Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

'Νταξ', μέχρι να βρεις τα links από τα Γιάννενα, συνέχισε να ποστάρεις Χιλή, Πακιστάν και Νιγηρία.

• Απαντ. 199
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο ιδιο ακριβως σημειο βρισκεται και ο οτε. Αυτος εχει το δικτυο, αυτος αναγκαζεται να αγοραζει μηχανηματα, αυτος αναγκαζεται να αγοραζει bandwidth και πανω σε αυτον πατανε ολες οι αλλες εταιριες για να δουλεψουν, και μαι χαρα λειτουργει η ανταγωνιστικοτητα, και η μειωση τιμων προς οφελος μας.

Δεν λειτουργεί καμία ανταγωνιστικότητα. Οι τιμές στις τηλεπικοινωνίες αλλά και η ποιότητα των υπηρεσιών (πραγματικό bandwidth) εξακολουθούν να είναι χάλια. Ιδιαίτερα μετά την κατάρρευση του πραγματικού εισοδήματος του έλληνα εργαζόμενου οι τιμές παραμένουν σε επίπεδα 2009. Πλάκα κάνετε;

Εγώ μένω ΚΕΝΤΡΟ Αθήνα, πιο κέντρο δεν πάει δηλαδή...και είμαι σχεδόν 2χμ απο το ΚΑΦΑΟ. Έλεος δηλαδή. Ακόμα περιμένουμε τα mini DSLAM. Όταν πλέον σε όλη την Ευρώπη η VDSL θεωρείται ξεπερασμένη εμείς θέλουμε 40/μήνα για την VDSL της CYTA.

Η 24αρα double play του ΟΤΕ είναι απλησίαστη σε ότι αφορά το κόστος της, οπότε είσαι αναγκασμένος να πας σε εναλλακτικό που πέρα απο την HOL όλοι οι άλλοι είναι χάλια μαύρα. Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με τη ΔΕΗ. Θα είναι ο πάροχος με τις καλές υπηρεσίες και τα ακριβά τιμολόγια, και αν δεν το σηκώνει η τσέπη σου θα πηγαίνεις στον πιο φτηνιάρη με το ρίσκο όμως να στην κάνει αλα Hellas Power.

H μήπως είδες την ανταγωνιστικότητα να λειτουργεί στην κινητή τηλεφωνία; Όλοι οι πάροχοι έχουν πάνω κάτω ίδιες τιμές και τις ίδιες υπηρεσίες τα τελευταία 5 χρόνια.

Δημοσ.

Νταξει, μεχρι να προσπαθησω να βρω τα συγκεκριμενα λινκς για τα γιαννενα λοιπον :

Νικο, δε διαφωνει κανεις με αυτα. Αλλα δεν παυουν να ειναι πραγματα που ηδη γινονται εδω και δεκαετιες, απο οταν αρχισε να λειτουργει η βιομηχανια του εμφιαλωμενου νερου. Σε αυτο ομως που διαφωνω, ειναι οι χωρες για τις οποιες μου μιλας (μεσω του αρθρου), δε βλεπω πχ, να εγινε ποτε κατι τετοιο σε καποια "δυτικη" πολιτισμενη χωρα, παρα μονο δινονται πηγες που ουτως η αλλως ειναι δυσκολο ως αδυνατον να δουλευτουν με τον παραδοσιακο τροπο και να χρησιμοποιηθει το νερο αυτο μεσω των δικτυων της εκαστοτε ευδαπ.

Τωρα, αν κατσουμε να δουμε τι στραβα γινονται στο πακισταν και στη νηγιρια που πεθαινει ο κοσμος σαν τις μυγες... και να το συγκρινουμε με την ελλαδα, ειναι καπως λαθος πιστευω. Οσο στραβη και να ειναι η χωρα μας, σε αυτο το επιπεδο δε νομιζω να φτασει.

Δεν λειτουργεί καμία ανταγωνιστικότητα. Οι τιμές στις τηλεπικοινωνίες αλλά και η ποιότητα των υπηρεσιών (πραγματικό bandwidth) εξακολουθούν να είναι χάλια. Ιδιαίτερα μετά την κατάρρευση του πραγματικού εισοδήματος του έλληνα εργαζόμενου οι τιμές παραμένουν σε επίπεδα 2009. Πλάκα κάνετε;

Εγώ μένω ΚΕΝΤΡΟ Αθήνα, πιο κέντρο δεν πάει δηλαδή...και είμαι σχεδόν 2χμ απο το ΚΑΦΑΟ. Έλεος δηλαδή. Ακόμα περιμένουμε τα mini DSLAM. Όταν πλέον σε όλη την Ευρώπη η VDSL θεωρείται ξεπερασμένη εμείς θέλουμε 40/μήνα για την VDSL της CYTA.

Η 24αρα double play του ΟΤΕ είναι απλησίαστη σε ότι αφορά το κόστος της, οπότε είσαι αναγκασμένος να πας σε εναλλακτικό που πέρα απο την HOL όλοι οι άλλοι είναι χάλια μαύρα. Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με τη ΔΕΗ. Θα είναι ο πάροχος με τις καλές υπηρεσίες και τα ακριβά τιμολόγια, και αν δεν το σηκώνει η τσέπη σου θα πηγαίνεις στον πιο φτηνιάρη με το ρίσκο όμως να στην κάνει αλα Hellas Power.

H μήπως είδες την ανταγωνιστικότητα να λειτουργεί στην κινητή τηλεφωνία; Όλοι οι πάροχοι έχουν πάνω κάτω ίδιες τιμές και τις ίδιες υπηρεσίες τα τελευταία 5 χρόνια.

Οχι, καθολου πλακα δεν κανουμε. Θα θελες να μιλησουμε για το υποθετικο σεναριο οπου ο οτε θα παρεμενε κρατικος εν ετει 2012, να δουμε (με βαση την τοτε πορεια του), τι υπηρεσιες θα ειχες σημερα, και σε τι τιμες;

Οταν κανεις μια συγκριση, την κανεις με τα ιδια δεδομενα. Δεν μπορει να κανεις συγκριση και να λες "οι τιμες μετα την ιδιωτικοποιηση ειναι υψηλες, γιατι η Σουηδια εχει χαμηλοτερες".

Δημοσ.

Nα επαναλάβουμε αυτο που έγραψε η μαφαλντα και δυστυχώς βλέπω οτι πολλοί γενικεύουν προσπαθώντας να περάσουν μια σωστή κατά βάση άποψη (γιατι οι περισσότεροι είμαστε υπερ των ιδιωτικοποιήσεων διάφορων ζημιογόνων οργανισμών με μεγάλα κρουσματα διαφθοράς και τεράστια προβλήματα διαχείρησης των υπηρεσιών τους)η οποία ομως δεν έχει απολύτως καμια σχέση με αυτο:

Το θέμα έχει να κάνει με την ιδιωτικοποίηση του νερού,ούτε με τον ΟΠΑΠ,τα κρατικά λαχεία ή τα λιμάνια αλλά με το νερό.

NEΡΟ!!ΕΥΔΑΠ.

Επιχειρηση που κάνει καλά τη δουλειά της, με κέρδη, μη ζημιογόνα.

Αν η ΕΥΔΑΠ προσφέρει στο κράτος κέρδη και συγχρόνως καλές υπηρεσίες, ποιος ο λόγος να πουληθεί?

Να σφάξουμε δηλαδή τη κοτα που κάθε μερα μας δίνει ένα αβγουλάκι, για να φάμε 2 μέρες και μετά να μην έχουμε τιποτε?

Μιλάμε για τον ορισμό της απόγνωσης! Αν έχουμε φθάσει σε τόσο τραγικό σημείο που θα πρεπει να πουλάμε επικερδής επιχειρήσεις, επειδή ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ κάποιοι εκει μέσα μπορει να κλέβουν (αλήθεια γιατι δε τους κάνουν έναν έλεγχο...τοσο απλά..) τότε ας δώσουμε και κάνα νησί :eek:

Αν λοιπόν η αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ μας συμφέρει τόσο, γιατί άραγε δε το έχει κάνει και η Γερμανία, τη στιγμή που το το 90% της παροχής νερού ελέγχεται απο δημοτικούς φορείς κατα βάση? Χμ...Τι διάολο...χαζοι ειναι οι Γερμανοι?

Θα πρότεινα να δοθεί ένα ποσοστό της ΕΥΔΑΠ σε ιδιωτικό κεφάλαιο το οποιο θα μπορεί με τη τεχνογνωσία του να βοηθήσει στη παροχή νερού απομακρυσμένων περιοχών.......Μα..μια στιγμή??Αυτό δεν έχει ήδη συμβεί???? :confused:

Δημοσ.

Nα επαναλάβουμε αυτο που έγραψε η μαφαλντα και δυστυχώς βλέπω οτι πολλοί γενικεύουν προσπαθώντας να περάσουν μια σωστή κατά βάση άποψη (γιατι οι περισσότεροι είμαστε υπερ των ιδιωτικοποιήσεων διάφορων ζημιογόνων οργανισμών με μεγάλα κρουσματα διαφθοράς και τεράστια προβλήματα διαχείρησης των υπηρεσιών τους)η οποία ομως δεν έχει απολύτως καμια σχέση με αυτο:

NEΡΟ!!ΕΥΔΑΠ.

Επιχειρηση που κάνει καλά τη δουλειά της, με κέρδη, μη ζημιογόνα.

Αν η ΕΥΔΑΠ προσφέρει στο κράτος κέρδη και συγχρόνως καλές υπηρεσίες, ποιος ο λόγος να πουληθεί?

Να σφάξουμε δηλαδή τη κοτα που κάθε μερα μας δίνει ένα αβγουλάκι, για να φάμε 2 μέρες και μετά να μην έχουμε τιποτε?

Μιλάμε για τον ορισμό της απόγνωσης! Αν έχουμε φθάσει σε τόσο τραγικό σημείο που θα πρεπει να πουλάμε επικερδής επιχειρήσεις, επειδή ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ κάποιοι εκει μέσα μπορει να κλέβουν (αλήθεια γιατι δε τους κάνουν έναν έλεγχο...τοσο απλά..) τότε ας δώσουμε και κάνα νησί :eek:

Αν λοιπόν η αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ μας συμφέρει τόσο, γιατί άραγε δε το έχει κάνει και η Γερμανία, τη στιγμή που το το 90% της παροχής νερού ελέγχεται απο δημοτικούς φορείς κατα βάση? Χμ...Τι διάολο...χαζοι ειναι οι Γερμανοι?

Θα πρότεινα να δοθεί ένα ποσοστό της ΕΥΔΑΠ σε ιδιωτικό κεφάλαιο το οποιο θα μπορεί με τη τεχνογνωσία του να βοηθήσει στη παροχή νερού απομακρυσμένων περιοχών.......Μα..μια στιγμή??Αυτό δεν έχει ήδη συμβεί???? :confused:

Επιχειρηση που κανει καλα τη δουλεια της κι εχει κερδη, ειναι αυτη, που δεν παιρνει επιχορηγηση απο το κρατος, και που δεν εκμεταλευεται τους φυσικους (αρα και δημοσιους) πορους στο τζαμπα, ωστε στο τελος του χρονου να φαινεται κερδοφορα.

Και μιας και μιλαμε μονο για την ευδαπ αττικης (διοτι καθε νομος εχει τη δικη του, που δεν ειναι απαραιτητα καρδοφορες), ποσο θα κοστολογουσες ενοικιο απο τη λιμνη του μορνου σε εναν ιδιωτη, ποσο που δεν πηρες ποτε απο την ευδαπ σαν κρατος; Ετσι κανω κι εγω κεδροφορες επιχειρησεις. Απο αυριο θα ανοιξω σουβλατζιδικο, και θα απαιτω το κρεας να το παιρνω τζαμπα.

Δημοσ.

Οχι, καθολου πλακα δεν κανουμε. Θα θελες να μιλησουμε για το υποθετικο σεναριο οπου ο οτε θα παρεμενε κρατικος εν ετει 2012, να δουμε (με βαση την τοτε πορεια του), τι υπηρεσιες θα ειχες σημερα, και σε τι τιμες;

Οταν κανεις μια συγκριση, την κανεις με τα ιδια δεδομενα. Δεν μπορει να κανεις συγκριση και να λες "οι τιμες μετα την ιδιωτικοποιηση ειναι υψηλες, γιατι η Σουηδια εχει χαμηλοτερες".

Γιατί μήπως ο επενδυτής (η DT) έκανε καμια επένδυση στο δίκτυο; Ένα ADSL κάκιστης ποιότητας έχουμε το οποίο απαιτούσε μηδαμινή αναβάθμιση των υποδομών. Α α ναι...έκανε το ConnX TV και το ΟΤΕ TV, φοβερές υπηρεσίες και απόλυτα επιτυχημένες.

Φυσικά όλες σε προσιτές τιμές για τον μέσο έλληνα καταναλωτή, γι'αυτό και όλοι έχουμε αυτές τις υπηρεσίες στα σπίτια μας :rolleyes:

Το μόνο που κατάφερε είναι να κάνει οριζόντιες περικοπές σε όλο το προσωπικό για να αποκομίσει μεγαλύτερο κέρδος ποιός; Το ελληνικό δημόσιο; όχι βέβαια...η DT!

Μιας και λέμε για τον ΟΤΕ χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι το 2009 ήθελα να εγκαταστήσω ADSL στο πατρικό μου (σε πόλη 15.000 κατοίκων). Περίμενα 6 μήνες μέχρι να βρουν ανοικτό port, και στα 200 μέτρα (κυριολεκτικά) απο τον κόμβο έπιανα 16-17mbps! Τι να πω φοβερή βελτίωση!

Επιχειρηση που κανει καλα τη δουλεια της κι εχει κερδη, ειναι αυτη, που δεν παιρνει επιχορηγηση απο το κρατος, και που δεν εκμεταλευεται τους φυσικους (αρα και δημοσιους) πορους στο τζαμπα, ωστε στο τελος του χρονου να φαινεται κερδοφορα.

Και μιας και μιλαμε μονο για την ευδαπ αττικης (διοτι καθε νομος εχει τη δικη του, που δεν ειναι απαραιτητα καρδοφορες), ποσο θα κοστολογουσες ενοικιο απο τη λιμνη του μορνου σε εναν ιδιωτη, ποσο που δεν πηρες ποτε απο την ευδαπ σαν κρατος; Ετσι κανω κι εγω κεδροφορες επιχειρησεις. Απο αυριο θα ανοιξω σουβλατζιδικο, και θα απαιτω το κρεας να το παιρνω τζαμπα.

Έχεις την εντύπωση δηλαδή ότι δεν θα ζητήσει επιχορηγήσεις η Χ εταιρεία για να πάει το νερό στο Ψ απομακρυσμένο μέρος; Εδώ τα μισά νησιά του Αιγαίου είναι άγονες γραμμές και οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν χεστεί στις επιδοτήσεις. Γιατί άραγε είναι "άγονες"; Αφού είναι ιδιωτικές εταιρείες; Γιατί δεν τις κατέστησαν κερδοφόρες; Νομίζεις δεν θα ζητήσουν επιδοτήσεις οι ιδιωτικές εταιρείες να πάνε και νερό στα νησιά; Θα σου πουν πολύ απλά "φιλαράκι εμένα δεν με συμφέρει, αν δεν θέλεις να πεθάνουν απο τη δίψα οι νησιώτες σκάσε μου μια επιδότηση".

Δημοσ.

Επιχειρηση που κανει καλα τη δουλεια της κι εχει κερδη, ειναι αυτη, που δεν παιρνει επιχορηγηση απο το κρατος,

Φυσικά και θα πάρει επιχορηγηση απ το κράτος η ΚΡΑΤΙΚΗ εταιρία που τη χρησιμοποιεί το κράτος για να του παρέχει νερό (αλήθεια από πότε έχει να πάρει επιχορήγηση?)

και που δεν εκμεταλευεται τους φυσικους (αρα και δημοσιους) πορους στο τζαμπα, ωστε στο τελος του χρονου να φαινεται κερδοφορα.

Πλάκα κάνεις ελπίζω έτσι? Δηλαδη τι θα χρησιμοποιήσει η εταιρία υδρεύσεως?Ξέρεις κάποιον άλλο τρόπο εκτος απ τον φυσικό, για να φτιαχτεί νερό?

Και μιας που μιλάς για επιχορηγήσεις το κράτος αυτη τη στιγμη χρωστάει 500 εκκατομύρια ευρω από απληρωτους λογαριασμούς δημοσίων υποφορέων κτλ κτλ....

Την ιδια στιγμη που στο Α 3μηνο του 2012 η ΕΥΔΑΠ παρουσιάζει και πάλι κερδοφορία!!!

Δηλαδή το κράτος έφτιαξε μια υπηρεσία, την επιδότησε στην αρχή, αυτή άρχισε να έχει κέρδη, σταμάτησε να τις πληρώνει τις υπηρεσίες της και αυτή συνεχίζει να έχει κέρδη...

Αυτο με το σουβλατζίδικο ασχολίαστο. Εδω μιλάμε για φυσικό αγαθό πρώτης ανάγκης..Και επίσης δεν αντιλαμβάνομαι καν την ερωτηση για ενοικιο για τον Μορνο. Το φράγμα φτιάχτηκε από το κράτος, για να υπάρχει καλύτερη διαχείριση του νερού και δόθηκε η λειτουργία και συντήρησή του στην ΕΥΔΑΠ. Αυτό λέγεται δημόσιο έργο.

Υ.Γ- Εδω ζητάνε επιχορηγήσεις δισεκατομυρίων οι ιδιωτικές τράπεζες επειδή οι τραπεζίτες απειλουν πως θα τιναχθουν τα πάντα στον αέρα και θα μεινει κοσμος στο δρόμο, και κάνουμε αναφορές για επιχορηγήσεις στην ΕΥΔΑΠ??

Επιχορήγηση πηρε παλαιότερα και ο ΟΠΑΠ. Το θέμα ειναι τι κέρδος έχει το κράτος απο αυτόν.

Δημοσ.

Γιατί μήπως ο επενδυτής (η DT) έκανε καμια επένδυση στο δίκτυο; Ένα ADSL κάκιστης ποιότητας έχουμε το οποίο απαιτούσε μηδαμινή αναβάθμιση των υποδομών. Α α ναι...έκανε το ConnX TV και το ΟΤΕ TV, φοβερές υπηρεσίες και απόλυτα επιτυχημένες.

Φυσικά όλες σε προσιτές τιμές για τον μέσο έλληνα καταναλωτή, γι'αυτό και όλοι έχουμε αυτές τις υπηρεσίες στα σπίτια μας :rolleyes:

Το μόνο που κατάφερε είναι να κάνει οριζόντιες περικοπές σε όλο το προσωπικό για να αποκομίσει μεγαλύτερο κέρδος ποιός; Το ελληνικό δημόσιο; όχι βέβαια...η DT!

Μιας και λέμε για τον ΟΤΕ χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι το 2009 ήθελα να εγκαταστήσω ADSL στο πατρικό μου (σε πόλη 15.000 κατοίκων). Περίμενα 6 μήνες μέχρι να βρουν ανοικτό port, και στα 200 μέτρα (κυριολεκτικά) απο τον κόμβο έπιανα 16-17mbps! Τι να πω φοβερή βελτίωση!

Έχεις την εντύπωση δηλαδή ότι δεν θα ζητήσει επιχορηγήσεις η Χ εταιρεία για να πάει το νερό στο Ψ απομακρυσμένο μέρος; Εδώ τα μισά νησιά του Αιγαίου είναι άγονες γραμμές και οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν χεστεί στις επιδοτήσεις. Γιατί άραγε είναι "άγονες"; Αφού είναι ιδιωτικές εταιρείες; Γιατί δεν τις κατέστησαν κερδοφόρες; Νομίζεις δεν θα ζητήσουν επιδοτήσεις οι ιδιωτικές εταιρείες να πάνε και νερό στα νησιά; Θα σου πουν πολύ απλά "φιλαράκι εμένα δεν με συμφέρει, αν δεν θέλεις να πεθάνουν απο τη δίψα οι νησιώτες σκάσε μου μια επιδότηση".

Η χ εταιρια δεν εχει καμμια δουλεια με τη μεταφορα νερου σε απομακρυσμενες περιοχες, οπως η σημερινη ευδαπ αθηνων δεν εχει καμμια δουλεια να μεταφερει πχ νερο στα αντικυθηρα. Η ευδαπ, ειναι υπευθυνη για το δικτυο της και τα υδραγωγεια της, το ποιος θα μεταφερει το νερο στις απομακρυσμενες περιοχες, ειναι κρατικο θεμα, οτι ισχυει μεχρι σημερα, θα ισχυει παντα. Ουτε καραβια εχει η ευδαπ, ουτε καραβια εχει το κρατος, μισθωση κανει και μεταφορα.

Και μιας που μιλάς για επιχορηγήσεις το κράτος αυτη τη στιγμη χρωστάει 500 εκκατομύρια ευρω από απληρωτους λογαριασμούς δημοσίων φορέων κτλ κτλ....

Την ιδια στιγμη που στο Α 3μηνο του 2012 η ΕΥΔΑΠ παρουσιάζει και πάλι κερδοφορία!!!

Δηλαδή το κράτος έφτιαξε μια υπηρεσία, την επιδότησε στην αρχή, αυτή άρχισε να έχει κέρδη, σταμάτησε να τις πληρώνει τις υπηρεσίες της και αυτή συνεχίζει να έχει κέρδη...

Αυτο με το σουβλατζίδικο ασχολίαστο. Εδω μιλάμε για φυσικό αγαθό πρώτης ανάγκης..

Οχι δε μιλαμε για το φυσικο αγαθο, μιλαμε για τη μεταφορα του. Το φυσικο αγαθο παραμενει φυσικο, και μεχρι να γινουμε νηγηρια, εχεις καθε δικαιωμα να παρεις ενα τενεκε και να πας στο ποταμι να τον γεμισεις.

Οσον αφορα την "υπηρεσια" ας αποφασισουμε πλεον τι ειναι, υπηρεσια η εταιρια με κερδη και ζημιες; Διοτι ως υπηρεσια, δεχομαι οτι το φυσικο αγαθο το παιρνει δωρεαν και το μοιραζει δωρεαν, χωρις να ασχολειται με κερδη. Ως εταιρια, δεν μπορει να παιρνει το αγαθο δωρεαν και να το πουλαει ωστε να παρουσιασει κερδη, τη στιγμη που οποιοσδηποτε αλλος ιδιωτηε ζητησει μια πηγη, θα πρεπει να πληρωσει για αυτην (και παραλληλα να εχει και κερδος).

Κρατικος μονοπωλιακος φορεας, με δωρεαν την πρωτη υλη, και το θεωρουμε επιτευγμα να εχει κερδη, ελεος δηλαδη.

Δημοσ.
Ουτε καραβια εχει η ευδαπ, ουτε καραβια εχει το κρατος, μισθωση κανει και μεταφορα.

Έχοντας την εποπτεία...

Κάτι που δε θα υπάρχει πλέον αν αποκρατικοποιηθεί η εταιρεία...

Μου εγγυάτε εμένα κάποιος απο εδω, οτι αν η ΕΥΔΑΠ γινει ιδιωτική, η ποιότητα του νερού μου θα αναβαθμιστεί, το νερό θα πηγαίνει ευκολα και γρήγορα στις περιοχές με προβλήματα και ο λογαριασμός μου θα παραμείνει ίδιος?

Θα υπάρχει κέρδος για το δημόσιο ή το κέρδος θα ειναι μερικά εκατομμύρια τα οποία θα πάνε κατευθείαν σε πανωτόκια δανείων? Τα "κέρδη" αυτά, θα χρησιμοποιηθούν για να υπάρχει ανάπτυξη ή θα εξαφανισθουν εν ριπή οφθαλμού σε χρεωστουμενα?

Υποτίθεται οτι το ΔΝΤ μπηκε στην Ελλάδα για να μας βοηθήσει να ανακάμψουμε, να αναπτυχθούμε.

Δε βλέπω το τρόπο ανάπτυξης πωλώντας μη ζημιογόνες επιχειρήσεις με καλές υπηρεσίες..

Ως εταιρια, δεν μπορει να παιρνει το αγαθο δωρεαν και να το πουλαει ωστε να παρουσιασει κερδη,

Μα δε πληρωνουμε τη πωλησή του...τη μεταφορά του πληρώνουμε στο σπίτι μας.

Αυτή ειναι η δουλειά αυτης της εταιρίας και να βρίσκει επίσης το τρόπο να διώχνει τα κακάκια μας πριν βρωμίσουμε :)

O ιδιώτης τι παραπανω θα προσφέρει? Θα μου φέρει γρηγότερα το νερό?Αδύνατον.

Θα μου το φέρει φθηνότερα? Επίσης αδυνατον. Θα μπει μέσα.

Και φυσικά και ειναι επίτευγμα να έχεις κέρδη, τι στιγμή που κανεις δεν ειναι δυσαρεστημένος με την τιμή που προσφέρεις την υπηρεσία σου. Ασε που μεγάλο ποσοστό κρατικων εταιριων ειναι ζημιογόνες οπου εκει και αν χρειάζεται η αποκρατικοποίηση..

Δημοσ.

Έχοντας την εποπτεία...

Κάτι που δε θα υπάρχει πλέον αν αποκρατικοποιηθεί η εταιρεία...

Μου εγγυάτε εμένα κάποιος απο εδω, οτι αν η ΕΥΔΑΠ γινει ιδιωτική, η ποιότητα του νερού μου θα αναβαθμιστεί, το νερό θα πηγαίνει ευκολα και γρήγορα στις περιοχές με προβλήματα και ο λογαριασμός μου θα παραμείνει ίδιος?

Θα υπάρχει κέρδος για το δημόσιο ή το κέρδος θα ειναι μερικά εκατομμύρια τα οποία θα πάνε κατευθείαν σε πανωτόκια δανείων? Τα "κέρδη" αυτά, θα χρησιμοποιηθούν για να υπάρχει ανάπτυξη ή θα εξαφανισθουν εν ριπή οφθαλμού σε χρεωστουμενα?

Υποτίθεται οτι το ΔΝΤ μπηκε στην Ελλάδα για να μας βοηθήσει να ανακάμψουμε, να αναπτυχθούμε.

Δε βλέπω το τρόπο ανάπτυξης πωλώντας μη ζημιογόνες επιχειρήσεις με καλές υπηρεσίες..

Δεν ειναι μια εταιρια, καταλαβε το, και δεν εχει καμμια εποπτεια. Δεν μπορει να εχει εποπτεια η ευδαπ πχ αθηνας, για το αν το κρατος παιρνει νερο απο την πελοποννησο για να το στειλει σε καποια νησια.

Ο ιδιος που σου εγγυαται οτι με την ισχυουσα κατασταση, του χρονου η ποιοτητα του νερου θα αναβαθμιστει, το νερο θα πηγαινει ευκολα και γρηγορα κλπ κλπ. Σοβαρα μιλας τωρα; Μετα απο ολα αυτα που εχεις δει μεχρι σημερα σε αυτο το κρατος, εχεις την εντυπωση οτι εχεις εγγυησεις; Γιατι δε ζητας και σημερα εγγυησεις για τις ηδη υπαρχουσες περιοχες που δε φτανει το νερο και τη μιση μερα ειναι κομμενο (οχι γιατι δεν υπαρχει, αλλα γιατι δεν εχουν προβλεψει μεγαλυτερο υδραγωγειο λγω αυξησης πληθυσμου), η γιατι σε παρα πολλες περιοχες το νερο δεν κανει ουτε για πλυσιμο; Γιατι δε ζητας εγγυησεις που δεν εχουν ουτε υδρομετρα σε καποιες ευδαπ, και αναγκαζεσαι να αγορασεις απο το εμποριο; Εκει που ειναι οι εγγυησεις που ζητας για το μετα;

Δημοσ.

Δεν ειναι μια εταιρια, καταλαβε το, και δεν εχει καμμια εποπτεια. Δεν μπορει να εχει εποπτεια η ευδαπ πχ αθηνας, για το αν το κρατος παιρνει νερο απο την πελοποννησο για να το στειλει σε καποια νησια.

Ο ιδιος που σου εγγυαται οτι με την ισχυουσα κατασταση, του χρονου η ποιοτητα του νερου θα αναβαθμιστει, το νερο θα πηγαινει ευκολα και γρηγορα κλπ κλπ. Σοβαρα μιλας τωρα; Μετα απο ολα αυτα που εχεις δει μεχρι σημερα σε αυτο το κρατος, εχεις την εντυπωση οτι εχεις εγγυησεις; Γιατι δε ζητας και σημερα εγγυησεις για τις ηδη υπαρχουσες περιοχες που δε φτανει το νερο και τη μιση μερα ειναι κομμενο (οχι γιατι δεν υπαρχει, αλλα γιατι δεν εχουν προβλεψει μεγαλυτερο υδραγωγειο λγω αυξησης πληθυσμου), η γιατι σε παρα πολλες περιοχες το νερο δεν κανει ουτε για πλυσιμο; Γιατι δε ζητας εγγυησεις που δεν εχουν ουτε υδρομετρα σε καποιες ευδαπ, και αναγκαζεσαι να αγορασεις απο το εμποριο; Εκει που ειναι οι εγγυησεις που ζητας για το μετα;

άκου λογική τώρα...

ζητάς εγγυήσεις για κάτι που δουλεύει σωστά τα τελευταία δεν ξέρω εγώ 20+ χρόνια, ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί σωστά και του χρόνου...

συγγνώμη αλλά νόμιζα πως εγγυήσεις έδινε αυτός που θέλει την αλλαγή...

ζητάς λοιπόν την ιδιωτικοποίηση του νερού, ενώ έχουν παρατεθεί στοιχεία πως όπου δοκιμάστηκε αυτό στον κόσμο απέτυχε, με μοναδικό επιχείρημα ότι δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι του χρόνου θα λειτουργεί εξίσου καλά όπως λειτουργεί τόσα χρόνια...

παραλογισμός...

Δημοσ.

άκου λογική τώρα...

ζητάς εγγυήσεις για κάτι που δουλεύει σωστά τα τελευταία δεν ξέρω εγώ 20+ χρόνια, ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί σωστά και του χρόνου...

συγγνώμη αλλά νόμιζα πως εγγυήσεις έδινε αυτός που θέλει την αλλαγή...

ζητάς λοιπόν την ιδιωτικοποίηση του νερού, ενώ έχουν παρατεθεί στοιχεία πως όπου δοκιμάστηκε αυτό στον κόσμο απέτυχε, με μοναδικό επιχείρημα ότι δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι του χρόνου θα λειτουργεί εξίσου καλά όπως λειτουργεί τόσα χρόνια...

παραλογισμός...

Οχι, απλα ζηταω (τουλαχιστον απο εσενα), να μαθεις να διαβαζεις. Ηδη ειπα 3 πραγματα οπου δε λειτουργει σωστα.

Ηδη μιλησαμε για το δικτυο μεταφορας και οχι για το ιδιο το αγαθο.

Ηδη, διαχωρισαμε με τις αλλες χωρες, που οι εταιριες μπλεχτηκαν στο ιδιο το αγαθο.

Αρα οπως βλεπεις δε ζηταω τιποτε, περαν του προφανους, να μαθεις πρωτα να διαβαζεις.

Δημοσ.

Οχι δε μιλαμε για το φυσικο αγαθο, μιλαμε για τη μεταφορα του. Το φυσικο αγαθο παραμενει φυσικο, και μεχρι να γινουμε νηγηρια, εχεις καθε δικαιωμα να παρεις ενα τενεκε και να πας στο ποταμι να τον γεμισεις.

Νομίζω ότι ακόμη και αν η εταιρεία πωληθεί, πάλι θα ξαναγυρίσει [σε κρατικό έλεγχο}, καθώς τα θέματα της διαχείρισης των υδατικών πόρων είναι σύνθετα και η πρακτική αυτή [της ιδιωτικοποίησης] δεν έχει κερδίσει δάφνες σε διεθνές επίπεδο», είπε ο κ.Παπαδάκης(διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ)

Link

Δημοσ.

Οχι, απλα ζηταω (τουλαχιστον απο εσενα), να μαθεις να διαβαζεις. Ηδη ειπα 3 πραγματα οπου δε λειτουργει σωστα.

Ηδη μιλησαμε για το δικτυο μεταφορας και οχι για το ιδιο το αγαθο.

Ηδη, διαχωρισαμε με τις αλλες χωρες, που οι εταιριες μπλεχτηκαν στο ιδιο το αγαθο.

Αρα οπως βλεπεις δε ζηταω τιποτε, περαν του προφανους, να μαθεις πρωτα να διαβαζεις.

μίλησες και διαχώρισες...

εσύ λοιπόν που ξέρεις να διαβάζεις εξήγησε μου τι έγινε στο Παρίσι σε παρακαλώ...

Δημοσ.

Η καθε περιοχή εχει τη δική της δημοσια εταιρία υδρευσης. Η μεταφορά γινεται υπο την εποπτεία αυτης της εταιρίας αφού αυτή στο τέλος πληρωνει ή ζητάει κρατική επιχορήγηση για πληρωμη.

Αναφερόμαστε στην ΕΥΔΑΠ γιατι η ΕΥΔΑΠ ειναι που θα πάει για πώληση, όχι όλες οι αντιστοιχες ΕΥΔΑΠ (πχ η ΔΕΥΑΠ της Πάτρας).

Επειδη λοιπον αναφερόμαστε καθαρά στο λεκανοπέδιο το οποίο κακά τα ψέμματα, δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα νερού και αν υπάρχει σε κάποιες απομακρυσμένες περιοχές όπως τα Κύθηρα ή ο Πόρος, οι λύσεις έχουν βρεθεί προ ετών και ο κόσμος καλύπτει τις ανάγκες του,(εκτος από περιοχές εκτός σχεδίου που κάποιοι γκαρίζουν και θα γκαρίζουν για πολύ ακόμα για πολλους και διάφορους λογους) επανερχόμαστε ξανά στην αρχική ερώτηση....

Γιατι να πωληθει μια δημόσια εταιρία που δεν έχει ζημιές και κάνει καλά τη δουλειά τους.

Η ΕΥΔΑΠ δεν μου δημιούργησε προβλήματα τα τελευταία χρόνια παρά σε ελάχιστες περιπτωσεις και αυτο κατόπην ειδοποιησης.

Ως κάτοικος του λεκανοπεδίου ειμαι ευχαριστημένος!!

ΑΠΑΙΤΩ λοιπόν να έχω εγγυήσεις πως αφου η μοναδικη δημοσια εταιρία απο την οποία ειμαι κατευχαριστημένος απ την υπηρεσία και το κόστος της, θα πωληθεί, η αντίστοιχη ιδιωτική θα μου παρέχει στην ιδια τιμή την ιδια υπηρεσία ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ή αν θα πρέπει να πληρώσω κάτι παραπάνω, να γνωρίζω ακριβως τον λόγο.

Απαιτώ να ξέρω που θα πάνε τα χρήματα σε περιπτωση της πωλησης της. Θα χρησιμοποιηθουν για "αναπτυξη"? Ποια θα ειναι αυτη?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...