουνται για σπουδαιοι.Οτι αξιζουν να ειναι ανωτεροι απο μας τους υπολοιπους.Ειναι στην φυση του ανθρωπου να θελει να επιβληθει οπως μπορει και δυστυχως ορισμενοι το κανουν απο θεσεις που μπορουν σαν τα στρουμφακια που σε καθε διαδηλωση βαρανε τις πεσμενες γυναικες στο κεφαλι με τα γκλοπ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...