Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να αγοράσω μια σόμπα ξύλου με μποιλερ και να την συνδέσω στα υπάρχον σώματα του καλοριφέρ.

Περιμένω προτάσεις, ιδέες και ενημέρωση σχετικά με το θέμα.

Έχω ένα σπίτι γύρω στα 120 τ.μ (είναι δίπατο), έχουμε ένα μπατζετ γύρω στα 500 - 600 ευρώ. Πόσο θα κοστίσει η τοποθέτηση?Θα πρέπει να αγοράσω καινούργια σώματα?

Ευχαριστώ πολύ.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

o καρντάσης μου πήρε μία από εδώ(βουλγάρικες είναι). Με 400 ευρώ την φέραν στο σπίτι του. 90 μέτρα έχει, δεν ξέρω αν καλύπτει τα δικά σου ή αν θες μεγαλύτερη. Μετά ξηλώθηκε κάνα 500άρι ακόμα για εγκατάσταση (αλλά αυτό έχει σχέση με το πώς είναι το σπίτι σου, αποστάσεις κλπ, αυτός είχε πολλή δουλειά για να συνδέσει). Είναι υπερευχαριστημένος.

Δημοσ.

Για να καταλάβω, θα αντικαταστήσεις τον καυστήρα με σόμπα?! Οπότε θα ζεσταίνεις το νερό του κυκλώματος με σόμπα? Βιομάζα ή κανονικό ξύλο?

Δημοσ.

o καρντάσης μου πήρε μία από εδώ(βουλγάρικες είναι). Με 400 ευρώ την φέραν στο σπίτι του. 90 μέτρα έχει, δεν ξέρω αν καλύπτει τα δικά σου ή αν θες μεγαλύτερη. Μετά ξηλώθηκε κάνα 500άρι ακόμα για εγκατάσταση (αλλά αυτό έχει σχέση με το πώς είναι το σπίτι σου, αποστάσεις κλπ, αυτός είχε πολλή δουλειά για να συνδέσει). Είναι υπερευχαριστημένος.

Και εγώ από εκεί σκέφτομαι να κάνω την αγορά μου.Αν μπορείς μάθε από το φίλο σου για το κόστος εγκατάστασης (δηλαδή γιατί του πήγε τόσα πολλά).Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Με 120 τ.μ (θελω να έχω ζέστη σε περιπου έξι με οχτώ σώματα) επίσης η σόμπα με την θέση που έχει ο λέβητας έχει μια μικρή απόσταση.

Για να καταλάβω, θα αντικαταστήσεις τον καυστήρα με σόμπα?! Οπότε θα ζεσταίνεις το νερό του κυκλώματος με σόμπα? Βιομάζα ή κανονικό ξύλο?

Όχι θα συνδέσω μια σόμπα ξύλου που έχει μποιλερ στα υπάρχων σώματα καλοριφέρ.Ναι θέλω να ζεσταίνω το νερό του κυκλώματος με σόμπα ξύλου.

Δημοσ.

Τη ακριβός θέλεις να μάθεις;

Αυτές οι σόμπες είναι στην ουσία ένας απλός λέβητας στερεών καυσίμων .

Υπολόγισε ότι θέλεις μια σόμπα από 18-22 kw περίπου και ανάλογα την κατασκευή και την θέση του σπιτιού.

Μην καταργήσεις την παλαιά εγκατάσταση του λέβητα πετρελαίου που υποθέτω ότι έχεις αλλά βάλε τα μαζί.

Βρες ένα καλό εγκαταστάτη και συζήτα όλες της τεχνικές λεπτομέρειες με αυτόν.

Σημαντικό είναι σε αυτές τις εγκαταστάσεις το ανοιχτό δοχείο διαστολής μην δεχτείς από τον μάστορα να μην σου βάλει τέτοιο.

Σώματα δεν θέλεις καινούργια, θα συνδεθεί στον συλλέκτη της υπάρχουσας εγκατάστασης και ανάλογα το πως θα εγκατασταθεί θα μπορείς να δουλεύεις είτε την σόμπα είτε τον παλιό λέβητα.

Δημοσ.

Και εγώ από εκεί σκέφτομαι να κάνω την αγορά μου.Αν μπορείς μάθε από το φίλο σου για το κόστος εγκατάστασης (δηλαδή γιατί του πήγε τόσα πολλά).Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

του πήρε τόσα πολλά γιατί η σόμπα μπήκε στην μια γωνία του σπιτιού, και ο συλλέκτης στην προϋπάρχουσα εγκατάσταση καλοριφέρ ήταν σην διαμετρικά αντίθετη γωνία. Για να μην γεμίζει το σπίτι σου σωλήνες, ανέβασε πάνω στην ταράτσα (είναι ρετιρέ), πήγε γύρω-γύρω στο τοιχίο, ξανατρύπησε την πλάκα για να κατεβεί ξανά κάτω και να βρει τον συλλέκτη. Σωλήνες, μονωτικά, εξαερωτήρια, βάνες, εργατικά, μπλα μπλα... Συν ένας κυκλοφορητής, τον οποίον η σόμπα δεν περιλαμβάνει.

Δημοσ.

Τη ακριβός θέλεις να μάθεις;

Αυτές οι σόμπες είναι στην ουσία ένας απλός λέβητας στερεών καυσίμων .

Υπολόγισε ότι θέλεις μια σόμπα από 18-22 kw περίπου και ανάλογα την κατασκευή και την θέση του σπιτιού.

Μην καταργήσεις την παλαιά εγκατάσταση του λέβητα πετρελαίου που υποθέτω ότι έχεις αλλά βάλε τα μαζί.

Βρες ένα καλό εγκαταστάτη και συζήτα όλες της τεχνικές λεπτομέρειες με αυτόν.

Σημαντικό είναι σε αυτές τις εγκαταστάσεις το ανοιχτό δοχείο διαστολής μην δεχτείς από τον μάστορα να μην σου βάλει τέτοιο.

Σώματα δεν θέλεις καινούργια, θα συνδεθεί στον συλλέκτη της υπάρχουσας εγκατάστασης και ανάλογα το πως θα εγκατασταθεί θα μπορείς να δουλεύεις είτε την σόμπα είτε τον παλιό λέβητα.

Εννοεις οτι η σομπα πρεπει να παει διπλα στο λεβητα πετρελαιου?Πρεπει να ειναι διπλα?Εγω θελω να ειναι στο επανω πατωμα ωστε να ζεστενει μονο το κατω πατωμα (διπατο ειναι το σπιτι).Τι ειναι το ανοιχτο δοχειο διαστολης?

Συγνωμη που ρωταω αλλα καλο ειναι να μαθενουμε.Για να καταλαβω,θα πρεπει να φυγει μια σωληνα και να παει στο κυκλοφορητη που ειναι κατω στο λεβητα πετρελαιου?και απο εκει θα ζεστενονται ολα τα σωματα?

του πήρε τόσα πολλά γιατί η σόμπα μπήκε στην μια γωνία του σπιτιού, και ο συλλέκτης στην προϋπάρχουσα εγκατάσταση καλοριφέρ ήταν σην διαμετρικά αντίθετη γωνία. Για να μην γεμίζει το σπίτι σου σωλήνες, ανέβασε πάνω στην ταράτσα (είναι ρετιρέ), πήγε γύρω-γύρω στο τοιχίο, ξανατρύπησε την πλάκα για να κατεβεί ξανά κάτω και να βρει τον συλλέκτη. Σωλήνες, μονωτικά, εξαερωτήρια, βάνες, εργατικά, μπλα μπλα... Συν ένας κυκλοφορητής, τον οποίον η σόμπα δεν περιλαμβάνει.

Εγω δεν εχω ταρατσα,εχω κεραμοσκεπη.Μιλαμε για ενα σπιτι πετρινο,χτισμενο το 1928.Ειναι διπατο (2οροφο) και ο λεβητας βρισκεται στο υπογειο του σπιτιου.

Δημοσ.

Όχι δεν χρειάζεται η σόμπα να πάει δίπλα στον παλιό λέβητα, αρκεί να μπει σε τέτοια θέση ώστε να μπορεί ο υδραυλικός να περάσει τους σωλήνες και να κάνει την υδραυλική σύνδεση.

Οι σωλήνες είναι δύο μια για το ζεστό και μια για την επιστροφή του νερού στην σόμπα.

Ανάλογα την σύνδεση και αν θα τα δουλεύεις μαζί ή όχι χρειάζεσαι και δεύτερο κυκλοφορητή ή όχι και αυτοματισμούς.

Αυτά συζήτατα με αυτόν που θα το εγκαταστήσει.

Το ανοιχτό δοχείο διαστολής είναι απλά ένα δοχείο που τοποθετείτε περίπου δύο μέτρα ποιό ψηλά από το ψηλότερο σημείο της εγκατάστασης

(αν έχεις και ηλιακό συνδεδεμένο τότε μετράς από εκεί) χρειάζεται για να απορροφά την διαστολή του νερού όταν αυτό θερμαίνετε.

Είναι το αντίστοιχο από αυτό το κόκκινο συνήθως βαρελάκι πού έχουν όλα τα λεβητοστάσια μέσα δες εδώ τις διαφορές

http://www.monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1512

Είναι απαραίτητο το ανοιχτό γιατί στα στερεά καύσιμα ο καυστήρας δεν ελέγχετε εύκολα και μπορεί για παράδειγμα σε διακοπή ρεύματος που θα σταματήσει ο κυκλοφορητής

να μην σταματήσει η φωτιά και να έχουμε υπερπίεση και υπερθέρμανση στο λέβητα και ζημιά.

Δημοσ.

Σωστός ο siracos. Φαντάσου να έχεις μπουμπουνίσει τη σόμπα και να σου κάνει διακοπή ρεύματος. Το νερό θα υπερθερμανθεί χωρίς να υπάρχει κυκλοφορία. Φαντάζεσαι τη συνέχεια... Πάντως να έχεις υπόψην σου ότι σε διακοπή ρεύματος δεν μπορείς να δουλέψεις τη σόμπα.

Έχω 2 φίλους που δούλεψαν ξυλόσομπα (όχι πελετ) με καλοριφέρ και δεν είναι ευχαριστημένοι γιατί πήραν μικρότερη απ' ότι χρειαζόταν. Να φροντίσεις να πάρεις μεγάλη (σε απόδοση) σόμπα ή αλλιώς δε θα ζεσταθείς.

Εγώ έχω ξυλόσομπα απλή και είμαι ευχαριστημένος. Την αγόρασα από εδώ και ήταν πολύ φθηνότερος από οποιονδήποτε άλλο.

Δημοσ.

Σωστός ο siracos. Φαντάσου να έχεις μπουμπουνίσει τη σόμπα και να σου κάνει διακοπή ρεύματος. Το νερό θα υπερθερμανθεί χωρίς να υπάρχει κυκλοφορία. Φαντάζεσαι τη συνέχεια... Πάντως να έχεις υπόψην σου ότι σε διακοπή ρεύματος δεν μπορείς να δουλέψεις τη σόμπα.

Έχω 2 φίλους που δούλεψαν ξυλόσομπα (όχι πελετ) με καλοριφέρ και δεν είναι ευχαριστημένοι γιατί πήραν μικρότερη απ' ότι χρειαζόταν. Να φροντίσεις να πάρεις μεγάλη (σε απόδοση) σόμπα ή αλλιώς δε θα ζεσταθείς.

Εγώ έχω ξυλόσομπα απλή και είμαι ευχαριστημένος. Την αγόρασα από εδώ και ήταν πολύ φθηνότερος από οποιονδήποτε άλλο.

Εχω ξυλοσομπα τωρα,εχω και στοφα,αλλα η σομπα ζεστενει μονο το πανω σπιτι που ειναι στα 60 τ.μ,το κατω εχει τζακι και δεν ζεστενει πολυ,για αυτο θελω να την παρω.

Όχι δεν χρειάζεται η σόμπα να πάει δίπλα στον παλιό λέβητα, αρκεί να μπει σε τέτοια θέση ώστε να μπορεί ο υδραυλικός να περάσει τους σωλήνες και να κάνει την υδραυλική σύνδεση.

Οι σωλήνες είναι δύο μια για το ζεστό και μια για την επιστροφή του νερού στην σόμπα.

Ανάλογα την σύνδεση και αν θα τα δουλεύεις μαζί ή όχι χρειάζεσαι και δεύτερο κυκλοφορητή ή όχι και αυτοματισμούς.

Αυτά συζήτατα με αυτόν που θα το εγκαταστήσει.

Το ανοιχτό δοχείο διαστολής είναι απλά ένα δοχείο που τοποθετείτε περίπου δύο μέτρα ποιό ψηλά από το ψηλότερο σημείο της εγκατάστασης

(αν έχεις και ηλιακό συνδεδεμένο τότε μετράς από εκεί) χρειάζεται για να απορροφά την διαστολή του νερού όταν αυτό θερμαίνετε.

Είναι το αντίστοιχο από αυτό το κόκκινο συνήθως βαρελάκι πού έχουν όλα τα λεβητοστάσια μέσα δες εδώ τις διαφορές

http://www.monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1512

Είναι απαραίτητο το ανοιχτό γιατί στα στερεά καύσιμα ο καυστήρας δεν ελέγχετε εύκολα και μπορεί για παράδειγμα σε διακοπή ρεύματος που θα σταματήσει ο κυκλοφορητής

να μην σταματήσει η φωτιά και να έχουμε υπερπίεση και υπερθέρμανση στο λέβητα και ζημιά.

Σε ευχαριστω για ολα.Ερωτηση επομενη:Υπαρχει πιθανοτητα να παρω την σομπα και να μην παει ζεστο νερο στα σωματα κατω,ουσιαστικα αυτα θελω να ζεστανω.Επισης για λογους αισθητηκης δεν μπορω να βαλω την σομπα κατω + οτι θα μου κανει το χωρο χαλια.

Δημοσ.

Αν έχεις σωστή εγκατάσταση και δεν μένει κάπου αέρας στο κύκλωμα δεν έχεις πρόβλημα.

Αυτό όμως θα σου το πει αφού δει την εγκατάσταση κάποιος που ξέρει.

Για να καταλήξεις κάπου φέρε στο σπίτι να δει την εγκατάσταση κάποιος τεχνικός και τότε θα ξέρεις τη ακριβώς μπορείς και πρέπει να κάνεις.

Αφού αλλού θα βάλεις την σόμπα και αλλού θέλεις την θέρμανση τότε να ξέρεις ότι θα έχεις πολλές απώλειες.

Καλύτερα να βάλεις κάποιο λέβητα με ξύλα δίπλα στον πετρελαίου στο υπόγειο.

Κοίτα κάτι σαν αυτούς που δείχνει ο yannis27gr

http://pellet-boilers.blogspot.gr/2012_06_01_archive.html

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχει πάρει κανείς αυτή εδώ τη Link.png Site: σόμπα; ? Ή αν έχετε πάρει παρόμοια πόσο σας κόστισε με την εγκατάσταση; (Όλα μέσα όμως υλικά και εργασία). Ευχαριστώ.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ενδιαφερομαι για ξυλοσομπα για συνδεση με καλοριφερ. Θα παω Βουλγαρια με ενα φιλο και θα φερουμε 2 σομπες.

Σκοπευω να την τοποθετησω στο λεβητοστασιο.

Οριστε καποιες φωτο του λεβητα πετρελαιου/κυκλοφορητη/βαλβιδα ασφαλειας. Ερωτηση...μπορω να χρησιμοποιησω τον ιδιο κυκλοφορητη ή πρεπει να αγορασω αλλον? Η σομπα θα μπει διπλα στο λεβητα κ θα ζεσταινει 6 σωματα ( 75τμ σπιτι). Στο μεγαλο γκρι σωληνα θα στειλω την καμιναδα. Βοηθεια?

061120121262.jpg

061120121261.jpg

061120121257.jpg

061120121259.jpg

061120121260.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...