nikoskon Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Ιδιόκτητα γαρ... Sent from Galaxy S using Insomnia v2 via Vf HSPA
zazik Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Ναι αλά δεν πάει ένα αυτοκίνητο ανά διαμέρισμα?? όχι , γιατί θεωρούνται πυλωτές , όχι πάρκινγκ , και απο την στιγμή που κάποιος δεν έχει αγοράσει τον χώρο , οι μονιμοι , όχι οι ενοικιαστές , μπορούνε να το βάλουνε όπου θέλουνε. Το έχω ψάξει νομικά ,δεν βγάζεις άκρη. Αναγκάστηκα να ρίξω κλωτσιά στον απο πάνω μου ( Ο μαλακας λεμε!!!) , και να πάω στο τμήμα , γιατί στο διαμερισμά του, το οποίο ενοικίαζε , το ενοικίαζε με γκαράζ τον χώρο που το βάζω εγώ... Οποτε ο ενοικιαστής το έβαζε , του έκανα παρατήρηση , μου έφερε τον ιδιοκτήτη ( τον μαλακα) , μου είπε ότι ο ένοικος του θα το βάζει όπου γουστάρει , και εκεί αρχίσανε οι κλωτσιες. Η συνέχεια δώθηκε στο τμήμα.....
filakia Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Στην πολυκατοικία υπάρχει μία θέση παρκινγκ για 2 ορόφους που την μοιραζόμαστε 2 άτομα. Ο μακάκας του 1ου ορόφου και εγώ. Η προφορική συμφωνία που είχαμε κάνει, μιας και οι 2 χρησιμοποιούμε τα ΙΧ μας ήταν απλή. Όποιος το βρει άδειο, παρκάρει. Μέχρι εδώ όλα καλά. Ο συγκεκριμένος ένοικος όμως αποφάσισε τον τελευταίο χρόνο, να αφήσει το αμάξι στο χωριό του και έτσι το πάρκινγκ το χρησιμοποιούσα εξ ολοκλήρου εγώ. Αποφάσισε τις προάλλες να φέρει το αμάξι του και ούτε λίγο ούτε πολύ απαίτησε το πάρκινγκ για 1½ μήνα σερί. Το μοναδικό επιχείρημά του είναι πως το χρησιμοποιώ 11 μήνες μόνο εγώ. Το θεωρείτε σωστό/δίκαιο να του παραχωρήσω το πάρκινγκ για 1½ μήνα; Νίκο, γειτονάκι μου καλό,δεν το περίμενα να φτάσεις σε τέτοιο σημείο για το πάρκινγκ στην πολυκατοικία μας. Αφού σου είπα ότι τον Αύγουστο θα στο ξαναδώσω. Κρίμα γείτονα.
..MementoMori.. Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Νίκο, γειτονάκι μου καλό,δεν το περίμενα να φτάσεις σε τέτοιο σημείο για το πάρκινγκ στην πολυκατοικία μας. Αφού σου είπα ότι τον Αύγουστο θα στο ξαναδώσω. Κρίμα γείτονα. The plot thickens!
panos2171 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 όχι , γιατί θεωρούνται πυλωτές , όχι πάρκινγκ , και απο την στιγμή που κάποιος δεν έχει αγοράσει τον χώρο , οι μονιμοι , όχι οι ενοικιαστές , μπορούνε να το βάλουνε όπου θέλουνε. Το έχω ψάξει νομικά ,δεν βγάζεις άκρη. Αναγκάστηκα να ρίξω κλωτσιά στον απο πάνω μου ( Ο μαλακας λεμε!!!) , και να πάω στο τμήμα , γιατί στο διαμερισμά του, το οποίο ενοικίαζε , το ενοικίαζε με γκαράζ τον χώρο που το βάζω εγώ... Οποτε ο ενοικιαστής το έβαζε , του έκανα παρατήρηση , μου έφερε τον ιδιοκτήτη ( τον μαλακα) , μου είπε ότι ο ένοικος του θα το βάζει όπου γουστάρει , και εκεί αρχίσανε οι κλωτσιες. Η συνέχεια δώθηκε στο τμήμα..... Mα όταν χτίζεται μια πολυκατοικία με πυλωτή φροντίζουν να αντιστοιχεί ένα αυτοκίνητο ανά διαμέρισμα άσχετα αν αυτό νοικιάζεται ή όχι. Σε όσα σπίτια με πυλωτές ξέρω αυτό ισχύει. Επίσης σε περιπτώσεις που μια οικογένεια έχει 2 αυτοκίνητα κανονίζουν τις θέσεις με τέτοιον τρόπο αν βολεύει το ένα αυτοκίνητο να κλείνει το άλλο. Πως καταφέρνετε και δεν βρίσκετε χώρο απορία το έχω.
gigisoni Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Mα όταν χτίζεται μια πολυκατοικία με πυλωτή φροντίζουν να αντιστοιχεί ένα αυτοκίνητο ανά διαμέρισμα άσχετα αν αυτό νοικιάζεται ή όχι. Σε όσα σπίτια με πυλωτές ξέρω αυτό ισχύει. Επίσης σε περιπτώσεις που μια οικογένεια έχει 2 αυτοκίνητα κανονίζουν τις θέσεις με τέτοιον τρόπο αν βολεύει το ένα αυτοκίνητο να κλείνει το άλλο. Πως καταφέρνετε και δεν βρίσκετε χώρο απορία το έχω. Δεν αντιστοιχεί πάντα ο κοινόχρηστος χώρος της πυλωτής με τον αριθμό των διαμερισμάτων. Να σου πω παράδειγμα πολυκατοικίαςσ 8 ορόφων, δύο διαμερίσματα σε κάθε όροφο, η πυλωτή για να χωρέσει 16 αυτοκίνητα θα πρέπει όλοι οι ένοικοι να παρκάρουν ο ένας μετά τον άλλον σε απόσταση που σχεδόν να "φιλιούνται" τα αυτοκίνητα. Και πάλι τουλάχιστον ένα θα μείνει στην απ'έξω. Και για να βγει ο πρώτος που πάρκαρε έξω, θα πρέπει να πρωτοβγούν τα υπόλοιπα 14 αλλιώς μόνο με ελικόπτερο να σηκώσει το αμάξι από τον αέρα. Την πολυκατοικία αυτήν την γνωρίζω, κοντά στο σπίτι μου και μένει εκεί ο ξάδερφός μου. (Όχι δεν μαλώνουν, υπάρχουν 4 ενοικιαστές χωρίς αυτοκίνητο).
panos2171 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Τι να πω μπορεί. Εγώ πάντως όσες έχω δει δεν έχουν τέτοια θέματα. Μάλιστα σε μια είχαν άνοιγμα και από τις δύο πλευρές.
ca6mio Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Μπορείτε να κάνετε μια συμφωνία να το χρησιμοποιείετε εναλλάξ πχ μια εβδομάδα ο ένας και μία ο άλλος. Απλά όπως καταλαβαίνεις στην δικιά του εβδομάδα το πάρκινγκ θα είναι αδειο κι εσυ δεν θα έχεις δικαίωμα να το χρησιμοποιήσεις. Άρα αφού το θέλει μόνο για 1,5 μήνα κάνεις υπομονή και περιμένεις να περάσει. Που θα βρεις τέτοια ευκαιρία 10,5/12 εσύ και 1,5/12 ο άλλος;
MJBulls23 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Στην πολυκατοικία υπάρχει μία θέση παρκινγκ για 2 ορόφους που την μοιραζόμαστε 2 άτομα. Ο μακάκας του 1ου ορόφου και εγώ. Η προφορική συμφωνία που είχαμε κάνει, μιας και οι 2 χρησιμοποιούμε τα ΙΧ μας ήταν απλή. Όποιος το βρει άδειο, παρκάρει. Ο συγκεκριμένος ένοικος όμως αποφάσισε τον τελευταίο χρόνο, να αφήσει το αμάξι στο χωριό του και έτσι το πάρκινγκ το χρησιμοποιούσα εξ ολοκλήρου εγώ. Αποφάσισε τις προάλλες να φέρει το αμάξι του και ούτε λίγο ούτε πολύ απαίτησε το πάρκινγκ για 1½ μήνα σερί. Το μοναδικό επιχείρημά του είναι πως το χρησιμοποιώ 11 μήνες μόνο εγώ. Το θεωρείτε σωστό/δίκαιο να του παραχωρήσω το πάρκινγκ για 1½ μήνα; Οχι. Εσυ τηρησες την συμφωνια και 11 μηνες παρκαρες επειδη το αμαξι του ελειπε συνεχως. Δεν βλεπω γιατι πρεπει να μην τηρει αυτος την συμφωνια τωρα. Κάτσε, μισό. Είχες το πάρκινγκ ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ για 11 μήνες. Σου ζητάει το πάρκινγκ για 1,5 μήνα. Και μετά από εκεί και έπειτα μέχρι τον επόμενο Ιούλη θα έχεις μόνος σου το πάρκινγκ; Και θέλεις να τηρήσει την προφορική σας συμφωνία γι'αυτόν τον ενάμιση μήνα παρόλο που μετά θα είναι και πάλι ολόδικό σου; Συγγνώμη, αλλά αν έχω καταλάβει σωστά, λιγάκι φιλότιμο δεν έχεις; Εγώ προσωπικά πολύ φάουλ σε βρίσκω. Δηλαδη αν αποφασισει ο αλλος να πουλησει το αυτοκινητο του και για 4 χρονια το παρκαρει ο nikoskon τοτε αν ο αλλος αγορασει καινουριο αυτοκινητο μετα απο 4 χρονια, τοτε θα πρεπει για 1-2 χρονια ξερω γω να το παρκαρει ο αλλος? Η συμφωνια ειναι σαφης και το φιλοτιμο δεν πρεπει να εμπλεκεται.
..MementoMori.. Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Οχι. Εσυ τηρησες την συμφωνια και 11 μηνες παρκαρες επειδη το αμαξι του ελειπε συνεχως. Δεν βλεπω γιατι πρεπει να μην τηρει αυτος την συμφωνια τωρα. Δηλαδη αν αποφασισει ο αλλος να πουλησει το αυτοκινητο του και για 4 χρονια το παρκαρει ο nikoskon τοτε αν ο αλλος αγορασει καινουριο αυτοκινητο μετα απο 4 χρονια, τοτε θα πρεπει για 1-2 χρονια ξερω γω να το παρκαρει ο αλλος? Η συμφωνια ειναι σαφης και το φιλοτιμο δεν πρεπει να εμπλεκεται. Αφου το φιλοτιμο δεν εχει θεση μεταξυ γειτονων, ο αλλος εχει καθε δικαιωμα να παρατησει το αμαξι του για 10 μηνες στο παρκινγκ οσο δεν θα το χρησιμοποιει. Στο κατω κατω η συμφωνια ηταν οποιος προλαβει. Οχι ποσο θα το αφησει εκει μεσα. Δεν βρισκεις κατι λαθος εδω? Ενα φιλοτιμο ειχαμε να υπερηφανευομαστε. Μηπως να αρχισουμε να το μπλεκουμε, ειδικα οταν ειμαστε οι κερδισμενοι της υποθεσης?
MJBulls23 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Αφου το φιλοτιμο δεν εχει θεση μεταξυ γειτονων, ο αλλος εχει καθε δικαιωμα να παρατησει το αμαξι του για 10 μηνες στο παρκινγκ οσο δεν θα το χρησιμοποιει. Στο κατω κατω η συμφωνια ηταν οποιος προλαβει. Οχι ποσο θα το αφησει εκει μεσα. Δεν βρισκεις κατι λαθος εδω? Οχι. Απο τη στιγμη που επιλεχθηκαν αυτοι οι όροι στην αρχικη συμφωνια δεν υπαρχει κατι αντικανονικο ως προς την συμφωνια. Εγω την αρχικη συμφωνια δεν θα την εκανα ακριβως για αυτο τον λογο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα