Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να πάρω κανα δυο πόστερ για το φοιτητικό μου σπίτι αλλά με προβληματίζει λίγο η τοποθέτηση τους στον χώρο. Πχ με ενδιαφέρουν πόστερς τέτοιου στυλ :

http://viewitem.eim.ebay.gr/g058-Ledgend-of-Zelda-Link-Giant-Large-Wall-XL-Art-Poster-Print-Picture-A0/261046356009/item

που αποτελούνται απο κομμάτια και είναι art prints. Ο μπακάλικος τρόπος είναι να τα κολλήσω με σελοτέιπ και να τα βάλω έπειτα στον τοίχο και ο άλλος είναι να το βάλω σε ένα μεγάλο κάδρο (κατι που νομίζω οτι θα βγει πανάκριβο).

Ποια η άποψη σας;

Δημοσ.

Στα φοιτητικά χρόνια, θυμάμαι πολύς κόσμος χρησιμοποιούσε blu-tack για να κολλάει αφίσες σε τοίχους. Δεν άφηνε σημάδια και ξεκολλούσε εύκολα όταν ήθελες ν αλλάξεις/βγάλεις το poster.

Δημοσ.

Το κάδρο δεν θα πρέπει να το καρφώσεις;

Απλά αν αποφασίσεις κάδρο, ρώτα τον ιδιοκτήτη πρώτα να μην έχεις προβλήματα μετά με τις τρύπες στον τοίχο.

Δημοσ.

Απλά αν αποφασίσεις κάδρο, ρώτα τον ιδιοκτήτη πρώτα να μην έχεις προβλήματα μετά με τις τρύπες στον τοίχο.

Δε χρειάζεται να ρωτήσει τίποτα, δεν είναι καμιά σοβαρή επέμβαση τα καρφάκια που χρησιμοποιούμε για κάδρα. Στην τελική ρίχνει και ένα στοκάρισμα πριν φύγει κι ο τοίχος γίνεται καινούριος.

;)

Δημοσ.

Δε χρειάζεται να ρωτήσει τίποτα, δεν είναι καμιά σοβαρή επέμβαση τα καρφάκια που χρησιμοποιούμε για κάδρα. Στην τελική ρίχνει και ένα στοκάρισμα πριν φύγει κι ο τοίχος γίνεται καινούριος.

;)

Το στοκάρισμα θέλει και βάψιμο μετά. Εγώ ξέρω ότι οτιδήποτε καρφώνεται στον τοίχο καλό είναι να ρωτήσεις τον ιδιοκτήτη πρώτα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Τέλος πάντων, δεν επιμένω, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει.

Δημοσ.

Έχετε ενα point, δεν μου πέρασε καθόλου απ' το μυαλό αυτό για τα καρφιά. Θα τον ρώτησω όταν τον γνωρίσω (πρωτοετής :Ρ ) και ευχαριστώ για την συμβουλή του ΙΚΕΑ, όταν πάω για έπιπλα θα ρίξω μια ματιά!

• Moderators
Δημοσ.

οταν νοικιαζεις ενα σπιτι εσυ εισαι ο ιδιοκτητης. κανει οτι θες. μπορεις να του το γκρεμισεις που λεει ο λογος αρκει στο τελος να το δωσεις οπως ηταν. εννοειται οτι το βαψιμο δεν ειναι δικη σου δουλεια οταν φυγεις.

εγω στο σπιτι που ημουν το ειχα γεμισει τρυπες και απλα εφυγα. βαψιμο και στοκαρισματα και γενικα το να το ετοιμασει για να το δωσει στον επομενο ενοικιαστη ειναι δικο του θεμα.

Δημοσ.

οταν νοικιαζεις ενα σπιτι εσυ εισαι ο ιδιοκτητης. κανει οτι θες. μπορεις να του το γκρεμισεις που λεει ο λογος αρκει στο τελος να το δωσεις οπως ηταν. εννοειται οτι το βαψιμο δεν ειναι δικη σου δουλεια οταν φυγεις.

εγω στο σπιτι που ημουν το ειχα γεμισει τρυπες και απλα εφυγα. βαψιμο και στοκαρισματα και γενικα το να το ετοιμασει για να το δωσει στον επομενο ενοικιαστη ειναι δικο του θεμα.

Καλά, μην λες ό,τι θέλεις αν δεν ξέρεις. Επειδή εσύ έφυγες και το άφησες δεν σημαίνει ότι αυτό ισχύει. Αν για παράδειγμα μπεις σε φρεσκοβαμμένο σπίτι και όταν φύγεις οι τοίχοι είναι χάλια, είτε θα το βάψεις πριν φύγεις αλλιώς θα σου κρατήσει την εγγύηση.

• Moderators
Δημοσ.

αν ελεγα ο,τι θελω χωρις να ξερω, οταν το εκανα θα ειχα και προβληματα με τον ιδιοκτητη που δεν ειχα! οι φυσικες φθορες πληρωνονται ολες απο τον ιδιοκτητη. το λερωμα του τοιχου ειναι φυσικη φθορα. παει στα εξοδα του ιδιοκτητη. αν καταστρεψεις κατι τοτε αλλαζει το θεμα. αλλα τρυπες στον τοιχο( σε βαθμο που θελουν ενα απλο στοκαρισμα) και βαψιμο τα κανει ο ιδιοκτητης. δεν του δινεις οσα νοικια ειναι η εγγυηση γιατι μονο ετσι δεν θα στα κρατησει! και στην εντελεια να ειναι το σπιτι θα σου βρει καποια ηληθια δικαιολογια για να μην στα δωσει.

ΥΓ: φυσικη φθορα εννοω οτι γινετε απο τη χρηση που κανεις σε κανονικες καταστασεις. ο τοιχος για παραδειγμα δεν γινετε να μην λερωθει και ας εισαι και ο πιο προσεκτικος ανθρωπος στον κοσμο

Δημοσ.

αν ελεγα ο,τι θελω χωρις να ξερω, οταν το εκανα θα ειχα και προβληματα με τον ιδιοκτητη που δεν ειχα! οι φυσικες φθορες πληρωνονται ολες απο τον ιδιοκτητη. το λερωμα του τοιχου ειναι φυσικη φθορα. παει στα εξοδα του ιδιοκτητη. αν καταστρεψεις κατι τοτε αλλαζει το θεμα. αλλα τρυπες στον τοιχο( σε βαθμο που θελουν ενα απλο στοκαρισμα) και βαψιμο τα κανει ο ιδιοκτητης. δεν του δινεις οσα νοικια ειναι η εγγυηση γιατι μονο ετσι δεν θα στα κρατησει! και στην εντελεια να ειναι το σπιτι θα σου βρει καποια ηληθια δικαιολογια για να μην στα δωσει.

ΥΓ: φυσικη φθορα εννοω οτι γινετε απο τη χρηση που κανεις σε κανονικες καταστασεις. ο τοιχος για παραδειγμα δεν γινετε να μην λερωθει και ας εισαι και ο πιο προσεκτικος ανθρωπος στον κοσμο

Α) Πρέπει να είσαι σίγουρος ότι δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στο συμβόλαιο, ότι το παίρνεις φρεσκοβαμμένο και έτσι πρέπει να το παραδώσεις. Αν δεν αναφέρεται, είναι στις φυσικές φθορές.

Β)Βάψε πχ την πόρτα κυπαρισσί και κάνε να φύγεις αφήνοντάς την έτσι να δω αν θα έχεις ή όχι προβλήματα, που για να επανέλθει στο αρχικό της χρώμα, ας πούμε το λευκό, θέλει 50 περάσματα με μπογιά. Εκεί είτε την βάφεις εσύ και την επαναφέρεις όπως την βρήκες, είτε θα έχεις πρόβλημα με την εγγύηση.

Γιατί και οι δυο ποστάραμε τις δύο άκρες και δεν έχουμε διευκρινίσει τι ακριβώς εννοούμε, και αφήνουμε λάθος εντυπώσεις.

Δημοσ.

Off topic:όταν πάρεις ένα φρέσκο βαμμένο σπίτι κ σε ένα χρονο έχει γίνει κ@λος τότε υπεύθυνος είσαι εσύ εαν όμως έχεις μείνει 4-5 χρόνια τότε ναι μπορούμε να μιλήσουμε για φυσική φθορά !!!!'πολλοί ιδιοκτήτες δεν επιτρέπουν την τοποθετηση καρφιων στους τοίχους !!!!

On topic : όταν με το καλο πας να νοικιασεις σπίτι ρώτα τον ιδιοκτήτη εαν σου επιτρέπει κατι τέτοιο !!!το blue tack είναι μια λύση αλλα με το καιρο λαδωνει τον τοίχο !!!!

• Moderators
Δημοσ.

ναι αλλα οταν εχεις νοικιασει ενα σπιτι εισαι εσυ ο ιδιοκτητης του. με αυτη τη λογικη δωστε του και ενα κλειδι να μπαινει οποτε θελει..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...