xarda Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Αγελάδες η πρόβατα;;; Ρε παιδια επειδη πεφτει πεινα τι ζωα να κανει ενας νεος κτηνοτροφος για να βγαζει ενα μεροκαματο; Που θα δίνει το γάλα;( χρειαζετε να κανει συμφωνια με καμια γαλακτοβιομηχανια; ) Που θα δίνει το κρέας; Πρεπει να στελνει τα ζωα στο σφαγειο η μπορει και μονος του;
asteropi22 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 στρουθοκαμηλους ολα πωλουνται αυγα φτερα νυχια κρεας
ennoeitai Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Το γάλα νομίζω το πουλάνε συνήθως σε συνεταιρισμούς, αλλά παίζει να το πουλάνε και κατευθείαν σε γαλακτοβιομηχανίες. Το κρέας μπορείς να το πουλάς σε χασάπηδες. Για το αν πρέπει να το πηγαίνεις σε σφαγεία, νομίζω ότι κανονικά πρέπει. Μπορείς να τα σφάζεις και μόνος σου και να τα πουλάς σε γνωστούς κλπ., αλλά παράνομα προφανώς. Απ'τους χασάπηδες πάντως, παίζει πολύ φέσι γιατί κανείς δεν έχει λεφτά λόγω κρίσης. Καλύτερα να ρωτήσεις τι συνηθίζεται στην περιοχή σου, γιατί άλλα μπορεί να ισχύουν στην Ηγουμενίτσα, άλλα στη Λάρισα, άλλα στην Κρήτη. Το θέμα είναι ότι για να το κάνεις αυτό είναι μεγάλη ιστορία. Έχεις εκτάσεις για τα ζώα; Έχεις τις υποδομές που χρειάζονται; Θα τα αρμέγεις μόνος σου; Θα πάρεις "εργάτη" να σε βοηθάει; Θα βάλεις αρμεκτικά ή όχι; Αν ναι ξέρεις ποιά; Ή πόσο κοστίζουν; Θέλω να σου πώ ότι υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που πρέπει να πάρεις υπ'όψην γενικότερα, στους οποίους δε θα σε βοηθήσει το ινσόμνια. Πήγαινε να ρωτήσεις στην περιοχή σου, ανθρώπους που το κάνουν αυτό το επάγγελμα και πάρε κάποιες γνώμες απ'αυτούς. Γιατί σου ξαναλέω σε κάθε μέρος της Ελλάδας μπορεί να είναι διαφορετικά. Πάντως νομίζω ότι γενικά δεν είναι καλό επάγγελμα γιατί αργούνε να τους πληρώσουνε, ή δεν τους πληρώνουνε καθόλου κλπ. Πηγή: ξαδέρφια βοσκοί
zeniath Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Έλα Σκύρο να σου κάνω κονέ με τον Θειό μου και τα Ξαδέρφια μου που έχουν πρόβατα/κατσίκια. Κρέας,Δέρμα,Μαλλί,Τυριά, Μυτζήθρες και fit σωματάκι από το τρέξιμο να τα σαλαγάς στα βουνά
MetronAriston Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Αγελάδες η πρόβατα;;; προβατα Ρε παιδια επειδη πεφτει πεινα τι ζωα να κανει ενας νεος κτηνοτροφος για να βγαζει ενα μεροκαματο; <br class="Apple-interchange-newline">Που θα δίνει το γάλα;( χρειαζετε να κανει συμφωνια με καμια γαλακτοβιομηχανια; ) Που θα δίνει το κρέας; <br class="Apple-interchange-newline"> δε χρειαζεται καμια συμφωνια , ξεκινας τοπικα Πρεπει να στελνει τα ζωα στο σφαγειο η μπορει και μονος του; μονος
kostas_dr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Υπάρχει εκτεταμένο πρόβλημα με την ζωοκλοπή (εκτός Κρήτης);
lary7 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Προβατα και κατσικια. Αλλωστε η φετα ειναι το μονο προιον που παραγεται 100% στην Ελλαδα και εχει μεγαλη αξια. Αγελαδες εκτρεφουν και οι Ολλανδοι και ποιο φθηνα απο εμας....
DrLo Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 μονος http://www.zoosos.gr/article/1450/apagoreutai-e-sphage-zoon-ektos-ton-katallelon-egatastaseon
Physics_Rulez Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Αν μπορέσεις να κάνεις εκτροφή γαλοπούλας και να τις διαθέτεις πιο φθηνά από τις ιταλικές, κάν' το.
MetronAriston Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 http://www.zoosos.gr...on-egatastaseon σορρυ δε το ξερα αυτο καν, το πασχα που πηραμε αρνι το εσφαξε μπροστα μας ο τυπος
Adon1s Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Το γάλα εφόσον πληρεί κάποιες προϋποθέσεις σχετικά με κατάλοιπα αντιβιοτικών , λιποπεριεκτικότητα , περιεκτικότητα σε νερό , κλπ κλπ ελέγχεται απο τις γαλακτοβιομηχανίες που θέλεις , και εφόσον πληρεί κάποια κριτήρια αυτες πιθανών να το αγοράσουν . Εναλλακτικά μπορείς να το πας σε τοπικές μονάδες μικρής εμβέλειας που συνήθως το τυροκομούν , οχι δηλαδή μέγεθος ΜΕΒΓΑΛ αλλα ξερωγω "τυριά Τστουτσούνογλου " . Για το κρέας είσαι υποχρεωμένος να τα στείλεις σε σφαγείο διότι μιλάμε για τρόφιμο , επομένως εμπλέκεται και το θέμα της δημόσιας υγείας για το οποίο μπορεί και να τρέχεις για πόσο καιρό σε περίπτωση τροφογενούς δηλητηρίασης απο δικό σου ζώο . Και εννοείται , όλα τα ζώα είναι δηλωμένα και σημασμένα με ηλεκτρονικό βόλο και ενώτιο ( = σκουλαρίκι ) και πραγματοποιείς ολους τους εμβολιασμους και αποπαρασιτισμους . Σε αντίθετη περίπτωση , δώρον άδωρον . Αρμέγεις γάλα που δεν αξίζει μία . Αυτό ισχύει και για τα πρόβατα και για τις αγελάδες .
yannis27gr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Στην περιοχή μου πάντως το παράνομο πέφτει σύννεφο. Έχω πολύ γνωστό που έχει αγελάδες και 2 φορές τη βδομάδα πουλάει με το φορτηγάκι-ψυγείο του γάλα (απαστερίωτο) και τυρί που φτιάχνει ο ίδιος. Χωρίς απόδειξη φυσικά. Ενώ και ο γείτονας που έχει κατσίκες/πρόβατα, ενώ το γάλα το δίνει σε βιομηχανία, ενίοτε σφάζει και ο ίδιος -παράνομα φυσικά- και πουλάει μαύρα.
Adon1s Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 To μαύρα έρχεται σε δεύτερη μοίρα απο την στιγμή που μιλάμε για την δημόσια υγεία . Δηλαδή αυτό που κάνουν τί είναι τωρα , μαγκιά ? πφφ... Σε αυτά τουλάχιστον που πουλάει , γίνεται ενας τυπικός έστω υγειονομικός έλεγχος ?
Toufas Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 σορρυ δε το ξερα αυτο καν, το πασχα που πηραμε αρνι το εσφαξε μπροστα μας ο τυπος τρομερο κρεας πηρατε... ΔΕΝ
firewalker Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Ενώ αν το ίδιο ζώο πήγαινε στο σφαγείο και αγοράζονταν από πάγκο θα είχε τρομερό κρέας...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα